gebee&co 8014 Napisano Septembar 10, 2023 Drug član, 2114 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Suzuki Bandit 650SAL0 Prijavi odgovor kao problematičan pre 27 minuta, Влајко je napisao: Да ли могу да навијем ову куглу доле која је М10 на навој који је 3/8 (шта год то значило) и од алуминијума? M10 navoj,sam broj ti kaže da je spoljna mera 10mm,Za 3/8 spoljna mera je 16,1mm.Pitanje?Čemu služi kugla?Ako je za ukras,možeš u otvor gde je 3/8 gde je unutrašnja mera negde oko14mm,možeš naliti neki akril,i ubaciti duži šraf sa navojem M10.Kada se stegne,odviješ šraf i uviješ kuglu. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Влајко 1512 Napisano Septembar 10, 2023 Никад не једи жути снег!, 714 postova Lokacija: Церовац - Београд Motocikl: Јаворка (ФЈР 1300) Prijavi odgovor kao problematičan Тек док читам одговор схватам да нисам написао да се 3/8 односи на инче (упс). Значи, кугла држи навигацију и она је М10 а навија се у тај носач који има рупу горе наведену (3/8 inch thread). Колико ја схватам, то му дође нешто слично?Сент фром мај Шајоми... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gebee&co 8014 Napisano Septembar 10, 2023 Drug član, 2114 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Suzuki Bandit 650SAL0 Prijavi odgovor kao problematičan pre 16 minuta, Влајко je napisao: Тек док читам одговор схватам да нисам написао да се 3/8 односи на инче (упс). Значи, кугла држи навигацију и она је М10 а навија се у тај носач који има рупу горе наведену (3/8 inch thread). Колико ја схватам, то му дође нешто слично? Сент фром мај Шајоми... Slab sam u prevođenju milimetra u inče.Ako imaš šubler,izmeri otvor gde bi želeo da uviješ kuglu.Ako je blizu 8,5mm,onda je dobro čak bi bilo bolje da je manje od 8,5.Zašto.Burgijom proširiš na 8,5 i ureznicom urežeš navoj m10 i rešeno.Navijanjem same kugle bez ikakvih dorada preti da uništi deo jer se navoji razlikuju,i postoji mogućnost da oštetiš alu deo i onda će ostati samo rupa,što samo komplikuje dalju preradu. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Влајко 1512 Napisano Septembar 10, 2023 Никад не једи жути снег!, 714 postova Lokacija: Церовац - Београд Motocikl: Јаворка (ФЈР 1300) Prijavi odgovor kao problematičan Slab sam u prevođenju milimetra u inče.Ako imaš šubler,izmeri otvor gde bi želeo da uviješ kuglu.Ako je blizu 8,5mm,onda je dobro čak bi bilo bolje da je manje od 8,5.Zašto.Burgijom proširiš na 8,5 i ureznicom urežeš navoj m10 i rešeno.Navijanjem same kugle bez ikakvih dorada preti da uništi deo jer se navoji razlikuju,i postoji mogućnost da oštetiš alu deo i onda će ostati samo rupa,što samo komplikuje dalju preradu.Разумео. Хвала лепо!Сент фром мај Шајоми... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gebee&co 8014 Napisano Septembar 10, 2023 Drug član, 2114 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Suzuki Bandit 650SAL0 Prijavi odgovor kao problematičan pre 12 minuta, Влајко je napisao: Разумео. Хвала лепо! Сент фром мај Шајоми... Sad pogledah,3/8 inča, mera bi trebala da je 9,52mm.Moj predlog je,da ipak propustiš ureznu burgiju m10. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Влајко 1512 Napisano Septembar 10, 2023 Никад не једи жути снег!, 714 postova Lokacija: Церовац - Београд Motocikl: Јаворка (ФЈР 1300) Prijavi odgovor kao problematičan Sad pogledah,3/8 inča, mera bi trebala da je 9,52mm.Moj predlog je,da ipak propustiš ureznu burgiju m10.И она га таман мало прошири да овај лепо уђе. Сент фром мај Шајоми... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gebee&co 8014 Napisano Septembar 10, 2023 Drug član, 2114 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Suzuki Bandit 650SAL0 Prijavi odgovor kao problematičan pre 5 minuta, Влајко je napisao: И она га таман мало прошири да овај лепо уђе. Сент фром мај Шајоми... Ispada da pametujem,ipak prvo pusti burgiju Fi 8,5,da bi bio siguran.Nezgodan je alumunijum za obradu. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VLAD81 1579 Napisano Septembar 11, 2023 Zainteresovan, 429 postova Lokacija: Loznica Motocikl: Kawasaki kle 500 Prijavi odgovor kao problematičan Colovni i milimetarski navoji se razlikuju kako u dimenziji(prečniku) tako i u koraku navoja. Da je ovaj colovni manji pa da se i razbuši kao što je rečeno, ovako, treba biti pažljiv jer ureznica može da pokvari colovni a da ne nareže dobro milimetarski navoj. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Влајко 1512 Napisano Septembar 11, 2023 Никад не једи жути снег!, 714 postova Lokacija: Церовац - Београд Motocikl: Јаворка (ФЈР 1300) Prijavi odgovor kao problematičan Да, одустао сам од те комбинаторике, хвала за савет.Сент фром мај Шајоми... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VLAD81 1579 Napisano Septembar 11, 2023 Zainteresovan, 429 postova Lokacija: Loznica Motocikl: Kawasaki kle 500 Prijavi odgovor kao problematičan Možeš li da odvrneš ovaj navoj iz kugle? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-ks 837 Napisano Septembar 11, 2023 Zainteresovan, 295 postova Lokacija: krusevac Motocikl: gsx-r 750 к1 Prijavi odgovor kao problematičan Јел зна неко која је цена штеловања вентила? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gebee&co 8014 Napisano Septembar 12, 2023 Drug član, 2114 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Suzuki Bandit 650SAL0 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 17 sati, aca-ks je napisao: Јел зна неко која је цена штеловања вентила? Ako idu pločice,skuplje,a ovako nemam informaciju,sam radim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
blackmore 1372 Napisano Septembar 14, 2023 Drug član, 900 postova Lokacija: NBGD 63 / STALSK-12 Motocikl: BMW S1000XR - 2016 Prijavi odgovor kao problematičan Došlo vreme da penzionišem rukavice (Dainese Druid 3) pa sad razmišljam da li da uzmem 4 ili Steel Pro. Gledam reviewove ali nisam siguran da li je vredno doplate. Ima li neko iskustva sa Steel Pro rukavicama? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tošbo 214 Napisano Septembar 14, 2023 Svrati ponekad, 369 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Kawasaki GPX500R, Yamaha SR125, Suzuki GS500E Prijavi odgovor kao problematičan Fantomski kvar Yamaha xj600n Kad se zagreje prestane da radi na prvi cilindar Nije bobina, svećica, kabl Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6596 Napisano Septembar 14, 2023 Ne silazi, 6523 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan ...ostaje ti pick-up, kablaža, konektori, ulaz u "mozak"...ali i ventil, karburator...samo stanje cilindra.... Dijagnostika je 90% popravke. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tošbo 214 Napisano Septembar 14, 2023 Svrati ponekad, 369 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Kawasaki GPX500R, Yamaha SR125, Suzuki GS500E Prijavi odgovor kao problematičan 4 cilindra je, zamenjena mesta bobinama, na četvrtom cilindru radi u svakom slučaju Karburatori su reparirani komplet i sinhronizovani Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MarkoMoto 794 Napisano Septembar 14, 2023 Zainteresovan, 491 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, pronto je napisao: ostaje ti pick-up ne ostaje, nikako ne moze da poremeti samo jedan cilindar. Kod XJ-a pali dva po dva uvek(1-4 i 2-3). Ako nije bas fizicki zamenio mesta bobinama(nego samo zamenio mesta konektorima) onda je i dalje akcenat na njima, a ukoliko jeste svakako preporucujem zamenu te svecice(sto je novo ne znaci da valja). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gebee&co 8014 Napisano Septembar 14, 2023 Drug član, 2114 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Suzuki Bandit 650SAL0 Prijavi odgovor kao problematičan Onda jednostavno iz nekog razloga,prvi karburator prestaje sa dotokom goriva.Pod uslovom da je struja sto posto ispravna. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tošbo 214 Napisano Septembar 14, 2023 Svrati ponekad, 369 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Kawasaki GPX500R, Yamaha SR125, Suzuki GS500E Prijavi odgovor kao problematičan Zamenjena su mesta svećicama Karburatori su skroz reparirani, sve je novo u njima Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cvetić V. 21 Napisano Septembar 15, 2023 U prolazu, 16 postova Lokacija: Bečej Motocikl: Yamaha MT-03 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, u potrazi sam za turingom koji treba da ima kofere i da je oko 3000e. Možda sam pogrešio temu ali još se ne snalazim na forumu. Slobodno ostavite link ako postoji tema za kupoprodaju. Sent from my M2101K6G using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Timon33 1 Napisano Septembar 17, 2023 U prolazu, 9 postova Motocikl: Yamaha Majesty 125 Prijavi odgovor kao problematičan Kolege, brzinsko pitanje, da ne otvaram celu temu. Treba da polozim za A2 -nadam se uskoro. Znajuci sebe, vrlo brzo zelim jace, a A2 me ogranicava na 48 konja. Medjutim... neki motori se vode u papirima na 30, 39, 48.. konja, a imaju punu snagu. Sta mislite, koja je sansa da me policija posalje na, ne znam, vanredni tehnicki, valjke.. ako posumnjaju da motor ima 80,100 konja? Da li oni to uopste mogu? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
laki13 76 Napisano Septembar 17, 2023 Svrati ponekad, 75 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ni na jednom tehnickom pregledu je nemoguce utvrditi stvarnu snagu. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PremieRacing 2991 Napisano Septembar 20, 2023 Drug član, 1175 postova Lokacija: New Now Motocikl: Uly Prijavi odgovor kao problematičan On 15. 9. 2023. at 11:36, Cvetić V. je napisao: Pozdrav, u potrazi sam za turingom koji treba da ima kofere i da je oko 3000e. Pogledaj Hondu Deauville 650 Top opcija, pa ako ti se svidi - još bolje. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
solidSnejk 100 Napisano Septembar 24, 2023 (promenjeno) U prolazu, 40 postova Motocikl: SV650 Prijavi odgovor kao problematičan Sta da kupim? Vozio sam Tomose ceo zivot (od 9-te godine), pa pravio pauzu od 10 godina. Volim letnje puteve i sume, ali treba mi nesto i za provlacenje kroz gradski saobracaj. Nisam lud za brzinom, ali volim da ima snage kad zatreba. Visok sam 190cm. Trenutno polazem na Kawasaki er6n, svidja mi se, ali kontam da on bas ne bi bio pogodan za neki laksi offroad. Budzet 3, max 4k evra. Sta mi je ciniti? Hvala! Promenio Septembar 24, 2023 član solidSnejk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cezarpa 11037 Napisano Septembar 24, 2023 Ne silazi, 2198 postova Lokacija: pvo Motocikl: Benelli Prijavi odgovor kao problematičan Neki enduro u pokusaju?Peda tek 250? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...