Mr_Wolf 2057 Napisano Jul 16, 2024 Drug član, 810 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NT1100 Prijavi odgovor kao problematičan Možda bi bila mečka raspoložena da pogura. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 6193 Napisano Jul 16, 2024 Drug član, 3029 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan Sjajno. Baš sam uživao u putopisu. A taman sam hteo da priupitam za mede (koje obožavam), da li ste ih videli. Pozzzz sa Trešnje! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Toreador 713 Napisano Jul 16, 2024 Drug član, 1119 postova Lokacija: BG Motocikl: BMW Xr Prijavi odgovor kao problematičan Odlična vožnja, lep ste krug napravili. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
the_doctor 8091 Napisano Jul 17, 2024 Drug član, 841 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: BMW R1200 GS - 2006 K25 Prijavi odgovor kao problematičan A možda bi bilo i bež'te pete usraće vas dupe Mali dodatak. 8 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milan81 179 Napisano Jul 17, 2024 U prolazu, 35 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: BMW R1200GS Prijavi odgovor kao problematičan Sjajno putovanje i pisanje Doco! Vidimo se popodne na kafi 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
travelman 14037 Napisano Jul 17, 2024 Ne silazi, 1335 postova Lokacija: Karton siti ... gornje sokace. Motocikl: Y Prijavi odgovor kao problematičan Pre 9 sati, the_doctor je napisao: Poslednja reč je Vaša. Ja zanemeo. Svaka čast ... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Eol 966 Napisano Jul 17, 2024 Zainteresovan, 488 postova Lokacija: Železnik Motocikl: Yamaha Fazer 600 Prijavi odgovor kao problematičan Doco 10/10... objasnio si ... Mi smo imali u planu TF i TA sledeci vikend ali meni posao ne dozvoljava,a ostatak drustva ide..pa se nadam da ce i neko od njih napisati koju rec iz svog ugla. Kada naletis na medveda ima jedno pravilo koje glasi ,,bitno je da trcis brze od saputnika" (izgleda da je Zoka znala za to pravilo) Salu na stranu- fenomenalno napisano kao i uvek. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marko05 5635 Napisano Jul 17, 2024 Drug član, 1403 postova Lokacija: Ужице Motocikl: Гулим ђонове... Prijavi odgovor kao problematičan Браво брат, као да смо возили заједно. Од тебе ништа мање нисам очекивао. Кад немам времена за вожњу, бар да уживам у читању. Само гурајте. Не бих да "скрећем" са теме, али морам да поменем да ме твоје писање увек подсети на нашег брата који више није са нама. @davidloki Недостаје брат да баци који ред онако како он зна. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vampa 3486 Napisano Jul 17, 2024 Drug član, 1107 postova Lokacija: Wien Motocikl: CRF 1000 Africa Twin sd06 Prijavi odgovor kao problematičan Kao i uvek odlican 5+ Kao da sam ponovo prosao citajuci Bravooooo,evo @travelman sedi u cosak i misli kako da krene prva recenica,zadao si mu ozbiljan domaci zadatak 1 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
travelman 14037 Napisano Jul 17, 2024 Ne silazi, 1335 postova Lokacija: Karton siti ... gornje sokace. Motocikl: Y Prijavi odgovor kao problematičan Ne bre, meni je drago sto je doca izrastao u ozbiljnog putopisca a isto tako znam da je moje vreme proslo i da se od stare slave ne zivi. Sad ce ga pitamo za misljenje @the_doctor dal da pisem putopis, nemam nista zanimljivo da ponudim a sve slike mi krš, ko ova. ... Aj ti odluci da me @Vampa ne priziva ... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vampa 3486 Napisano Jul 17, 2024 Drug član, 1107 postova Lokacija: Wien Motocikl: CRF 1000 Africa Twin sd06 Prijavi odgovor kao problematičan @travelman ja sam mislio da si vec krenuo pisanje,siguran sam da je Doca za Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
the_doctor 8091 Napisano Jul 17, 2024 Drug član, 841 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: BMW R1200 GS - 2006 K25 Prijavi odgovor kao problematičan @travelman Apsolutno za! Hvataj se pisaljke i udri Ta slika je vrhunska. @misa-pei Hvala Mišo. Poz za tebe i Ljilju @Eol Ne čini se baš uvek tako, ali izgleda da je sad znala šta treba da radi... @Marko05 Hvala bata Mare. 2 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Erorr 69 Napisano Jul 23, 2024 U prolazu, 56 postova Motocikl: 2024 Honda Forza 350 Prijavi odgovor kao problematičan Svaka čast i na provodu i na tekstu! Magnet sa medama upotpunjava događaj P. S. Nissan 370Z 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
the_doctor 8091 Napisano Avgust 17, 2024 Drug član, 841 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: BMW R1200 GS - 2006 K25 Prijavi odgovor kao problematičan Dragi ljudi, jesmo li još tu!? Pratimo se? . . . Gadno sam se uzvrpoljio. Pundravci rade, iskomplikovali se vikendi, nakačile se neke obaveze, da ga 'ebem, ne može da se mrda. Još sidjem do motora i vidim scenu koja je promenila sve u sekundi. "Pauče, nisko udaraš!" Odlaži sve, neka gori svet, polećemo sutra! Petak. Primenjujem isti šablon kao i za Rumuniju. Šef mi je na odmoru, menja ga koleginica. "Maru zovite za sve što vam treba dok sam ja na odmoru", reče gdin pre odlaska. Tik tik tik tik - zvuk kuckanja broja u mob. - "Ćao Maro, kako si, šta radiš?" - "Milanče, govori brzo, u papirima sam nekim." - "Kratko i jasno", rekoh, "izašao bih oko 12 s posla. Odoh da se malo provozam po Srbiji za vikend. Do odmora ima još. Mora kradem malo i od ovog Petka da bi sve imalo smisla." - "Završi na terenu šta imaš i slobodan si." - "Hvala Maro!" - "Pusti neku sliku. Ćao!" . . . Kod gospodje mi to ide još lakše i skroz nezanimljivo. Bira kad će da radi. Tačka. Čeka me kući. . . . Raniji plan je već bio da se ispreseca Stara planina. Sad je trenutak. . . . Na autoputu gori zvezda. Merač pokazuje 44 stepena i preko. Vozim otvorenog vizira. Jedva dolazim do vazduha za normalno disanje. Nerealno je sparno. Vazduh je vreo. Draga se iza ne oglašava, sve joj ok. Pa neću ja valjda biti taj koji se na nešto žali. Igram se sa mojom novom spravicom. Pisao sam već o tome. Glavim je na 130kmh i kuliram. Genijalno. Nailazim na 3 stara BMWa na autoputu. Imaju bočne kofere kao one stare akt tašne, sa sve onim metalnim okovom. Bokseri, sa sve kablovima koji vire sa svećica. Voze stotinak. Pretičem ih. Pozdravljam ih desnom rukom, svakog ponaosob, Buba drži brzinu. Gospodja se oglašva u slušlicu: "Kurčimo se, a?" Dete je za volanom i ima novu igračku. Puuusti ga. . . . Ovo od relativno skoro trošimo. Vraća u život. Imajte u vidu kad vam zapne na putu. Pauza po isključenju sa AP kod Požarevca i izvrćem jedan na iskap u sebe. Ponudio sam gospodji da idemo preko Majdanpeka, privlače me neke krivinčuge koje sam video na karti. Ona bi Dunavskom magistralom. Na brzaka smo iskuckali smeštaj u Negotinu, to će nam za danas svakako biti krajnja tačka. Udovoljiću joj. Taman kad smo trebali da se odvojimo ka Golubcu i uputimo na onu stranu. Tabla. Radovi. Majdanpek ipak? - rekoh u komunikaciju. "Srećniče! Ajde može..." U to ime kod ovog čike sa slike u mestu Rabrovu joj kupih sladoledčić. Najveći. Za kralja i kraljicu!!! . . . Putem 33, u Majdanpek, a zatim gas ka Rudnoj glavi. Asfalt savršen. Nov. Predlažem da se ovo odvoza. Ja sam uživao. Samver der je bio jedan most kao onaj "da se ja pitam..." znate već. Predjoh ga samo peške, krcka pod nogama. Ali nije loš ambijent za fotkanje, nalivanje vodom, kao i za oslobadjanje viška iste iz sebe. Oko 17h je. I dalje je pretoplo. Kadar tamo, kadar vamo. Valja prerast, pećina i ostalo uz put traži neka dodatna pešačenja, koja ovog puta preskačemo. . . . Želeo sam malo virnuti i na sam kop, to može s puta. Najava na tabli je jasan znak da smo na pravom mestu. Odavde sam vrlo brzo morao sa se pomerim. Čajnez mi prstom pokazuje na tablu na kojoj pišu magične reči: "Neovlašćenim licima strogo bla bla bla bla..." Ali stižem da uslikam donju sliku, uz pomisao da ova slika liči na sve, samo ne na Srbiju. Sa sve ovim kineskim slovima u prvom planu. Pominjemo se i mi. Sitna slova dole desno. Tako će nam i biti. Kop je nerealno ogroman. Koja rupetina. Oni ogromni kamioni su samo male mrvice na ovim stepenastim putevima. Izlazak iz Majdanpeka uz velik oprez. Na onoj uzbrdici je toliko masan, ugažen i klizav asfalt, da skrećem kao puž ne bi li mi se izmakao prednji točak. Totalno sam nepoverljiv. Mogu misliti kako je kad se ide nizbrdo. . . . Opet onaj vrhunski asfalt za moju dušu i krivinarenje. Htedoh reći hvatanje krivina, ali to već nešto drugo znači, a to nisam radio. Čestit sam - kako je moja baba umela da kaže. Legenda je bila! . . . U selu Jasenica kratak predah ispred lokalne prodavnice, koja je btw zatvorena, i savetovanje sa Googlom gde nešto lepo papati pre smeštaja. Google je rekao gospodji šta i kako, te ja postupih po prosledjenoj komandi i uputstvu. . . . Negotin, pešačka zona, picerija Castelo. Živa domaća muzika. Klopa odlična. Cene super. Uživali smo! . . . Kratak, baš kratak obilazak grada, čisto da pospešimo varenje. Sunce polako diže ruke od današnjeg dana. Prepušta smenu mraku. Da li znate bez pomoći ko je na konju? Ja nisam znao. Poslužio sam se tablom ispred. U izuzetnom stanju. Zaslužio da se uslika i nadje ovde. Crkva svete Trojice. . . . Smeštaj nam se vidi iz svemira. Ovo bi nam dobro došlo onako ulepljenima i znojavima. Ali smo snage bez. Dan je bio dug. Čudno me fascinirala ova slika po ulasku u sobu, što inače nije slučaj. Gospodjo, tuš, pa reci koji mi stranu prepuštaš da mogu da se bacim na NJ. Avantura tek sledi. Sutradan. Nastaviće se... 24 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
the_doctor 8091 Napisano Avgust 18, 2024 Drug član, 841 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: BMW R1200 GS - 2006 K25 Prijavi odgovor kao problematičan E pa nastavljamo. Ko je tu, tu je. Ko nije neka gleda reprizu sutra. . . . Budjenje bez sata samo došlo u 7 nula nula. Odmorni, naspavani, nasmejani, nestrpljivi... U n8 nula nula smo već bili na putu ka Zaječaru. . . . Hladna kafica uz put je dobro legla. . . . Banjavamo do jedne poznate lokacije da vidim dva mala draga stvorenja koja sam krstio. Kao i uvek, za svako vidjanje sa mojim kumićima, donosim im po Kinder jaje, "u najmanju ruku". Ni ovaj put ne preskačem. Od prodavnice vozim brzo, dižem na zadnji, prva, druga, na koleno ulećem u ulicu kako se jajca ne bi otopila - nije se desilo! Ali se nisu otopila! . . . Kum vazda ima zanimljive prevoze. Odma videh jedan. Redni šestak. Kubika ko tri Bube. Registracija isto toliko. Kume i ono crveno tvoje? Jašta. Ulaganje u budućnost, kaže. Štednja u oldtajmerima. Cokula. U skroz dobrom stanju. Davaj ključ da probam onu ladju. Kume, ovo je za gospodu. Ja se tu ne uklapam. Ja sam više za nešto divlje, a ujedno i skromnije. Duša mi takva. . . . Ima i ovo na testu. Buba je teško zamenljiva. Dobismo i fotke sa krštenja. Trakica, sitan ali lep detalj, kumino maslo. Stara kuma je tu, pričuvaće decu. Imaju vremena za kratak djir sa nama. Delamo! . . . Razilazimo se! Naše sledeće odredište je Knjaževac. Dok se švrljalo po forumu kolega @živke je bućnuo jednu buvicu za ovu lokaciju. Ubacio sam je tad u "to do", a i u "done" od juče! Preuzimam njegovu sliku. Neko je ovo slikao dronom. Da se razumemo, nije nikakav vidikovac, ali savršeno opisuje to savršenstvo tamo. Pominje se negde još kao i domaća Transalpina, uklapa se. Kratko je, mislim da je potez do Svrljiga 28km. Asfalt čista 10ka. Evo i karte. Ruta 35. Iskoristiću gospodjino raspoloženje na pomenutoj lokaciji, da napravimo neke fensi slike. Ostavljam je na unutrašnjoj. Napraviću jedan prolaz na dole, jedan na gore, a ona da puca po meni. Najaviću se na komunikaciju, domet im je odličan iako su kinezi, tad baš testirali. Ispale baš do J. Nedaleko i mesto za odmor. Taman da vidimo kako su ispale fotke. Sa istog mesta se pruža dobar pogled na Knjaževac. Beležim. . . . Nastavljamo pravcem Periš, Kalna, odvajamo se za Crni vrh, i ciljamo krajnje odredište vrh Babin zub. Put do tamo? Svakojak. Od savršenog asfalta, do nekog iz '41, koji je sav okrpljen. Ne raznaje se više šta je asfalt, a šta krpljeno. Dalje ima i skinutog, pa se vozi po rizli i tucaniku. Buba nas nosi bez ikakvih muka. Uliva poverenje svakim minutom koji provedemo na njoj. Kamenja usput dosta, odroni, takodje Neke veće smo i sklonili. I zbog drugih, savesni smo, a i mi ćemo istim putem nazad. . . . Penjali se i penjali, na karti to izgleda tako kratko i jednostavno, ali zapravo, verujte, nije. Bar nama bilo. Naznaka da smo na dobrom putu je tu. . . . Ko mora u toalet i slično, neka obavi. Dopuni kokice... Kratak EPP, pa odmah nastavljamo. Slede slike sa vrha koje su "da se upiškiš." . . . 18 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
the_doctor 8091 Napisano Avgust 18, 2024 Drug član, 841 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: BMW R1200 GS - 2006 K25 Prijavi odgovor kao problematičan . . . Napokon sam penzionisao svoj šest i po' godina star Samsung A6, i uzeo novi mob. Da li on pravi bolje slike, i sad gledam, ili je priroda na ovom mestu toliko očaravajuća, pomozite u sudu!? Na koju god stranu da se pogleda prizori su top. Pokušavam da preberem slike, da ne ugušim previše, ali svaka mi se čini vrednom da se ovde nadje. Ne zamerite ako preteram. Put kojim smo došli. Babin zub lično i personalno. Ne možete da ne primetite ove čadjave oblake. O da, doćićemo i do njih, ili oni do nas... Odavde se do vrha može samo djonom ili... . . . Zokili je uvidela ergonomski značaj ovog, naizgled, glupog kamena. Mesto za dupe, laktove i stopalo. Genijalno! Nedaleko ima i drvena pečurkica za pauzu. Koristimo. Iza se nazire putić. Ne časimo časa, idemo njime. Odande, pogled od milion dolara. Pribegavam blagim rizicima, horoskop mi tako nalaže. Objašnjavam Zoki da sam spreman za ovakve egzibicije, kao panter za skok. Penjem se. Viče mi da se uozbiljim, a ja nikad ozbiljniji. Evo i drugog ugla. Stazica vodi do vidikovca na kom je Zoka. Na povratku stazicom nailazim na ovaj prizor. Ja bih ovo uramio da mene pitate. Remek delo prirode. Pri spuštanju još jedna. Oblaci se ne šale. I ako prognoza kaže da od kiše nema ništa, stanje na terenu govori drugačije. Počinje da grmi i seva. Krećemo da se spuštamo istim onim putem. Lakše je nizbrdo. Ne preterujemo. Oprezno. Iza krivine, na kojoj je savršen asfalt, čeka tucanik. Ne možeš ga predvideti. A ne želimo biti u obaranju u tom trenutku. Primenjujemo: "Festina lente" metodu. Ako se okanem latinskog, to bi zvučalo kao "požuri polako". Eto je, počinje. ...pojačava. Ulazimo u naselje. Ciljam drvo. Mašim ga. Srećom. Jedva da nas je dohvatila. Lokalne lokatore (ljudi koji loču) pitam možemo li na kratko da se poslužimo njihovim drvetom. Nasmejaše se. "Ako možeš, nosi ga kući." - dodade jedan od njih. . . . Pljušti. 3, 5, 15min . . . Prestaje. . . . Probija se sunce. Idemo dalje? Da! ...ali sutra. I mi cigani imamo dušu. 20 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nole Bg 5636 Napisano Avgust 19, 2024 BJB Maxi Scooter Club, 1742 postova Lokacija: Beograd, Mirijevo Motocikl: Bmw R1200Gs Prijavi odgovor kao problematičan Bravo Milanče, lepe puteve si izvezao, uzivancija na max, taman da mi pomognes pri pravljenju rute za jug Srbije za jesen. A inace Kučevo- Majdanpek- Rudna glava jedna od boljih voznji sad u Srbiji sigurno. Ubaciću je sad opet pri povratku iz RoPoslato sa ELI-NX9 pomoću Tapatoka 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
the_doctor 8091 Napisano Avgust 19, 2024 Drug član, 841 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: BMW R1200 GS - 2006 K25 Prijavi odgovor kao problematičan @Nole Bg Hvala bata Nole, trudimo se Hoću. Biće mi čast. Khm. Gde smo ono stali? . . . Dakle, u mestu Kalna smo. Pod drvetom. Kiša je prestala i možemo dalje. Rukavice na ruke, noše na glavudže i odvrćemo prva, druga uz pozdrave ekipi ispred radnje. Ja to nikada misaono nisam mogao da dokučim. Beže ljudi od svačega, jasno mi je to, ali provesti dan tako i...zaustavljam se ovde s ovom temom. Vozimo ka Bigar vodopadima. Vrlo su blizo od naše predjašnje lokacije. Ispred nas je kao iznad lonca sa kipećom vodom. Kiša isparava sa puta. Sunčevi zraci seku ona isparenja i prelamaju se ispred nas. Nisam nikada video onako nešto. Teško se diše. Zoka i ja komentarišemo da bi uskoro negde trebala da se pojavi duga. Ostajemo bez nje. Ko je faka!? . . . Sjajna stvar kod Bigar vodopada je što su tik uz put. Takav koncept nam godi. Evo ga i moj dragi balansero. Definitivno ne znam da vozim motor ako ona nije iza. Jednostavno to nije to. Ne preterujem! Želela je da se mi kao ljubimo ispod vodopada i da to nekako uslikamo. Jezikom sam krenuo kao u francuskim ljubavnim filmovima. Strasno ili strašno - zaborabih kako beše. Rekla je da se uozbiljim. Bezuspešno. Pokušaj broj dva i tri su prošli isto. Sad već hoće sa me bije... . . . Ne, nećete videti te slike! . . . Lepa, hladna, osvežavajuća. . . . Spuštamo se ka Pirotu, a zatim opet penjemo, sada sa druge strane na, jel'te, Staru planinu. Vidikovac po imenu Smilovica deluje super sjajno. Pucamo ka tamo. Bez da ikog uvredim, kada smo sišli s asfalta i krenuli nekim kamenjarom, te ušli u neko seoce, kao Čečenija. Uski prolazi izmedju kuća, odrane ovčije kože koje se suše, razrušene stare kuće, stare školjke nekih automobila, specifičan miris, mili Bože... Pomalo me uhvati jeza. Izlazimo iz njega, uspon se pojačava, kamenje je sve rastresitije. Vrca nam zadnji kraj motora, pomišljam da treba i sići odatle posle, što je još čupavije. Stajemo! Dalje ne smem. Zoka se slaže, ali joj se ujedno skroz svidja gde smo dospeli. Ako šta zapne ovde, nema povratka. Ovde mogu samo helikopterom da dodju po nas. Odluka da stanemo je bila na mestu, potvrdjujemo. Nikako slika ne može dočarati koliki je zapravo nagib, i koliko mi zapravo stvari imamo u koferima i sa kojima smo krenuli u zajebanciju. @Atorn Ona detelina je mala maca za ovo. Setim se te tvoje izjave često. Obratite pažnju na Bubu dole na slici. Minijatura. Još malo penjanja nogama... Ovo je sa vrha trebalo da izgleda još fascinantnije. Za sad, ovoliko. Zavojsko jezero. Pogled na drugu stranu... Mrva je falila za vožnju do krajnje destinacije. Mrva koja nam je tamo izgledala kao vekna hleba. Možda č̣ak i dve. Konstatujemo da više nećemo u ovakve rizične poduhvate. Ko nastavi da čita, videće da smo već sutradan napravili isto S. . . . Spuštanje je prošlo korektno. Ler. Kombinacija prednje i zadnje kočnice, na nekim mestima prva i kočenje motorom. Oke sve! Nisam do sada imao ništa slično kao iskustvo. . . . Nisam siguran kada i kako, ali smo oboje odjednom zapatili glad. Prikrala se kao iskusan lopov. S ledja. Nečujno i tiho. Isto tako i noć, koja je polako obuzimala nebo iznad nas. Kazaljke kao da pre svega sat vremena nisu bile baš toliko blizo osmici. . . . Lokal Jazzva. Klopa malo iznad prosečne, ali sasvim zadovoljavajuća. Cene presmešne. . . . A potom nedaleko i mesto za noćenje. . . . Ponavljamo budjenje oko sedmice, uz razvlačenje do pola osmice. Brzinski doručak, pa da rokamo dalje. Ponovo napuštamo Pirot. Ovako nekako izgleda odozgo... Uputili smo se ka Slavinjskom grlu, da vidimo lonce i poklopce. . . . Dve lude glave, jedna je moja, jedna gospodjina naravno, gledajući kartu, su smislile da nećemo kao sav normalan svet doći do njih regularnim putem, već odozgo, "vidiš da ovde ima neki KAO putić ucrtan", pa motorom što bliže... I tako. . . . Zajeb! Opet smo na nekoj strmini, kamenjaru, polušumi, nema nigde nikoga, a rekli smo juče da više nećemo to da radimo, ali ipak jesmo...fak jea! Zokili je na pola uzbrdice rekla zajebali smo se, ajde sa se vratimo, ali sam ja imao viziju da ako na tom usponu stanem, samo ću krenuti u nazad, nekontrolisano. Dodjosmo do bezbednog. Okrenuli se, te stavih i kameru da snimim vraćanje na put kojim sav normalan narod ide do lokaliteta lonci. . . . Kao što predpostavljate, svi živi i zdravi. Buba neogrebana. Parkiramo gde je i predvidjeno i pešačimo. Stazicom kroz šumicu... Delom i livadom... Pa opet kroz šumsku zavesu. Kroz debelu hladovinu... Pored stare vodenice... Preko mostića... Bum! . . . Posedeh malo. Niko nije došao da me posluži pićem, usluga nikakva tj nema je. Zaobidjite lokal pored lonaca. Šala naravno. Hvala dobrim ljudima koji su dovukli sve ovo ovde i montirali. . . . Povratak istim putem. Preteča Yoga lopte negde uz put. . . . Dobri moji, odavde ga spičismo opet u Pirot, te starim magistralnim putem kroz Sićevačku klisuru koju je bilo milina za odvozati, jer ne videsmo svega pet vozila. Prodjosmo svih 13 tunela. Sreća pa nije Petak. Pravac Niš, a potom na autoput. 230km poslednje deonice do kuće i sve dogodovštine (koje dogodovštine? Nije ih bilo.) sa nje sebično zadržavam za sebe, i uskratiću vas za iste. . . . Cela avantura nas je koštala 920km više na satu Bube. . . . U Bg plaknusmo Bubi pazuh i nonice. Zahvalni što nas je verno služila i ovaj put. Blagi naklon. Blagi naklon i tebi verni životni saputniče, znam da ćeš ovo čitati. . . . Pokačismo putno ordenje. (Pre)Srećni i (pre)zadovoljni. Hvala na čitanju dobri ljudi. Do narednog puta, rutu-tutu-tu! 19 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
n.luka 1 Napisano Avgust 19, 2024 U prolazu, 1 post Lokacija: Cukarica Motocikl: BMW R1200RT Prijavi odgovor kao problematičan Dragi @the_doctor svaka ti cast na pisanju, uspeo si da mi ulepsas dane na moru i vecernje uzivanje, a mnogo mi je krivo sto moja gospodja i ja nismo bili deo ovako ludog putovanja. Ocekujem neku novu rutu i nadam se zajednickoj voznji 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Atorn 3732 Napisano Avgust 19, 2024 Drug član, 994 postova Lokacija: Železnik Motocikl: Yamaha Xj900s - čađava dvocevka Prijavi odgovor kao problematičan A jeee, jedete pomfrit od toliko slatke jagnjetine Staroplaninske. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gebee&co 8218 Napisano Avgust 19, 2024 Ne silazi, 2146 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Suzuki Bandit 650SAL0 Prijavi odgovor kao problematičan Docooo,koji si ti meni kralj. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
admiki 1692 Napisano Avgust 20, 2024 Drug član, 605 postova Lokacija: BiH Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Pre 13 sati, the_doctor je napisao: Ne, nećete videti te slike! Jel' to zato što je ona tebe prebila unazad i drži te u naručju? Super su ti putopisi, stvarno mi se sviđa tvoj stil pisanja. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
the_doctor 8091 Napisano Avgust 20, 2024 Drug član, 841 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: BMW R1200 GS - 2006 K25 Prijavi odgovor kao problematičan @n.luka Zajednička vožnja čim dovučeš dupe s mora. A možda i opet zapucamo na isto. Spremajte neka bolovanja oboje, pa da se vozimo po primorju. Jadranska magistrala čeka. @Atorn Posle one vrućinčine, da je jagnje bilo ispred mene, ostao bih gladan. @gebee&co Vežbam kući pred ogledalom. Često ne uspe. @admiki Jok more. Pućio sam usta i mlatarao jezikom pa joj je, kaže, preselo. Htela u vodu da me gurne. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djpesic 212 Napisano Avgust 22, 2024 Svrati ponekad, 201 postova Lokacija: Novi Beograd, blok 45 Motocikl: SYM CRUiSYM α 300 Prijavi odgovor kao problematičan Komsija, odlican putopis. Lokacije stavljene na check-list. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Гоша 367 Napisano Avgust 23, 2024 U prolazu, 85 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha Tricity 300 Prijavi odgovor kao problematičan Pročitah sada i Rumuniju i Staru, minijature/dosetke u pisanju su ti sjajne. Šteta što niste imali više vremena na obe lokacije, da se to sve prođe više i opuštenije. S druge strane, to je dobar razlog da se ode opet Od 2008. vozim terenska 4x4 vozila po celoj Srbiji, koliko god su ove deonice koje si slikao i snimio kao autoput za terence, za motor je baš rizik, pogotovo dve osobe i koferi... Jedino, da se i obori motor, dve osobe ga ipak lakše podignu Za kraj pitanje, a zbog mog nekog plana, i ako se sećaš, da li je interesantniji i kvalitetniji put deo Kučevo - Majdanpek, ili Majdanpek Rudna glava? Kad mi se sklope kockice, planiram Beograd - Golubac - Đerdap, pa gledam za povratak nešto u nastavku da obiđem, mislio sam do Borskog jezera (nisam bio), pa gledam kako da se uključim na to oko Majdanpeka (možda Žagubica, Jasikovo, Debeli lug)... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...