bluebev 5 Napisano Maj 28, 2023 (promenjeno) U prolazu, 22 postova Lokacija: rajvoSa Motocikl: Piaggio Beverly 300 hpe Prijavi odgovor kao problematičan pre 23 minuta, cezarpa je napisao: Da nije ona ploca sto nosi lamele,pozadi u varijatoru? Ne znam u vožnji je sve ok nemam primjedbi samo se blago čuje taj zvuk. Pogotovo nor u garaži se fino čuje ozvanja akustika garaže heh. Ovo mi je prvi motor pa mi je sve novo Promenio Maj 28, 2023 član bluebev Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7843 Napisano Maj 28, 2023 Drug član, 3234 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan ...a šta je za tebe zvonjava? Prvo, i preko zvuka je nekad teško odrediti ako nemaš iskustva sa baš tim agregatom, a tek preko literarne deskripcije zvuka je 1000% nemoguće. Što ne oteraš kod servisera da proveri? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bluebev 5 Napisano Maj 28, 2023 (promenjeno) U prolazu, 22 postova Lokacija: rajvoSa Motocikl: Piaggio Beverly 300 hpe Prijavi odgovor kao problematičan pre 7 minuta, Andrej_Hotstepper je napisao: ...a šta je za tebe zvonjava? Prvo, i preko zvuka je nekad teško odrediti ako nemaš iskustva sa baš tim agregatom, a tek preko literarne deskripcije zvuka je 1000% nemoguće. Što ne oteraš kod servisera da proveri? Objašnjenje je isto kao da uzmeš dva ključa i blago udaraš jedan od drugi ali negdje u dubini motora.. nije to sada izražen zvuk i jak... To se dešava zadnjih možda 600 700 km.. Promenio Maj 28, 2023 član bluebev Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cezarpa 11510 Napisano Maj 28, 2023 Ne silazi, 2399 postova Lokacija: pvo Motocikl: Benelli Prijavi odgovor kao problematičan Idemo svi kod njega u garazu,mozda otkrijemo odakle potice zvuk.Samo nek spremi pivo. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 5381 Napisano Maj 28, 2023 (promenjeno) Ne silazi, 4010 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan @bluebev proveri dal nije glupost - odvili se šrafovi sa malog štitnika izduvne grane, kod auspuha, pa da zvecka. Ume zvuk da zaluđuje, ne može uvek da se tačno oceni odakle stiže. Promenio Maj 28, 2023 član boza_kg Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bakica 141 Napisano Jun 3, 2023 Svrati ponekad, 107 postova Lokacija: NBG Motocikl: Vespa GTS 300 hpe Prijavi odgovor kao problematičan On 28. 5. 2023. at 12:00, bluebev je napisao: Ne znam u vožnji je sve ok nemam primjedbi samo se blago čuje taj zvuk. Pogotovo nor u garaži se fino čuje ozvanja akustika garaže heh. Ovo mi je prvi motor pa mi je sve novo Kad je već skuter nov, svratiš usput do servisa da čuju oni i miran si. To i jeste veliki razlog zbog čega sam kupio novo, da ne moram da lomim glavu šta bi mogao biti problem. Inače, mali update što se mog skutera tiče. Jedva da sam ga vozio ove ''sezone''. Nedostatak slobodnog vremena, loše vremenske prilike, nekorišćenje za odlazak na posao jer su se okolnosti promenile itd... Uglavnom, ''nakupio'' sam prvu hiljadu posle servisa pri raznim uslovima vožnje. Bilo je vožnji i auto putem, jedan odlazak za Novi Sad, gradska vožnja, manji izleti i od toga sigurno 50% vožnja u dvoje. Ulje stoji na maksimumu. Neću da donosim nikakve zaključke, samo se nadam da će tako i ostati. Možda neko misli da sam lud, paranoičan i da sam izmislio svu tu potrošnju ulja, pa možda ne bih slagao ni kada bih rekao da sam sam sebe počeo da preispitujem, ali onda ponovo krenem da vraćam film i sećam se da sam prvo dosipanje izvršio već nakon 1000km posle prvog servisa. Nakon toga su mi dosuli i na međukontroli u servisu, a posle toga sam sigurno još jednom i sam dosuo pre servisa na 5000km. Zašto je, bar za sad, tako naglo nestala potrošnja nakon servisa na 5000km, verovatno će ostati otvoreno pitanje. U svakom slučaju, nastavljam da pratim stanje, ali promene su za sad više nego očigledne. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Džim Džarmuš 3028 Napisano Jun 3, 2023 Drug član, 1346 postova Lokacija: 🌍🌎🌏🇷🇸 Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750,BMW F900 GS⬜🟦🟥 Prijavi odgovor kao problematičan Ja verujem da ima neko kome troši,meni zaista nije trošio,ali objasni ti kolegama koje stvar vide crno belo. To sam dosta puta pročitao, kao slučaj, da posle 5k km smanjuje potrošnju drastično. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bakica 141 Napisano Jun 6, 2023 Svrati ponekad, 107 postova Lokacija: NBG Motocikl: Vespa GTS 300 hpe Prijavi odgovor kao problematičan Odlagao sam kupovinu vizira sve do sad. Poslednja vožnja sa ženom po vojvođanskim selima mi je bila kap koja je prelila čašu i naterala me je da praktično odmah odem po vizir. Vetar je tako duvao, i to većim delom čeono, da mi je sve preko 60km/h izgledalo kao da ću da spadnem sa sedišta, a na auto put nisam smeo ni da pomislim da izađem. Uzeo sam kraću varijantu vizira, jer onaj veći mi je nekako ružnjikav za svakodnevnicu, a ukoliko budem išao na neke duže vožnje nakačiću onaj dodatak koji ću verovatno nabaviti na Ali Expressu . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zhex 237 Napisano Jun 6, 2023 (promenjeno) Svrati ponekad, 253 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Vespa GS 160, Vespa GTS 300 HPE Prijavi odgovor kao problematičan Meni se ovaj srednji vizir nije baš iskazao. Bolje je nego bez njega, na vetru i hladnoći, ali usmerava vazduh direktno u glavu i opet moraš zatvarati vizir na kacigi. Dodatak pomaže, svakako. Promenio Jun 6, 2023 član zhex 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Džim Džarmuš 3028 Napisano Jun 6, 2023 (promenjeno) Drug član, 1346 postova Lokacija: 🌍🌎🌏🇷🇸 Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750,BMW F900 GS⬜🟦🟥 Prijavi odgovor kao problematičan Taj srednji je više za estetiku... Visoko se sedi na tom modelu još ako si i ti visok ni najveći te neće pokriti. Promenio Jun 6, 2023 član Džim Džarmuš 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bakica 141 Napisano Jun 6, 2023 Svrati ponekad, 107 postova Lokacija: NBG Motocikl: Vespa GTS 300 hpe Prijavi odgovor kao problematičan Sigurno da ne može da prebacuje preko glave, to mi je jasno od starta, ali meni su najveći problem udari vetra u grudi od turbulencija koje stvaraju druga vozila na bržim saobraćajnicama... Možda nekome to ne smeta, ali meni ponekad bude poprilično neprijatno. Nisam stigao podrobnije da istesiram ovaj, ali oseti se boljitak odmah. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 5381 Napisano Jun 6, 2023 Ne silazi, 4010 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Slično je i na mom sokoćalu, visoko se sedi. Pre par dana sam skinuo povišeni vizir i vratio kraći fabrički, pošto me ove godine zilion puta uhvatio pljusak. Ne pomaže ni rainoff sprej, nezgodno je za vožnju u pm, ne vidim gde teram kad lije. Bolje je sa kraćim vizirom kad sipa kiša, ali s druge strane duva bre ko na motoru Toliko sam se navikao i navukao na visok vizir, baš mi smeta fijukanje i udari vetra. Što bi se reklo, iskočiš iz tiganja u vatru, kako god Moraću da probam i deflektor uz kraći vizir, mada mi se to nešto ne sviđa na oko. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Džim Džarmuš 3028 Napisano Jun 6, 2023 (promenjeno) Drug član, 1346 postova Lokacija: 🌍🌎🌏🇷🇸 Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750,BMW F900 GS⬜🟦🟥 Prijavi odgovor kao problematičan Mora se posedovati više vrsta motora istovremeno Promenio Jun 6, 2023 član Džim Džarmuš 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 5381 Napisano Jun 6, 2023 Ne silazi, 4010 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Slažem se. I vikendice na različitim meridijanima i klimatskim zonama 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Džim Džarmuš 3028 Napisano Jun 6, 2023 Drug član, 1346 postova Lokacija: 🌍🌎🌏🇷🇸 Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750,BMW F900 GS⬜🟦🟥 Prijavi odgovor kao problematičan Može i kamper Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zhex 237 Napisano Jun 6, 2023 Svrati ponekad, 253 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Vespa GS 160, Vespa GTS 300 HPE Prijavi odgovor kao problematičan 2 hours ago, Džim Džarmuš said: Mora se posedovati više vrsta motora istovremeno Jedini tačan odgovor! 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
piaggio80 30 Napisano Jun 6, 2023 U prolazu, 23 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Aprilia Sport city 200 Prijavi odgovor kao problematičan 4 hours ago, bakica said: Sigurno da ne može da prebacuje preko glave, to mi je jasno od starta, ali meni su najveći problem udari vetra u grudi od turbulencija koje stvaraju druga vozila na bržim saobraćajnicama... Možda nekome to ne smeta, ali meni ponekad bude poprilično neprijatno. Nisam stigao podrobnije da istesiram ovaj, ali oseti se boljitak odmah. Jednom sam vozio po Vojvodjanskoj ravnici, baš sa naletima vetra i mogu da ti kažem da uopšte nije lep osećaj kada duva konstantno. Mene je u dva navrata izgurao ka razdelnoj liniji. Na Apriliji sam imao najveći vizir i Tucano navlaku za motor. Dobar je najveći vizir ali samo da nema baš jakog vetra. Inače odličan je za svaki dan. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Džim Džarmuš 3028 Napisano Jun 6, 2023 Drug član, 1346 postova Lokacija: 🌍🌎🌏🇷🇸 Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750,BMW F900 GS⬜🟦🟥 Prijavi odgovor kao problematičan Skoro mi se desilo to sa vetrom u Vojvodini,metar i po me pomerio u desno.Samo oduzimanje gasa i pribranost pomažu.Šljunak,rupu,vodu vidiš,vetar ne ..veoma "uzbudljiva" sila koja mora da se kalkuliše unapred.. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 1566 Napisano Jun 7, 2023 Drug član, 1039 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan Neki dan preticao kamion, po zavrsetku kao da me neko šutnuo u bok motora, odleteo metar u levo Kod mene na X9-tki je Ivanov vizir, kopija Givi-ja. Baca vetar na vrh kacige, prijatna voznja sve do 100kmh. Vozio i po kisi, suv dosao doma, pokisao jedino vrh kacige. Moram probati rain off sprej... U Vojvodini u poslednje vreme baš šiba jak bočni vetar, kad me tuče čeono, meni je odlično, samo čujem kako šušti dok struji u medjuprostoru izmeđju vizira(x9ka ima mali crni na koji se nastavlja redovni vizir), ali bočni vetar me iskrivi za 40km vožnje, jako neprijatno za vožnju...Porucio sam moto čepiće za uši. Baš nas ne služi vreme, 5 dana u nedelji kiša i evo tako vec 4 nedelje uzastopno... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bakica 141 Napisano Jun 7, 2023 Svrati ponekad, 107 postova Lokacija: NBG Motocikl: Vespa GTS 300 hpe Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, Rider000 je napisao: Neki dan preticao kamion, po zavrsetku kao da me neko šutnuo u bok motora, odleteo metar u levo Bočni udari su najgori, ali meni ništa manje nije prijatno kad se približavam kamionima na auto putu, pa čak i drugim malim vozilima, pa krenu turbulencije...bije sa svih strana, a ne možeš ništa. Sada bar mogu da se malo povijem i sakrijem iza ovog malog vizira, onako nisam mogao ništa. Kod bočnih naleta vetra sigurno i kofer ima uticaja. Verovatno ne stoji bez razloga u uputstvu da se sa koferom vozi do 100 km/h. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Džim Džarmuš 3028 Napisano Jun 7, 2023 Drug član, 1346 postova Lokacija: 🌍🌎🌏🇷🇸 Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750,BMW F900 GS⬜🟦🟥 Prijavi odgovor kao problematičan Sigurno, što si veći,veći je otpor. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bakica 141 Napisano Jun 8, 2023 Svrati ponekad, 107 postova Lokacija: NBG Motocikl: Vespa GTS 300 hpe Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam kako je kod vas, ali nekako mi se čini kao da svaki dodatni kilogram na motoru osećam kao razliku u stabilnosti. Uvek neke za*ebancije vučem sa sobom, poput nekog alatića, sredstava za čišćenje i gomile nepotrebnih stvari, ali u kofer i najmanju sitnicu kada stavim osetim. Čini mi se da je dosta visoko pozicioniran i da se dosta lako promeni težište i sa manjim teretom... Možda je to sve do (ne)iskustva, ali malo sam nesigurniji pri manjim brzinama i kada se recimo provlačim između vozila u koloni osećam da se balans teže održava nego kada je bez dodataka. Sa svim dodacima, full gorivom i par stvari u prtljagu, bar subjektivno osećam kao da mu je masa poprilično ozbiljna. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Džim Džarmuš 3028 Napisano Jun 8, 2023 (promenjeno) Drug član, 1346 postova Lokacija: 🌍🌎🌏🇷🇸 Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750,BMW F900 GS⬜🟦🟥 Prijavi odgovor kao problematičan Da je visok jeste ,pa onda i kofer isto. Ali meni nije bio težak,zapravo lak kao pero,zavisi i od karakteristika vozača da me pogrešno ne shvatiš. Ja sam vozio sve teže motore i skutere xr bmw,burgman 650 i 400,bmw c400 pa ne znam koliko sam relevantan. Ali vidim da je laksi od recimo svojih klasića kimko agilitija 300,za x max ne znam. Meni je najveci negativan utisak koliko nije za a.put kad je vetar mnogo je visok i ubija vetar na njemu dok za grad mislim da nema boljeg kako je ipravljiv,lak i brzopotezan. Promenio Jun 8, 2023 član Džim Džarmuš Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 5381 Napisano Jun 8, 2023 (promenjeno) Ne silazi, 4010 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Ima moj komša Bev 300 HPE, slika ispod, a do nedavno je imao stariji 300 model. Ozbiljan čovek u ozbiljnim godinama, preduzimač, skuter mu služi da obilazi gradilišta... A ja svaki put izneverujem kako on vozi, gde se sve provlači i kakvim kozjim stazicama prođe... Mislim da bolje vozi skuter nego što hoda Tako da bih po tome rekao da je Bev HPE jedno lepo i lako upravljivo vozilo. Inače, moj Agility ima 190 kg sa tečnostima, odnosno 177 kg suv. Ne znam koliko ima Bev HPE. Ja sam zadovoljan kako ovaj moj se ponaša, mada vrv ima i boljih. Promenio Jun 8, 2023 član boza_kg Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Džim Džarmuš 3028 Napisano Jun 8, 2023 Drug član, 1346 postova Lokacija: 🌍🌎🌏🇷🇸 Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750,BMW F900 GS⬜🟦🟥 Prijavi odgovor kao problematičan Nesto je par kg razlika u odnosu ta dva u korist bev.Jednom smo pisali ti i ja o tome.. Baš je upravljiv po gradu to je i moj utisak ko bajs Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...