Jump to content

Moto Zajednica

Yamaha XT600 - all in one

Recommended Posts

• Drug član, 1366 postova
  • Motocikl: Orion craus 49

Imam jedan problem pa ako bi neko mogao da mi da savet ili mi ne gine majstor.Dakle motor je odjednom poceo lose da radi na leru(samo sto se ne ugasi) i kad mu oduzmem gas treba mu dosta vremena da vrati na ler(znaci poluga se lepo odma vrati do kraja ali gas ostaje), svecica i filter vazduha su novi a karburatore sam skinuo i na primarnom sve lepo ocistio ali opet isto1neznam.gif Inace motor u svim rezimima lepo radi i vuce samo ga ler zajebava1hmm.gif

gas.jpg

Na gornjoj strelici se šteluje ler gas (ako je neko... ili ti dirao :zvizduk: ).

PS. Nemoj da te buni donja strelica. Iskoristio sam staru sliku.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 68 postova
  • Motocikl: XT 600 kurbla bre!

Bravo Miso care bio si u pravu1care.gif imas pice kad se nekad sretnemo.Ugac hvala i tebi.0takoje.gif Sad na leru radi kao samohodna haubica1lol.gif

• Živi sada u trenutku, 323 postova
  • Motocikl: Piaggio Carnaby 250, Liberty 125

ljudi kakvi su exide akumulatori? Nemam baš mnogo novca treba mi nov akumulator, vidim da ovi imaju povoljnu cemu...

Jel znate možda još neki za moju teneru kiselinski 12A do 4000 din? Možda neki koji se više isplati...

Takodje da pitam jel znate koji je tip svećice i kako se ista skida sa tenere

Promenio član Bohem

• Drug član, 3023 postova
  • Motocikl: CBR 1000F - Bedevija

Bravo Miso care bio si u pravu1care.gif imas pice kad se nekad sretnemo.Ugac hvala i tebi.0takoje.gif Sad na leru radi kao samohodna haubica1lol.gif

:takoje::takoje::takoje::takoje:

• Zainteresovan, 639 postova
  • Motocikl: KTM 1290 Super Adventure R, KTM 950 Adventure, KTM 300 EXC, Yamaha XT1200ZE Super Tenere

ne mislimo da si lud nego znam(o) da LAZES :lol: :lol: :lol: a sad jos imas i drugara :lol: :lol: :lol: verovatno si mu platio realnih 5L, da shiri neistinu :lol: :lol: :lol:

• Podržavam 1

Eve ga čo'ek sa karbovima od dajca. :lol:

PS. A možda i nisi ti kriv. Možda je kriva učiteljica jer je preskočila lekciju osnovnog računa. :lol:

• Živi sada u trenutku, 323 postova
  • Motocikl: Piaggio Carnaby 250, Liberty 125

Jel ja kucam nevidjive postove ili samo ljudi eto nemaju potrebu da mi odgovore...?

Ja ne znam gde drugde da pitam za pomoć jer sam nov u vožnji motora, a već 3-4 puta su mi ignorisana pitanja.

Ne znam koja je poenta ove teme, ali ajde nema veze...

• Drug član, 1423 postova
  • Motocikl: Honda CRF300L

Potrebna mi je posuda za ulje zadnje kocnice ako neko zna gde moze da se nabavi nek se javi, necu mu nista osim da ga castim pivom. A uzput pogledajte i kako vase stoje jer je meni danas procurela iz cista mira i pocelo da kaplje ulje po izduvnoj grani, zamalo da bude rostilj.

http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/80524-kupujem-posudu-za-kocione-ulje-yamaha-xt600e/page__p__1292784__fromsearch__1#entry1292784

post-4207-0-17415600-1335810958_thumb.jpg

• Drug član, 3023 postova
  • Motocikl: CBR 1000F - Bedevija

Exide, nisu loši. Sve zavisi kakav ti se pogodi.

Svećica... Piše ti u manuelu, da sad ne tražim.

Da bi skinuo svećicu, treba ti ključ koji može da uđe između rama i rebara za hleđenje na glavi. Ja sam napravio ključ od okastog 18/19 tako što sam otsekao višak i izbušio rupe da proturim šrafciger. Savet! Naši malo parče creva koje fest pasuje na keramiku, da ne lomiš prste da izvadiš svećicu. Naguraš crevo kad popustiš svećicu i onda ga vrtiš. Važno je da kada stavljaš svećicu, rukom zašrafiš dokle možeš, jer ako to radiš ključem, velika je šansa da ukrivo kreneš sa ušrafljivanjem i oštetiš navoj. Zato, ako imaš to crevce na svećici, bez problema držiš njegov kraj i zavrćeš, pošto je mesta u glavi vrlo malo a svećica je duboko. Naravno, kad je ušraviš rukom, završiš posao ključem. Ne zavrćite kao da je u pitanju šraf, nema potrebe, posebno ako je svećica nova i prsten još nije deformisan. Nikad ne stećite jako svećicu, posebno ako je mašina vruća a svećica hladna!

• Podržavam 2

^^ Ima ovde broj od jednog zaječarca koji ima delove za XT. Procunjaj u nazad, ja sam kačio.

PS. Napisao sam da je lik iz Kruševca, ali me neko ispravio.

PSS. Prošlogodišnji post. ;)

• Drug član, 1423 postova
  • Motocikl: Honda CRF300L

^^ Ima ovde broj od jednog zaječarca koji ima delove za XT. Procunjaj u nazad, ja sam kačio.

PS. Napisao sam da je lik iz Kruševca, ali me neko ispravio.

PSS. Prošlogodišnji post. ;)

Hvala Ugac, nasao sam ovog Elvisa iz Zajecara 064 1522492 mora da si na njega mislio.

• Drug član, 991 postova
  • Motocikl: Yamaha XT600 Rally Replica

ljudi kakvi su exide akumulatori? Nemam baš mnogo novca treba mi nov akumulator, vidim da ovi imaju povoljnu cemu...

Jel znate možda još neki za moju teneru kiselinski 12A do 4000 din? Možda neki koji se više isplati...

Takodje da pitam jel znate koji je tip svećice i kako se ista skida sa tenere

1 - ja sam moj XT600E kupio sa istrošenim exide akumulatorom koji btw nije hteo odmah da vergla, pozajmio punjac napunio i evo još uvek vergla i radi bez problema. Nisam siguran dok ne proverim koji je tačno, ali mislim da je gel snage 6Ah.

2 - Teško, ali to ti je već misa-pei objasnio,jer koliko vidim većina nas ima neku budževinu od ključa ne bi li skinuo svećicu. Meni je moj prijatelj pozajmio napravljen ključ, a on je kupio ključ, odn. gedoru koju sastavlja iz tri dela ne bi li skinuo svećicu. Ja sam moju juče menjao (oznaka svećice je NGK DPR8EA-9) i znam kako će ti biti. Naoružaj se strpljenjem i primeni onaj sistem sa gumenim crevom kako bi svećica lepo uhvatila navoj na glavi.

Ako nemaš odgovarajući ključ za svećicu, probaj da isti napraviš od cevastog (18-ica čini mi se) uz malu adaptaciju.

Srećno i javi šta si uradio! :takoje:

• Svrati ponekad, 168 postova
  • Motocikl: Gilera Runner

Ja sam sekao cevasti 18/19 zbog duzine i cak sam morao da otanjim zid od 18 kljuca da bi mogao do svecice doci. Uspesno ga iskoristio i na ovoj yamahi sto sad imam,kanda slicno prilaze prave

• Drug član, 991 postova

premjerio danas

potrosnja mi je 3.69L na 100 km :)

banja !

Svaka čast!

Ja sam u kombinovanoj vožnji na 5,4l/100km

Mada što kaže OverLord - to bi trebalo da se proveri. :D

U toku nedelje pravim opet mali test (čitaj turu :moto3: )od 200+km pa ćemo videti koliko troši.

Evo i jednog pitanja: ima li nekog iz Niša na forumu sa XT-om?

Planiram da idem na Trem sa društvom, pa bih u povratku mogao da svratim do Niša da se vidim sa nekim iz sekte.

• Drug član, 991 postova

Eto, a svi mislili ja lud. :takoje:

Ja vam verujem!

Al isto tako verujem da vozite ko curice :nanana:

Hehehe...

Evo kako sam ja juče potrošio 5,4l na 100km popevši se na vrh Tupižnice na 1160m.n.v. :zdravo:

http://sr.wikipedia....%B8%D1%86%D0%B0

post-14823-0-14844800-1335820900_thumb.jpg

post-14823-0-73075100-1335821029_thumb.jpg

post-14823-0-38336500-1335821207_thumb.jpg

post-14823-0-41118900-1335821258_thumb.jpg

• Zainteresovan, 639 postova
  • Motocikl: KTM 1290 Super Adventure R, KTM 950 Adventure, KTM 300 EXC, Yamaha XT1200ZE Super Tenere

Eto, a svi mislili ja lud. :takoje:

Ja vam verujem!

Al isto tako verujem da vozite ko curice :nanana:

ja onda izgleda imam previse testosterona :) :) :)

probao sam sve moguce varijante i ispod 4.5 nece pa makar terao nizbrdo sa ugasenim motorom! :) :)

salim se ja sa ugcem, ali mislim da tu ima neka vrta oko karburacije i "ustrojenosti".

nisam probao njegov ali verujem da ima razlike u potezanju jer negde mora da izgubi ako cuva gorivo.... e sad... mene zanima koja je to razlika jer bih rado kad negde ne zurim i ja voleo da platim manje od 4 litra :) :)

Piše 28.3 kw što je 38 ks, a stigo je iz Švice. Takođe sam davno pisao da moj neće preko 140-145 dok su neki i na 160 izlazili, ali daleko od toga da neće da ide i da ga mazim. ;)

• Zainteresovan, 534 postova
  • Motocikl: Yamaha XT600 2kf

Salim se i ja, naravno.

Mislim da je nezahvalno uporedjivati potrosnju jer ne vozimo svi isto. Neko opet ima kros gume, neko putne... i jos gomila drugih faktora utice na potrosnju.

Meni trosi oko 6l ali izbegavam asfalt koliko god je moguce :D

• Zainteresovan, 534 postova
  • Motocikl: Yamaha XT600 2kf

Piše 28.3 kw što je 38 ks, a stigo je iz Švice. Takođe sam davno pisao da moj neće preko 140-145 dok su neki i na 160 izlazili, ali daleko od toga da neće da ide i da ga mazim. ;)

Eto ti uzroka manje potrosnje. Kanda ti je malko ustrojen :D

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja