markommarko 277 Napisano April 22 Svrati ponekad, 163 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NX 500 Prijavi odgovor kao problematičan On 21. 4. 2025. at 18:14, Sharky - Alex je napisao: Pogledaj na pumpama To mi nije palo na pamet Hvala, hoću Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cezarpa 11594 Napisano April 22 Ne silazi, 2482 postova Lokacija: pvo Motocikl: Benelli,gy6 125 Prijavi odgovor kao problematičan Ponekad se pojave u super marketima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 19025 Napisano April 22 Integrisan, 5740 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan Nemam onaj jezicak na bravici - kada gurnem kljuc on se uvuce, kada izvadim vrati. Razmisljao sam da li nesto tu napraviti neki gumeni mali poklopac cisto da ne ulazi vlaga kad je na otvorenom kao danas. Nemam ideju za sada kako izvesti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 7566 Napisano April 22 (promenjeno) Drug član, 3132 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan 11 minutes ago, Motorcyclist said: Nemam onaj jezicak na bravici - kada gurnem kljuc on se uvuce, kada izvadim vrati. Razmisljao sam da li nesto tu napraviti neki gumeni mali poklopac cisto da ne ulazi vlaga kad je na otvorenom kao danas. Nemam ideju za sada kako izvesti. Brate mili, ne preteruj A ako si baš zaludan, na Falkoncu sam imao poklopčić (lepo oblikovan, fabrički) koji je imao šarku i prsten koji ide ispod navrtke od kontakt brave. Izvadiš ključ, spustiš poklopčić (s unutrašnje strane beše kao neka gumica) i gotovo. Ako te ne mrzi da tražiš, praviš, igraš se, eto ti ideje. Promenio April 22 član misa-pei Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 19025 Napisano April 22 Integrisan, 5740 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan 9 minutes ago, misa-pei said: Brate mili, ne preteruj A ako si baš zaludan, na Falkoncu sam imao poklopčić (lepo oblikovan, fabrički) koji je imao šarku i prsten koji ide ispod navrtke od kontakt brave. Izvadiš ključ, spustiš poklopčić (s unutrašnje strane beše kao neka gumica) i gotovo. Ako te ne mrzi da tražiš, praviš, igraš se, eto ti ideje. Sta ja znam, do sada sam imao, mada on se zna iznjakati mada ovde mi deluje da ga nije ni bilo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sharky - Alex 7281 Napisano April 22 (promenjeno) Drug član, 2067 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan Kinez ima za sve resenje: I just found this on AliExpress: US $8.06 | Car Ignition Start Switch Cover One-Step Engine Start Stop Button Guard Automotive Interior Decorative Sticker for Cars andamp; Motorcycles https://a.aliexpress.com/_EHsxbia ili ovako: I just found this on AliExpress: US $3.06 | Car Onekey Start Stop Button Cover Car Interior Decor Sticker Engine Ignition Start Switch Protective Cover Motorcycle StartRing https://a.aliexpress.com/_EuhIjHg Promenio April 22 član Sharky - Alex 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 7566 Napisano April 22 Drug član, 3132 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan Ovakav, kao drugi je bio na Falkoncu. Ni ne liči po izgledu, ali taj princip. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dule2812 199 Napisano April 23 Svrati ponekad, 129 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Sym NHT 300 Prijavi odgovor kao problematičan Друштво, да ли је ово нормално да ланац овако као да прескочи и овај звук што се чује? Sent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 3011 Napisano April 23 Ne silazi, 5082 postova Prijavi odgovor kao problematičan Друштво, да ли је ово нормално да ланац овако као да прескочи и овај звук што се чује? Sent from my iPhone using TapatalkПровери луфт на погонској осовини на агрегату, где је предњи ланчаник прикачен.Sent from my SM-G998B using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dule2812 199 Napisano April 23 Svrati ponekad, 129 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Sym NHT 300 Prijavi odgovor kao problematičan Ај да едитујем пост да не пишем нови@krokodiloСкинуо сам ову пластику и једино што видим да је усрано све, очистио, науљио поново и вратио. И мало сам затегао ланац. Киша и комарци ме убили а гаражу немам па сам морао да импровизујем кад сам већ кренуо да ј.г. онда лепо узмем велику кашику Јака импровизација Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 3011 Napisano Nedelja u 06:10 Ne silazi, 5082 postova Prijavi odgovor kao problematičan Колко могу да видим птедњи ланчаник је за замену. Део код зуба конусно оштечен и ланац на њему не належе равномерно. Зато имаш подскакивање истог и звук. Sent from my SM-G998B using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shomsi 51 Napisano Nedelja u 08:55 Svrati ponekad, 109 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Transalp XL700 Prijavi odgovor kao problematičan ja imam slican problem, ali mislim da je meni lanac problem, nasao sam dve tri karike koje nisu bas lepo ociscene od spreja budjavog a ovaj luft na osovini sam snimio ali po internetu svuda nalazim da je to kao normalno, sta vi kazete? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markommarko 277 Napisano Nedelja u 09:28 Svrati ponekad, 163 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NX 500 Prijavi odgovor kao problematičan Pitanje nije direktno u vezi sa motorima, ali ima veze: Kako perete letnje meš jakne? Kolega mi kaže da on povadi sve protektore i ubaci u mašinu, dok čitam i na jakni, ali i na guglu, preporučuje se da se pere ručno, a ako se oseća negde znoj, da se tu natopi rastvor sirće-voda. Hvala, poz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dule2812 199 Napisano Nedelja u 09:46 Svrati ponekad, 129 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Sym NHT 300 Prijavi odgovor kao problematičan 3 hours ago, Krokodilo said: Колко могу да видим птедњи ланчаник је за замену. Део код зуба конусно оштечен и ланац на њему не належе равномерно. Зато имаш подскакивање истог и звук. Sent from my SM-G998B using Tapatalk @Krokodilo Хвала, видећу кад одем на редован сервис да ми замене и то, јер ми је и даље у гаранцији Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Due 17647 Napisano Nedelja u 09:54 Ne silazi, 1263 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Hornet 600 Prijavi odgovor kao problematičan pre 23 minuta, markommarko je napisao: Pitanje nije direktno u vezi sa motorima, ali ima veze: Kako perete letnje meš jakne? Kolega mi kaže da on povadi sve protektore i ubaci u mašinu, dok čitam i na jakni, ali i na guglu, preporučuje se da se pere ručno, a ako se oseća negde znoj, da se tu natopi rastvor sirće-voda. Hvala, poz Ja isto povadim protektore i operem u mašini. Ništa joj se nije desilo. Da, kišnu postavu ne perem, naravno. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 23973 Napisano Nedelja u 10:11 Integrisan, 10045 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Corduru perem (jakna/pantalone) na 60c, povadim protektore, izvrnem, snireve zakopcam, u susari osusim na bas agresinoj temperaturi.... Problema bez 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gile 1969 Napisano Nedelja u 12:39 (promenjeno) Drug član, 951 postova Lokacija: Gornji Milanovac Motocikl: Kawasaki Versys 650 '10; Kawasaki KZ 440 LTD '82 & '83 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 3 sati, markommarko je napisao: Pitanje nije direktno u vezi sa motorima, ali ima veze: Kako perete letnje meš jakne? Kolega mi kaže da on povadi sve protektore i ubaci u mašinu, dok čitam i na jakni, ali i na guglu, preporučuje se da se pere ručno, a ako se oseća negde znoj, da se tu natopi rastvor sirće-voda. Hvala, poz Pa da. Dobro pise na jakni. Skines protektore, ti se skines u kupaci, obuces jaknu, i onda pod tus. Najbolje negde na otvorenom da ne prskas po kupatilu mnogo. Onda lepo jabukovo sirce u saku, malo pokvasis vodom pa pod pazuh, dobro istrljas. Isto ponovis na drugoj strani. E onda lagano klasicno sapunjanje (ne macora, samo jakne). Temeperatura vode tek tolika da mozes da drzis ruku ispod, a da se ne opeces. I zato je jako bitno to rucno pranje. Pa kad se dobro ispere sve na neki bajs,. Pozeljno je da bude drumas brzinac, ali i drugi ce zavrsiti posao. Napred namestis na najveci zupcanik, nazad na najmanji i pun gas dok ne isteras svu vodu napolje. Desetak do petnaest minuta bi trebalo da bude dovoljno. U sustini jako jednostavna procedura, jedino sto ti oduzima malo vise vremena. EDIT: Ovo sam zaboravio. Ako se oznojis dok pedalas onda jbg, moras opet da ponovis ceo proces. Promenio Nedelja u 12:41 član Gile 2 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JoeD 605 Napisano Nedelja u 13:03 Zainteresovan, 573 postova Lokacija: Niš Motocikl: Honda VFR800 FI Prijavi odgovor kao problematičan 3 hours ago, markommarko said: Pitanje nije direktno u vezi sa motorima, ali ima veze: Kako perete letnje meš jakne? Kolega mi kaže da on povadi sve protektore i ubaci u mašinu, dok čitam i na jakni, ali i na guglu, preporučuje se da se pere ručno, a ako se oseća negde znoj, da se tu natopi rastvor sirće-voda. Hvala, poz Mislim da samo goretex problem, jer navodno obicno deterdzenti mogu da ostete (zapuse) membranu. Posto nemam goretex, perem u masini, 40 stepeni, povadim protektore, izvrnem, osusim posle prirodno 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DraganNS 8344 Napisano Nedelja u 13:16 Drug član, 1743 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Kawasaki Versys 1000 Grand Tourer Prijavi odgovor kao problematičan I ja perem sve, pa i meš, u mašini nakon što povadim protektore. U DM-u sam, za ovu svrhu, kupio neki deterdžent za osetljive stvari (placeba radi ) i do sada sve oki. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nuk 146 Napisano Nedelja u 13:49 Svrati ponekad, 148 postova Lokacija: NS Motocikl: Voge SR3 Prijavi odgovor kao problematičan Meni se na jednoj jakni bulvalno oljuštila reflektujuća traka na rukavima i od tada ne perem u mašini više. Potopim u lavor sa praškom, ostavim par sati i promuljam s vremena na vreme i ubacim u mašinu na ispiranje i centrifugu na kraju 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 19025 Napisano Nedelja u 16:34 Integrisan, 5740 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan 7 hours ago, shomsi said: ja imam slican problem, ali mislim da je meni lanac problem, nasao sam dve tri karike koje nisu bas lepo ociscene od spreja budjavog a ovaj luft na osovini sam snimio ali po internetu svuda nalazim da je to kao normalno, sta vi kazete? Da luft je normalan na prednjem lancaniku. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...