Jump to content

Moto Zajednica

Moto Morini X-CAPE 650

Recommended Posts

• Drug član, 2298 postova
  • Motocikl: TRK502X......SVT650X
Pre 1 sat, Jovan Ristic je napisao:

Agregat očigledno nije isti kao CFMOTO i nešto se razlikuje, jer je prvi servis na 1.500 km. Nažalost, verovatno će meni zapasti da ubijem kilometre do prvog servisa. Pošto iako je test vozilo, ljudi na probi naprave do 50 km. Tako da ću probati u danu ili u dan i po da napravim preostale kilometre do servisa, pa ostatak da ga vozim normalno.

Moguće da je mapa drugačija u odnosu na šasiju pa ima drugačiji interval održavanja inače mislim da je to ''kopija'' CF-a :D 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Pre 4 sati, Patriota je napisao:

Koji je kopija kawasakija :lol2:

hehehh kako god kawa popularizovala svoj agregat :) Ali svakako su ok ti agregati i u Kineskoj izvedbi. Lepo se to okreće...govorim za CF. Koliko vidim po slici čak je i posuda za rashladnu tečnost na istom mestu i vrlo verovatno istog oblika.

pre 52 minuta, Gordak985 je napisao:

CF 650 je super samo je prasence

Ne bih rekao...dosta je to grub agregat. Kažem lepo se vrti i nije stidljiv na višim obrtajima.

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 1210 postova
  • Motocikl: Honda CBF 1000
Ne bih rekao...dosta je to grub agregat. Kažem lepo se vrti i nije stidljiv na višim obrtajima.
Ma motor je dobar, motorcikli su prasići, teški pre svega. Ne znam da ima neki cfmoto 650 ispod 220+ kg

Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk

pre 2 minuta, Gordak985 je napisao:

Ma motor je dobar, motorcikli su prasići, teški pre svega. Ne znam da ima neki cfmoto 650 ispod 220+ kg

206kg ;) 

• Sviđa mi se 1

• Zainteresovan, 436 postova
  • Motocikl: R1150GS
2 hours ago, mick said:

hehehh kako god kawa popularizovala svoj agregat :) Ali svakako su ok ti agregati i u Kineskoj izvedbi. Lepo se to okreće...govorim za CF. Koliko vidim po slici čak je i posuda za rashladnu tečnost na istom mestu i vrlo verovatno istog oblika.

Ne kazem da ne valja,nego kopija kopije...to mi uvek zvuci lose

Upravo sada, Patriota je napisao:

Ne kazem da ne valja,nego kopija kopije...to mi uvek zvuci lose

Nije to više proizvodnja kao ranije...CF je među najvećim proizvođačima agregata. Imaju svoje fabrike a ne podgrupe koje im rade sve to. Ti agregati su napravljeni za ugradnju evropskih i japanskih delova. CF recimo ima sve ugrađeno što se reklamira za Moroni. I Kyaba ogibljenje, Bosh elektroniku i ECU, JJ kočnice iliti Brembo, HJ lanac i td.

To su doosta ozbiljniji proizvođači čak mogu da kažem ozbiljniji od Beneli grupe...mislim na CF :) da ne bude zabune. Ako budem probao Morini preneću utiske u odnosu na CF.

• Sviđa mi se 1

• Zainteresovan, 436 postova
  • Motocikl: R1150GS
18 minutes ago, mick said:

Nije to više proizvodnja kao ranije...CF je među najvećim proizvođačima agregata. Imaju svoje fabrike a ne podgrupe koje im rade sve to. Ti agregati su napravljeni za ugradnju evropskih i japanskih delova. CF recimo ima sve ugrađeno što se reklamira za Moroni. I Kyaba ogibljenje, Bosh elektroniku i ECU, JJ kočnice iliti Brembo, HJ lanac i td.

To su doosta ozbiljniji proizvođači čak mogu da kažem ozbiljniji od Beneli grupe...mislim na CF :) da ne bude zabune. Ako budem probao Morini preneću utiske u odnosu na CF.

Ma u generalu se slazem sa tobom,daleko da su to male firme i sve to,ali kopirati kopiju...CF moto kao prvi jos ima da se dokazuje,onda ti ulazis u ozbilljnu klasu sa kopijom CF moto koji je kopirao kawu.Jcosta,Kayaba.Bosh mi deluju sve neozbiljnije.Tipa meni padne na pamet da napravim motor dam pare oni daju dobiju i ime.Svi guraju snabdevace velikog imena u prvi plan,to mi bode oci.Daj nesto tvoje,pa nek kosta...

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 1210 postova
  • Motocikl: Honda CBF 1000

Nije kopija CF moto agregata, CF moto proizvodi agregat za Moto Morini.

Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk

Pre 4 sati, blackmore je napisao:
Jel stvarno neko spreman da kupi kineza za ovaj novac ili je samo meni to suludo?

Ako ljudima radi posao motor što da ne? Pa i BMW motori se proizvode i sklapaju u Kini i Indiji. Prosto to je današnja realnost. A to što naši voze glupu priču tipa kopija ovog ili onog to je naš problem. Evo pre neki dan info Beneli je prodao 20.000 motora na evropskom tlu za nepune dve godine. Morini jeste u većoj ceni i realno to nije moj fokus pored TRK-a ali što se tiče agregata voleo bih taj agregat u TRK modelu.

Ja mogu da kažem da su ti 650cc agregati sasvim dobri i da nisam do sad nigde po stranim forumima pročitao da su crkavali.

Druge stvari su bile problem kao što su Italijanski (Ducati) ECU, kineski ABS i ECU, kineske gume. Ali recimo CF je sa svakim novim modelom išao ka unapređenju tih sistema i tu se vidi ulaganje u celu priču. Nisu mogli svoje da razviju, uzeli su od onog koji se time bavi.

To je potpuno ista stvar kao sa automobilima...Land Rover i Rover imaju BMW motore. Svaki autoproizvođač ne pravi svoje generalne/standardne sisteme već ugrađuje od drugih firmi, ista je stvar i sa Morinijem, CF-om i td... ovaj deo se odnosi na @Patriota

Poslato sa LYA-L29 pomoću Tapatoka

Promenio član mick
  • Sviđa mi se 1
  • Podržavam 2

• Drug član, 2990 postova
  • Motocikl: Versys 650 Kiklop

Iskreno, ja želim da uspeju i da dobijemo još jedan brend koji proizvodi dobre motore, time samo mi kao kupci i korisnici dobijamo. Al sam i dalje balkanska seljačina, kupujem što znam da valja...

• Podržavam 4

• Svrati ponekad, 303 postova
  • Motocikl: biće

Normalna je stvar da postoji predrasuda kod kupca imajući u vidu zemlju porekla, ali kako Mick reče, prodato je 20.000 Benelija, i taj brend je na najboljem putu da te predrasude prenebregne. Nisu tih 20.000-ak hiljada ljudi ludi da bacaju svoj novac, a da se prethodno nisu bar malo informisali o motoru koji kupuju.

Tako će biti i sa Moto Morinijem, jer su Kinezi shvatili da im se više ( i brže ) isplati da kupe neki poznati brend i oko njega grade priču sa kvalitetnijim komponentama, nego da pod nekim svojim imenom koje je prepoznatljivo jedino u Kini prave priču, kako na moto, tako i na auto tržištu.

Treba samo po nekada pratiti i strane forume i njihova iskustva sa pomenutim brendovima, jer voze daleko više nego prosečan vozač ovde, i na kraju i nisu nešto opterećeni brendom, finansije su im bolje nego naše, pa samim time lakše menjaju ( i brže ) motor, i to nov, za razliku od nas kojima je, čast izuzecima, to misaona imenica.

Samim time njihovo iskustvo iz realne ekspolatacije je veće nego naše na ovim prostorima i nekako su mi merdavniji za konačni sud o takvoj vrsti proizvoda.

Vidi se samo kako promišljeno nastupaju i Moto Morini i Benelli, jer je jedan izgledmom nalik Teneri T7, a drugi kopija GS/Multistrada segmenta.

U svakom slučaju bitan segment za njihovu bolju prodaju je, pre svega, servisna mreža, mogućnost brze nabavke i dopreme delova, i dobro aftermarket tržište sa dodatnom opremom.

A to da li je agregar kopija kopijine kopije je manje bitno, jer po meni svaki novi motor, u normalnim uslovima ekspolatacije, može da izdrži dosta i da svome vlasniku pruži dovoljno zadovoljstva.

Samo je pitanje šta koga od nas zadovoljava i koliko je spreman da plati.

Promenio član ficha007
  • Sviđa mi se 1
  • Podržavam 2

Mene malo čačkaju ta poređenja...realno svaki proizvod je za sebe. Prosto nerealno je poređenje Morini/Beneli - Tenera/GS. To su potpuno različiti segmenti proizvoda i tu nema potrebe praviti paralele. Em smeta vlasnicima tih royal marki em vlasnici ovih drugih moraju da se cimaju sa glupim pričama kod poređenja od strane ljudi koji nisu ni ovoj ni onoj strani prišli.

Ali definitivno je došao segment priuštivih i dobro napravljenih motora koji će imati pristojnu vrednost na našem tržištu jer će možda ponajviše biti sigurniji za vožnju od nekih drugih starijih rešenja. Što povećava ukupnu bezbednost nas na ulicama. Sa druge strane to odgovara i našim aftermarket serviserima jer su to praktično basic mašine u pogledu tehnologije, što ide na stranu lakše popravke i redovnog servisiranja uz pristojne cene. 

Morini je dobar iskorak...iskoristili su razvoj tržišta, uzeli su partnera i sad mogu da biraju kako žele što se tiče proizvodnje i sklapanja. Lego kockice fazon :) a manja ulaganja u odnosu na ceo sistem izmišljanja tople vode. 

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 1

.... upravo o tome je reč, ne kupujem ja samo motor, ja kupujem podršku dilera, nabavku delova, čekanje na iste....

Imao sam do skoro VFR800fi iz '98, preko Stojanova nabavljao razne gluposti za njega, tipa šrafići u repu, gumice nosače zadnje štipaljke, šraf od oklopa koji je samo za taj model i tako te nebitne a ipak bitne sitnice. Za 20-21 godinu kupi isto to za motomorini... Sa srećom...

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 1103 postova
  • Motocikl: CRF 1000 Africa Twin sd06

Stvarno su glupa ta poredjenja motora i podrzavam da se to ne radi.

Pita me onaj isti covek koji me je jos pre par nedelja pitao za benelli da li sam ja siguran da je to los motor jer ga na youtubu uporedjuju sa GSom :tras2:

Svako ima misljenje i moje je da je ipak bolje novo provereno ili polovno provereno nego ti kineski eksperimenti. Ja vise ne eksperimentisem a ko voli neka izvoli.....:kafa:

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

47 minutes ago, Vampa said:

Stvarno su glupa ta poredjenja motora i podrzavam da se to ne radi.

Pita me onaj isti covek koji me je jos pre par nedelja pitao za benelli da li sam ja siguran da je to los motor jer ga na youtubu uporedjuju sa GSom :tras2:

Svako ima misljenje i moje je da je ipak bolje novo provereno ili polovno provereno nego ti kineski eksperimenti. Ja vise ne eksperimentisem a ko voli neka izvoli.....:kafa:

Eto, i si bio jedan od tih novo je novo ;)

• Drug član, 1103 postova
  • Motocikl: CRF 1000 Africa Twin sd06

@Andrej_Hotstepper bio sam jer sam i ja gledao i citao takva poredjenja :tras2: dolazi u obzir samo da se poredi morini vs trk vs cfmoto,t7 vs klx ili GS vs multistrada..... za ostala uporedjivanja ja sam se opeko

• BJB Maxi scooter club, 1658 postova
Pre 1 sat, Andrej_Hotstepper je napisao:

Eto, i si bio jedan od tih novo je novo ;)

I ja sam isao na kartu novog,pa video da to nije to. Od sada samo provereno. Ja da lecim fabricke boljke na novom -ne zelim. :grr:

Promenio član DaliborBP

• Ne silazi, 4801 postova
  • Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4

Ljudi, tripujete se oko toga odakle je brend. Bar vas par koji radite u auto - moto industriji znate gde se priličan broj komponenti proizvodi.

Denso npr. Indonezija, itd...

• Drug član, 1007 postova

Sada da izvadimo instrument tablu iz nove Mečke, na njoj piše Made in China.

Made in Nova Pazova. :D

Promenio član Jupiter
  • Sviđa mi se 1
  • Haha 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja