mradomir 3052 Napisano Jun 2, 2022 8-bit, 1878 postova Lokacija: Beočin Motocikl: KTM690 | Freeride 250R | Burgman 650 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, Arthas je napisao: Skoro svaku blazu krivinu mogu proci saltanjem u nizu. Šaltanje pred krivinu je ok, u krivini nikako. Pre 2 sati, Jupiter je napisao: Motorom kada kočiš ne možeš na prednji. Može i te kako. Nizbrdo, krivina, bokser motor, high side, da vidiš kako se leti. Još mi rame seva na promenu vremena. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoyyka 10150 Napisano Jun 2, 2022 Drug član, 3364 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Blackie Prijavi odgovor kao problematičan pre 24 minuta, blackmore je napisao: Otkud ovo za plivajući? Ne treba voziti u 5. 50km/h, ali što viši prenos i niži obrtaji = manja potrošnja. Za ubrzavanje ili preticanje downshift i gazi… Pusti potrošnju,da to gledam,vozio bih još TDM-a...4L... Iskreno,da živim u BG-u samo skuterče...ili da izbegavam Downtown! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
the_doctor 7750 Napisano Jun 2, 2022 Drug član, 808 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: BMW R1200 GS - 2006 K25 Prijavi odgovor kao problematičan @blackmore Tu ima najviše zabluda. Kao: "idem nizbrdo, izbacim ga iz brzine da manje troši." NE! Ostavi ga u brzini. Tad ne troši ništa. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
blackmore 1372 Napisano Jun 2, 2022 Drug član, 900 postova Lokacija: NBGD 63 / STALSK-12 Motocikl: BMW S1000XR - 2016 Prijavi odgovor kao problematičan pre 11 minuta, shoyyka je napisao: Pusti potrošnju,da to gledam,vozio bih još TDM-a...4L... Iskreno,da živim u BG-u samo skuterče...ili da izbegavam Downtown! Ja ni ne razumem ljude koji gledaju potrošnju na motoru, sve i da prelaze 1000km u danu. Kupio si motor da bi se vozio sa njim, ne zavisi ti život od njega, za automobil je druga priča. Ja ni ne znam koliko mi motor troši, ali čim upali rezervu, idem do pumpe i dolivam gorivo do čepa. Uzeo sam motor da se razonodim, ne da se stresiram Što se centra tiče, ispekla su mi se o0o na Dorćolu dok sam se vrzmao po onoj gužvi, tako da se tu slažem pre 10 minuta, the_doctor je napisao: @blackmore Tu ima najviše zabluda. Kao: "idem nizbrdo, izbacim ga iz brzine da manje troši." NE! Ostavi ga u brzini. Tad ne troši ništa. Ne znam kako to ljudima padne na pamet iskreno, ili ne daj bože, da ugase auto skroz na nizbrdici . Za uzbrdo niži stepen prenosa, za nizbrdo obrnuto, ali izgleda da se ni to ne podrazumeva u današnje vreme. pre 29 minuta, Bojan82 je napisao: E ovo gore da ga jebem baš... Čuješ motor i znaš šta mu prija i kad grešiš sve ti kaže, još da gledam u obrtomer. Ima ga iščupam O tome sam i pričao, tj. na to sam i mislio, pa sam slikovito ubacio broj obrtaja u priču. Ni ne gledam obrtomer dok vozim, mogao bih komotno bez njega voziti bilo koji automobil. pre 29 minuta, the_doctor je napisao: @blackmore A to se misli ono kad se gnjavi, pa se motor sav trese, primer 5. 50kmh, pa vibracije motora stresiraju opruge u zamajcu. Mada ta teorija baš što manji br. obrtaja ne pije vodu. Ideš nizbrdo, auto u drugoj, na 5000 obrtaja, primer, gas pušten skroz, a trenutna potrošnja nula. Više bi se moglo vezati za to koliko je pedala gasa stisnuta. Pretpostavio sam da je to, na to sam i aludirao. Poznajem i vozio sam se sa ljudima koji voze 25-30km/h u 4. brzini (ako se auto ne ugasi tada, onda se stravično trese i podrhtava) i oni ne vide nikakav problem sa tim. Aludirao sam takođe na ljude koji gaze auto u 4000 obrtaja 50km/h umesto da kao svi normalni ljudi prebace u 3. ili 4. brzinu. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
the_doctor 7750 Napisano Jun 2, 2022 Drug član, 808 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: BMW R1200 GS - 2006 K25 Prijavi odgovor kao problematičan @blackmore Važi li sve to i ako je službeni? 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
blackmore 1372 Napisano Jun 2, 2022 Drug član, 900 postova Lokacija: NBGD 63 / STALSK-12 Motocikl: BMW S1000XR - 2016 Prijavi odgovor kao problematičan pre 18 minuta, the_doctor je napisao: @blackmore Važi li sve to i ako je službeni? Nice try HR 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arthas 135 Napisano Jun 2, 2022 Svrati ponekad, 102 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, mradomir je napisao: Šaltanje pred krivinu je ok, u krivini nikako. Može i te kako. Nizbrdo, krivina, bokser motor, high side, da vidiš kako se leti. Još mi rame seva na promenu vremena. Naravno, to se podrazumeva. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2654 Napisano Jun 2, 2022 Drug član, 4756 postova Prijavi odgovor kao problematičan Meni je isto tako i na Yamahi sa jednim cilindrom Послато са SM-A525F помоћу ТапатокаА јефтинијаSent from my SM-N960F using Tapatalk 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2654 Napisano Jun 2, 2022 Drug član, 4756 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pretpostavio sam da je to, na to sam i aludirao. Poznajem i vozio sam se sa ljudima koji voze 25-30km/h u 4. brzini (ako se auto ne ugasi tada, onda se stravično trese i podrhtava) i oni ne vide nikakav problem sa tim. Aludirao sam takođe na ljude koji gaze auto u 4000 obrtaja 50km/h umesto da kao svi normalni ljudi prebace u 3. ili 4. brzinu. Својевремено по књизи је било: "у коју брзину пењеш брдо, у ту и силазиш".Sent from my SM-N960F using Tapatalk 3 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan82 8654 Napisano Jun 2, 2022 Drug član, 2383 postova Motocikl: Umočiću... Prijavi odgovor kao problematičan pre 38 minuta, Krokodilo je napisao: Својевремено по књизи је било: "у коју брзину пењеш брдо, у ту и силазиш". Sent from my SM-N960F using Tapatalk Kako da znam osim ako se ne vratim uzbrdo da ponovim 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2654 Napisano Jun 2, 2022 Drug član, 4756 postova Prijavi odgovor kao problematičan Kako da znam osim ako se ne vratim uzbrdo da ponovimИскрено ако ти "легну" кривине, вратиш се неколико пута Sent from my SM-N960F using Tapatalk 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
blackmore 1372 Napisano Jun 2, 2022 Drug član, 900 postova Lokacija: NBGD 63 / STALSK-12 Motocikl: BMW S1000XR - 2016 Prijavi odgovor kao problematičan Kad rekoste krivine, bio juče do Avale... mislim da sam sa 30kmh ulazio, ne verujem ovim gumama ništa iz nekog razloga, mada nemam ni nekog iskustva... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoyyka 10150 Napisano Jun 3, 2022 Drug član, 3364 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Blackie Prijavi odgovor kao problematičan Pre 6 sati, blackmore je napisao: Kad rekoste krivine, bio juče do Avale... mislim da sam sa 30kmh ulazio, ne verujem ovim gumama ništa iz nekog razloga, mada nemam ni nekog iskustva... Probaj se opustiti mladi kolega,ne znam koja je guma u pitanju ali ako nema rizle i bele linije, ne boj se...ne možeš ti toliko da zalegneš koliko guma može izdržati,bilo koja...Veruj mi! 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lemy 1031 Napisano Jun 3, 2022 Drug član, 1069 postova Lokacija: Novi Sad-Sabac Motocikl: Suzuki DR-Z400, KTM 790 adventure Prijavi odgovor kao problematičan Mnogi filozofija oko ničega :). Nije to kamion na Iriškom vencu pa da diskutujemo. Svi sklopovi su projektovani za svasta tako da relativno normalnom voznjim neće nista da se spektakularni desi, ali kao i u svemu ne treba biti ekstreman. Motori sa 1 a i 2 cilindra koce dosta jace motorom od ovih sa više pa treba voditi računa o mogućnosti proklizavanja zadnjeg prilikom ekstremnih saltanja. Ja recimo volim sa kocim motorom posebno pred krivinu ali koristim i kocnicu. Kada sam raspoložen radim to agresivni. Posto vizim enduro sa 1 cilindrom posledice su iskrivljeni zubi na prednjem lančaniku posle 2.000km, ali zvuk i osećaj , neprocenjivo :). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
blackmore 1372 Napisano Jun 3, 2022 Drug član, 900 postova Lokacija: NBGD 63 / STALSK-12 Motocikl: BMW S1000XR - 2016 Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, shoyyka je napisao: Probaj se opustiti mladi kolega,ne znam koja je guma u pitanju ali ako nema rizle i bele linije, ne boj se...ne možeš ti toliko da zalegneš koliko guma može izdržati,bilo koja...Veruj mi! Znam, znam sve Nego tu mi je negde na pameti da je zadnja već za menjanje, a i nepoznat mi je put skroz, prvi put sam tuda prolazio. Mislim da ću uskoro zameniti i prednju i zadnju, čisto da ne bih imao taj psihološki pritisak, mada opet se slažem da nije do guma nego do vozača Ima vremena, ne žuri mi se nigde, možda bolje i tako nego da jurim kao muva bez glave... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan82 8654 Napisano Jun 3, 2022 Drug član, 2383 postova Motocikl: Umočiću... Prijavi odgovor kao problematičan Prvo nauči da voziš sporo, da bi mogao voziti i brže. Mislim, to sam negde čuo, ja sam još uvek u kategoriji sporaća 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mradomir 3052 Napisano Jun 3, 2022 (promenjeno) 8-bit, 1878 postova Lokacija: Beočin Motocikl: KTM690 | Freeride 250R | Burgman 650 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 9 sati, blackmore je napisao: Znam, znam sve Nego tu mi je negde na pameti da je zadnja već za menjanje, a i nepoznat mi je put skroz, prvi put sam tuda prolazio. Mislim da ću uskoro zameniti i prednju i zadnju, čisto da ne bih imao taj psihološki pritisak, mada opet se slažem da nije do guma nego do vozača Ima vremena, ne žuri mi se nigde, možda bolje i tako nego da jurim kao muva bez glave... Kad bude track day na Navaku prijavi se za intro grupu. Za dan ćeš steći osećaj koliko nećeš na putu za celu sezonu. Trkalice nisu obavezne. Promenio Jun 3, 2022 član mradomir Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mradomir 3052 Napisano Jun 3, 2022 (promenjeno) 8-bit, 1878 postova Lokacija: Beočin Motocikl: KTM690 | Freeride 250R | Burgman 650 Prijavi odgovor kao problematičan . Promenio Jun 3, 2022 član mradomir Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
blackmore 1372 Napisano Jun 3, 2022 Drug član, 900 postova Lokacija: NBGD 63 / STALSK-12 Motocikl: BMW S1000XR - 2016 Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, mradomir je napisao: Kad bude track day na Navaku prijavi se za intro grupu. Za dan ćeš steći osećaj koliko nećeš na putu za celu sezonu. Trkalice nisu obavezne. Koliko sam čitao, intro grupa je ukinuta ove godine. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...