BRACO 3312 Napisano Avgust 24, 2022 Pobjednik motogp kladionice 4X, 5449 postova Lokacija: Sokolac RS Motocikl: s.f. fzr1000 crf450r cbr600rr shadow Prijavi odgovor kao problematičan @Zuba87 vjerovao ili ne ja znam dvojicu na motorina u bgd iz mog kraja što su se preselili prije 30 godina...sad su negdje za penzije ali rade još...mozda si baš sa jednim od njih bio Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zuba87 6721 Napisano Avgust 24, 2022 Drug član, 1652 postova Prijavi odgovor kao problematičan Нисам, ова двојица су млађи момци и били су аутићем, буквално су само камионе хватали. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14201 Napisano Avgust 24, 2022 moto merkat °°, 4892 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan pre 2 minuta, Zuba87 je napisao: буквално су само камионе хватали. Opasna lova, vidim po privatnom voznom parku Šidskih saobracajaca, oko 300 kamiona obidje gp Batrovci preko Šida. $ € Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zuba87 6721 Napisano Avgust 24, 2022 Drug član, 1652 postova Prijavi odgovor kao problematičan Више се исплати да узимају Рубље 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BRACO 3312 Napisano Avgust 28, 2022 Pobjednik motogp kladionice 4X, 5449 postova Lokacija: Sokolac RS Motocikl: s.f. fzr1000 crf450r cbr600rr shadow Prijavi odgovor kao problematičan Ok, učlanjujemo se u grupe na viberu, registrujemo na timocom i jos neke logističke aplikacije sa nadom da će sad da krene...Jelena sa timocoma maksimalno korektna pomaže da se pokrenemo ali iz pasivnog kraja kao našeg kad stane drvo stalo je sve. Što je valjalo davno se izvezlo pa i "mozgovi" a ostali smo mi izbledjele sive mase i bukva. Poznata priča bosanac i bukva. Zaboravih i na elitu koja profitira u svom tom brlogu sa svojim slugama.. Jelena se takođe pokupila i odselila na njemačko govorno područje odakle sad djeluje a iz malo istraživanja po mrežama skontah da ima neke veze sa moto nacijom. Muž ili prijatelji, neki nadimci ovde pominjani..Pokušava da pomogne i naravno zaradi svoj procenat ali dzaba..nakon besplate sesije od mjesec dana odustajemo od timocoma jer je 150 eura mjesečno još jedan izdatak koji nam remeti "budžet" kojeg ustvari i nema nego moj novčanik. U međuvremenu saznajemo za neke varijante sa prevozom željeza na relaciji srb-bih. Prilično prosto za rad osim nekog praznog hoda u povezivanju "kruga". Ima neke pozitivne matematike. Odlična prilika da se testira mečka sa ostalim kamionima pod istim uslovima. Svi smo nesto malo ispod 40 tona a uvijek se ide istim relacijama. Prvi nazovi dvoboj ili troboj je sa istim kamionima. Oba iz porodice mercedes. Jedan generacija ispred našeg drugi generacija iza našeg. Prvi je jači nekih 20ks dok smo mi i ovaj treći na 440KS. Stvari koje bude dijete u meni, i daju jednu pozitivnu notu. Mečka je izgleda odlučila da se oduži. U brdu smo brži za brzinu od oba a i niz brdo takođe. Na prvoj pauzi analiza. Ljudi nas hvale što je posebno jer kamiondzija teško priznaje da je drugi iznad njegove mašine. 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BRACO 3312 Napisano Avgust 28, 2022 Pobjednik motogp kladionice 4X, 5449 postova Lokacija: Sokolac RS Motocikl: s.f. fzr1000 crf450r cbr600rr shadow Prijavi odgovor kao problematičan Da nije slučajno potvrdio nam je i kolega sa skanijom koja je na papiru slabija za 20tak konja što u praksi nije slučaj. Skanije proslavljene u brdima kao "najslađe u brdu" su takođe se opekle od mečku. Malo zbunjen kolega je priznao da obično preskače mercedsa u usponima. Šta znam, osim štelovanja ventila dva puta ništa posebno na kamionu nije rađeno da bi mu dalo neku snagu pa sam odustao od razmišljanja od remapu. Jedino gdje su skanije bile bolje ili brze(radi se o nekih 5-10km/h što je ekvivalent nekih 40-50km/h na motoru :)) je niz brdo. Jednostavno retarder je jači kad hoćemo da se spustamo istom brzinom vidi se da niz cijelu padinu nije potrebna pomoć kočnice dok kod nas doduše rijetko ali mora da se pomogne. Na prvom pit stopu sam to malo istraživao i našao da je skanijin retarder jači od našeg za nekih 500NM. Eto malo svjetlosti u našem tamnom vilajetu. Stvar koja me oduševila je pogled. Kamion je za razliku od motora krstarica koja dozvoljava pogled na stranu. Što zbog male brzine što zbog visine mjesta za sjedenje(na šta je malac rekao "e pa nisam ja slučajno birao mega spejs kabinu hehe). Neka mjesta koja sam provezao autom i motorom bezbroj puta su potpuno drugačije izgledala. Potpuno novi svijet i mnogo štošta zanimljivog kao predlog za "maksuz" otići. Stvar koja me onako često prepadne su ukočeni bajkeri. Kolac u leđima i strah u očima. Pitanje se samo nameće "a kud ćeš sa tim brate/sestro". Sreća pa sve koje smo sreli su bili na točkovima... p.s. Nedjelja je nema trka pa reko da bacim koji red 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Due 15509 Napisano Avgust 28, 2022 Ne silazi, 1173 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Hornet 600 Prijavi odgovor kao problematičan Mnogo sam pričao sa vozačima šlepera i ima tu mnogo različitih mišljenja o kamionima. Recimo svi koji su ga vozili kažu da je DAF ubedljivo najudobniji. Mercedes kao Mercedes, svi ga vole. Scania vrhunska ali je jedan vozač poredio sa VW među kamionima, robusna ali pouzdana i snažna ali nije baš udobna. Volvo visoko kotiraju, dok Iveco nešto baš ne ljube. Sto ljudi, sto ćudi... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa ns 1 3067 Napisano Avgust 28, 2022 (promenjeno) Ne silazi, 2915 postova Prijavi odgovor kao problematičan evo ga najbolji svih vremena,naravno rus Promenio Avgust 28, 2022 član sasa ns 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12601 Napisano Avgust 28, 2022 Ne silazi, 7342 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan 38 minutes ago, Due said: Mnogo sam pričao sa vozačima šlepera i ima tu mnogo različitih mišljenja o kamionima. Recimo svi koji su ga vozili kažu da je DAF ubedljivo najudobniji. Mercedes kao Mercedes, svi ga vole. Scania vrhunska ali je jedan vozač poredio sa VW među kamionima, robusna ali pouzdana i snažna ali nije baš udobna. Volvo visoko kotiraju, dok Iveco nešto baš ne ljube. Sto ljudi, sto ćudi... Što se struje tiče, Volvo / Renault grupacija je užasna. Maksimalno se štedi, tanki provodnici, komplikovani varovi, na nekim mestima nezaštićena instalacija... Scania je pa sasvim drugačija, najkvalitetnija je po tom pitanju. Strogo vode računa, često unapređuju instalaciju gde su slabe tačke i dosta koriste creva, bužire i prave kablove a ne gole žice. Mercedes je komplikovan do koske i izuzetno su strogi što se kvaliteta tiče i procedura. Najbolje plaćaju ali brate, traka li jedna nije na mestu, najebao si. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Due 15509 Napisano Avgust 28, 2022 Ne silazi, 1173 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Hornet 600 Prijavi odgovor kao problematičan Ne razbiram se u te strujne tehnikalije, više se odnosilo kako se osećaju u toj svojoj kući i koliko poverenja imaju u nju. A vidiš, Volvo je visoko kotiran u Severnoj Americi kao možda i jedini evropski proizvođač? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BRACO 3312 Napisano Avgust 28, 2022 Pobjednik motogp kladionice 4X, 5449 postova Lokacija: Sokolac RS Motocikl: s.f. fzr1000 crf450r cbr600rr shadow Prijavi odgovor kao problematičan Loša strana su veliki gabariti pa je mogućnost spašavanja sebe i drugih minimalna tj nikakva. Za razliku od motocikla za koji uvijek ima mjesta za treću traku ili auta sa kojim možeš da se brzo prestrojavaš kamionu su "ruke svezane". U momentu kad krene drugi iz kontra smijera u tvoju traku i nemaš baš puno opcija, uglavnom samo jednu, koči! Sreća je pa su kamioni sporiji. Uspješno odradismo par tura. Nada se vraća a i moral. Sve do jednog ponedjeljka kad umjesto termina za utovar dolazi odgovor "cijena metala je skočila na berzi, ne radimo do daljnjeg". Sad je već prešlo maksimum strpljenja na malcovom strpljinometru. On odustaje. Ali ne i ja. Kažem previše smo se cimali, ja zapostavio i svoje poslove da bi tako lako odustali. Kažem mu sledeća opcija je da se izvlačimo iz ovog blata ili da sačekamo pelet. Da bi okrenuli ka zapadu ili barem hrvatskoj prema saznanju od prijatelja koji tamo voze naše tablice na kamionu mora da bude sve 100% ispravno, što tehnički što vizuelno. Od toga nas dijeli popravka adblue sistema i sređivanje cerade na poluprikolici. Trenutno tražimo gumenu kuglicu prečnika 5 mm za neki ventil u sistemu.. 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BRACO 3312 Napisano Avgust 29, 2022 Pobjednik motogp kladionice 4X, 5449 postova Lokacija: Sokolac RS Motocikl: s.f. fzr1000 crf450r cbr600rr shadow Prijavi odgovor kao problematičan Ima li neko ideju gdje tražiti ovu gumenu kuglicu? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
grof 607 Napisano Avgust 29, 2022 drkadzija, 1224 postova Lokacija: novi sad Motocikl: njemac tisuca za na koleno, talijansko prdekalo za grad, debeli nindza Prijavi odgovor kao problematičan Ako neko zna gde naći to je @Andrej_Hotstepper.... on vaza lezi pod tim krsevima 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7185 Napisano Avgust 29, 2022 Drug član, 2997 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan Od čega je to? Daj još neku sliku. Majstora za ceradu imam jako dobrog, poštenog, pravi i komplet cerade, a radio nam je i krpačine raznog tipa. U Futogu živi. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Savan 8689 Napisano Avgust 29, 2022 Drug član, 4503 postova Lokacija: Rotterdam, the Netherlands Motocikl: Triumph Daytona 955i SE Prijavi odgovor kao problematičan Ima li neko ideju gdje tražiti ovu gumenu kuglicu?Mora da bude gumena?Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BRACO 3312 Napisano Avgust 29, 2022 (promenjeno) Pobjednik motogp kladionice 4X, 5449 postova Lokacija: Sokolac RS Motocikl: s.f. fzr1000 crf450r cbr600rr shadow Prijavi odgovor kao problematičan @Andrej_HotstepperBr.181 i 184 pa tu u 184 ima kuglica Truck-Europe, 930.114 , 47 FUEL SYSTEM, 195 ADBLUE CONTAINER AND LINES - Catcar.info WWW.CATCAR.INFO Promenio Avgust 29, 2022 član BRACO Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BRACO 3312 Napisano Avgust 29, 2022 Pobjednik motogp kladionice 4X, 5449 postova Lokacija: Sokolac RS Motocikl: s.f. fzr1000 crf450r cbr600rr shadow Prijavi odgovor kao problematičan Upravo sada, Savan je napisao: Mora da bude gumena? Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro Da, stavio sam metalnu iz ležaja i ne dihtuje dovoljno pa fali pritiska.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Savan 8689 Napisano Avgust 29, 2022 Drug član, 4503 postova Lokacija: Rotterdam, the Netherlands Motocikl: Triumph Daytona 955i SE Prijavi odgovor kao problematičan U ovom nepovratnom ventilu za ozračivanje kočnica ima isto kuglica. ‘Uredjaj’ sam poklonio kolegi pa ne mogu da proverim kog je materijala i kog promera ali možda je i ti imaš negde u garaži ili neko od kolega kome nije teško da ga odvrne i proveri. Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Biker Q 1642 Napisano Avgust 30, 2022 Drug član, 1710 postova Prijavi odgovor kao problematičan Padaju mi na pamet radnje sa delovima za poljoprivrdnu opremu, poljo apoteke, neke prskalice, dizne za prskanje itd imaju neke gumene kuglice. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kole24 1049 Napisano Avgust 30, 2022 Drug član, 552 postova Lokacija: Pančevo Motocikl: Suzuki Vstrom 650 Prijavi odgovor kao problematičan A jel možeš negde posle tog fabričkog da ugradiš dodatni nepovratni ventil? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BRACO 3312 Napisano Avgust 30, 2022 Pobjednik motogp kladionice 4X, 5449 postova Lokacija: Sokolac RS Motocikl: s.f. fzr1000 crf450r cbr600rr shadow Prijavi odgovor kao problematičan Nije klasičan nepovratni ventil..neka kombinacija sa jedne strane kompresovani vazduh a sa druge adblue tečnost. Prilično zakomplikovano i kvarljivo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7185 Napisano Avgust 30, 2022 Drug član, 2997 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan Ja se s mečkom nisam susretao uopšte, ali manje više svi koriste nečiji sistem (Bosch), ti moduli su svi kombinacija takvih petljavina, vazduha i adblue, i sve mora da bude besprekorno čisto, a to kod nas nije baš sklonost, voze debili bez čepa, a trunka jedna napravi darmar... Ima u Veterniku lik što radi samo mečke, kažu da je dobar, i na tom sistemu ništa nije jeftino na žalost. Imam i kod mene u firmi čoveka što je radio u Merc servisu 12 godina, al sam ja zglajzo na bolovanju, pa ga mogu pitati za koji dan kad se vratim u rudnik... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BRACO 3312 Napisano Avgust 30, 2022 Pobjednik motogp kladionice 4X, 5449 postova Lokacija: Sokolac RS Motocikl: s.f. fzr1000 crf450r cbr600rr shadow Prijavi odgovor kao problematičan Sjetih se jednog interesantnog momenta, može se nazvati "kad stignu papiri". Pošto je u ovom poslu ponajveći jedač vremena administracija tako momenat kad neko dobije obrađene dokumente je kao trenutak istine. Tad ljudi na licu nesvjesno prikazuju svoje unutrašnje stanje. Veseljak skakuće i smiješka se, tužnog i zabrinutog ne mijenjaju, a gladni para sa izbezumljenim pogledom i ponekom doskočicom da zavara trag trči ka kamionu. Nažalost ovih poslednjih je najviše. Jednom prilikom smo bili primorani ostaviti kamion ispred terminala u koji smo stigli to jutro jer su ostali stigli noć ranije, zauzeli sva mjesta i tu prenoćili. Ubrzo se desio taj trenutak, trenutak sa početka posta. Momak iz carine je iznio pregršt dokumenata i nama je dodijelio među prvima. A mi tek što smo sreli neke "odozgo naše" koji su takođe tu noćili. Realno mi koji smo stigli poslednji sad smo prvi. Kamion tek parkiran, vazduh na maksimumu(ovo je potrebno na kamionu da bi uopšte mogao krenuti) a mi još ispred kapije. Meni nešto bzv ljudi došli noć ranije da idem ispred a pogotovo što je jedan "naš" govorio kako on osjeća da mu stižu papiri a naši će do podne. Kaže malac ma daj sačekaj bar ove naše. Ok. Mi spremni čekamo dok ostatak parkinga se pretvara u ludnicu. Turiranje ko pijani bajker sa prvim motorom. Zemlja se bukvalno trese, kabine se ljuljaju...nema tu vremena za ono pusti ga da se zagrije pa gas.. Ma nešto neopisivo. Nekima je auspuh okrenut ka dolje pa se u sve to digla i prašina do neba. Nasilni pokušaji da se krene u fazonu "možda je pustio"odokirao. I onda kreće stampedo. Mi smo tu kao u tjemenu krivine. Malo prije nas se mota pun lijevi i sav teret prijeti da će da sa desne strane izleti i preleti u naš kamion. Jezivo..u trenutku pola parkinga je prazno. Tragovi guma na sve strane..Negdje na pola ja odlučim da se ubacim jer nema smisla čekati naše koji su tek upalili i nemaju pare za hladni start u full gasu... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BRACO 3312 Napisano Septembar 4, 2022 Pobjednik motogp kladionice 4X, 5449 postova Lokacija: Sokolac RS Motocikl: s.f. fzr1000 crf450r cbr600rr shadow Prijavi odgovor kao problematičan 2 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lomitelj 5814 Napisano Septembar 4, 2022 Drug član, 1538 postova Prijavi odgovor kao problematičan Joj nađe li onu kuglicu više, živ nisam? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...