Jump to content

Moto Zajednica

Yamaha XT600 - all in one

Recommended Posts

• Drug član, 991 postova
  • Motocikl: Yamaha XT600 Rally Replica

Pozdrav drugari. Pre 3 dana sam postao ponosni vlasnik jedne xt 600 iz 98' godine. Vec danas me covek udario u gradu, presao na moju stranu pri skretanju, nije me propustio i udario sam direktno u kombi. Epilog par modrica i bolovi u nogama i ruci, i vizuelno iskrivljena viljuska. 

Voleo bih da mi neko pomogne, sta raditi, da li se viljuska moze ispraviti (nije kriva kao gudalo ali se vidi da tocak ne stoji dobro) ili kupovina druge. Gde traziti, novo, polovno, kakva je situacija sa delovima. Pozdrav svima i jedva cekam da opet sednem na moje magare.

Jako mi je žao što si bio takve ''sreće'', maltene, već na prvoj vožnji...

Još jedan primer da je mnogo bolje, zdravije i opuštenije voziti van puta po makadamu i šumi.

ps. Imaš pp

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati Svaki Dan, 884 postova
  • Motocikl: brm brm brm

Ako se golim okom vidi... bolje zovi elvisa vidi dal ima nesto polovno i zameni. Elvisov broj ces naci na forumu ima radionicu otpad tako nesto al voli yamahe :)

• Svrati ponekad, 188 postova
  • Motocikl: Yamaha XT 600R Honda CT110 (trail)

Gumice ventila su zamjenjene, polirani sicevi ventila, sve ocisceno jos jedino sto imam problema sa skidanjem magneta u najgorem slucaju cu morati skratiti navoj do matice posto je navoj matice abrajsovan tako da se ne moze nikako odvrnuti  :jok:

post-37184-0-70666200-1455145932.jpg

post-37184-0-06047000-1455145950.jpg

post-37184-0-14795900-1455145966.jpg

post-37184-0-52250100-1455145985.jpg

post-37184-0-28087400-1455146014.jpg

post-37184-0-09537200-1455146032.jpg

• Podržavam 2

• Enduro, 569 postova
  • Motocikl: Husaberg TE250 2013

Pre neki dan sam se javljao u vezi pakovanja motora u auto.

Jeste da nije XT ali je slicnih gabarita :)

post-11323-0-38645300-1455371102.jpg

Jedino nisam poneo kljuc osam pa nisam mogao da odvrnem branik. Da sam i njega skinuo stao bi ceo motor. Ovako sam morao da vozim sa malko otvorenim gepekom. Samo pojacas grejanje i nema problema :D

• Podržavam 1

• U prolazu, 49 postova
  • Motocikl: XT 600E

Imam par pitanja za iskusnije bajkere. Koje gume mi preporucujete za xt? Trenutno su na mojoj miselin t66 dosta matore. Prednja pogotovu je za menjanje, ispucala je sa strane. Moja voznja ce biti 90% asfalt sa povremenim izletima u prirodu. Problem je sto se meni jako svidjaju kramponke :D. Vidim da u Kraljevu imaju na prodaju t63. Da li ce mi praviti problem u voznji asfaltom osim sto ce se brze trositi? Ako neko ima neki drugi tip gume da preporuci bio bih zahvalan. Takodje me zanima gde i kakav bih mogao blatobran da pazarim jer je ovaj fabricki gadan. Hvala i pozdrav.

• Svrati ponekad, 153 postova
  • Motocikl: yamaha xt600

Imam par pitanja za iskusnije bajkere. Koje gume mi preporucujete za xt? Trenutno su na mojoj miselin t66 dosta matore. Prednja pogotovu je za menjanje, ispucala je sa strane. Moja voznja ce biti 90% asfalt sa povremenim izletima u prirodu. Problem je sto se meni jako svidjaju kramponke :D. Vidim da u Kraljevu imaju na prodaju t63. Da li ce mi praviti problem u voznji asfaltom osim sto ce se brze trositi? Ako neko ima neki drugi tip gume da preporuci bio bih zahvalan. Takodje me zanima gde i kakav bih mogao blatobran da pazarim jer je ovaj fabricki gadan. Hvala i pozdrav.

Koliko se ja razumem,a pricao sam i sa iskusnim endurasima, heidenau scout su se pokazale najbolje u toj dual-sport varijanti,skuplje su od t-63 michelin ali dosta duže traju.Kawazoki ih tera sad po Južnoj Americi.Jos ih nije menjao a zgazio je dosta do sada.I ja vozim vise asfalt i planiram da ih montiram za predstojecu sezonu.Blatobrane imas na oglasima izguglaj.

• Podržavam 1

• Drug član, 991 postova

Koliko se ja razumem,a pricao sam i sa iskusnim endurasima, heidenau scout su se pokazale najbolje u toj dual-sport varijanti,skuplje su od t-63 michelin ali dosta duže traju.Kawazoki ih tera sad po Južnoj Americi.Jos ih nije menjao a zgazio je dosta do sada.I ja vozim vise asfalt i planiram da ih montiram za predstojecu sezonu.Blatobrane imas na oglasima izguglaj.

Da, Haidenau K60 Scout bi mogle biti dobar izbor guma za tvoje potrebe...

• Podržavam 1

• Drug član, 991 postova

Nego meni stigle alu-ručice :)

Ne znam da li je neko od vas to već montirao na svoj motor ali ja ako stignem sutra - montiraću ih...izgledaju dosta ozbiljnije (plus imaju podešavanje) od njegovih fabričkih koje će biti rezerva za svaki slučaj.

Btw, prošli vikend sam namontirao i alu-plate od stare Tenere umesto klasičnog XT 3TB metalnog roll-bar-a...sviđa mi se i na oko i po funkcionalnosti obzirom da pokriva mnogo veći deo dekle u odnosu na običan metalni roll-bar.

Ostaje mi ako stignem da montiram i Koso multi-funkcionalni instrument  (merenje temperature, napona accu i digitalni sat) i pancir crevo prednje kočnice. ;)

Šaljem fotke kad sve bude gotovo.

post-14823-0-44025000-1455408555.jpg

• Drug član, 3827 postova
  • Motocikl: Honda VFR750 RC36

Ne znam da li je neko od vas to već montirao na svoj motor ali ja ako stignem sutra - montiraću ih...izgledaju dosta ozbiljnije (plus imaju podešavanje) od njegovih fabričkih koje će biti rezerva za svaki slučaj.

Btw, prošli vikend sam namontirao i alu-plate od stare Tenere umesto klasičnog XT 3TB metalnog roll-bar-a...sviđa mi se i na oko i po funkcionalnosti obzirom da pokriva mnogo veći deo dekle u odnosu na običan metalni roll-bar.

Ostaje mi ako stignem da montiram i Koso multi-funkcionalni instrument (merenje temperature, napona accu i digitalni sat) i pancir crevo prednje kočnice. ;)

Mocno izgledaju te rucice...!

• U prolazu, 49 postova
  • Motocikl: XT 600E

Rucke su vrhunske. I ja sam za link :D. Ima li neko neku sliku aftermarket blatobrana za xt 600

ja bih ovako nesto stavio, ali ne znam da li ne bude mali, veliki, ovako preko slika ne moze da se vidi da li je to to

http://www.bikerpartshop.com/fr/23-garde-boue-avant-ufo-yamaha-yz-wr-dtr-125-200.html

• Drug član, 991 postova

Ovaj što prodaje ručke sad ima samo da trlja ruke :D

Link je ka kupujem-prodajem / Motocikli | Oprema i delovi > Kočioni sistemi i prenosi

Ko baš ne može da nadje neka mi pošalje pp pa ću mu proslediti broj

@WEST 014 - pogledaj na Plastike i oklopi

Hi hi, sve ovo sam uradio isto, rucice, zastita motora, creva za kocnice. 

Dobre su rucice, ja sam ih vozao celu proslu godinu, klizao sa njima na asvaltu, super se pokazale. Jedini problem koji mozes imati je kocnica posto nemaju podesavanje kao na staroj, pa proveri da li i dalje imas dovoljan pritisak.

Umesto koso satica, koji sam montirao na ST, ovde sam montirao odvojeno volt metar, pokazivac temeperature mi je na meracu ulja, a sat... kome treba sat :)

Ostaje mi ako stignem da montiram i Koso multi-funkcionalni instrument  (merenje temperature, napona accu i digitalni sat) i pancir crevo prednje kočnice. ;)

• Drug član, 991 postova

Dobre su rucice, ja sam ih vozao celu proslu godinu, klizao sa njima na asvaltu, super se pokazale. Jedini problem koji mozes imati je kocnica posto nemaju podesavanje kao na staroj, pa proveri da li i dalje imas dovoljan pritisak.

Umesto koso satica, koji sam montirao na ST, ovde sam montirao odvojeno volt metar, pokazivac temeperature mi je na meracu ulja, a sat... kome treba sat :)

Jao jao...pa jel mi godinu dana da čekamo informaciju na taj up-date?  :)

Daj neke fotke.

Ps. Da li je prednja kočnica, zamenom običnog na pancirno crevo, ostavila neki pozitivan utisak i bolje kočenje?

Ostaje mi ako stignem da montiram i Koso multi-funkcionalni instrument (merenje temperature, napona accu i digitalni sat) i pancir crevo prednje kočnice. ;)

Jao jao...pa jel mi godinu dana da čekamo informaciju na taj up-date? :)

Daj neke fotke.

Ps. Da li je prednja kočnica, zamenom običnog na pancirno crevo, ostavila neki pozitivan utisak i bolje kočenje?

Jos ne znam da ti odgovorim creva u kutiji, kutija u gajbi, gajba sa jos dve gajbe pune delova ceka da se montira na motor :)

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

• Drug član, 991 postova

Nisam mogao više da izdržim, pa kad sam već prehlađen i ne mogu da vozim motor onda da bar budem koristan  :)

Upravo su nameštene ručke i Koso instrument!  :jee1:

Obzirom da sam i far menjao (sada je od WR-a) prilično sam se namučio dok sam osmislio kako je najbolje da se montira i držač fara i nosač ovog malog instrumenta ali sam sada jako zadovoljan kako je sve ispalo. :takoje:

post-14823-0-71863500-1455495799.jpg

post-14823-0-04107500-1455495826.jpg

• Podržavam 2

Sjajno, 

Jel bi mogao da podelis kako si resio montiranje alu stitnika motora napred, posto na teneri ide na jedan sraf, xt ov ide na dva sa strane rama. Ja sam napravio flah u cirilicno P tako da imam standardno kacenje na ram od xt, a iskoristio sam i ono od tenere napred. Ne izgleda mi sjajno pa reko da vidim kako si ti to resio?

Nisam mogao više da izdržim, pa kad sam već prehlađen i ne mogu da vozim motor onda da bar budem koristan  :)

Obzirom da sam i far menjao (sada je od WR-a) prilično sam se namučio dok sam osmislio kako je najbolje da se montira i držač fara i nosač ovog malog instrumenta ali sam sada jako zadovoljan kako je sve ispalo. :takoje:

• Drug član, 991 postova

Sjajno, 

Jel bi mogao da podelis kako si resio montiranje alu stitnika motora napred, posto na teneri ide na jedan sraf, xt ov ide na dva sa strane rama. Ja sam napravio flah u cirilicno P tako da imam standardno kacenje na ram od xt, a iskoristio sam i ono od tenere napred. Ne izgleda mi sjajno pa reko da vidim kako si ti to resio?

Koristio sam postojeće vešanje na ramu od 3TB-a samo sam aluminijumski štitnik probušio u tom smeru gde su već postojeće matice M6 i na svakom kraju sam dodao alu-cevčicu M8 da nadoknadi prazan prostor. Sve ušrafljeno sa inox šrafovima M6.

Za sada deluje kao dobro rešenje i obzirom da ja podižem motor na štender u garaži koji se oslanja na taj alu-štitnik, ništa se ne krivi.

Evo i jedne fotke celog nosača koji sam sinoć napravio :jee1:

post-14823-0-06356500-1455555241.jpg

post-14823-0-84464800-1455555251.jpg

post-14823-0-36653100-1455555261.jpg

post-14823-0-09773000-1455555269.jpg

Nosac je sjajan, secam se da sam za ST pravio nesto slicno da dovedem satic iznad table http://imgur.com/3KNqG1W

Odlicno si resio kacenje bashplate-a, ja sam pokusao da zadrzim onaj gumeni bumper koji postoji u orginalu na tom aluminijumskom, posto i XT ov orginalni je isto preko gumenih bumpera stegnut za ram. Sad nisam pametan... def bolje ovako izgleda. Razmislicemo jos. 

• Drug član, 991 postova

Nosac je sjajan, secam se da sam za ST pravio nesto slicno da dovedem satic iznad table http://imgur.com/3KNqG1W

Odlicno si resio kacenje bashplate-a, ja sam pokusao da zadrzim onaj gumeni bumper koji postoji u orginalu na tom aluminijumskom, posto i XT ov orginalni je isto preko gumenih bumpera stegnut za ram. Sad nisam pametan... def bolje ovako izgleda. Razmislicemo jos. 

Jeste deluje baš čvrsto.

Imaš opciju da ovaj aluminijumski štitnik proširiš isto kao na originalu ali opet ćeš morati nekako da nadoknadiš taj prazan prostor, plus sve to će opet biti malo klimavo baš zbog te gume koja nije odmah uz matice na ramu.

Ja sam kupio i neke gumene nosače misleći da ih adekvatno prepravim ali sam na kraju odustao od te opcije jer šta god drugo da postavim iskriviće se pod opterećenjem celog motpra koji štender nosi.

Sad sam ubacio po jednu inox podlošku koliko da se šraf ne oslanja na aluminijum ali to je samo kozmetike radi.

Imaš i opciju da ubaciš produženu maticu i fiksiraš je na ram motora (umesto ove alu-čaure), pa da ti šraf koji prolazi kroz alu-štitnik bude kraći za dužinu te produžene matice. To je meni bila još jedna opcija ako ovo počne sa trpi neka veća opterećenja pa počne da se krivi, tako da eto razmisli i o tome. :)

• Podržavam 1

• Drug član, 991 postova

Evo jos malo zavarenih dijelova  <_<  <_<

Ihhhh...sunce ti...

Nešto razmišljam kakvu li je muku imao taj motor kad je toliko zavarenih delova na njemu?

Mislim koliki kreten moraš da budeš da otkineš ušice na zadnjem amortu?

Strašno...

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja