Jump to content

Moto Zajednica

Yamaha XT600 - all in one

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 263 postova
  • Motocikl: XRV 650 AFRICA TWIN RD03...KTM 950 ADV LC8

Fabricki to su bile tehnicke rupe koje su posle razbusivanja kanala kroz deklu zacepljenje...a inace kanal kroz deklu je za povrat ulja u hladnjak pa nazad u rezervoar,a sta je tu neko pokusavao da ubudzi,skinuo, pa zacepio opet rupe,Boga pitaj...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 256 postova
  • Motocikl: Gas Gas Ec 300

Ma ovo sam nasao sliku sa neta, cisto da objasnim sta me zanima. Kod mene sve to uredno stoji sa srafovima, pa pitam zasta sluze... El treba da se zategnu do kraja ili su za kao neko stelovanje? Nisam cackao nista tu, samo me zanima, motor kod mene 3 godine pa mi palo na pamet da pitam sad sta je to.  :jee:

• Drug član, 1363 postova
  • Motocikl: Tuareg 660

Razmisljao sam i o tome. Koju kombinaciju guma koristite za off, razmisljam da stavim pozadi C02, a napred C05

Topla preporuka za C05. 

Kod mene je kombinacija C04 nazad, jer sam promenio zadnji točak sa 17'' na 18'' i C05 napred.

Druže, da li ima razlike u auspuhu kod modela 1990-1994 gdje auspuh glumi dio rame, i kod novijih modela od 1995 - ?

I ako ima, vjerovatno je samo u prihvatu a lonac jednak??

Antek,

Evo uporednih fotografija od danas.

Deluje da bi stock izduv sa 3TB mogao da se montira na neki noviji model XT tipa 4PT.

Iako im se ram u donjem delu nešto razlikuje, u gornjem delu bi rupe mogle da se preklope.

Nadam se da sam ti pomogao u odgovoru.

Mislim da će odgovarati. TNX !!

AnteK, iamm ja neku oprugu viška, možda možeš samo da je zameniš? Viči dimenzije. Imam i amortizer neki podesivi, ako bi da repariraš :)

Naručio sam Hyperpro, bila je prilika, tako da vjerujem da će Tenera malo dobiti na voznosti. 

• Svrati Svaki Dan, 884 postova
  • Motocikl: brm brm brm

Bice da jeste, samo je stavljena kurbla, a i pominjanje popravke menjaca ukazuje na istu :) Otisla je relativno jeftino, ja sam se nosio mislju da je uzmem za te pare. 

Jel ovo Andrijina bivsa 2kf?

• Svrati ponekad, 443 postova

Evo moja XT600E 1994 godina.

+1 od mene :takoje:  i jedno iskreno pitanje, što voziš Xcross sa malom Tenerom zar ti nije zgodniji XT, imaš na njemu solidne off gume i napred i nazad? :zbunjen:

evo moje djunte...

+1 od mene :takoje:, đunta je OK.

Naručio sam Hyperpro, bila je prilika, tako da vjerujem da će Tenera malo dobiti na voznosti. 

Koji model i koliko šuštećih zadovoljstava ako nisam previše radoznao? ;) Može samo bolje da bude sa ovom izmenom,  kad završiš modifikaciju javi utiske.

Jedno pitanje za kolege - da nema slučajno neko sedište viška, koje bi prodao. Stanje nije bitno i onako ide na prepravku. Bitne su samo dve stvari:

1. Da pasuje na 4PT

2. Da nije mnogo para :)

Koji model i koliko šuštećih zadovoljstava ako nisam previše radoznao? ;) Može samo bolje da bude sa ovom izmenom,  kad završiš modifikaciju javi utiske.

Model je YA06-0AK , šuštavih zadovoljstava cca. 400 EUR. 

• Zbunjen, 888 postova
  • Motocikl: XRV 650 RD03, KLE500

Na britanskom tenere forumu spominju ovu oprugu kao odgovarajucu za zadnji amortizer od XTZ660, jedino sto je linearna, ne progresivna.

Dobra strana je sto se moze naruciti u razlicitim "tvrdocama".

http://www.ebay.com/itm/231402958669?ssPageName=STRK:MESINDXX:IT&_trksid=p3984.m1436.l2649

AnteK, kako ti se cini ?

• Svrati ponekad, 443 postova

svešteniče, ima ovde jedan mali post poređenje linearnih i progresivnih opruga.

Ako ti motor služi više za off, mislim da je bolja (sigurnija) solucija progresivna opruga. Naravno sve to ide i sa linearnim oprugama ali je sigurnost na motociklu u tim graničnim uslovima (naglo kočenje ili off road primena) veća sa progresivnim. U normalnom korišćenju je progresivna malo tvrđa od linearne zato što joj je "normalni" modus kraći u poređenju sa linearnom (to se da donekle podesiti sa manjom tvrdoćom / kompresijom opruge).

Generalno čak i u svakodnevnoj primeni mi se progresivna čini bolji izbor jer imaš normalan opseg + progresivni ako dođe do graničnih uslova sabijanja.

• Zbunjen, 888 postova
  • Motocikl: XRV 650 RD03, KLE500

Znam, samo sto nema da se kupi progresivna opruga za OEM amortizer. Tako da kad OEM opruga odsluzi svoje, suocis se sa ~100 eura za drugu linearnu ili 400+ eura za aftermarket amortizer (volio bi ja Hyperpro, al se nesto novcanik ne slaze sa mnom :) )...

Naci polovan OEM amortizer u dobrom stanju  za Teneru  je potesko. A posto se njoj amortizer kopca direktno na zadnju viljusku, swap in sa nekog drugog motora je jako tezak.

• Drug član, 991 postova
  • Motocikl: Yamaha XT600 Rally Replica

Jel imaš možda cenu prednjih progresivnih opruga od tog tvog dilera?   :)

Jel imaš možda cenu prednjih progresivnih opruga od tog tvog dilera?   :)

Nažalost, tu ne mogu ništa napraviti mimo redovne cijene, koja je kod Hyperpro poprilično visoka, cca. 170 EUR.

Imaš na ebayu sigurno jeftinijih Wilbers ili ostalih, ako nađeš nešto povoljno, mogu ti ja kupiti sa ebaya ako ti je

problem, pa donesem na Xross. 

• Podržavam 1

Na britanskom tenere forumu spominju ovu oprugu kao odgovarajucu za zadnji amortizer od XTZ660, jedino sto je linearna, ne progresivna.

Dobra strana je sto se moze naruciti u razlicitim "tvrdocama".

http://www.ebay.com/itm/231402958669?ssPageName=STRK:MESINDXX:IT&_trksid=p3984.m1436.l2649

AnteK, kako ti se cini ?

Čini se OK, bitno je da dimenzije odgovaraju, to moraš provjeriti točno. Ja kad skinem zadnji OEM amortizer,

bit će na prodaju, opruga je slaba, ostalo je nedavno prepakirano.

• Zainteresovan, 442 postova
  • Motocikl: Yamaha XT 660 R Yamaha XT 660 X

drugari,ima li razlike izmedju bmb 95 i 98 oktana

ja danas nasuo bmb 98 pa mi se sve cini da motor lepse radi i bolje vuce

Ja nisam primetio, sipao sam na OMW i na NIS te kao nesto Benzin +, MaxPower i sl. 

Secam se pre par godina da asm gledao Fifth Gear, gde su na dinamo masini testirali par automobila, i jedina znacajna promena je bila na nekoj trkalici Evolution cini mi se da je bio, dok je recimo Golf i Clio nije imao nikakve promene u snazi na dinamu.

Imajuci u vidu konstrukciju nasih masina, sumnjam da se moze nesto dobiti. 

Al znas kako ako mislis da bolje vuce sipaj, ja sam u ST samo taj sipao jel sam mislio da mi manje trosi :)

drugari,ima li razlike izmedju bmb 95 i 98 oktana

ja danas nasuo bmb 98 pa mi se sve cini da motor lepse radi i bolje vuce

Propustio sam pisanje o progresivnim oprugama, samo mi zapala neka suluda cena za oko (sad vidim da je to za XTZ).

HyperPro kitove, znaci set prednje progresivne i zadnja progresivna sam vidjao za oko 200e, od sumnjivih likova i manje.

Evo recimo primer u UK sa VAT, znaci verovatno ako oce da salju moze i bez VAT. Za xt600e 2002. 

Evo Germany web shop 195E, znaci sa uslugom "donesi mi preko grane bez carine" jos 50-60e 

• Enduro, 569 postova
  • Motocikl: Husaberg TE250 2013

Ukoliko je motor pravljen za niskooktansko gorivo (a mislim da XT jeste), onda nikakvu razliku neces osetiti ako sipas benzin sa vise oktana. Osim razliku u ceni :D

• Zainteresovan, 442 postova
  • Motocikl: Yamaha XT 660 R Yamaha XT 660 X

neko mi jednom rece da je za jednocilindricne motore od izuzetne vaznosti kvalitet goriva i da mnogo mirnije rade kad ima vise oktana u gorivu

• Drug član, 3827 postova
  • Motocikl: Honda VFR750 RC36

Ja sam u par navrata sipao tu famoznu 98-icu...Nikakve razlike nisam primetio u odnosu na 95-icu... Jedino ima razlike izmedju goriva na odredjenim pumpama. Recimo, na NIS-u gorivo je katastrofa, ujutru kad je malo hladnije, motor jedva upali, stuca, trza...a djubreta u benzinu da ne spominjem... Na MOL-u je sasvim druga prica. Gorivo na MOL pumpama je skroz ok, motor lakse pali, lepse i mirnije radi, bolje vuce. Na OMV je ok ali zavisno na kojoj OMV pumpi se sipa. U Vrbasu recimo, je osrednjeg kvaliteta dok u Novom Sadu je ok, ali ne bolje nego na MOL pumpama. Apsolutni sampion u kvalitetu goriva (po mom subjektivnom misljenju i to zakljucujuci SAMO po ponasanju mog motora) su AVIA pumpe. Kod njih kad sipam nikad problem oko paljenja nisam imao. Motor osetno manje goriva trosi, lepo i mirno radi i vuce kako i treba. Sumnjam da se na nasim XT masinama moze ista osetiti ako se gleda iskljucivo razlika u odnosu 95 i 98 oktana...

O ovome sam već pisao ukratko, a sada evo detaljnije. Naime - filter zraka za XT600E/XTZ660/možda još neki
motor, nisam gledao katalog - Hiflo filter bitno odudara od originala, jer je spužvica oko filtera, koja dihta kada
se airbox zatvori, bitno tanja od originala i bitno lošije kvalitete, tako da uopće ne dihta kako treba ako se dodatno
ne pritisne. Sa origigi filterom prljavim ko zemlja nema nigdje prašine u airboxu, a sa HF filterom već nakon 50-ak
km prašnjavog makadama u airboxu ima dosta prašine, a dalje ne treba objašnjavati. Dakle, ili dodatno pritisnuti
filter i namazati sa masti spužvu, ili bolje kupiti neki bolji filter, jer ovo je sranje.  thumb_down.gif

post-214-0-12026300-1426086503_thumb.jpg

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja