Jump to content

Moto Zajednica

Piaggio Beverly 300 HPE

Recommended Posts

• Drug član, 443 postova
  • Motocikl: Nmax 155

Bio je i pre HPE modela čajna, pa je završna obrada bila na daleko višem nivou. Svuda se fušeriše, ali 300 hpe po ceni od skoro 6 soma mi ne bi bio ni u kakvom razmatranju. Dodaj na to nosač i oriđiđi top case, pa ćeš doći na sličnu cenu hondinog konkurenta. Da ne otvaramo pandorinu kutiju sa problemima u prenosu kod male forze, ali opet mi je novi Bev bliži Zontesu i Voge nego Hondi i Yamahi. 

Ovo u Greciji je već konkurentna cena za ono što skuter nudi. Napominjem sve je lični utisak na osnovu onoga što sam probao i video.

• Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 3885 postova
  • Motocikl: Kymco Agility+ 300

Ja cenim da je Zontes recimo daleko kvalitetniji i bolji, samo je pitanje lokalne podrške i logistike.

• Svrati ponekad, 107 postova
  • Motocikl: Vespa GTS 300 hpe

Lično, ako ga uporedim sa Hondom SH350, sve i da je jeftinija ne bih je uzeo u razmatranje jer mi se vizuelno ne sviđa. Beverly je za moj ukus prikaz lepo svedenih linija i dizajna i neuporediv mi je sa tog aspekta sa konkurentskom Hondom.

Naravno, to je već stvar ukusa, ali u tom trenutku sam ga uzeo jer mi je još kao klincu u glavi ostao onaj stari Beverly Cruiser u kog sam bio zaljubljen. Nažalost, novi Beverly ne ostavlja tako snažan i upečatljiv dojam kao što je nekad bio sa sve onim brižno sklopljenim i prelepo dizajniranim detaljima... 

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• U prolazu, 9 postova

Pozdrav svima, 

ponosni sam vlasnik navedenog modela (verzije 2021) sa plastičnom oznakom beverly. Čekam sada još par dana pa da položim za A2 a ovaj mi stoji od oktobra u garaži zamislite tu muku. Elem, pročitao sam celu temu i malo mi je sada ostao gorak ukus u poslednih par poruka o stavu prema beverlyju posebno od strane osoba koja ga već dugo imaju. Ja na motor posmatram kao na sredstvo koje će da mi olakša život i sa kojom ću da odem od tačke a do tačke b i ponekad da povezem ženu sa sobom. Na Beverlyja sam prešao sa Lybertija 50 i ovo je za mene otkrovenje kako ide. Koliko sam shvatio kod Bevelija su zamerka generalno završna obrada i kvalitet materijala ali šta je sa motorom i prenosom i ostalim mehaničkim delovima to bi trebalo da je na nivou i to je ono što je meni i bitno a za šminku ćemo lako stvarno nisam opterećen tim stvarima. Ovde ima još članova sa Beverlijem pa ako neko može malo da osveži temu sa svojim novim iskustvima. Za sada sam primetio da mi stoji ASR off i da bi trebao neku proceduru kalibrisanja da odradim pa ako neko zna redosled stvari. Takođe primetio sam da mi ključ  ne funkcioniše na daljinu nego mogu da ga otključam tek kada ga prislonim ispod volana pa ne znam da li je to možda zbog zimskog perioda nešto sam pročitao da ako stoji više od devet dana da mora ponovo kalibracija ključa. Hvala i pozdrav.

Za rekalibraciju ASR ima opisan postupak u korisničkom uputstvu. Imaš li ga? Mada, slobodno možeš i da ostaviš to isključeno, ionako samo smeta :) Za ključ mislim da nema kalibracija, al možda grešim, pa ipak konsultuj isto uputstvo. 

Probaj prvo da mu promeniš bateriju, možda je oslabila. Mada, trebalo bi valjda da svićka crveno kad je slaba. Drugačije su doduše tehnologije za otključavanje prislonjavanjem (NFC) i na daljinu (WiFi), moguće je i da je WiFi komponenta u kvaru.

• Svrati ponekad, 107 postova
  • Motocikl: Vespa GTS 300 hpe

Za kalibraciju ASR-a sam zaboravio tačno kako ide, a radio sam je. Probaću da nađem. 

Za ključ definitivno prvo zameni bateriju. 

Inače, motor je kao celina dobar. Nema razloga da se sa njim ne zaputiš bilo gde. Ja sam sa suprugom pravio izlete od dvestotinjak kilometara bez problema, tako da samo uživaj. 

• Svrati ponekad, 253 postova
  • Motocikl: Vespa GS 160, Vespa GTS 300 HPE

Ako je kao kod vespe gts hpe, kalibracija ASR je jednostavna. Poteraš malo da se ugasi oznaka asr, zatim stisneš zadnju kočnicu, start dugme i asr dugme zajedno, dok oznaka ne počne da trepće. Poteraš motor i držiš konstantno oko 30-40 km/h dok se ne ugasi. I gotovo...

• U prolazu, 38 postova
  • Motocikl: Beverly S 300HPE

@ Nikolo021

Nisam nešto iskusan vezano za samu mehaniku ali generalno skuter je sasvim ok, samo radi redovno servis i kontroliši nivo  ulja i uživaj.

Ima dovoljno snage, dovoljno prostora, dovoljno velike gume, servisnu mrežu, rezervnih delova i lako se prodaje, šta ćeš više.

Komentari vezano za plastiku i slično tj na završnu obradu, ako i imaš taj problem ( ja sam ga imao) navikneš se i prestaneš da  obraćaš pažnju ( jeste, nisu male pare date za mašinu ali nas i onako svuda deru i zakidaju, pa ne vredi gubiti zdravlje).

Ja sam se žalio na štep na sedištu, naravno ništa nisu uradili ali mi više i nije bitno.

Promenio član dexex
x

• U prolazu, 38 postova
  • Motocikl: Beverly S 300HPE

Promeni bateriju za svaki slučaj a verovatno je do toga. Jel koristiš običan ili master key ( ovaj drugi ne radi daljinski nego samo kad nasloniš ali taj i nemoj nositi sa sobom, on izgleda kao običan ključ).

Inače moje iskustvo sa gubitkom daljinskog ključa- naručuje se rezervni u ovlašćenom servisu (čekaju ga iz Italije, nemaju na stanju) ali treba vremena dok dođe pa si osuđen da nosiš ovaj master key i ne dao ti bog da ga izgubiš. Cena je nešto preko 8k din za ključ i kodiranje.

Ja nisam čekao ( bio je avgust pa žabari ne rade) kupio sam u Hrvatskoj u Piaggio servisu a u ovlašćenom u BG su ga kodirali. Cena u Cro je bila oko 54 evra za ključ i žao mi je što nisam kupio odmah dva tako da topla preporuka je da nabaviš dodatni daljinski.

• U prolazu, 9 postova

Momci treba mi pomoć prijatelja, verovatno je preko zime baterija oslabila i sada neće da upali. Koja je procedura jel vadim sad bateriju pa je nosim na punjenje i ako je tako jel ima neko tutorijal za vađenje pošto na internetu slabo nešto mogu da iskopam. I sledeće pitanje, kako sad da izvadim bateriju ako je ispod sica a meni daljinac ne radi?

Ovde imaš video, objašnjeno na HPE 400 modelu, tj. kako otvoriti sedište kad je mrtva baterija. Nadam se da je isto i na HPE 300

Promenio član boza_kg
  • Sviđa mi se 1

• U prolazu, 9 postova

Hvala, rešio, punio sa nekim ćaletovim matorim punjačem piše na njemu 15 A , pa sam punio samo 20 minuta za svaki slučaj pošto na akomulatoru piše standard 1,2 A 5-10h i Fast 5A 1h. Još da rešim sutra daljinac i mislim da će biti ok.

• U prolazu, 9 postova

Da li neko ima razrađenu metodu merenja ulja? Da li se meri kada je motor na stenderu ili... Mnogo mi je mali onaj razmak između max i min, kako neko ko nosi naočare to izmeri?

• Skuteras, 3716 postova
  • Motocikl: T-Max 500

Meri se na stenderu sa nezavijenim meracem, samo naslonis na otvor.
Ako nema dovoljno ulja mozes da nagnes malo motor prema sebi, mozda ti bude lakse 

• U prolazu, 9 postova
pre 31 minuta, muljaz je napisao:

Ako nema dovoljno ulja mozes da nagnes malo motor prema sebi, mozda ti bude lakse 

Hvala, dobar fazon ;)

• Svrati ponekad, 253 postova
  • Motocikl: Vespa GS 160, Vespa GTS 300 HPE
Pre 10 sati, muljaz je napisao:

Jesi li siguran za ovo sa neuvrnutim meračem? U uputstvu za vespu gts300 hpe, što je ista mašina, piše da se merač zavrne do kraja i tako meri. Ako grešim, ispravite me...

• Integrisan, 9399 postova
  • Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD

Bajk staviti na što idealnije ravnoj podlozi, podići na centralni stender.

Ako je hladan agregat može se odmah meriti nivo ulja.

Ako je pak tek ugašen, ondak sačekati 5-10min pa onda meriti sa zavijenim meračem.

• Sviđa mi se 1

• Skuteras, 3716 postova
  • Motocikl: T-Max 500

Onda sam ja to sve pobrkao sa mojim Leonardom i Burgmanom. Izvinjavam se. 
Za aburgman u fabrickoj knjizi pise da motor stoji uspravno, pa da se meri. Ne na stenderu. I ne pokazuje isto kad je na stenderu i na zemlji

U Grčku je stigao naslednik Beverly 310 HPE. Nov je agregat, da podrži Euro5+ standard, a sve ostalo je isto kao pre. Vest ima ovde:

SCOOTERNET.GR

Ανέβηκε από τα 5.099 στα 5.799 € το Beverly 310 Με αύξηση κατά 700 ευρώ ανακοινώθηκε η τιμή του νέου Piaggio Beverly 310, σε σύγκριση με το Beverly 300 hpe, από τα 5.099 στα...

Skuplji im je za 700€ nego HPE 300, doduše sad je na nivou cene starog kod nas :) Ako i kod nas dođu novi modeli sa povišenom cenom, ne znam kome li misle to da prodaju🙄

• Sviđa mi se 2

• U prolazu, 9 postova

Koje ulje za ovaj motor na kraju treba, video sam da ste pisali ali nisam mogao da izvučem zaključak. Takođe koliko vidim treba neki specifični levak ili samo zuvam u rupu :)

Promenio član Nikolo021

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   1 član

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja