AlexaEnduro 64 Napisano Avgust 10, 2016 Svrati ponekad, 188 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: Yamaha XT 600R Honda CT110 (trail) Prijavi odgovor kao problematičan Evo imam priliku za malo poredjenje dakle, sa lijeve strane je TT600 59x, a sa desne XT600 2KF ali za svic. trziste. TT600 karburatori jaci(vece dizne), bregasta veca, glava 1JK ventili i portovi na ovoj glavi su manji za milimetar, za razliku od 1VJ glave sto je na XT su veci, cilindar od XT 34K je tezi i manja rebra za hladjenje ima od TT, 3AJ cilindra, uglavnom sve pase osim dihtunga na glavi ali i on se puno ne razlikuje. Moj plan je da stavim 1VJ glavu sa vecom bregastom i karburatorima, I 34K cilindar posto mi je ovaj drugi ostecen.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milan pastrana 199 16 Napisano Avgust 11, 2016 U prolazu, 60 postova Lokacija: Zagubica Motocikl: Yamaha TTR 600 Prijavi odgovor kao problematičan Brap brap brap 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andreja 1330 Napisano Avgust 11, 2016 ENDURO, 1344 postova Lokacija: Vrčin Motocikl: Honda XR600R Prijavi odgovor kao problematičan AlexaEnduro, sve je to lepo, samo što je možda (verovatno) taj cilindar za švajcarsko tržište uštrojen, možda je TTR cilindar isti kao non-swiss XT cilindar (i glave, ventili, karbovi)? Bilo bi super kada bi mogli da uporedimo sa regularnim XT delovima.Pastrana, TTR je bruka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sale018 1 Napisano Avgust 11, 2016 U prolazu, 16 postova Lokacija: Nis Motocikl: Gilera RX 200 Arizona Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav kolegeVec neko vreme posedujem i vozim ttr-a ali je motor odskora poceo da lupka i prestao sam da ga vozim.Skinuo sam agregat, rastavio glavu, cilindar, medjutim tu nisam naisao na problem iako su svi koji su ga culi rekli da je verovatno radilica prolupala.Ispostavilo se da je problem u ublazivacu udara na radilici, glavnom zupcaniku i zupcaniku kontra tega. Tacnije najveci problem su kajle koje su se 'pojele' i to je stvorilo luft koji je uzrokovao da se i sami zupcanici pojedu u delu gde nalezu na osovinu. Na nesrecu 'ujela' se malo i osovina radilice, maltene neprimetno, ali jeste.Treba mi savet iskusnijih sta da radim?Da li je neko imao slican problem i kako ga je resio?Da li mozda neko ima te zupcanike pa da se vidi mozda su u boljem stanju od mojih i onda sa dobrom kajlom, to bi mozda moglo da se napravi?A i savet, da li stavljati nove karike ukoliko su ove dobre? Motor je palio ko mina, vukao ko lud, dima nigde.Edit:evo par slika na linku da vidite o cemu se radi: https://www.dropbox.com/sh/hr6oohz6bgafoez/AABRwmA3DSAYIljepwzb0GTKa?dl=0 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AlexaEnduro 64 Napisano Avgust 11, 2016 Svrati ponekad, 188 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: Yamaha XT 600R Honda CT110 (trail) Prijavi odgovor kao problematičan AlexaEnduro, sve je to lepo, samo što je možda (verovatno) taj cilindar za švajcarsko tržište uštrojen, možda je TTR cilindar isti kao non-swiss XT cilindar (i glave, ventili, karbovi)? Bilo bi super kada bi mogli da uporedimo sa regularnim XT delovima. Pastrana, TTR je bruka Kako mislis cilindar ustrojen, cilindar ko cilindar nema sta jedino moze biti nikasil ili gus sto je mala razlika?? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andreja 1330 Napisano Avgust 12, 2016 ENDURO, 1344 postova Lokacija: Vrčin Motocikl: Honda XR600R Prijavi odgovor kao problematičan Sale018, moj drugar je imao isti problem na XT-u pa je napravio kajlu, okalio je i ugradio, radi kao satić. Igrom slučaja sam se zadesio kod njega u tom trenutku, sve je završio za maksimum sat vremena. Ali nije došlo do toga da se oštete osovina i zupčanik. Izvadi kajlu, izmeri kolika treba da bude (na zupčaniku meri, kapiram da ne treba da ti napominjem, al ajde) i nek' ti neko napravi novu. Ako je stanje osovinice i zupčanika baš loše, možda može i sam taj "otvor" za kajlu da se proširi malo pa da se kajla napravi po njemu. AlexaEnduro, možda je nekim slučajem cilindar za švajcarsko tržište drugačiji od "normalnog" po pitanju veličine rebara i slično. Nema logike na prvi pogled ali ko zna kako su razmišljali kada su ih sklapali Upotrebio sam pogrešnu reč (uštrojen) u prethodnom postu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AlexaEnduro 64 Napisano Avgust 12, 2016 Svrati ponekad, 188 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: Yamaha XT 600R Honda CT110 (trail) Prijavi odgovor kao problematičan Sale018, moj drugar je imao isti problem na XT-u pa je napravio kajlu, okalio je i ugradio, radi kao satić. Igrom slučaja sam se zadesio kod njega u tom trenutku, sve je završio za maksimum sat vremena. Ali nije došlo do toga da se oštete osovina i zupčanik. Izvadi kajlu, izmeri kolika treba da bude (na zupčaniku meri, kapiram da ne treba da ti napominjem, al ajde) i nek' ti neko napravi novu. Ako je stanje osovinice i zupčanika baš loše, možda može i sam taj "otvor" za kajlu da se proširi malo pa da se kajla napravi po njemu. AlexaEnduro, možda je nekim slučajem cilindar za švajcarsko tržište drugačiji od "normalnog" po pitanju veličine rebara i slično. Nema logike na prvi pogled ali ko zna kako su razmišljali kada su ih skl Sale018, moj drugar je imao isti problem na XT-u pa je napravio kajlu, okalio je i ugradio, radi kao satić. Igrom slučaja sam se zadesio kod njega u tom trenutku, sve je završio za maksimum sat vremena. Ali nije došlo do toga da se oštete osovina i zupčanik. Izvadi kajlu, izmeri kolika treba da bude (na zupčaniku meri, kapiram da ne treba da ti napominjem, al ajde) i nek' ti neko napravi novu. Ako je stanje osovinice i zupčanika baš loše, možda može i sam taj "otvor" za kajlu da se proširi malo pa da se kajla napravi po njemu. AlexaEnduro, možda je nekim slučajem cilindar za švajcarsko tržište drugačiji od "normalnog" po pitanju veličine rebara i slično. Nema logike na prvi pogled ali ko zna kako su razmišljali kada su ih sklapali Upotrebio sam pogrešnu reč (uštrojen) u prethodnom postu... Razumijem ja tebe i ja koristim takve rijeci, do sad sto sam pronasao je da su karbovi ustrojeni, vjerovatno su zbog toga napravili i manja rebra na cilindru zato sto je manja smjesa tj. manje toplote proizvodi, a zivi bili pa videli Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andreja 1330 Napisano Avgust 15, 2016 ENDURO, 1344 postova Lokacija: Vrčin Motocikl: Honda XR600R Prijavi odgovor kao problematičan Toooo! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AlexaEnduro 64 Napisano Avgust 17, 2016 Svrati ponekad, 188 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: Yamaha XT 600R Honda CT110 (trail) Prijavi odgovor kao problematičan Evo i da ovdje potrazim, ako neko ima ili zna gdje se moze nabaviti (osim ebaya) klip za XT 600 treba mi 96 fi posto cu busiti cilindar... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Avgust 17, 2016 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Evo i da ovdje potrazim, ako neko ima ili zna gdje se moze nabaviti (osim ebaya) klip za XT 600 treba mi 96 fi posto cu busiti cilindar...Proveri ovde:http://www.mrgkula.com Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Goshke 2786 Napisano Avgust 17, 2016 Enduro maniac, 1754 postova Lokacija: Beograd/Krupanj Motocikl: Yamaha XT660R Prijavi odgovor kao problematičan Konacno resio stvar koju odlazem vec dve sezone, novi lanac i lancanici, sve zajedno 12000 din Moram ulje da menjam i filtere, i to sve odlazem jer me mrzi i nemam kad A i ne vozim motor, pa mi svejedno, ove godine nisam ni 1000km presao . Takodje montiran i izduv koji sam kupio pre pola godine jbt Sad se konacno cuje kao pravi motor Stigla i registracija, za mesec dana preko 30000 din ulaganja. Skup sport, al' sta ces kad volem 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zuna89 193 Napisano Avgust 17, 2016 Svrati ponekad, 263 postova Lokacija: Srbija,Uzice Motocikl: XRV 650 AFRICA TWIN RD03...KTM 950 ADV LC8 Prijavi odgovor kao problematičan Evo i da ovdje potrazim, ako neko ima ili zna gdje se moze nabaviti (osim ebaya) klip za XT 600 treba mi 96 fi posto cu busiti cilindar... Jel vec razbusivan cilindar kad ides na 96,posto specijala ide na 0.5mm? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AlexaEnduro 64 Napisano Avgust 18, 2016 Svrati ponekad, 188 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: Yamaha XT 600R Honda CT110 (trail) Prijavi odgovor kao problematičan Evo i da ovdje potrazim, ako neko ima ili zna gdje se moze nabaviti (osim ebaya) klip za XT 600 treba mi 96 fi posto cu busiti cilindar... Jel vec razbusivan cilindar kad ides na 96,posto specijala ide na 0.5mm? Nije, ali cilindar je dobro potrosen tj. klip ima puno lufta u gmt, pa se bojim da ne bi bilo dovoljno na 0.5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6330 Napisano Avgust 19, 2016 Enduraš, 6371 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan To se izmeri komparaterom pa znas na cemu si da li je dovoljno 0,5 ili nije 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mohikanac 1209 Napisano Avgust 22, 2016 Drug član, 1318 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: Uljara 1127cm i tetejac 600cm Prijavi odgovor kao problematičan Drugari zna li neko ko ima polovnih delova za xt.....trebace mi verovatno radilica sa klipnjacom i dobar lanac bregaste.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Yamamiki 7 Napisano Avgust 22, 2016 U prolazu, 27 postova Lokacija: Zlot Motocikl: Yamaha xt 600 tenere 43f Prijavi odgovor kao problematičan Ja znam, ali nije jeftino. Jefta nema xt. XD Imas pp. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zuna89 193 Napisano Avgust 22, 2016 Svrati ponekad, 263 postova Lokacija: Srbija,Uzice Motocikl: XRV 650 AFRICA TWIN RD03...KTM 950 ADV LC8 Prijavi odgovor kao problematičan imam ja radilicu za model sa alnaserom...a trebalo bi da imam i lanac negde Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mohikanac 1209 Napisano Avgust 22, 2016 Drug član, 1318 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: Uljara 1127cm i tetejac 600cm Prijavi odgovor kao problematičan imam ja radilicu za model sa alnaserom...a trebalo bi da imam i lanac negde Trebalo bi da je ista radilica,samo je razlika u magnetui frajlaufu....kakva je radilica ima li lufta i daje dobra mala pesnica,meni dobila lufta u maloj pesnici,dolenije toliko losa..koliko ti je to para..daj neki tel. da se cujemo.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mohikanac 1209 Napisano Avgust 22, 2016 Drug član, 1318 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: Uljara 1127cm i tetejac 600cm Prijavi odgovor kao problematičan U principu bi mi najvise odgovaralo samo polovna klipnjaca i bolcna klipa....da napakujem na moju radilicu sa mojim iglicastim lezajem pa koliko izdrzi... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zor@n 376 Napisano Septembar 5, 2016 Svrati ponekad, 314 postova Lokacija: krupanj Motocikl: transalp 650 Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi kontolišite ulje, ja mog sjebo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dominator96 864 Napisano Septembar 5, 2016 Svrati ponekad, 475 postova Lokacija: Temerin-Novi Sad Motocikl: Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan to se i kod mene deslio pre 3 god sta mu uradi? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andreja 1330 Napisano Septembar 5, 2016 ENDURO, 1344 postova Lokacija: Vrčin Motocikl: Honda XR600R Prijavi odgovor kao problematičan Cestitam kolega, neka struju sreca posluzi, za ostalo je lako Kolege jel mozda neko zainteresovan za ove kofere i nosace: Original givi koferi i givi nosaci, original za 2kf model, za ostale XT-ove nisam siguran, ali verujem da bi se moglo napakovati. Moji su sad Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
LiMa 147 Napisano Septembar 8, 2016 FreeStyLe Member, 211 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Hornet Prijavi odgovor kao problematičan Koju svecicu koristite? Na motoru sad NGK 9, jel to ok? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Goshke 2786 Napisano Septembar 8, 2016 Enduro maniac, 1754 postova Lokacija: Beograd/Krupanj Motocikl: Yamaha XT660R Prijavi odgovor kao problematičan One koje rade :D Salim se, ja koristim ngk neku, pre 5 godina kupljenu, od tad je proferio dva puta, sve kako treba, zazor kako treba, tako da ne pipam nistya Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AlexaEnduro 64 Napisano Septembar 9, 2016 Svrati ponekad, 188 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: Yamaha XT 600R Honda CT110 (trail) Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...