Arakis 5932 Napisano Februar 5, 2013 Svakom po zasluzi, 12419 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Boban moto sedišta, http://forum.bjbiker...n-moto-sedista/ Skineš, pošalješ i to je to. Može i gel da ubaci u sedište, to je tek vr' Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djorke 270 Napisano Februar 5, 2013 Svrati ponekad, 278 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Transalp XL 650 Prijavi odgovor kao problematičan Potreban savet: Transalp je malopre upalio iz prve, međuim kada sam pokušao da ga isparkiram (onako pod sauhom) ugasio se i posle nije hteo da upali. Mislim da su prelili karbovi, pokvasio svećice ili sl. Ima li neko ideju šta još da prekontrolišem ? Odoh sada u garažu da pokušam da očistim svećice ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 16994 Napisano Februar 5, 2013 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3637 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan Potreban savet: Transalp je malopre upalio iz prve, međuim kada sam pokušao da ga isparkiram (onako pod sauhom) ugasio se i posle nije hteo da upali. Mislim da su prelili karbovi, pokvasio svećice ili sl. Ima li neko ideju šta još da prekontrolišem ? Odoh sada u garažu da pokušam da očistim svećice ... Prvo proveri da nisi slučajno pritsnuo prekidač (kill svich) na desnoj strani upravljača. Zatim proveri da li ti je "ćopava" dobro podignuta (da je prekidač na njoj "zatvoren"). Sumnjivo mi da se mašina ugasila zbog prelivanja karburatora ili nekog sličnog problema sa gorivom. Liči mi na neki problem sa strujom. Kad već skidaš svećice, zaverglaj i vidi jel baca varnicu. Normalno da metalno telo svećice prisloniš negde na masu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aleksandar67 82 Napisano Februar 5, 2013 Svrati ponekad, 383 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki Vstrom 1050 XT Prijavi odgovor kao problematičan Potreban savet: Transalp je malopre upalio iz prve, međuim kada sam pokušao da ga isparkiram (onako pod sauhom) ugasio se i posle nije hteo da upali. Mislim da su prelili karbovi, pokvasio svećice ili sl. Ima li neko ideju šta još da prekontrolišem ? Odoh sada u garažu da pokušam da očistim svećice ... TA 650 generalno radi na bogatijoj smesi, tako da ne trpi mnogo saug. Bice da je, kako kazu majstori, presisao i bice sve ok kad gorivo ispari tj svecice se osuse. Ne bi bilo lose da prekontrolises filter vazduha, sinhronizujes karbove i podesis iglicaste srafove za vazduh na carbovima. Preporuka je da ih zavijes do kraja i odvijes 3 kruga, a moze i 3.5 kruga. TA 650 trazi vise vazduha i kada se stavi K&N filter dobija se manja potrosnja i bolje potezanje.... Ja imam K&N filter i extra se pokazao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vacr0 293 Napisano Februar 5, 2013 Svrati ponekad, 358 postova Prijavi odgovor kao problematičan Potreban savet: Transalp je malopre upalio iz prve, međuim kada sam pokušao da ga isparkiram (onako pod sauhom) ugasio se i posle nije hteo da upali. Mislim da su prelili karbovi, pokvasio svećice ili sl. Ima li neko ideju šta još da prekontrolišem ? Odoh sada u garažu da pokušam da očistim svećice ... Prvo proveri da nisi slučajno pritsnuo prekidač (kill svich) na desnoj strani upravljača. Zatim proveri da li ti je "ćopava" dobro podignuta (da je prekidač na njoj "zatvoren"). Sumnjivo mi da se mašina ugasila zbog prelivanja karburatora ili nekog sličnog problema sa gorivom. Liči mi na neki problem sa strujom. Kad već skidaš svećice, zaverglaj i vidi jel baca varnicu. Normalno da metalno telo svećice prisloniš negde na masu. Mislim da nije problem u prelivanju, vec u tome sto karburatori nemaju goriva. Prvo, pre nego sto skines svecice, proveri da li gorivo dolazi u karburatore na vakum crevo. Ako gorivo ne dolazi u karburature, skines crevo za vakum i malo "siskas" i cuces zvuk kako gorivo ulazi i puni karburatore. Zatim vratis crevo odakle si ga i skinuo i radice. To se desava, recimo kada zaboravis da okrenes slavinu na ON ili RESERVU i palis motor na OFF, tj kada je zatvoren dovod goriva. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vacr0 293 Napisano Februar 5, 2013 Svrati ponekad, 358 postova Prijavi odgovor kao problematičan Kako je čovek proklet, samo svojoj gu*ici da napravi ćeif moj TA se ponovio Bobanovim sedištem Bas te briga, skromno i jednostavno bez kicha, bas onako kako treba da bude +! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djorke 270 Napisano Februar 5, 2013 Svrati ponekad, 278 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Transalp XL 650 Prijavi odgovor kao problematičan Draggi drugari, hvala na pomoći. Bilo je u pitanju prelivanje karbova i mokre svećice. Skinuo sam dve i bile su skroz mokre i čađave. Očistio ih, zaverglao bez njih (da izbacim iz cilindara ako ima neki gremlin), proverio varnicu, vratio ih. Krsnuo i sreća, sreća, rados ... Doduše, upalio je tek iz trećeg pokušaja, ali sam posle prvog znao da će upaliti. Malo se brecao minut - dva, dok nije lepo sastavio. Posle toga prede kao mače i pali na čvrgu Hvala još jednom na savetima i idejama Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kypck 188 Napisano Februar 5, 2013 Друг члан, 636 postova Lokacija: Beograd, Zvezdara Motocikl: Honda Transalp Prijavi odgovor kao problematičan Kako je čovek proklet, samo svojoj gu*ici da napravi ćeif moj TA se ponovio Bobanovim sedištem Jos samo da spakujes one zice i kao nov Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zakis 88 Napisano Februar 5, 2013 Svrati ponekad, 323 postova Motocikl: Honda Transalp xl650v Prijavi odgovor kao problematičan gledo i nisam nasao nigde o sinhronizaciji karbova u temi... sem na jednom mestu da se to radi kad su vruci, ako moze neko da ostavi link ili napise nesto na tu temu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boki.64 1948 Napisano Februar 5, 2013 Drug član, 1855 postova Lokacija: NBgd Motocikl: Triumph Tiger 1050, Medlay 150 Prijavi odgovor kao problematičan Kako je čovek proklet, samo svojoj gu*ici da napravi ćeif moj TA se ponovio Bobanovim sedištem Uuu dobri Rajko, koliko te kostalo ovo zadovoljstvo? Meni je takodje neophodna ovakva intervencija, jer vec posle 2,5-3 sata, ja vise ne mogu da izdrzim da sedim... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aleksandar67 82 Napisano Februar 5, 2013 Svrati ponekad, 383 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki Vstrom 1050 XT Prijavi odgovor kao problematičan gledo i nisam nasao nigde o sinhronizaciji karbova u temi... sem na jednom mestu da se to radi kad su vruci, ako moze neko da ostavi link ili napise nesto na tu temu Napisacu ja ali sutra kad budem imao vremena Ovo je alat A ostatak sutra Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aleksandar67 82 Napisano Februar 6, 2013 Svrati ponekad, 383 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki Vstrom 1050 XT Prijavi odgovor kao problematičan Evo da ne pisem kad je covek lepo sve napisao o sinhronizaciji. Stranica je ovde Ako nekome treba jos neka informacija neka se javi.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nemus 1332 Napisano Februar 6, 2013 Svrati ponekad, 246 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Yamaha XJ600 Diversion Prijavi odgovor kao problematičan Jel zna neko na koliko se šteluju ventili na Transalpu(xl 600), odnosno zazor usisnih i izduvnih ventila? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PeterPan 357 Napisano Februar 6, 2013 ,, 1032 postova Prijavi odgovor kao problematičan Zavisi koje je godiste. Kod 87-88 je 0,10 oba, kod ostalih je 0,15 usisni, 0,20 izduvni. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nemus 1332 Napisano Februar 6, 2013 Svrati ponekad, 246 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Yamaha XJ600 Diversion Prijavi odgovor kao problematičan Hvala!Mladjano 92 godište Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Iron_Floyd 408 Napisano Februar 6, 2013 BIG ENDURO FREAK, 645 postova Lokacija: Novi Sad; Zrenjanin; Motocikl: Honda TRANSALP XL600V 1987 Prijavi odgovor kao problematičan Kako je čovek proklet, samo svojoj gu*ici da napravi ćeif moj TA se ponovio Bobanovim sedištem Čestitam na prinovi Sad možeš na miru da jašeš blizance u V postavci 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Iron_Floyd 408 Napisano Februar 6, 2013 BIG ENDURO FREAK, 645 postova Lokacija: Novi Sad; Zrenjanin; Motocikl: Honda TRANSALP XL600V 1987 Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi upomoć... treba mi ovaj taložnik za ulje sa donje strane airbox-a, ne mogu nigde da nadjem... Sećate se svi ove moje muke? E pa danas je toj muci D-day Nakon što sam raščerupao motor, i okrenuo airbox naglovačke, počeo sam da uzimam mere i smišljam kako bi mi najlakše bilo da napravim taj taložnik ulja. Kao spojni deo izmedju airboxa i taložnika ulja kosristio sam uvodnik za kabl koji je savršeno nalegao Tata mnogo voli da majstoriše samnom, pa mi je pomagao sve vreme, slatke majstorske muke Sad ćete da vidite pravu majsoriju na delu. Prvo uzimamo mere A potom, zvaću deeecu, deeecoooo.... BUŠIIII HAHAHAA Testiramo kako sve paše Peckamo Pravimo žljeb da crevo ne može da spadne kad se navuče i postavi šelna, bez starca nema udarca što kažu Svratim do prodavnice i kupim dve žice od nerađajućeg lelika za pranje sudova, mada je bila dosta jedna...i lepo to sve pakujemo u kutijicu i nabacujemo poklopac Zavarujemo uvodnike od creva Kao i nosače, i sve to lepo montiramo gde mu je i mesto kao završni test. Sve naleže fino kao kvočka na jaja . Na slici se vidi da ima 3 uvodnika,a trebalo bi 2, taj treći je za moj HHO sistem.. iskoristio priliku da izbacim T račve koje sam dosad koristio u vezi sa iberlaufom. I naravno, bez kontrole našeg stručnjaka, koji je po sopstvenom pozivu morao da dođe da sve dobro prekontroliše...nema ništa.., voli da zabada nos svuda, ženska posla Direktor kaže da valja, i poručuje šefu da stvar može na farbanje Nabacujemo osnovnu boju četkom, a sutra će da padne tektiranje.. jer taj deo je ipak dole, od metala je, i treba ga majstorski zaštititi. 9 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sejn 17 Napisano Februar 7, 2013 Svrati ponekad, 139 postova Prijavi odgovor kao problematičan Bravo majstore ipak je DYV zakon! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5932 Napisano Februar 7, 2013 Svakom po zasluzi, 12419 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Odlično! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zakis 88 Napisano Februar 7, 2013 Svrati ponekad, 323 postova Motocikl: Honda Transalp xl650v Prijavi odgovor kao problematičan Arakis zvao sam za sedoguz i trenutno guzva ceka se i do 20 dana,,, vidi se sa fotke da lepo izgleda al nisi napisao dal je i udobno, jel menjaju. prepravljaju sudjer ili samo presvuku postojeci... zasto pitam, sediste mi citavo, estetski bi sigurno dobio, a da li se dobije i u udobnosti.. ili samo estetika pitam zbog matematike, ako se dobije samo estetika ne bi bas u novu investiciju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaRRe 983 Napisano Februar 7, 2013 Very Funny Rider, 1125 postova Lokacija: NBG Motocikl: ホンダ Tamić Varadero XL Litra '07 Prijavi odgovor kao problematičan @Iron_Floyd Svaka cast! A sta ti se desilo sa starom kutijicom...pukla? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 16994 Napisano Februar 7, 2013 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3637 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan Arakis zvao sam za sedoguz i trenutno guzva ceka se i do 20 dana,,, vidi se sa fotke da lepo izgleda al nisi napisao dal je i udobno, jel menjaju. prepravljaju sudjer ili samo presvuku postojeci... zasto pitam, sediste mi citavo, estetski bi sigurno dobio, a da li se dobije i u udobnosti.. ili samo estetika pitam zbog matematike, ako se dobije samo estetika ne bi bas u novu investiciju I na mom Transalpu je sedište prerađeno u sličnom stilu (bez obzira što nije isti majstor radio) i udobnost ne može ni da se uporedi sa onom prethodnom "klupicom" koja je bila. Posebno što ti suvozač ne leži večito na leđima. Sa suprugom budemo dnevno na motoru i po petnaestak sati bez problema. Preporučujem ovu prepravku svima koji Transalp koriste za duža putovnja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Iron_Floyd 408 Napisano Februar 7, 2013 (promenjeno) BIG ENDURO FREAK, 645 postova Lokacija: Novi Sad; Zrenjanin; Motocikl: Honda TRANSALP XL600V 1987 Prijavi odgovor kao problematičan Od kad sam kupio TA a ima vec 2 godine, imao sam problem sa uljem u filteru vazduha, mislio sam da je zato što je motor zreo za generalnu. Para za generalnu nisam imao ...i to veelikom srećom.. jer je u stvari motor skroz ok.. Već sam razmišljao da nabudžim neku kutijicu tu dole u kojoj bi se skupljale te uljne pare i kondenz, i igrom slučaja kad je moj rođeni brat Vacr0 uzeo istog TA, kod njega sam zapazio da on zapravo fabrički ima već taj taložnik. I onda sam već po stoti put seo na net i čeprkao i provalio da zapravo svaki TA ima to. Kod mene je to bivši vlasnik očito odsekao i poravnao i delovalo je kao fabrički ostatak od livenja plastike. Niko živi nije hteo da mi proda samo to već čitav airbox.. što mi nije isplativo.. izdvoio sam malo vremena, i eto namestio još bolje nego fabričko premazao sam specijalnom farbom koja se duže suši, pa kad dobije još Jedan premaz iste, pakujem konačno sve nazad. Iskoristio sam priliku i oprao air filter. A recept je: sipaš benzin u špric za farbu, ventil na kompresoru otvoriš skroz. Otkraviš lepo benzinom pod pritiskom teške naslage, potom u špric sipaš vruće vode i sredstva za pranje sudova. Konkretno koristio sam feri. Rezultat je ultra čist filter, maltene kao nov. Evo slika od pre i posle. Sent from my Optimus 2X using Tapatalk 2 Promenio Februar 7, 2013 član Iron_Floyd 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cedo11 2460 Napisano Februar 7, 2013 Drug član, 1292 postova Lokacija: Lazarevo Motocikl: Suzuki V-Strom 650 XT, Transalp 600 pd10 Prijavi odgovor kao problematičan Ja dok nisam promenio filter vazduha, TA mi nije trošio ispod 6 litara, pržio ga, ne pržio ga. Mislio sam da je do mene, međutim kad sam stavio nov filter, spustio sam na 5 litara potrošnju, mada mislim da može još, s obzirom da imam ´´tešku´´ ruku... Nego da vas pitam. Vozim TA 99-to i znate kakve on loše plastike ima. Lepio sam Loctite lepkovima, drži on, ali ubrzo popusti, pošto je krt. Vidim hvale i neki Bison lepak, ali nisam probao. Takođe i dvokomponentni epoxi smolu neku dosta hvale... Koja mi je najbolja varijanta da odradim ove plastike? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zakis 88 Napisano Februar 7, 2013 Svrati ponekad, 323 postova Motocikl: Honda Transalp xl650v Prijavi odgovor kao problematičan e tako i moj lepo radi, al srce 6.5 L kad ga vozim 110 - 120, a kad skinem na 70-90 onda je 5.5, nadam se da ce i kod mene da skine litru kad stavim novi filter... koji filter si stavio i koliko je tezak bio (cena)... zna li neko u novom sadu gde ima i koja cifra Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...