stari roker 4250 Napisano Novembar 17, 2022 motoras, 2454 postova Lokacija: PECINCI Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500 Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, N.F.S. je napisao: .... Jedino ako je motor menjao vlasnike a NIJE BIO REGISTROVAN niti jednom ovo iznad mi ima logike. Placen je porez (carina) prilikom uvoza. Ako se jednom registruje kod nas, svaki ce naredni vlasnik podleci porezu. Ako vozilo nikada nije bilo registrovano u Srbiji. Kad se jednom registruje, svaki naredni kupac plaća porez. Mog Vulcana je uvezao čovek iz Šapca na svoje ime. Motor je rasklopljen da bi se polirao i kao takav je prodat mom drugaru. Posto nije bio registrovan u Srbiji nije ni placen porez. Moj drugar ga je sklopio i prodao meni. Neregistrovan. Imam JCI i potvrdu da je placena carina i pdv prilikom uvoza. Imam potvrdu da je vracena tablica u CH, imam original CH saobraćajnu, imam uverenje AMSS. Kada ga ja budem registrovao i ako ga budem prodavao, novi kupac placa porez. Ako bih ga prodao sada, dok još nije registrovan u Srbiji, ni novi kupac ne bo platio porez. Nadam se da sam sad pojasnio ovo sto sam zaoetljao. Ili sam jos više zamrsio... 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21689 Napisano Novembar 17, 2022 Integrisan, 9458 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Sve jasno 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuleta 839 Napisano Novembar 17, 2022 Drug član, 872 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: ... Prijavi odgovor kao problematičan @stari roker hvala na podeljenoj informaciji, resili ste mi veliku dilemu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vampa 3469 Napisano Novembar 17, 2022 Drug član, 1103 postova Lokacija: Wien Motocikl: CRF 1000 Africa Twin sd06 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 3 sati, N.F.S. je napisao: .... Jedino ako je motor menjao vlasnike a NIJE BIO REGISTROVAN niti jednom ovo iznad mi ima logike. Placen je porez (carina) prilikom uvoza. Ako se jednom registruje kod nas, svaki ce naredni vlasnik podleci porezu. To samo kod nas ima 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21689 Napisano Novembar 17, 2022 Integrisan, 9458 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan U poslednje 4 godine platio sam 17 poreza i isto toliko registracija. Neka je prosek poreza 4000din a registracije 25000. To ukupno izadje 493000 dinara koje dadoh na papirologiju. Jos jedan motor! 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zarkela 1573 Napisano Novembar 17, 2022 (promenjeno) Drug član, 991 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1 Prijavi odgovor kao problematičan pre 15 minuta, N.F.S. je napisao: U poslednje 4 godine platio sam 17 poreza i isto toliko registracija. Neka je prosek poreza 4000din a registracije 25000. To ukupno izadje 493000 dinara koje dadoh na papirologiju. Jos jedan motor! Što bi nas narod rekao, Ima se može se E zbog toga sam ja prestao sa menjazama vozila, vec 4 godine vozim isti auto a sad ce treca sa istim motorom, i svi se krste da li mi je dobro. Vala državi nedam više ništa, tako se kao tešim Promenio Novembar 17, 2022 član Zarkela 2 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
X8 Vračar 4860 Napisano Novembar 17, 2022 Ne silazi, 2223 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC700D Integra Prijavi odgovor kao problematičan To samo kod nas ima Ako nije registrovan za upotrebu u saobraćaju, mogu da ga tretiraju kao da se prodaje frižider ili trosed, a ne kao motorno vozilo. Možda je to objašnjenje... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mr_Wolf 1932 Napisano Novembar 17, 2022 Drug član, 791 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NT1100 Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da ovde malo mešate poreze. Porez koji se plaća pri uvozu (puštanju u promet) vozila u zemlji je PDV - Porez na Dodatu Vrednost stvorenu uvozom predmeta u državu. PDV se naplaćuje za svaku isporuku robe ili usluga, ali za skupu, polovnu robu (nekretnine, vozila) ne bi bilo moguće naplatiti toliko poreza pa se zato ne naplaćuje PDV od 20% već porez na prenos apsolutnih prava od 2,5% Dakle, prvi uvoznik u zemlju po pravilu plaća PDV u iznosu od 20% a svaki sledeći kupac Porez na prenos apsolutnih prava u iznosu od 2,5%. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari roker 4250 Napisano Novembar 17, 2022 motoras, 2454 postova Lokacija: PECINCI Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500 Prijavi odgovor kao problematičan pre 46 minuta, Mr_Wolf je napisao: Dakle, prvi uvoznik u zemlju po pravilu plaća PDV u iznosu od 20% a svaki sledeći kupac Porez na prenos apsolutnih prava u iznosu od 2,5%. Tačno. Ali porez ne prenos apsolutnih prava od 2,5% se placa ukoliko je vozilo registrovano u Srbiji. Svaki put kada se menja vlasništvo. Ukoliko je uvezeno, a nije registrovano, moze se prodati bezbroj puta samo sa overom ugovora kod notara. Porez na prenos se ne placa. PDV je nesto sasvim drugo. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
X8 Vračar 4860 Napisano Novembar 17, 2022 Ne silazi, 2223 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC700D Integra Prijavi odgovor kao problematičan Može se prodati i bez ugovora, pod uslovom da ga niko nikada ne registruje ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skyrunner 4841 Napisano Novembar 17, 2022 Drug član, 1872 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Na svaki promet se plaća porez bez obzira da li je vozilo bilo registrovano ili ne. Potpuno je drugi par opanaka da li će Poreska uprava to da prokljuvi ili ne. ( a ako ne registruješ takvo vozilo, nemaju ni način da saznaju jel da?) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
X8 Vračar 4860 Napisano Novembar 17, 2022 Ne silazi, 2223 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC700D Integra Prijavi odgovor kao problematičan Na svaki promet se plaća porez bez obzira da li je vozilo bilo registrovano ili ne. Misliš na svaki prihod? Porez na promet je ukinut kada je uveden PDV. Ovo za vozila je porez na prenos apsolutnih prava, koliko sam ja upoznat... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari roker 4250 Napisano Novembar 17, 2022 motoras, 2454 postova Lokacija: PECINCI Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500 Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, Skyrunner je napisao: Na svaki promet se plaća porez bez obzira da li je vozilo bilo registrovano ili ne. Potpuno je drugi par opanaka da li će Poreska uprava to da prokljuvi ili ne. ( a ako ne registruješ takvo vozilo, nemaju ni način da saznaju jel da?) Netačno. Prekjuče sam bio u poreskoj da pitam jer sam kupio motor koji nije do sada registrovan u Srbiji. Da ponovim, motor je od 2016 u Srbiji i ja sam treci vlasnik po kupoprodajnim ugovorima. Nema poreza na prenos apsolutnih prava od 2,5%. Placen je samo PDV prilikom uvoza i carina. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skyrunner 4841 Napisano Novembar 17, 2022 Drug član, 1872 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, stari roker said: Netačno. Prekjuče sam bio u poreskoj da pitam jer sam kupio motor koji nije do sada registrovan u Srbiji. Da ponovim, motor je od 2016 u Srbiji i ja sam treci vlasnik po kupoprodajnim ugovorima. Nema poreza na prenos apsolutnih prava od 2,5%. Placen je samo PDV prilikom uvoza i carina. Ajde. Oa kad tvrdiš da je netačno, izvoli lepo pa uputi koji to propis uspostavlja poresko oslobođenje u situaciji koju si naveo. A x8devojačkoprezimemojebabe, prenos apsolutnih prava je promet robe koji je upravljen na promenu vlasnika To je jedan širi pojam od poreza na promet. Nije baš to toliko teško. Uči se u gimnaziji Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
X8 Vračar 4860 Napisano Novembar 17, 2022 Ne silazi, 2223 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC700D Integra Prijavi odgovor kao problematičan Ajde. Oa kad tvrdiš da je netačno, izvoli lepo pa uputi koji to propis uspostavlja poresko oslobođenje u situaciji koju si naveo. A x8devojačkoprezimemojebabe, prenos apsolutnih prava je promet robe koji je upravljen na promenu vlasnika To je jedan širi pojam od poreza na promet. Nije baš to toliko teško. Uči se u gimnaziji Ako postoji porez na promet izvoli pa uputi koji to propis propisuje porez na promet o kome govoriš. Šteta što ne razumeš prirodu poreza na sve vrste prigoda. Ne znam gde bi to mogao da naučiš... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skyrunner 4841 Napisano Novembar 17, 2022 Drug član, 1872 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Zaista si preskočio te časove u srednjoj pa ti sad zapinje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slave74 5857 Napisano Novembar 17, 2022 (promenjeno) Drug član, 1370 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: SMC 300 Prijavi odgovor kao problematičan Vozilo koje je uvezeno u RS i placena carina + pdv ne placa porez na prenos AP, pa cak ni kada se preproda uz overen notarski ugovor. Da pri tome nije registrovano kod nas. Vise vozila sam tako kupio ili prodao. Promenio Novembar 17, 2022 član slave74 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari roker 4250 Napisano Novembar 17, 2022 motoras, 2454 postova Lokacija: PECINCI Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500 Prijavi odgovor kao problematičan pre 54 minuta, Skyrunner je napisao: Ajde. Oa kad tvrdiš da je netačno, izvoli lepo pa uputi koji to propis uspostavlja poresko oslobođenje u situaciji koju si naveo. A x8devojačkoprezimemojebabe, prenos apsolutnih prava je promet robe koji je upravljen na promenu vlasnika To je jedan širi pojam od poreza na promet. Nije baš to toliko teško. Uči se u gimnaziji Jebes ga. Sta ja sad da ti kažem. Ja nisam završio gimnaziju. Ja sam kupio motor koji nije registrovan od kad je uvezen 2016. Pitao sam u PU kako da ga prenesem na svoje ime i na koji način da platim porez na prenos apsolutnih prava. Lepo mi zena objasnila. Ako ti tvrdis da je drugačije ja nemam drugi argument... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14154 Napisano Novembar 17, 2022 moto merkat °°, 4891 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan pre 29 minuta, slave74 je napisao: Da pri tome nije registrovano kod nas. U ovome je razlika, dok nije reg. ne smatra se robom pa nema ni poreza na promet robom. Kao kada se upravlja takvim vozilom cini se carinski prekrsaj te je i sankcija mnogo veca nego kada je reg. a registracija istekla. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vex 3871 Napisano Novembar 18, 2022 Drug član, 464 postova Lokacija: v.gradiste Motocikl: V2- americki Prijavi odgovor kao problematičan Pre 14 sati, bdada je napisao: U ovome je razlika, dok nije reg. ne smatra se robom pa nema ni poreza na promet robom. Kao kada se upravlja takvim vozilom cini se carinski prekrsaj te je i sankcija mnogo veca nego kada je reg. a registracija istekla. Ma kakav sad carinski prekrsaj, carina je placena. Ko upravlja takvim vozilo cini povredu ZOBS-a tj upravlja neregistrovanim vozilom, kazna je mnogo veca nego vozilom sa isteklom registracijom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14154 Napisano Novembar 18, 2022 moto merkat °°, 4891 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan pre 7 minuta, vex je napisao: Ma kakav sad carinski prekrsaj, carina je placena. Ko upravlja takvim vozilo cini povredu ZOBS-a tj upravlja neregistrovanim vozilom, kazna je mnogo veca nego vozilom sa isteklom registracijom Ne, jer vozilo nije evidentirano u MUP-u i prakticno je "strano". Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VLAD81 1580 Napisano Novembar 18, 2022 Zainteresovan, 429 postova Lokacija: Loznica Motocikl: Kawasaki kle 500 Prijavi odgovor kao problematičan Sad znam da ništa ne znam Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skyrunner 4841 Napisano Novembar 20, 2022 Drug član, 1872 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Nije carinski prekršaj ako je vozilo uvezeno i sproveden postupak po zakonu. Ne mora nikad biti registrovan i upisan u registar MUP. Šta ko želi da radi sa svojim predmetom njih ne treba da se tiče. Možda hoću da vozim neki motor isključivo na stazi. MUP se tu ne pita ništa. Nego, Zanima me koja je konkretno reputacija VFR1200? Nešto ga ljudi hejtuju, pa jel to osnovano ili je više otišao u turing a narod navikao na pretežno sportaka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14154 Napisano Novembar 20, 2022 moto merkat °°, 4891 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Spomenusmo upravljanje takvim vozilom u saobracaju, tu se vec MUP pita. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
No_LiMiT 81 Napisano Decembar 5, 2022 Svrati ponekad, 222 postova Lokacija: BG/PG/BD Motocikl: Honda CBR600RR Prijavi odgovor kao problematičan Pitanje, posto prvi put registrujem u Srbiji, moze tehnicki mjesec ranije to znam, meni istice reg 22 23 januar tako nesto, a danas sam napravio kupoprodajni.Da sacekam do 22 decembra pa da odradim tehnicki i tada prenos vlasnistva, nova saobracajna i sve to, moze tako?Nema neki rok il nesto? I prvo da idem na tehnicki ili kako.E i da platim porez preko sajta, ostampam uplatnicu za posle?Sent from my SM-S908B using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...