djpesic 205 Napisano Avgust 5 Svrati ponekad, 200 postova Lokacija: Novi Beograd, blok 45 Motocikl: SYM CRUiSYM α 300 Prijavi odgovor kao problematičan Videh krseva ko nigde drugde 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 9558 Napisano Avgust 6 Ne silazi, 2261 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125 & Scarabeo 400i, Kawa ER-5 Prijavi odgovor kao problematičan Ni kola im nisu ništa bolja... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikeli.pg 701 Napisano Avgust 6 Zainteresovan, 840 postova Lokacija: Montenegro - PG Motocikl: Honda Varadero xl 1000 v Prijavi odgovor kao problematičan Ekipo, ponovo da se obratim povodom kvara na Super Tenere Već više od mjesec dana majstori ne mogu da otkriju kvar, regler se usija... Da li imate preporuku za električara u BGD ? Ukoliko ne onda da motor vodim u Yamaha servis. Ima li neko iskustva sa Yamaha servisom u Beogradu I može li mi proslijediti kontakt br. na 0038269045052 Lijep pozdrav Mikeli Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 5955 Napisano Avgust 6 Drug član, 3005 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan Rajko @Arakis 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikeli.pg 701 Napisano Avgust 6 Zainteresovan, 840 postova Lokacija: Montenegro - PG Motocikl: Honda Varadero xl 1000 v Prijavi odgovor kao problematičan 51 minutes ago, misa-pei said: Rajko @Arakis Arakis je I prvi priskočio u pomoć... uzalud. Kvar ne može da pronadje niko. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drazenye 200 Napisano Avgust 6 Svrati ponekad, 271 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Bmw R1150RT Prijavi odgovor kao problematičan Definitivno cika Rajko , mislim da je on pravi covjek da istjera gremline iz tog motora. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 2682 Napisano Avgust 6 Drug član, 1625 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam kako radi to sve kod motora, Radili su mi auspuh na autu, nisu skinuli kleme, dosao kuci normalno, ujutru da uplatim mrtav, bacim pogled sve ok, ne znam sto se uhvatim za alternator on vreo, regler je nekako crko i tako izvukao struju, zamenio regler sve normalno. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 5955 Napisano Avgust 6 Drug član, 3005 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan Ajde, polu-laički... Ako iz namotaja uvek izlazi isti napon (znači u okviru zadatih vrednosti), ostaju samo žice do reglera i sam regler. Dalje, možda neki od potrošača vuče previše struje (jer je neispravan ili ima neki kratak spoj u žicama do njega). Treća mogućnost ne postoji. Ali sam siguran da je Rajko sve to već proverio. Na jednom mom motoru su bile sve žice iste boje (ne pitaj kako). Ubili su se tražeći grešku (Mile struja). Ako su menjane neke žice koje su vezane za regler, da tu nije neko napravio "nemoguću" vezu? Da je zamenio boje i sad ide sve naopako a izgleda normalno? Ako se ne varam, jedna faza ide direktno na potrošnju, a druge dve se peglaju i dodaju ako treba ili struja ide u toplotu. Uprošćeno. Da tu nije nešto "pobrkano". Samo nabacujem ideje, što iz iskustva, što razmišljanjem. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikeli.pg 701 Napisano Avgust 7 Zainteresovan, 840 postova Lokacija: Montenegro - PG Motocikl: Honda Varadero xl 1000 v Prijavi odgovor kao problematičan 7 hours ago, misa-pei said: Ajde, polu-laički... Ako iz namotaja uvek izlazi isti napon (znači u okviru zadatih vrednosti), ostaju samo žice do reglera i sam regler. Dalje, možda neki od potrošača vuče previše struje (jer je neispravan ili ima neki kratak spoj u žicama do njega). Treća mogućnost ne postoji. Ali sam siguran da je Rajko sve to već proverio. Na jednom mom motoru su bile sve žice iste boje (ne pitaj kako). Ubili su se tražeći grešku (Mile struja). Ako su menjane neke žice koje su vezane za regler, da tu nije neko napravio "nemoguću" vezu? Da je zamenio boje i sad ide sve naopako a izgleda normalno? Ako se ne varam, jedna faza ide direktno na potrošnju, a druge dve se peglaju i dodaju ako treba ili struja ide u toplotu. Uprošćeno. Da tu nije nešto "pobrkano". Samo nabacujem ideje, što iz iskustva, što razmišljanjem. Ideje su ti na mjestu, jer neko jeste tu prčkao oko struje prije nego sam kupio motor. Sve after market je sada skinuto sa motora I sve sam bacio ( maglenke, alarm, sirene.. ) ostalo je kako je fabrika propisala. Kao ŝto si rekao neki spoj jeste, ali Vuk ( momak kod kog sam ostavio Yamahu ) je sve prekonyrolisao, kada je istrošio ideje odvveo ga je ekektručaru. On se takodje posvetuo motoru I kaže da je poskidao žice i provjerio.. Zaista ne znam što da radim dalje. Motor definitivno ima neki kratak spoj jer su problemi nastali nakon pranja motora u perionici. Trokirao je, kao da radi na jedan cilindar itd. Džoni je sve poskidao i isprskao sprejem nakon što se osušilo, nekako se motor vratio u normalu ali za kratko. Izbacio sam na You Tube cijelu tu priču , kanal se zove @mloger Trebao sam da preuzmem motor prije par dana ali nije završen. 18. dolazim u BGD pa ako i tada ne bude gotov, moram ga odvesti kod nekog .. zato sam i pitao imate li ideju kome da ga odvezem, da istanem u BGD par dana dok ga ne riješi, da se ne vraćam ponovo vozom za Pg. Hvala momci na brzim odgovirima i savjetima. Živjeli 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 5955 Napisano Avgust 7 Drug član, 3005 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan Mnogo mi je žao što ti se sve to dešava. Ako nekako mogu da pomognem, javi. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5760 Napisano Avgust 7 Svakom po zasluzi, 12398 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Da, da mucili smo se telefonom Vuk i ja bar sat vremena da podavimo gremline Jedino sto jos ostaje da zamenis kablove za masu od minusa akumulatora do rama i od rama do agregata. Skoro sam imao slican problem, svi regleri se greju na FZ1, mozes jaja da ispeces na njih. Bila losa masa... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 5955 Napisano Avgust 7 Drug član, 3005 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan Eh, žice, žice... kako ih ne volim . 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krmco 2601 Napisano Avgust 7 Drug član, 1002 postova Lokacija: Beograd,Zvezdara,Ub Motocikl: yamaha super tenere 1200 Prijavi odgovor kao problematičan Aj jedno iskustvo sa drugarom, možda može da znači nešto.@Nenadbg88 @ProMasterKaf je Nenadu crkao regler, na stromu 1000,zamenjen je Joškinim.Neki deo, koliko se sećam, se grejao u motoru, jer je tražio neku povratnu žicu.Mislim da nije u pitanju regler, znam da Joškin traži neki potrošač da imaPoslato sa MNA-LX9 pomoću Tapatoka 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Mihajlovic 4392 Napisano Avgust 7 (promenjeno) Drug član, 1437 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GTR 1400 Prijavi odgovor kao problematičan Kad si cuo da je na suzukiju crkao regler ? Promenio Avgust 7 član Darko Mihajlovic Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nenadbg88 1512 Napisano Avgust 7 Drug član, 1086 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki V Strom 650 2020' Prijavi odgovor kao problematičan Nismo lepo povezali joškin regler. Zato se meni grejala instalacijaПослато са Redmi Note 9 Pro помоћу Тапатока 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikeli.pg 701 Napisano Avgust 7 Zainteresovan, 840 postova Lokacija: Montenegro - PG Motocikl: Honda Varadero xl 1000 v Prijavi odgovor kao problematičan Arakis preuzeo na sebe da riješi problem. Čika Rajko će uzeti motor veceras ili sjutra .. organizovao ŝlepu Dražen, sve što je potrebno. Hvala momci na pomoći I sugestijama, zaista to cijenim. Nadam se da će se konačno posle mjesec ipo dana motor popraviti. Tu sam što god mogu da bilo kome od Vas učinim u CG. Moj viber br 0038269045052 5 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Buzuki 17 Napisano Avgust 8 U prolazu, 17 postova Lokacija: Makedonija Motocikl: Cbf600 2011 Prijavi odgovor kao problematičan Kako da sprecim sustenje na prednje kocnice? Motor do pre 1 mesec je bilo ok nije imao nikakve zvukove kad sam kocio.. Sada je nesto pocelo kako da shushti kad kocim polako.. A i rucica nije onako mazna/glatka vec koci nekako kao na stepene.. Plocice su menjane pre 5000km.. Diskove su odlicne.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 2682 Napisano Avgust 8 Drug član, 1625 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Nesto upalo, skini i ocistio onaj kanal na plocicama. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10443 Napisano Avgust 8 Hronični Motociklopata, 7310 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600 Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan A treba ponekad i podmazati polugu kocnice gore Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zarkela 1557 Napisano Avgust 8 Drug član, 986 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1 Prijavi odgovor kao problematičan Ja podmazao sajlu km sata pa se sad cuje ebem ti pedantnost. Doduse sipao mineralno ulje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2642 Napisano Avgust 8 Drug član, 4744 postova Prijavi odgovor kao problematičan А треба и кочиону течност променити, репарирати и подмазати шапе - кљеште(како их ви зовете)Sent from my SM-G998B using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2642 Napisano Avgust 8 Drug član, 4744 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ja podmazao sajlu km sata pa se sad cuje ebem ti pedantnost. Doduse sipao mineralno ulje. Не сипа се уље, ни маст, тако само дозезнеш ствар.Sent from my SM-G998B using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zarkela 1557 Napisano Avgust 8 Drug član, 986 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1 Prijavi odgovor kao problematičan Cime se podmazuje? I u uputstvu servisnom stoji da se sve sajle podmazuju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2642 Napisano Avgust 8 Drug član, 4744 postova Prijavi odgovor kao problematičan Cime se podmazuje? I u uputstvu servisnom stoji da se sve sajle podmazujuСве сајле за квачило, задње кочнице да, овде добро очистиш, клинером осушиш и утапшаш на сајлу графитни прашак. Иако је сув налепи се на сајлу и подмазује без лепљења опиљка и прашине које уље и маст раде, а после се то понаша као брусни папир. Чистиш прво WD - 40ком или WURTH ROST OFF PLUSом а онда переш клинером. Овај Вурт радим неколико месеци и нешто боље за отклањање рџе и прљавшине нисам срео. Ланце попрскам два пута, оставим 10 минута обришем крпом окретајучи задњи точак,(као нов) и онда спреј за ланац. Ово је за све оне које чачкају сами а желе да буду брзи и ефикасни(да би се возали). А оне које желе више да чачкају него да возе, њима можда ово не одговараКако и да је, ко има могучност нека проба, користим WD из Грчке са савитљивим цревцетом као код туша, сасвим друга прича него ово што се продаје код нас а и код вас претпостављам.Sent from my SM-G998B using Tapatalk 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
marcos 402 Napisano Avgust 10 Svrati ponekad, 107 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Yamaha FZ1-S Fazer Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav ljudi, zanima me kako vi “poravnavate” točak kad zatežete lanac. Verujem da postoji bolji način od onog koji ja koristim a to je da gledam otprilike ove crtice da se poklope na obe strane točkaSent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...