Motorcyclist 16516 Napisano pre 11 sati Integrisan, 4946 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ok jasno sada. Dobro je da nema onih peripetija salji tablice bivsem vlasniku itd... A to bih prepustio agenciji. Pri kupovini obavezno isti dan prepis kod notara, nista naknadno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VLAD81 1569 Napisano pre 8 sati Zainteresovan, 427 postova Lokacija: Loznica Motocikl: Kawasaki kle 500 Prijavi odgovor kao problematičan @Motorcyclist Ako radiš kupoprodajni ugovor ne treba ti ništa više, kao što je već rečeno, sa tim sve završavaš u svom mestu. Pominješ ovlašćenje. Ako napraviš ovlašćenje(da možeš upravljati, otuđiti vozilo, registrovati i sl) ne možeš ga prevesti na sebe. Ja sam radio ovlašćenje na suprugu pa posle ona meni kao prodala(ne pitaj zašto). I tada porez plaćaš kad se vozilo prodaje, ne na ovlašćenje. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 16516 Napisano pre 7 sati Integrisan, 4946 postova Prijavi odgovor kao problematičan 1 minute ago, VLAD81 said: @Motorcyclist Ako radiš kupoprodajni ugovor ne treba ti ništa više, kao što je već rečeno, sa tim sve završavaš u svom mestu. Pominješ ovlašćenje. Ako napraviš ovlašćenje(da možeš upravljati, otuđiti vozilo, registrovati i sl) ne možeš ga prevesti na sebe. Ja sam radio ovlašćenje na suprugu pa posle ona meni kao prodala(ne pitaj zašto). I tada porez plaćaš kad se vozilo prodaje, ne na ovlašćenje. Ok onda je jednostavnije nego sto mislim. Kupoprodajni i vozim kuci. Kad istekne, u agenciju da mi to odrade > sup nove tablice i saobracajna i to je to. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10465 Napisano pre 7 sati Hronični Motociklopata, 7315 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600 Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Novu tablicu i saobraćajnu (na svoje ime) možes odmah da praviš, ne moraš da čekaš istek registracije, šta više i preporučujem da to što pre uradiš da se ratosiljaš svega sto te veže za prethodnog vlasnika. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 5289 Napisano pre 7 sati Drug član, 1892 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Ništa ti ne štediš ako čekaš da istekne registracija. Samo odlažeš plaćanje, a nije neka cifra u pitanju. I potencijalno možeš da napraviš problem prodavcu kaznom nekom itd. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VLAD81 1569 Napisano pre 7 sati Zainteresovan, 427 postova Lokacija: Loznica Motocikl: Kawasaki kle 500 Prijavi odgovor kao problematičan Rešavaj odmah, kao što su rekle kolege. Plaćaš porez, saobraćajnu, tablice i nalepnicu i registracija ti važi sa tvojim tablicama do isteka polise. Ima svakako i zakonski rok da moraš da izvršiš prevod da li 15 dana, čini mi se. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 16516 Napisano pre 7 sati Integrisan, 4946 postova Prijavi odgovor kao problematičan 12 minutes ago, VLAD81 said: Rešavaj odmah, kao što su rekle kolege. Plaćaš porez, saobraćajnu, tablice i nalepnicu i registracija ti važi sa tvojim tablicama do isteka polise. Ima svakako i zakonski rok da moraš da izvršiš prevod da li 15 dana, čini mi se. Prevod radim isti dan, ne verujem nikome tako da placanje i prevod idu u isto vreme. Nisam znao ovo da mogu odmah da menjam tablice i saobracajnu a da polisa ostane do isteka registracije. Ovo mi je trece vozilo u zivotu, ne kupujem cesto, ne menjam jer se jezim te papirologije pa vidim da se dosta toga izmenilo. Zadnji put znam da su me sjebali imao sam premijski stepen 0 valjda, i ja kupio drugi motor kazu mora nazad na 4 dok mi je dosta kolega reklo da se premijski stepen zadrzava. Da ne bude isto tako i sa polisom u slucaju menjanja tablice i saobracajne... Cisto da se pripremim na vreme. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14109 Napisano pre 6 sati moto merkat °°, 4888 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, živke je napisao: Ništa ti ne štediš ako čekaš da istekne registracija. Samo odlažeš plaćanje, a nije neka cifra u pitanju. I potencijalno možeš da napraviš problem prodavcu kaznom nekom itd. Ne da nije neka cifra nego platis jedan deo kada kupis a posle samo produzenje da ne baca sve na gomili, nego htedoh reci moze i prodavac njemu da napravi problem (nesvesno) ako ima nekog duga za koji ne zna izvrsitelji prvo stave sapu na vozilo pa nece moci odjaviti, cim se kupi prevesti i mirna glava. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14109 Napisano pre 6 sati moto merkat °°, 4888 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan pre 54 minuta, Motorcyclist je napisao: Zadnji put znam da su me sjebali imao sam premijski stepen 0 valjda, i ja kupio drugi motor kazu mora nazad na 4 dok mi je dosta kolega reklo da se premijski stepen zadrzava. Da ne bude isto tako i sa polisom u slucaju menjanja tablice i saobracajne... Polisasa do isteka glasi na prethodnog vlasnika sto i nije problem jer je brojem sasije vezana za vozilo, nego imas li kopiju kupoprodajnog ugovora, kopiju polise nekog motora od ranije, prenos premijskog vazi tri godine, ako znas datum prodaje mozes kod notara uzeti fotokopiju kp ugovora i priloziti uz saobr. kada budes produzavao registraciju da umanje polisu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 5289 Napisano pre 6 sati Drug član, 1892 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, Motorcyclist said: Prevod radim isti dan Pazi, tebi kp ugovor overen kod notara maltene ništa ne znači . Tek kada platiš porez i izvadiš saobraćajnu na svoje ime - ti si preneo vozilo na sebe, i tek tada si vlasnik 100%. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 5289 Napisano pre 6 sati Drug član, 1892 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, VLAD81 said: Ima svakako i zakonski rok da moraš da izvršiš prevod da li 15 dana, čini mi se. Imaš rok da platiš porez po kp ugovoru 15 dana. Ako to ne uradiš - džabe ti ugovor. A da prevedeš vozilo nemaš rok. Možeš i samo da ga odjaviš i da stoji tako. Ili ako kupiš objavljeno vozilo isto. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaxiS 2556 Napisano pre 4 sati Drug član, 1502 postova Lokacija: Niš Motocikl: Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, živke je napisao: Imaš rok da platiš porez po kp ugovoru 15 dana. To vise nikio ne gleda. Znam par primera svezih. Ugovor star par meseci i zavrsi se sve legalno. Jednostavno, stavi stavku na kraju da "ovaj KP ugovor, nema vremensko ogranicenje i pravno se resio Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 16516 Napisano pre 4 sati Integrisan, 4946 postova Prijavi odgovor kao problematičan Nebitno mi je oko placanja kad, svakako bih se resio toga odmah. Najvise me je interesovalo oko odjave i ovo mi je bitno da polisa traje do isteka reg. bez obzira sto bih menjao tablice i saobracajnu. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...