MaRRe 997 Napisano Maj 14, 2012 Very Funny Rider, 1135 postova Lokacija: NBG Motocikl: ホンダ Tamić Varadero XL Litra '07 Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boki.64 1972 Napisano Maj 14, 2012 Drug član, 1856 postova Lokacija: NBgd Motocikl: Triumph Tiger 1050, Medlay 150 Prijavi odgovor kao problematičan Na pocetku filmica je prikazao rasturen "puz", pa sam se ponadao da ce da prikaze i kako se on rastura. To bi znacilo da ne mora da se busi i urezuje sraf, vec samo da se stavi biksnica ili neka podloska i tako se resi problem lufta u "puzu". Jer je to osnovni razlog crkavanja plasticnog dela. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
laband 163 Napisano Maj 14, 2012 Zainteresovan, 776 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1250GS ADV Prijavi odgovor kao problematičan Na pocetku filmica je prikazao rasturen "puz", pa sam se ponadao da ce da prikaze i kako se on rastura. To bi znacili da ne mora da se busi i urezuje sraf, vec samo da se stavi biksnica ili neka podloska i tako se resi problem lufta u "puzu". Jer je to osnovni razlog crkavanja plasticnog dela. Problem je u tome što nisam mogao da odvijem puž. Da sam ga odvio možda bih rešio problem na drugi način. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boki.64 1972 Napisano Maj 14, 2012 Drug član, 1856 postova Lokacija: NBgd Motocikl: Triumph Tiger 1050, Medlay 150 Prijavi odgovor kao problematičan Na pocetku filmica je prikazao rasturen "puz", pa sam se ponadao da ce da prikaze i kako se on rastura. To bi znacili da ne mora da se busi i urezuje sraf, vec samo da se stavi biksnica ili neka podloska i tako se resi problem lufta u "puzu". Jer je to osnovni razlog crkavanja plasticnog dela. Problem je u tome što nisam mogao da odvijem puž. Da sam ga odvio možda rešio problem na drugi način. Pa jasno mi je da nisi mogao, nisam ni ja, nego sam se ponadao da on jeste. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6227 Napisano Maj 14, 2012 Svakom po zasluzi, 12455 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan I ja isto takođe čak šta više neznam ni jednog ko je uspeo da izvadi puž iz kućišta Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
scuba 15 Napisano Maj 14, 2012 Çelebi, 2415 postova Lokacija: Beograd - Vuk Motocikl: Imam Prijavi odgovor kao problematičan Ja vadim puža kad oćeš. I kuvam dobar gulaš od puževa isto takođe čak šta više premda dabome Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaRRe 997 Napisano Maj 14, 2012 Very Funny Rider, 1135 postova Lokacija: NBG Motocikl: ホンダ Tamić Varadero XL Litra '07 Prijavi odgovor kao problematičan Koliko sam skapirao puz se vadi tako sto sa donje strane izbusis rupu npr. 3mm. Onda u tu rupicu naguras neki ekser i laganim cukanjem izbijes taj puuuuz na drugu stranu Skinucu danas ja ovaj moj puz samo da nadjem dizalicu za motor kojih vise nema u metrou Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 17440 Napisano Maj 14, 2012 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3711 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan Marre Postavljeno Danas, 18:00 PM Koliko sam skapirao puz se vadi tako sto sa donje strane izbusis rupu npr. 3mm. Onda u tu rupicu naguras neki ekser i laganim cukanjem izbijes taj puuuuz na drugu stranu Skinucu danas ja ovaj moj puz samo da nadjem dizalicu za motor kojih vise nema u metrou I ja sam došao do sličnog zaključka o načinu vađenja "puža". Čini mi se da je izvlačenje sprečeno gumenim "čepom" koji drži celu "skalameriju" unutar kućišta. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lukas 35 Napisano Maj 14, 2012 U prolazu, 60 postova Lokacija: beograd-subotica Motocikl: suzuki dr350, honda xl Prijavi odgovor kao problematičan verujte mi da nema potrebe puz da se izvuce, mnogo dugotrajnije resenje je da se stavi saf jer ako se opet stvori luft moze lakse da se smanji jednostavnim zatezanjem safa i ne treba zalivati lepkom saf vec staviti samo maticu kao kontru, to sam video kao resenje u brdo slucajeva iskreno pravljenje od bronze zahteva bas dobrog majstora a mislim da se ne bi isplatilo praviti to jer original plastika i resen luft resavaju crkavanje plastike bar 5 godina Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaRRe 997 Napisano Maj 14, 2012 Very Funny Rider, 1135 postova Lokacija: NBG Motocikl: ホンダ Tamić Varadero XL Litra '07 Prijavi odgovor kao problematičan Dakle rasturih ja ceo puz i zatekoh raspale kanale...sto znaci da ce trebati novi.. Ovo je gornji deo na koji se nasadjuje sajla Ibusio sam 3mm rupu na dnu i sad mi samo ostaje da izbijem osovinicu napolje...posto je 23h tesko da sad mogu da lupam Razlog zasto su se pojeli kanali na plastici jeste da su uleteli ostaci pojedenih kanala u samu osovinu, cime se osovina pocela tesko okretati. Kad probam da okrecem osovinicu ide lako do skoro ceo krug i onda zakochi sto znaci da ima jos ko zna cega u kanalima i oko njih...Ako joj izbijem mozak javljam 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
laband 163 Napisano Maj 15, 2012 Zainteresovan, 776 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1250GS ADV Prijavi odgovor kao problematičan Izvinjavam se na off-u trenutnu priče , ali voleo bih da ovo podelim i sa vama. Naime, pošto sam se pre neki dan vratio sa ture po bivšoj jugi(pređenih 1600km) , a pošto imam povišen vizir by IVAN , desi mi se da se isčupao šraf koji drži onu sivu masku kod instrument table. Šraf je još ranije lepljen. Uzrok je bio veliki otpor vazduha. Pošto je vizir vezan samo za prednju masku , odlučio sam se da malo iskopiram rešenje sa Afrike, tj. zavario sam 2 cevčice na držač fara. Na vrhove cevčica sam zavario matice 5mm. Evo nešto malo slika kako to izgleda. Mnogo je čvršće ovako i mislim da će dosta poboljšati situaciju. Nisam ga još probao u vožnji, a šaljem i slike kad bude sve sklopljeno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6227 Napisano Maj 15, 2012 Svakom po zasluzi, 12455 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Odlicno resenje, mnogima se poviseni Ivanov vizir savija, kod naseg Bokija64 pomera celu plastiku oko instrumenata, mozda bi ove dve cevcice bile resenje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
laband 163 Napisano Maj 15, 2012 Zainteresovan, 776 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1250GS ADV Prijavi odgovor kao problematičan bile bi sigurno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaRRe 997 Napisano Maj 15, 2012 Very Funny Rider, 1135 postova Lokacija: NBG Motocikl: ホンダ Tamić Varadero XL Litra '07 Prijavi odgovor kao problematičan Uspeo sam izbiti osovinicu...peace of cake Na ove 2 slike ispod se moze videti kako je osovinica ostecena nekim opiljkom metala pa se zbog toga onako tesko vrtela... 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brki82 210 Napisano Maj 15, 2012 Svrati ponekad, 354 postova Lokacija: Kraljevo Prijavi odgovor kao problematičan je l koristi neko brze spojke ikoje uzeti?uzeo bih za rezervu za dalja putovanja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
laband 163 Napisano Maj 16, 2012 Zainteresovan, 776 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1250GS ADV Prijavi odgovor kao problematičan je l koristi neko brze spojke ikoje uzeti?uzeo bih za rezervu za dalja putovanja kakve brze spojke? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boki.64 1972 Napisano Maj 16, 2012 Drug član, 1856 postova Lokacija: NBgd Motocikl: Triumph Tiger 1050, Medlay 150 Prijavi odgovor kao problematičan Uspeo sam izbiti osovinicu...peace of cake Jesi li prethodno probusio sa donje strane? EDIT: Ah, da sad sam video da jesi, pitam se da li bi mogla da se iscupa, bez busenja? Sta mislis, da li je islo tesko? Da se nekako uhvati za onaj pljosnati deo osovinice i da se kucne kuciste. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Joseph B. 142 Napisano Maj 16, 2012 Drug član, 1300 postova Lokacija: Temerin Motocikl: R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam pre nekoliko godina uspeo iscupati bez nekih vecih poteskoca. Uhvatio kuciste u mengele i sa pljosnatim kljestima iscupao sa semeringom sve zajedno. Vadio sam osovinu zato sto tovatna mast svuda okolo bio skamenjen sa opiljcima od plasticnih zubaca zupcanika i hteo sam sve da ocistim detaljno. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaRRe 997 Napisano Maj 16, 2012 Very Funny Rider, 1135 postova Lokacija: NBG Motocikl: ホンダ Tamić Varadero XL Litra '07 Prijavi odgovor kao problematičan Verujem da tezina vadjenja osovinice zavisi da li je ikada vadjena napolje ili ne. Ja sam muski morao da udaram da bih je izbio..ali cim je krenula onda je isla lakse. Taj srebrni deo je od aluminijuma koji sam provalio da je krt... Ako je Joseph izvadio bez busenja rupe onda svaka cast Posto osovinica ima podlosku samo sa gornje strane bilo bi pozeljno da se stavi jedna i ispod cime bi se onda izbeglo ubacivanje srafa. Srebrni deo se moze izbaciti ali se mora napraviti novi pa da se urezuje navoj u kuciste itd...da ne davim puno. P.s. Pozeljno je da se izvadi osovinica jer upravo kao sto Joseph kaze puna je opiljaka... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brki82 210 Napisano Maj 16, 2012 Svrati ponekad, 354 postova Lokacija: Kraljevo Prijavi odgovor kao problematičan je l koristi neko brze spojke ikoje uzeti?uzeo bih za rezervu za dalja putovanja kakve brze spojke? spojke za lanac.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alera 96 Napisano Maj 16, 2012 Svrati ponekad, 455 postova Lokacija: Vinkovci, Hrvatska Motocikl: KTM 640 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan je l koristi neko brze spojke ikoje uzeti?uzeo bih za rezervu za dalja putovanja kakve brze spojke? spojke za lanac.. Uzmes za lanac proizvodjaca koji imas. Nisu iste, iako za nuzdu mogu posluziti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boki.64 1972 Napisano Maj 16, 2012 Drug član, 1856 postova Lokacija: NBgd Motocikl: Triumph Tiger 1050, Medlay 150 Prijavi odgovor kao problematičan je l koristi neko brze spojke ikoje uzeti?uzeo bih za rezervu za dalja putovanja kakve brze spojke? spojke za lanac.. Ja sam imao "brzu spojku" na lancu kada sam uvezao motor, nisam imao problema nikakvih. Kada sam narucivao novi lanac iz Luisa, tada nisam znao da se spojke narucuju posebno. Dakle, spojke se narucuju posebno, ima i jednih i drugih, pa biraj. Kazu da brza nije za enduro motore, ali ja ne vidim problem, gledano sa tehnicke strane. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
scuba 15 Napisano Maj 16, 2012 Çelebi, 2415 postova Lokacija: Beograd - Vuk Motocikl: Imam Prijavi odgovor kao problematičan Tjah... nekad je bio lep običaj da se uz lanac dobiju i spojke. Ali, vremena se menjaju, pa sa njima i običaji. Mada Daido (DID) i Regina stižu sa spojkama u kompletu. Bar ih mi kupujemo takve u Bg. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaRRe 997 Napisano Maj 16, 2012 Very Funny Rider, 1135 postova Lokacija: NBG Motocikl: ホンダ Tamić Varadero XL Litra '07 Prijavi odgovor kao problematičan Tjah... nekad je bio lep običaj da se uz lanac dobiju i spojke. Ali, vremena se menjaju, pa sa njima i običaji. Sva sreca pa tvoj "skuter" ima kais Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
scuba 15 Napisano Maj 16, 2012 Çelebi, 2415 postova Lokacija: Beograd - Vuk Motocikl: Imam Prijavi odgovor kao problematičan Stvarno? Gde? A jel se taj kajiš podmazuje sapunom da ne škripi? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...