Darko0343 0 Napisano Maj 6, 2022 U prolazu, 2 postova Lokacija: Rača Motocikl: Tomos A3 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav Imam tomos A3 iz 1982 godine i problem sa dovodom goriva od karburatora do stubline Odnosno ne dolazi gorivo iz karburatora u stublinu jer je svećica posle više verglanja i dalje suva a baca varnicu Kada se odvije bočna dizna i pusti gorivo ono napuni čašicu karburatora i krene da izlazi na otvoru gde ide dizna,zatim kada vratim diznu i pokušam da upalim i posle neuspešnog verglanja svećica je i dalje suva- Molim za pomoć kako da rešim ovaj problem Hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6725 Napisano Maj 6, 2022 Ne silazi, 6569 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Lako je moguće da imaš problem sa dihtovanjem motora. Probaj da špicneš gorivo direktno u motor, kroz karburator. Možeš i da ga skineš, pa direktno u prirubnicu. Ako neće ni da se javi, ili to uradi jako kratko...bez da se zaleti i potroši svo to gorivo...gotovo sigurno je stradao semering, obično bude desni (ispod kvačila). Može da bude i da su zalepile karike, ili je motor toliko slab (dotrajao) da ne uspeva da napravi dovoljno (pod) pritiska za normalno funkcionisanje. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko0343 0 Napisano Maj 7, 2022 U prolazu, 2 postova Lokacija: Rača Motocikl: Tomos A3 Prijavi odgovor kao problematičan Kada ušpricam gorivo u stublinu motor se javi i sagori mešavinu koju sam ubacio ali i dalje ne dolazi gorivo do Stubline.Skidao sam karburator i očistio ga pa vratio ali opet isto. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6725 Napisano Maj 7, 2022 Ne silazi, 6569 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Ako naliješ odozgo, gde je svećica, pa se javi nije baš dobra proba. Mora kroz usis, da motor "prevrne" gorivo sam u cilindar. Ako tako probaš i upali, onda je to nešto žestoko zaštopalo u kanalu do glavne dizne (ne ta koja se odvrće). To se dešava kada je rezervoar loš, pa u taj kanal uđe fini prah od rđe. Za slučaj da je to sve prohodno, problem je u motoru. Skini glavu i cilindar (mora da se otkače auspuh i karb)...i da vidiš kakva je tu situacija. Ima li kakvo oštećenje, jesu li karike dobre, cele, slobodne i da nemaju previše lufta kada se slože u cilindar i onda napraviš jednu probu. U prostor gde se nalazi radilica naliješ goriva koliko može da stane....i gledaš dal' nestaje. Ako je očigledno da odlazi imaš problem sa nekim od semeringa ili dihtungom po pola kućišta. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gebee&co 8180 Napisano Maj 7, 2022 Ne silazi, 2139 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Suzuki Bandit 650SAL0 Prijavi odgovor kao problematičan Probaj prvo da skineš slavinu goriva,ako je navukao šljam ,tu se zapuši i gorivo ne prolazi kroz slavinu.Po meni,proveri protok goriva kroz slavinu pa dalje traži problem. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...