baltrekk 990 Napisano April 1, 2014 Drug član, 991 postova Lokacija: Zaječar, Beograd, Grenoble Motocikl: Yamaha XT600 Rally Replica Prijavi odgovor kao problematičan Vozim, ali u snovima :-( Otišla XTejka odavno. U procesu sam nabavke mašine, dobrim delom zbog ovog dešavanja ;-) Onda ocekujemo da nas obradujes lepim vestima u skorije vreme. ;-) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
OverLord 328 Napisano April 1, 2014 Zainteresovan, 639 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: KTM 1290 Super Adventure R, KTM 950 Adventure, KTM 300 EXC, Yamaha XT1200ZE Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Nažalost neće biti XT, ali svakako ću biti prisutan na vožnjama što je najbitnije Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sale_XT 988 Napisano April 3, 2014 Zainteresovan, 442 postova Lokacija: SIRMIVM Motocikl: Yamaha XT 660 R Yamaha XT 660 X Prijavi odgovor kao problematičan ljudi zatvarajte slavinu za gorivo kad ne vozite motor da ne biste menjali ulje kad mu vreme nije hvala bokilicu na telefonskoj pomoci,car je odmah rekao sta je,nisam ni recenicu zavrsio Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
anbeast 67 Napisano April 3, 2014 Svrati ponekad, 210 postova Lokacija: Zajecar Motocikl: Yamaha 500XTZ Tenere (3AJ) - AGAIN :) Prijavi odgovor kao problematičan Gorivo se slilo u cilindar, spralo sve ulje i usunjalo u karter i pokvarilo ulje, a? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sale_XT 988 Napisano April 3, 2014 Zainteresovan, 442 postova Lokacija: SIRMIVM Motocikl: Yamaha XT 660 R Yamaha XT 660 X Prijavi odgovor kao problematičan bas tako ja jutros dupalim nece izvadio iz njega oko 4 l mesavine nasuo novo ulje,nasuo gorivo i brmmmmmmmmmm vec sam pomislio da sam i ja doziveo prvi kvar na XT-u Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
*zeka* 1185 Napisano April 3, 2014 Ako gledaš u pod nikad nećes videti nebo, 1380 postova Lokacija: Vrnjacka Banja Motocikl: K1600GT Prijavi odgovor kao problematičan Drugari resio sam da se rastanem od moje Yamahice pa ako je neko zainteresovan nek se javne. Cena nece biti niza od 1200 evra tako da nemojte ni da nudite manje. Inace motor je kod mene od prosle godine, deo onoga sto je radjeno na njemu kao i slike peskarenja imate od 174 strane i slike kako sada izgleda par strana ranije.Napravicu nove slike pa cu okaciti kad stignem. 1991 godiste , i sada oko 40k milja na satu. Probacu da nabrojim sta je zamenjeno ako se setim. - Lanac bregaste - Prestelovani ventili - Tada izmerena kompresija i pregledan agregat od strucnog lica (bez ikakve zamerke) - Nova svecica - Stavljene nove plocice. - Poseduje K&N filter original - Stavljene nove K60 gume (2013 godine) Prednja 90% , zadnja na 80% . - Nove cross unutrasnje sa 4 mm debljinom . - Zamenjen regler ( mada i on puni do 13v ali tako ga vozim i nemam nikakve probleme). - Kompletna instalacija odvijena i zamenjene sve zice kojima je obloga postala kruta, kao i kabl od mase i sve sta je trebalo, nakon toga uvijeno u kvalitetnu traku. - Kompletno rastavljan zimus i sve ispeskareno i nakon toga plastificirano u crnu boju. - Plastike i rezervoar ofarbane u belu. - Provereni svi lezajevi , otvoreni i podmazani. - Promenjeni lezajevi u volanu. - Uradjene nove nalepnice. - Stavljena night briker sijalica. - Ulje u agregatu da se zameni za 2000 km. - Stavljen novi Race top ( poseduje i Aroow) ko hoce sa Race doplata 50e. - Acrebis stitmici ruku - Par dodatnih retrovizora - Lanac mislim da je na trecem podeoku sto znaci da nije stigao ni do pola. - 12v uticnica - Nove ariete rucice - Komletno rastavljen sistem za kocenje ociscen , pregledan sipano novo ulje. -Ulje u vilama zamenjeno prosle sezone ali jbg zimus od stajanja propisao levi semering i njega dajem novog ali nemam vremena da zamenim posto je sezona posla pocela. - Registrovan do Juna meseca i prevod je obavezan.(trenutno imam probleme i vucem se po sudu zbog bivseg motora i lika koji je njime napravio udes pa mi neki slican scenario ne treba) Jebem li ga to je valjda to, ne mogu nista trenutno vise da se setim. Znate da sam motor sredjivao za sebe ali sam zakljucio da mi je ovaj motor mali posto je i supruga pocela da se vozi na malo dalje ture pa kombinacija mojih 112kg + 65 supruginih nekako mi ne stima. Pravo da vam kazem posle 200km bole me jaja. Moze zamena za nest sa 2 i vise cilindra ali da nisu neke dresine jer nemam vremena nista vise da sredjujem, znaci u obzir dolaze motori koji su u istom stanju kao moj i sa realnom cenom. Moja doplata do nekih 500 evica a mozda ako izletite sa nekom zanimljivom ponudom izdvojim i vise. Sportski motori ne dolaze u obzir i motori sa manje od 498ccm. Od motora sa jednim cilindrom dolazi u obzir jedino KTM640 adventure. Zaboravih da napisem mada je vec pisalo u nekoj temi (mozda i ovde)da su mi ovi na peskarenju malo zeznuli broj na ramu. Broj se vidi ali je dosta istanjen i jedna cifra se slabo vidi. Bio sam kod vestaka i ako neko hoce da pazari motor uradicu PUS broj da slucajno neki polupismeni sluzbenik ne bi pravio problema. Ili ako se ne proda uraducu PUS na sledecoj registraciji mada u mom gradu su mi rekli da se sve lepo vidi i u AMS i u SUP-u.. Ako ima nesto sto vas zanima i nisam napisao stojim na raspolaganju. Oglas nisam nigde stavio pa cak ni temu nisam otvorio, pa ako ovde ne bude interesovanja idemo dalje. 063/8361252 Pozdrav Nebojsa Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bishke 263 Napisano April 3, 2014 Drug član, 1083 postova Lokacija: BG-Avala Motocikl: zx6r Prijavi odgovor kao problematičan ljudi zatvarajte slavinu za gorivo kad ne vozite motor da ne biste menjali ulje kad mu vreme nije hvala bokilicu na telefonskoj pomoci,car je odmah rekao sta je,nisam ni recenicu zavrsio Jel moze neko da objasni kako je doslo do ovoga ? Meni non stop stoji otvoreno i nikad nisam imao problem oko paljenja...osim kad karb nije lepo ustelovan ! To bi znacilo onda da gumica slavine mora da se menja,plovak ne zatvara lepo i jos ponesto ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sale_XT 988 Napisano April 4, 2014 Zainteresovan, 442 postova Lokacija: SIRMIVM Motocikl: Yamaha XT 660 R Yamaha XT 660 X Prijavi odgovor kao problematičan trun usao u karb.....desavalo mi se kad motor stoji a slavinica otvorena,vrlo retko doduse (1-2 put godisnje) da ispod motora zateknem baricu od goriva..... ovaj put gorivo nije curilo ispod motora,nego u karter ja od juce zavrcem slavinicu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
anbeast 67 Napisano April 4, 2014 Svrati ponekad, 210 postova Lokacija: Zajecar Motocikl: Yamaha 500XTZ Tenere (3AJ) - AGAIN :) Prijavi odgovor kao problematičan Pih... dakle moram da bacim 15 jura na set gumica za reparaciju Jedna slavinica mi propusta. Ona ''smajli'', okrugla gumica je ostecena.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano April 4, 2014 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Ja nemam tih problema... ja iam pumpu za gorivo i nema protoka goriva dok se ne upali motor, tj, dok klip ne pocne da pravi vakuum... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
anbeast 67 Napisano April 4, 2014 Svrati ponekad, 210 postova Lokacija: Zajecar Motocikl: Yamaha 500XTZ Tenere (3AJ) - AGAIN :) Prijavi odgovor kao problematičan Cekaj bre.... moje sokocalo je 90 i kusur % isto kao 3AJ, i trebalo bi takodje da imam pumpu, al curi na desnoj slavinici, majkumu, kad skinem crevce Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zuna89 193 Napisano April 4, 2014 Svrati ponekad, 263 postova Lokacija: Srbija,Uzice Motocikl: XRV 650 AFRICA TWIN RD03...KTM 950 ADV LC8 Prijavi odgovor kao problematičan ne valja ti slavinica i ona pusta to stoji...ali na putu do karburatora nalazi se vakum benzinska pumpa koja ne dozvoljava da prirodnim padom dodje gorivo do karba dok se motor ne upali 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vujina 0 Napisano April 9, 2014 U prolazu, 7 postova Lokacija: Sabac-Majur Motocikl: yamaha tdm 850 Prijavi odgovor kao problematičan Desava mi se da mi pusi na auspuh kad upalim hladan motor i posle 30-ak sekundi prestane da pusi i sve radi normalno dok je zagrejan, menjao sam gumice ventila ali i dalje imam isti problem.. Da li neko zna sta je u pitanju? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano April 9, 2014 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Desava mi se da mi pusi na auspuh kad upalim hladan motor i posle 30-ak sekundi prestane da pusi i sve radi normalno dok je zagrejan, menjao sam gumice ventila ali i dalje imam isti problem.. Da li neko zna sta je u pitanju? Zavisi koliko i kakav dim izlazi na auspuh... Mada po meni je to sasvim normalna pojava dok je hladan. Ja se tu ne bi puno zamarao oko toga...sedi i vozi... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
OverLord 328 Napisano April 9, 2014 Zainteresovan, 639 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: KTM 1290 Super Adventure R, KTM 950 Adventure, KTM 300 EXC, Yamaha XT1200ZE Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Može biti kondenz, može biti smeša, mogu biti i karike Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vujina 0 Napisano April 9, 2014 U prolazu, 7 postova Lokacija: Sabac-Majur Motocikl: yamaha tdm 850 Prijavi odgovor kao problematičan Pa dimi toliko da ne mogu ispred kuce da upalim, to traje kratko ali zadimi dosta.. Radi motor normalno samo taj problem imam. Za karike kazu da bi onda dimilo stalno bez ozbira da li hladan ili ne.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
*zeka* 1185 Napisano April 10, 2014 Ako gledaš u pod nikad nećes videti nebo, 1380 postova Lokacija: Vrnjacka Banja Motocikl: K1600GT Prijavi odgovor kao problematičan Ajde da se i ja svecano odjavim. Otisla Yama kod novog vlasnika. Pomno cu Vas pratiti pa mozda se opet nekad predstavim sa novom masinom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ugac 1150 Napisano April 11, 2014 Drug član, 1366 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Orion craus 49 Prijavi odgovor kao problematičan Dimilo je i meni od kad sam ga uzeo. Isključivo na hladan start i kad su hladniji dani. Leti, čini mi se nikad. Vozio sam ga par sezona ozbiljno i to bez ikakvih problema. Kontrolisao ulje i sve je bilo u redu. Letos sam zamenio karike i više ne dimi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Goshke 2786 Napisano April 11, 2014 Enduro maniac, 1754 postova Lokacija: Beograd/Krupanj Motocikl: Yamaha XT660R Prijavi odgovor kao problematičan Ajde da se i ja svecano odjavim. Otisla Yama kod novog vlasnika. Pomno cu Vas pratiti pa mozda se opet nekad predstavim sa novom masinom. Steta, a sredio si je lepo Nego drugari, koju bi zadnju gumu vi pre uzeli: mitas E-09 ili haidenau k60 scout? Znam da je mitas los po kisi (imao sam neki mitas na prethodnom motoru), al' ne planiram voznju po kisi osim ako me ne uhvati negde ( a za toliko cu se snaci ), vise za opustenu voznju i dosta off-a. Uzeo bih u sledecih mesec dana, al' eto nisam pametan koju da izaberem, mada vise vucem ka mitas-u jer planiram da ne izlazim mnogo na asfalt, a i jeftinija je dosta. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vujina 0 Napisano April 11, 2014 U prolazu, 7 postova Lokacija: Sabac-Majur Motocikl: yamaha tdm 850 Prijavi odgovor kao problematičan Ipak mi je problem u auspuhu, kad ga skinem ne dimi a kad vratim dimi.. A sto se tice guma kod mene je pireli zadnja, lepo se ponasa i po asfaltu ai po zemljanom putu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Goshke 2786 Napisano April 11, 2014 Enduro maniac, 1754 postova Lokacija: Beograd/Krupanj Motocikl: Yamaha XT660R Prijavi odgovor kao problematičan Ja imam anakee zadnju, odlicna guma ali je gotova, a i ne odgovara mi za neko blato i malo tezi off. Sto se tice auspuha, ja sam sa mog samo skinuo onaj silencer, i bas se lepo cuje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vujina 0 Napisano April 11, 2014 U prolazu, 7 postova Lokacija: Sabac-Majur Motocikl: yamaha tdm 850 Prijavi odgovor kao problematičan I ja cu sad sve da izvadim iz njega, videcemo kako ce se cuti Koliko si presao sa gumom? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
OverLord 328 Napisano April 11, 2014 Zainteresovan, 639 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: KTM 1290 Super Adventure R, KTM 950 Adventure, KTM 300 EXC, Yamaha XT1200ZE Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Ipak mi je problem u auspuhu, kad ga skinem ne dimi a kad vratim dimi.. A sto se tice guma kod mene je pireli zadnja, lepo se ponasa i po asfaltu ai po zemljanom putu Znači ipak kondenz. Trebalo bi da prodje kad dodje lepše vreme Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vujina 0 Napisano April 11, 2014 U prolazu, 7 postova Lokacija: Sabac-Majur Motocikl: yamaha tdm 850 Prijavi odgovor kao problematičan Pa ne znam da li je kondenz jer se dim oseca na ulje.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
*zeka* 1185 Napisano April 11, 2014 Ako gledaš u pod nikad nećes videti nebo, 1380 postova Lokacija: Vrnjacka Banja Motocikl: K1600GT Prijavi odgovor kao problematičan Nego drugari, koju bi zadnju gumu vi pre uzeli: mitas E-09 ili haidenau k60 scout? Znam da je mitas los po kisi (imao sam neki mitas na prethodnom motoru), al' ne planiram voznju po kisi osim ako me ne uhvati negde ( a za toliko cu se snaci ), vise za opustenu voznju i dosta off-a. Uzeo bih u sledecih mesec dana, al' eto nisam pametan koju da izaberem, mada vise vucem ka mitas-u jer planiram da ne izlazim mnogo na asfalt, a i jeftinija je dosta. Ja sam stavio k60 i veruj mi da je guma i vise nego dobra za to sto tebi treba. Olicno izbacuje blato sa sara a i na kisi mi se dobro pokazala. Imao si na forumu neko je prodavao za 5000 novu vidi dal je prodata. Nova bi trebala da je oko 8000 . \ Pozz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...