Vujka 140 Napisano Januar 18 Svrati ponekad, 41 postova Lokacija: Nyborg, Danska Motocikl: Kawasaki versys 650gt - 2021 Prijavi odgovor kao problematičan pre 45 minuta, N.F.S. je napisao: Ako imas zivaca probaj, grejes dok lepak ne popusti, dotegnes pa zalepis ponovo... Ma imam i zivaca i alata. Tako da cu probati... Hvala na pomoci Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 17771 Napisano Januar 23 Integrisan, 5244 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan Radi li neko kod nas touch up pen u ovoj boji? Suzuki YHH Marble Rakis Red WWW.COLORRITE.COM Sajt touchup.rs nema takvu boju u ponudi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ske 1149 Napisano Januar 25 Zainteresovan, 447 postova Lokacija: bg Motocikl: k9 Prijavi odgovor kao problematičan Imam jedno pitanje, vise je vezano za motoriste nego za motore. Cesto sam vidjao kolege koje voze, uglavnom, adventure-enduro motore kako ustanu i voze stojeci. Ja sam kapirao da to rade kad su malo duze voznje, pa im se ukoce noge zbog toga sto su dugo u istom polozaju, pa se tako istegnu. Ali evo danas, na ovoj voznji po Bg-u, veliki broj njih je vozio stojeci, a voznja je bila kratka , sa pauzama. Pa me zanima, jel ima neki razlog za takav nacin voznje? Nikad nisam vozio taj tip motora pa stvarno ne znam 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bajker71 10660 Napisano Januar 25 Drug član, 1548 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki Bandit 600 Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da iz istog razloga vozači skutera voze sa stopalima par milimetara od zemlje, moda... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 5044 Napisano Januar 25 Drug član, 3787 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Ili neka epidemija šuljeva Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kole24 1095 Napisano Januar 25 Drug član, 563 postova Lokacija: Pančevo Motocikl: Suzuki Vstrom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Ja često ustanem da složim alat. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ske 1149 Napisano Januar 25 Zainteresovan, 447 postova Lokacija: bg Motocikl: k9 Prijavi odgovor kao problematičan 3 minutes ago, kole24 said: Ja često ustanem da složim alat. Dobar razlog Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bajker71 10660 Napisano Januar 25 Drug član, 1548 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki Bandit 600 Prijavi odgovor kao problematičan Gravitacija odradi svoje... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dušan PN 74 Napisano juče u 15:42 U prolazu, 59 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Nemam Prijavi odgovor kao problematičan Ako sat laže za 10 km/h npr. Na satu je 110 km/h a brzina po GPS-u 100 km/h. Da li to znači i da kilometraža nije tačna? Tipa ako si prešao 1000 km po satu to bi bilo pravih 909 km? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Interceptor BP 10282 Napisano juče u 16:16 Drug član, 1066 postova Lokacija: Južna Bačka Motocikl: Honda VT750 ACE Prijavi odgovor kao problematičan Ako sat laže za 10 km/h npr. Na satu je 110 km/h a brzina po GPS-u 100 km/h. Da li to znači i da kilometraža nije tačna? Tipa ako si prešao 1000 km po satu to bi bilo pravih 909 km? Ne funkcioniše to tako. Preciznost pokazivača brzine ne utiče na preciznost merenja pređene razdaljine.Sent from my M2006C3MII using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackened 668 Napisano juče u 17:55 (promenjeno) Svrati ponekad, 420 postova Lokacija: Beograd - Koh Phangan Motocikl: '23. CB500X (prethodno '98. XL600V) Prijavi odgovor kao problematičan Jesi siguran u to, verovatno zavisi od motora i kako cita brzinu, a kako distancu. Zar nije uglavnom mehanicki sa menjaca brzinometar, pa samim tim i kilometraza? I onda ako imas druge gume, to se poremeti, mada i fabricki vecina pokazuje bar 5% vise (mozda su to kalibrisali samo fabricki da kompenzuje ali ne ako ti dodatno stavis vecu ili manju gumu u obimu, ili lancanik). Ili ako slajfujes, kilometraza raste. Osim ako neki moderniji motori ne mere preko gps-a, ili na neki drugi nacini da se ustanovi preciznije kretanje? Recimo kod starijih kola ako ides kolima u rikverc, kilometraza je isla unazad. Promenio juče u 18:03 član Blackened Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
admiki 1870 Napisano pre 19 sati (promenjeno) Drug član, 645 postova Lokacija: BiH Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Kilometraža laže koliko i brzina, pošto idu preko istog davača (kod mehaničkih cajgera, ne znam za nove elektroničke). Koliko je laganje zavisi od samog davača i stanja guma. Promenio pre 19 sati član admiki 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 13220 Napisano pre 19 sati Ne silazi, 7489 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Zato se vraća kilometraža. Da bude realna. 3 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sharky - Alex 6659 Napisano pre 19 sati Drug član, 1910 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan Sve je to relativno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 6054 Napisano pre 18 sati Drug član, 2072 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan 5 hours ago, Blackened said: Ili ako slajfujes, kilometraza raste. Osim ako neki moderniji motori ne mere preko gps-a, ili na neki drugi nacini da se ustanovi preciznije kretanje? Kao što admiki reče skoro - 450mt ima senzor na prednjem točku. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dušan PN 74 Napisano pre 5 sati U prolazu, 59 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Nemam Prijavi odgovor kao problematičan Dobio sam 2 različita odgovora. Jedan odgovor kaže da ne funkcioniše to tako, dok drugi kaže da funkcioniše jer idu preko istog davača. Jasno mi je da mi ništa nije jasno. Pre 20 sati, Interceptor BP je napisao: 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 17771 Napisano pre 5 sati Integrisan, 5244 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan Takodje. Cekamo tacan odgovor 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Interceptor BP 10282 Napisano pre 5 sati Drug član, 1066 postova Lokacija: Južna Bačka Motocikl: Honda VT750 ACE Prijavi odgovor kao problematičan Kod starijih merača merenje razdaljine ide mehanički i tu je kruta veza i nema greške osim ako promeniš dimenziju točka ili drugi pinjon.Merenje brzine na starim uređajima je išlo preko magneta i opruge i tu dolazi do greške koja nema veze sa razdaljinom. Kod novijih to ide sa istog senzora i realno ne bi bilo problema napraviti precizni brzinomer ali to niko ne radi. Ima više razloga za to kao recimo da ne bi vozio na samoj granici ograničenja brzine pa da postoji rezerva u slučaju stavljanja pneumatika malo većih dimenzija i.t.d.Sent from my M2006C3MII using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dušan PN 74 Napisano pre 4 sati U prolazu, 59 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Nemam Prijavi odgovor kao problematičan Beograd-Ralja Mapa: 36 km Sat: 40 km Gps: 100 km/h Sat: 113 km/h Malo pre testirao sa drugarom na njegovom KLE 500 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 5044 Napisano pre 4 sati Drug član, 3787 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan To ti dođe ko uvećanja peMzije - 11% kao, a ispadne isto zbog poskupljenja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 17771 Napisano pre 4 sati Integrisan, 5244 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan Danas skidao akumulator i vidim Made in Japan. Ne znam kada sam zadnji put video Made in Japan na akumulatoru, mozda na Aeroxu kada sam ga kupio novog 2005. godine. Yuasa. Nije mi poznata marka al da je fabricki ne verujem da toliko dugo moze raditi. Svakako, radi kao doxa. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackened 668 Napisano pre 2 sati (promenjeno) Svrati ponekad, 420 postova Lokacija: Beograd - Koh Phangan Motocikl: '23. CB500X (prethodno '98. XL600V) Prijavi odgovor kao problematičan 2 hours ago, Dušan PN said: Beograd-Ralja Mapa: 36 km Sat: 40 km Gps: 100 km/h Sat: 113 km/h Malo pre testirao sa drugarom na njegovom KLE 500 To je to, podudara se, bas je velika razlika. Samim tim i potrosnja laze, tj pokazuje manju potrosnju u tvom slucaju, 10tak %. Meni je manja razlika kako sam stavio vecu gumu (obim 3% veci), na GPS 100kmh, brzinometar 101-2kmh. Uradicu i precizniji test kilometraze naspram GPS-a. Promenio pre 2 sati član Blackened Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...