Jump to content

Moto Zajednica

Blic pitanja (u vezi motora)

Recommended Posts

• Integrisan, 5019 postova
Just now, živke said:

Ne radi se KP ugovor. Jer  "na ime" znači da oni urade blanko papire, i kad kupiš vozilo upisuje se tvoje ime, kao da si ga ti uvezao, ista stvar. Ne sećam se detalja, ali to je suština. Dobiješ sve papire i pravac na tehnički i po tablice.

E hvala Zivke to me je zanimalo. :) Ne bih dalje duzio.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 995 postova
  • Motocikl: Lep

@Motorcyclist Ne zezam se, ono sto su i mene mnogi savetovali, ti kada ocarinis motor, moras dobiti posle i ams potvrdu, a to su toliko zakomplikovali da se desava da valjda ako nemaju u bazi ne mozes je dobiti i onda bukvalno ili vozis divljaka ili ide u delove. Zato ima po oglasima par motora ispod svake cene koji nemaju ams. - Ako nisam promasio poentu/pitanje :)

Promenio član Abi
  • Sviđa mi se 1

• Drug član, 2002 postova
  • Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere

Ja tek sada vidim u kojoj smo temi. Ja imam iskustva samo sa automobilima, ali trebalo bi da je isto. Naravno podrazumeva se da ti prodavac da sve papire koji uključuju i AMSS potvrdu .
Javiće se valjda neko da potvrdi.

edit:
Evo i teme za to:

Promenio član živke
  • Sviđa mi se 1

• Ne silazi, 2143 postova
  • Motocikl: Suzuki Bandit 650SAL0

Imaćeš i prevod saobraćajne i još nekih papira na Srpski,to se plaća normalno.Naj jednostavnije,sa papirima koje dobiješ,odeš,ili na tehnički ili agencija,da kažu šta se od papira prevodi.

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 50 postova
  • Motocikl: Nemam

Kako se snalazite sa motorom kada je mokro po tramvajskim šinama? 

Bajsem sam par puta pao dok nisam uhvatio caku ali nekad zbog ugla podignem prednji točak da preskočim šinu pa mi zadnji malo prokliza ali ništa strašno. 

E sad znam da motorom neću moći da dižem prednji točak kao na bajsu. 

Pa me zanima kako se vi snalazite jer verujem da bi ja u tim treucima pao. 

Npr iz Ruzeltove kada se skreće desno i ide se u Bulevar Kralja Aleksandra. U tu ulicu šina prati krivinu. Takve šine mi prave problem. 

Screenshot_20241205_093945_com_google_android_apps_maps_MapsActivity.jpg

Promenio član Dušan PN

• Integrisan, 9303 postova
  • Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD

Gledaš u šine jer će te sjebati ona koja štrči iznad asfalta.

Tu si rešio pola prblema.

Druga polovina je da šinu ne napadas pod malim uglom.

Idealno je 90° ali ne može se uvek tako.

Mali ugao može kad je sina u ravni ili ispod asfalta, drugačije "uhvatiće" točak i padaš.

Gde baš štrči sina, zadji koliko možeš, smanji brzinu, "namotaj" korman (juriš veći ugao) i nema problema.

• Hvala 1
  • Podržavam 1

• Drug član, 1819 postova
  • Motocikl: CFmoto 800MT

Ostali vozaci (automobila, kamiona….) uglavnom znaju da su nam sine problem.

Tu iz ruzveltove obavezno prvo desni migavac pa hvataj sto vise levu stranu da napravis sebi mesta da smotas desno i onda preko sina sa laganim gasom ili kvacilom

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 50 postova
pre 11 minuta, Sharky - Alex je napisao:

Ostali vozaci (automobila, kamiona….) uglavnom znaju da su nam sine problem.

Tu iz ruzveltove obavezno prvo desni migavac pa hvataj sto vise levu stranu da napravis sebi mesta da smotas desno i onda preko sina sa laganim gasom ili kvacilom

Misliš na ovo? 

Screenshot_20241205_093945_com_google_android_apps_maps_MapsActivity_edit_525748315813400.jpg

• Vozim motor, nisam BAJKER, 2373 postova
  • Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow

Ja bih pre ovo, nije strasno,  rizicno ti je u raskrsnici da pravis toliki luk, zbunices druge ucesnike gde ides i moze neko sa desne strane da te isece, ko ide po sinama

IMG-20241205-101119.jpg

Promenio član BokyBoy
  • Hvala 1

@Dušan PN tako bi bilo idealno po meni, samo pazi desnu stranu da te neki auto ne isece sto kaze boki.

Ne vidim bokijevu sliku pa ne mogu da kazem nista.

sustina sa tim prokletim sinama je da ne vozis po njoj uzduz, da ne ides preko nje nagnut, pre nje se naginjes i skreces ali pred sinu ispravljas motor, i ako nisi bas 90 stepeni sa sinom nema veze, samo da nisi nagnut. Gas nikako da dodajes, lagano a cesto i sa stisnutim kvacilom predjem

• Sviđa mi se 1
  • Hvala 1

• U prolazu, 50 postova
Pre sat vremena, BokyBoy je napisao:

Ja bih pre ovo, nije strasno,  rizicno ti je u raskrsnici da pravis toliki luk, zbunices druge ucesnike gde ides i moze neko sa desne strane da te isece, ko ide po sinama

IMG-20241205-101119.jpg

Već sam imao problema sa lukom koji sam ja nacrtao. Ja sam zasmetao inspektoru da prođe a nikako ne može da shvati da bi pao da sam skretao kako njemu odgovara. Mada po zakonu imao je pravo. 

• U prolazu, 50 postova
pre 7 minuta, Sharky - Alex je napisao:

@Dušan PN tako bi bilo idealno po meni, samo pazi desnu stranu da te neki auto ne isece sto kaze boki.

Ne vidim bokijevu sliku pa ne mogu da kazem nista.

sustina sa tim prokletim sinama je da ne vozis po njoj uzduz, da ne ides preko nje nagnut, pre nje se naginjes i skreces ali pred sinu ispravljas motor, i ako nisi bas 90 stepeni sa sinom nema veze, samo da nisi nagnut. Gas nikako da dodajes, lagano a cesto i sa stisnutim kvacilom predjem

Zaboravio sam da napomenem da skuter koristim za kišu jer je bolje opremljen za kišu a i manje bi mi bilo žao ako padnem i oštetim ga što je na mokrom veća mogućnost. Tako da kvačilo nemam. 

• Drug član, 1498 postova
  • Motocikl: Suzuki Bandit 600

Osim na šine, treba obratiti pažnju i na duboke kolotrage koje ostavljaju autobusi po putu, posle toplih letnjih meseci. Prošle godine umalo nisam omastio asfalt vozeći iza autobusa, desnom trakom, pošto nisam mogao na vreme da ih vidim...

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 402 postova
  • Motocikl: '23. CB500X (prethodno '98. XL600V)
On 11/13/2024 at 11:31 AM, Rider000 said:

Evo tabela da otprilike imate uvid kakav je "subjektivni" osecaj dok se vozite zimi pri odredjenim brzinama(bez čeonog vetra): 

Screenshot_20241113_123006_Chrome.thumb.jpg.0481e6d1d7f03d64248997744c8f26f0.jpg

Zanimljivo, slicna formula je za "Real Feel" temperature sto vidimo. Uzima se u obzir brzina vetra, vlaznost, itd. U sustini brzina prenosanje temperature. Isto tako leti zbog vece vlaznosti i visoke temperature, moze biti toplije.

Pre 9 sati, Dušan PN je napisao:

Već sam imao problema sa lukom koji sam ja nacrtao. Ja sam zasmetao inspektoru da prođe a nikako ne može da shvati da bi pao da sam skretao kako njemu odgovara. Mada po zakonu imao je pravo. 

Ne znam kakav je taj instruktor i koliko poznaje pravila saobracaja.

Iz Ruzveltove u bulevar idu 3 trake, leva za levo, srednja za levo i desno, desna (gde su i sine i kuda ide tramvaj) je obavezno desno.

Iz srednje ako skreces desno i hvatas siroki luk kao sto si nacrtao i ulazis u levu traku u bulevaru ti si u svojoj traci i nikome ne smetas i nikoga ne seces

• U prolazu, 50 postova
Pre sat vremena, Sharky - Alex je napisao:

Ne znam kakav je taj instruktor i koliko poznaje pravila saobracaja.

Iz Ruzveltove u bulevar idu 3 trake, leva za levo, srednja za levo i desno, desna (gde su i sine i kuda ide tramvaj) je obavezno desno.

Iz srednje ako skreces desno i hvatas siroki luk kao sto si nacrtao i ulazis u levu traku u bulevaru ti si u svojoj traci i nikome ne smetas i nikoga ne seces

Inspektor je bio, ne instruktor. Nije bila ova situacija u Ruzeltovoj. Negde na Savskom Vencu ali ne mogu da se setim tačno ulice. Desna traka je bila za desno i levo a leva traka samo za levo. Ja sam iz desne trake počeo da skrećem levo i pri skretanju sam prešao u levu traku da bi uhvatio bolji luk (kao na slici) zbog šina. Međutim izgleda da mu se po onom pljusku negde baš žurilo pa je rešio da mi pametuje i uči pravila. Pre prelaska u drugu traku sam video da je dovoljno iza da mu ne zasmetam ali izgleda da je ubrzao u međuvremenu. 

To je onda drugo, tvoja greska ali je trebao da ima bar malo razumevanja.

Usput pazi i na bele linije, pogotovu kad su mokre

• Hvala 1

• Drug član, 3021 postova
  • Motocikl: CBR 1000F - Bedevija

A o pešačkim prelazima i da ne pričamo! Ubitačna kombnacija, šina i pravo na pešački. 'vataš ugao za šine i nišaniš da prođeš između zebri.

• Svrati ponekad, 101 postova
  • Motocikl: TBD

Pre 2 sati, Dušan PN je napisao:

Inspektor je bio, ne instruktor. Nije bila ova situacija u Ruzeltovoj. Negde na Savskom Vencu ali ne mogu da se setim tačno ulice. Desna traka je bila za desno i levo a leva traka samo za levo. Ja sam iz desne trake počeo da skrećem levo i pri skretanju sam prešao u levu traku da bi uhvatio bolji luk (kao na slici) zbog šina. Međutim izgleda da mu se po onom pljusku negde baš žurilo pa je rešio da mi pametuje i uči pravila. Pre prelaska u drugu traku sam video da je dovoljno iza da mu ne zasmetam ali izgleda da je ubrzao u međuvremenu. 

Ne možeš u raskrsnici menjati trake. Leva levo, srednja u srednju. Verovatno si bio dosta sporiji od auta, upravo zbog kiše. Bolje odmah da si skretao levom trakom.

• U prolazu, 51 postova
  • Motocikl: FZS 1000

Ako neko zna gde bih mogao da nadjem originalni korman za fzs1000 bio bih mu zahvalan. Od letos tražim bez uspeha.

• Ne silazi, 5013 postova
  • Motocikl: Triumph Daytona 1000

Barel nazoveš i daš im broj dela ili tražiš preko neta Part Number: 5LV-26111-00, 5LV2611100 

• Hvala 1

• Svrati ponekad, 182 postova

Pozdrav drugari.

Posle mjesec dana nepaljenja motora, upali nekako jedva ziv, promjenih sauh na karburator, opet jedva upali.. Sinoc probam opet nece nikako, dok sam verglao culo se neko struganje u masinu i prestalo je verglanje samo se culo tik tik, rekoh mozda je anlanser skinem ga isprobam anlanser radi, onda reko mozda automat za paljenje njega sam imao novog za rezervu stavim njega isto.

Uzmem gedoru i probam da zavrtim "magnet" ali ne moze, blokirao je. Vratim malo unazad pa opet naprijed sad vise ne blokira, zaverglao je ali nece opet da upali.

Da li zna neko sta moze da bude? Da li je masina "zaribala" jer se culo to struganje u masinu?

Nikad motor dimio nije, trosio ulje ili slicno.

U pitanju je maxi skuter Kymco xciting 250cc.

Sent from my SM-A725F using Tapatalk

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja