Jump to content

Moto Zajednica

Akcija Deda Mraz Novi Sad 2009

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 434 postova
  • Motocikl: Cagiva Canyon Jamana 600 TT

Halo bre ljudi!Ima li zivih?Naplasise nas pa niko ni reci.Otvaram temu tri puta dnevno i uvek se rastuzim kad vidim da nema

komentara.Makins,gukni bar ti nesto,radujem se ovome a nemam s kim da podelim pa citam gluposti na off topicima!

Dajte predlog kako da okitimo motore,kakvo ce vreme biti?Stavite neke blesave slike,falite mi bre!!!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1385 postova
  • Motocikl: Yamaha FZS1000

Halo bre ljudi!Ima li zivih?Naplasise nas pa niko ni reci.Otvaram temu tri puta dnevno i uvek se rastuzim kad vidim da nema

komentara.Makins,gukni bar ti nesto,radujem se ovome a nemam s kim da podelim pa citam gluposti na off topicima!

Dajte predlog kako da okitimo motore,kakvo ce vreme biti?Stavite neke blesave slike,falite mi bre!!!

Pa bas tako, bezveze nas poplasili da ne pisemo nista  ::)

E pa evo...da ne bude totalni off : kazu da sledi naoblacenje i zahladjenje narednih dana. Izgleda ce nas uhvatiti neki minus u nedelju. Samo nek ne padne sneg i kisa  :P i bice OK.

Ja sam moje motorce ususkao da se ugreje u garazi i spremio sam mu rogove, da bude pravi mali irvas  :D

Jedva cekam  ;D

• ♥Amor Vincit Omnia♥, 1524 postova
  • Motocikl: Fazer 600

..ali...ne svidja mi se to sto smo samo spomenuti kao neko ko podrzava akciju. Necu nikome da umanjujem znacaj visegodisnjeg organizatora ali ne mogu a da zaboravim da smo mi kao ucesnici doprineli sa preko 75% skupljenih sredstava. Momci sa foruma su iz svog dzepa sakupiil vise nego sto su svi klubovi zajedno...znaci vise nego svi klubovi zajedno!

A u celom tekstu smo spomenuti kao neko ko podrzava akciju  :P

Braco, sto je mnogo...MNOGO JE!  >:(

A klubovima na cast sto miniraju akciju kako god umeju...a odlicno znaju o cemu pricam oni sa kojima smo razgovarali. Dogovoreno je da ce oni da se stave kao tradicionalni organizatori ali da smo mi u najmanju ruku ravnopravni sa njima u svemu. A ja od te ravnopravnosti vidim jednu veliku 0 (da ne budem prost). Dokazali su koji je njihov glavni cilj...samopromocija a ne humanost.

a oni opet to ne smatraju za dovoljan razlog da malo zaborave na svoju sujetu i da se ostave samopromocija i niskih udaraca.

Ovaj moj "tekst" nije rezultat samo ovog novinskog clanka, clanak je samo doprineo da napisem ono sto mislim posle svih gluposti koje sam cuo od klubova. Nek ih je SRAMOTA!

E pa da se i ja javim ! Nisam iz Novog Sada ali sam iz kluba koji kako ti kazesh se samopromovishe !  Mishko je vetj napisao sve, i stavitju citat dole ! Ali BJB PODRZAVA akciju nije je izmislio, nije tvorac itd...gde su bili pre 4 godine, gde ste vi Novosadjani bili proshle godine na toj istoj akciji ???

I shta sad, palo i vama na pamet pa "kradete" ideje ? Tj sad bi vi da u novinama i tv pishe da ste VI organizatori a Klubovi oni koji posrzavaju ?? Pa to znachi da VI zelite samopromovisanje !!! Shta te briga shta pishe u novinama ?? Bitna su deca i humanost ZAR NE ?  I klubovi ne miniraju akciju, oni ovu akciju rade vetj 4 godine !!! Da je miniraju posle prve akcije ne bi bilo vishe akcija....

I josh jednom :

Ideju i organizaciju moto-deda mrazeva u Novom Sadu uspesno je na nasim prostorima pokrenuo i osnovao MOTO KLUB "OTPISANI" pre cetiri godine .

Celu organizaciju su podrzali svi novosadski klubovi , tako da nas je iz godine u godinu sve vise (prosle godine oko 50 motora). Idejni tvorci ove dobrotvorne akcije MC Otpisani i ove godine organizuju akciju kao i svih prethodnih.

Svaka cast BJB na proslogodisnjoj akciji u Beogradu i drago mi je da se i ove godine zalazete oko iste dobrotvorne akcije , ali ipak organizaciju u Novom Sadu treba napraviti u tesnoj saradnji sa MC OTPISANI.

Clanovi MK BROTHERS , NS RIDERS ,CLASSIC WHEELS i MOTORCANGLI  pomazu MC OTPISANIMA da svake godine uvecaju dobrotvornu akciju i da obraduju sto vise malisana u nasem gradu. Niko od nas nenosi oznake kluba vec samo ona smesna crvena odela u kojima pokusavamo da izmamimo osmeh malisana.

Nemojte se kititi tudjim cvecem , vec ako zelite pridruzite  se onima koji su ovo osmislili i podrzite njihovu dobrotvornu akciju .

P.S. Jel i ja treba da zapretim sad da mi neobrishu post kao ti Djeneral ???

• Navigator, 1801 postova
  • Motocikl: Papričica :)

Ljudi ne shvatam cemu tolika buka. Sto se mene tice ne treba da stoje ni jedni ni drugi kao organizatori akcije. Ne mozemo traziti od nekoga da se

ne samopromovise po cenu toga da se promovisemo mi. U krajnjem slucaju, ako neko treba da se promovise to su motociklisti, a to smo svi. Ideja asociacije je da podrzi sve motoriste, a sad dal se oni zovu Otpisani, Brothers, BJB, Ujaci, Tece, Lobanje, Kerovi... Zar je bitno... Tekst iz MM je po meni korektan.

Mihajlo, svaka cast, boje na taj dan i treba da ostanu kod kuce, svi ce biti samo veseli, debeli deda-mrazovi!

• Drug član, 1465 postova

Pozdrav,

sta se uzbudjujes Mina?

Naprosto su ljdi osetili da su deo nacionalne akcije koja je prosle godine zapoceta, i oni bi da u NS to sto oni urade, bude pod okriljem ideje te nacionalne akcije. Obzirom da u NS postoji vec slicna akcija, posle raznih neuspelih pokusaja dogovora da se te dve akcije stope u jednu, dogovoreno je da se odradi zajednicka akcija u smislu organizacije, ali ce svaka ekipa pripremiti svoje poklone deci.

I to resenje je vrlo nesrecno ispalo, ali u ime toga da deca dobiju paketice od motorista, nastao je i kompromis.Taj kompromis nikako nije dozvoljavao da se napise da je BJB podrzao tu akciju, redom kao i ostali klibovi. Nije, jer je BJB kao zajednica definitivno daleko veci potencijal od tradicionalne akcije MC Otpisanih, bar u momentu pregovora oko zajednicke akcije. Stoga nije postojala nikakva logika da se objavi sto je objavljeno.

Zato ne mozes zamerati ljudima sto reaguju tako na onakav natpis i tekst.

Kvarisa, ili se nekad ranije nismo uopste razumeli, ili se tek sada potpuno razumemo.

• Svrati ponekad, 434 postova
  • Motocikl: Cagiva Canyon Jamana 600 TT

Opet gombanje!Nisam to hteo da pokrenem!

Voleo bih da se svi zamisle zasto ucestvuju u ovoj akciji!

Najmanje sto nam treba je da se gledamo popreko dok budemo klincima delili paketice!

Zasto skrnavimo!?Zabole me hoce li se promovisati ovaj ili onaj i sta pisu novine!!!

Praznici dolaze,radujte se necemu,majku mu!

Okitite kucu,provodite vise vremena sa porodicom i prijateljima!

Nasmejte nekog,pustite lika da se ukljuci iz sporedne ulice uz smesak!

Ladno me zabole ko ce se posle kititi perjem kako je sve organizovao i ciji je to brend

i ko se prvi setio i ko je najmnogobrojniji.

Pozdrav,

sta se uzbudjujes Mina?

Naprosto su ljdi osetili da su deo nacionalne akcije koja je prosle godine zapoceta, i oni bi da u NS to sto oni urade, bude pod okriljem ideje te nacionalne akcije. Obzirom da u NS postoji vec slicna akcija, posle raznih neuspelih pokusaja dogovora da se te dve akcije stope u jednu, dogovoreno je da se odradi zajednicka akcija u smislu organizacije, ali ce svaka ekipa pripremiti svoje poklone deci.

I to resenje je vrlo nesrecno ispalo, ali u ime toga da deca dobiju paketice od motorista, nastao je i kompromis.Taj kompromis nikako nije dozvoljavao da se napise da je BJB podrzao tu akciju, redom kao i ostali klibovi. Nije, jer je BJB kao zajednica definitivno daleko veci potencijal od tradicionalne akcije MC Otpisanih, bar u momentu pregovora oko zajednicke akcije. Stoga nije postojala nikakva logika da se objavi sto je objavljeno.

Zato ne mozes zamerati ljudima sto reaguju tako na onakav natpis i tekst.

Kvarisa, ili se nekad ranije nismo uopste razumeli, ili se tek sada potpuno razumemo.

U chlanku pishe da bjb zajednica podrzava akciju tako da mi nije jasno zashto si ti suprotno napisao...A i mishljenja nam se razlikuju ... Verujem da si ti za to da BJB bude pokrovitelj toga..al eto neki tamo Otpisani ih pretekli pre 4 godine. Uopshte nesumnjam da tje BJB te iste Otpisane oterati sledetje ili one tamo godine...Jer BJB Asocijacija je ta koja se promovishe non stop i gura svuda... A ovde su deca bitna i jebo bjb asocijaciju i jebo klubove ... Ali nije u redu prozivanje klubova kao samopromoterima jer  bjb zeli isto...Ime u novinama...

Tako da... Skoncentrishite se na decu a novine i samopromovisanje....ostavite po strani....

Pozdrav,

ma, da pokusamo nesto da rscistimo: BJB kao zajednica ima svoju ideju i svoj potencijal da nesto napravi. Ukoliko postoji vec nesto slicno na jednom mestu u okviru celokupne akcije, onda je sva logika da se takve DVE ODVOJENE AKCIJE pokusaju ravnopravno stopiti u jednu jedinstvenu realizaciju. To znaci da postoji jedan partnerski odnos nosilaca DVE AKCIJE. Clanak koji se pojavio jasno sugerise da se radi o JEDNOJ akciji koju organizuju Otpisani a podrzava BJB.

Sta je sada nejasno?

Clanak gresi, BJB akcija je nacionalnog karaktera, odvija se i u Temerinu, i u Zrenjaninu, i u Beogradu, i u Nisu/Kulini, pa i u Novom Sadu, ali je u clanku netragom nestala. BJB je nosilac statistike onoj drugoj akciji, koja je ispala jedina, a BJB motivi, zelje, angazovanja, prikupljanja, dopisivanja i slicno, svrstani u statiste tradicionalnijoj lokalnoj akciji otpisanih.

Ma nije tacno, pa da stoput imamo ista ili razlicita misljenja.

Ako cemo raditi stvari mirno i dostojanstveno da bi se sve izvelo kako treba na kraju, ne treba zamerati ljudima koji vise ne vide svoje zelje i motivacije onako jasno kao sto im se to cinilo pre pomenutog clanka. Ukoliko se prelazi preko necega u ime nekog viseg cilja, a to su deca u ovom slucaju, iz kojih bi razloga trebalo prihvatati netacnost, a mozda i zlonameru iznesenu u clanku?

BJB ne mora nigde biti nikakav pokrovitelj, ponajmanje necega u cemu bi funkcionisao sa jos nekim partnerski, i nema tu moje misljenje sta da se licitira. Mozda se pre treba zamisliti odakle ta, pomalo pateticna potreba da se stalo naglasava da su cilj deca.....pa i u slucaju da se urade dve odvojene akcije, opet ce deca biti u prvom planu obema akcijama, to nikakve veze nema sa svime ovim o cemu mi ovde pisemo.

Mozda se pre treba zamisliti odakle ta, pomalo pateticna potreba da se stalo naglasava da su cilj deca...

Pa to je razlog zashto se sve ovo radi zar ne ? Pa sad tu decu niko ne vadi iz usta... A jeste patetichno...

Netju da se prepirem vishe pogotovu ne s tobom Sale !  :)

Rekla sam shta sam imala...

• Drug član, 1385 postova
  • Motocikl: Yamaha FZS1000

E pa da se i ja javim ! Nisam iz Novog Sada ali sam iz kluba koji kako ti kazesh se samopromovishe !  Mishko je vetj napisao sve, i stavitju citat dole ! Ali BJB PODRZAVA akciju nije je izmislio, nije tvorac itd...gde su bili pre 4 godine, gde ste vi Novosadjani bili proshle godine na toj istoj akciji ???

I shta sad, palo i vama na pamet pa "kradete" ideje ? Tj sad bi vi da u novinama i tv pishe da ste VI organizatori a Klubovi oni koji posrzavaju ?? Pa to znachi da VI zelite samopromovisanje !!! Shta te briga shta pishe u novinama ?? Bitna su deca i humanost ZAR NE ?  I klubovi ne miniraju akciju, oni ovu akciju rade vetj 4 godine !!! Da je miniraju posle prve akcije ne bi bilo vishe akcija....

I josh jednom :

P.S. Jel i ja treba da zapretim sad da mi neobrishu post kao ti Djeneral ???

Pa vidi ovako Mina, kad se vec javljas...

Tekst iz casopisa je prekrsio i pogazio sve sto je pre toga bilo dogovoreno sa Otpisanima. Mi, koji smo bili da razgovaramo sa njima smo odma napomenuli da nam ne pada na pamet da se "kitimo" bilo cijom tradicijom i da smo zato tu i dosli na dogovor. Od samog pocetka smo ispreskakani na sastanku, a da ne kazem koliko puta su nam uskratili pravo da uopste nesto i kazemo.

Od samog pocetka nam je dato na znanje da su Otpisani osmislili ovu akciju, da su oni glavni i na vrhu piramide a da mi mozemo samo da ih podrzimo.

"Mi smo na vrhu piramide, mi smo glavni u svakom pogledu a kome se to ne svidja ne mora da nam se pridruzi" - To su bile reci sa samog pocetka sastanka i da napomenem da ih nije ni interesovalo koliko poklona smo skupili, jer im to uopste nije bilo bitno. Vise puta su napomenuli da pristaju da u medije idemo "zajedno" samo ako se napomene da su oni organizatori a mi samo podrzavamo njihovu akciju. Posle nekoliko dana i silnih dogovora, postignut je dogovor da se u medije izlazi zajednicki gde ce otpisani biti tradicionalni organizatori kojima se u organizaciji pridruzila asocijacija. A gde to pise?

Na sastanku smo rekli da doprinosimo njihovoj kolicini od 30-ak paketa sa nasih skupljenih 150 paketa, loptama, slatkisima, igrackama i da opet NE TRAZIMO da budemo "glavni", ali da se samo posteno kaze da smo i mi u organizaciji. I to je dogovoreno...barem smo mi mislili da njihova rec nesto znaci. A zasto je to bitno? Pa bitno je ljudima koji su posle sastanka sa otpisanima proveli sate skupljajuci donacije i pomoc i to su radili pozivajuci se na asocijaciju koja nije ni spomenuta. I sad se dovodi u pitanje ko je kome sta tu dao, jer budite sigurni da se pomoc ne daje nikome na lepe oci, pa koliko god povod bio human. I na ovaj nacin se bas toj deci pravi steta a ne asocijaciji niti nekom klubu.

Prilicno je smesno da meni pises kako forsiram samopromociju necega...ja nisam niukakvoj upravljackoj strukturi ovog foruma niti bilo cega slicnog pa je prica o samopromociji u tom delu suvisna.

A inace nisam primetio ni tebe Mina a ni Mihajla na tom sastanku pa ne znam kako je moguce da bolje od ljudi koji su bili tamo znate sta je dogovoreno???

E da...i najbitnije.

U vezi sa kradjom ideja...bas me interesuje kada je i gde pokrenuta prva akcija ovog tipa!? Mozda cu te razocarati, ali to nije niti Novi Sad, niti ovaj vek!

A od koga su onda otpisani ukrali ideju? Oni su samo "preuzeli" ideju i primenili je u svom gradu, a to im ne daje nikakva autorska prava pa im samim tim niko ni ne moze, kako si ti napisala, "ukrasti" jer ideja nije njihova.

I na kraju, da smo hteli sami da ulazimo u ovu pricu mi bi to i uradili, jer mi nikako ne zavisimo od otpisanih. Procenili smo da bi vise postigli kad bi se udruzili sa njima, ali moje je misljenje da smo pogresili.

Pozdrav,

.....

Tekst iz casopisa je prekrsio i pogazio sve sto je pre toga bilo dogovoreno sa Otpisanima. ......

da, ovo nisam naveo, a verovatno je neophodno da se navede koga smo oznacili kao onoga ko je uneo zabunu. Svaki dogovor je bio dogovor do neke faze, ali zaista ovde mozemo da diskutujemo pre svega o tekstu u casopisu, a da ne znamo da li je autenticno tako uopste recen, ili je samo slobodno preveden jer novinara bas briga.

Mina, ja nisam ovo nesto video kao raspravu, naprotiv, razmena misljenja je uvek prilika da se stvari shvate bolje. Zato sam i insistirao da nema potrebe za uzbudjivanjem jer nije ovde nista narocito bitno da bismo padali u vatru koliko god da nam se razlikuju stavovi. Mislim da je bitnije da se ti stavovi pojasne, i onda se necemo sumnjicavo gledati kad se sretnemo, vec kao i uvek do sada. Isuvise se mi znamo i previse je toga za svima nama zajednickog da bismo morali razmene misljenja pretvarati u rasprave. :)

Da pokusamo da povedemo temu u lepsim smerovima, danas smo pripremili jos poklona za novosadsku akciju koji stizu u nedelju.

• Ne silazi, 5900 postova
  • Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator

E sad cu u inat svima u nedelju da motorom dodjem u Novi Sad :P

Svaka cast !

I ja sam " u inat " kupio jos jedno odelo deda mraza , pa ce sutra od dva odela - moja prijateljica da mi napravi jedno veelliiikoooo koje mogu da obucem preko opreme !

Nego nesto razmisljam, Beogradjani su se dogovorili da posle njihove akcije idu u " Stenku " na pasulj .  Ajd i mi da se organizujemo . Ima li ko kakav predlog ?

• U prolazu, 52 postova
  • Motocikl: TDM 850

Kao clan MC Otpisani, mozda sam i ja trebao ranije da se oglasim, ali kako ste krenuli sa brisanjem postova, i jos gore, izbacivanjem delova, verovatno bi moj zavrsio negde u korpi.

Ajde, malo pogledajte prve postove i nadjite gde se to MC Otpisani spominju?

Djenerale, sada si napisao neke detalje sa sastanka sa Otpisanima, sto to nisi napisao ranije? U startu ste znali da necemo nikome prepustiti nesto na sta smo najvise ponosni.

Nisi Djenerale rekao za vase zahteve. Prihvatili smo i datum i novost da ove godine se ide na tri mesta, upravo zbog veceg broja paketica koje ste najavili (ali ne i udruzili).

Da, nije nam bitan broj paketica. Daje koliko ko moze. Mi 4 godine samofinansiramo ovu akciju i upravo zato smo se odlucili za samo jedno odeljenje u Decijoj bolnici i to na ono odeljenje gde je lezao sin od naseg clana. Ostatak delimo deci u centru. I svake godine cemo tako. Pokusali smo sa sponzorima ali su svi ocekivali neku korist ili politicke poene za to. Veliku pomoc smo dobijali od novosadskih moto klubova i niko nije brojao paketice.

Svi moto klubovi u Novom Sadu su nas ispostovali u ovome, ali vi izgleda ne. Prvi put ucestvujete i odmah se busate. U tekstu MM nije nijedan klub naveden, a vi jeste. Zbog tog previda izvinjavam se Brothersima, NS Ridersima, Motocangli, Classic Wheels i ostalima, nismo vas naveli a trebali smo. Hvala i Grofu koji je jedini od vas potpomogao akciju prosle godine, a znali ste mnogi...

Najvise me nervira ova recenica: zasto Mihajlo nisi bio na sastanku, svi su bili tamo. Pa kako bre svi? A ovi, gorepomenuti?

Mislim da je uskracivanje informacija, i arogantnost dela ekipe na forumu dovelo do ovih nesuglasica.

Kao i svake godine, MC Otpisani organizuje klopu za sve ucesnike manifestacije. Ovaj put pasulj. Vidim da mnogi ne znaju za to.

Pozdrav i nema ljutnje.

• drkadzija, 1225 postova
  • Motocikl: njemac tisuca za na koleno, talijansko prdekalo za grad, debeli nindza

U prvim postovima se otpisani ne spominju jer se nije znalo dai idemo zajedno ili ne. Nama je i ova akcija mala, postoje ustanove koje nismo uključili a trebali smo, nije važno koljko ste vi ranjie davali paketića važno je da se taj broj sveke godine povećeve , Otpisani su spomenuti tek kada je bilo sigurno da idemo istog dana i u zahedničku akciju , nažalost nisi bio na sastanku da vidiš nivo arogancije svojih kolega iz kluba , brend moto dedamrazovi ste možda vi smislili i pokrenuli ali nemate na njega aposolutno pravo, jer u tom slučaju bi cela Srbija morala da dolazi kod vas po dozvolu da napravi nešto slično, BJB organizuje akciju na Nacionalnom nivou , Beograd , Novi Sad , Niš , Zrenjanin.

brisanjew postova je neminovno zbog preglednosti teme i upućenosti medije u celu stvar pa nemoraju svi da gledaju naše dogovore, interne Šale i eventualne svadje.

Ja sam sa BJB sajta saznao za vašu akciju prošle godine i nikako drugačije , što je mislim greška, Jer obajviti tek kada se akcija završi je potpuni promašaj.Pošto se vi niste ove godine organizovali skoro od 15 decembra meni je to bilo prekasno ja sam preuzeo na sebe breme organizacije BJB deda mrazova, i čini mi se manje više uspešno.

Tekst u MM koji nije rekao bih  baš naj čitanija novina , je nastao u samom početku dogovora pa je zbog toga takav kakav jeste , inače je dogovoreno da se svuda pojavljujemo kao RAVNOPRAVNI partneri u akciji bez obzira što mi snosimo 3/4 finansiskog dela akcije , što se iz navedenog texta nevidi a o ravnopravnosti ni reč. Ostali klubovi su u vašoj organizaciji pa mi sa tim nemamo ništa.

Pozzz Grof

• Vlasnik sajta, 5372 postova
  • Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR

Obrisani su postovi neprikladnog karaktera ovoj temi, a moguce je da ce ta sudbina zadesiti i jos neke postove, nakon sto ih detaljnije pogledam. Svako ko je ovde dosao da se svadja, pogresio je mesto. Zato ce takvi postovi biti obrisani, a ako se nastavi od istih ljudi potpirivanje vatre, bice preduzete i restriktivnije mere.

Citam ovde sta je napisano i vidim da je nesporazum nastao oko MM teksta koji je ocigledno napravljen ili pre postignutog finalnog dogovora ili ga je pisao neko ko o konacnom dogovoru nije znao nista. Svakako da tekst nije u skladu sa dogovorom, barem prema mojim saznanjima, tako da svakako ne moze biti korektan niti na mestu.

Ako je zvanican dogovor izmedju tradicionalnog organizatora NS Dedamrazijade - MC Otpisani i nacionalne organizacije u koju je BJB prerastao, da se akcija ove godine napravi na partnerskom nivou i to uz dogovor da stoji svuda napisano 'Akciju organizuju MC Otpisani i Asocijacija Motociklista Srbije', onda taj dogovor svakako tim tekstom nije ispostovan. Otud i reakcije ljudi koji su se BJB strane maksimalno potrudili da paketica bude sto vise i da se time naprave sto bolji uslovi da akcija bude uspesna upravo za decu kojoj je sve to namenjeno.

Podseticu sve clanove NS klubova da ce NS akcija ove godine pokriti TRI ustanove sa zajednickim fondom od 180 paketica, od kojih je 150 organizovano od strane BJB clanova, sto je nesto vise od 80% od broja svih paketica kojim svakako organizator te akcije moze i treba da se pohvali. Ali tu i jeste problem, oko kojeg se ljudi spore. Organizator i nosilac novosadske akcije po dogovoru treba da bude 'MC Otpisani i Asocijacija Motociklista Srbije'. Tih 150 paketica koji su potekli od BJB clanova su i dobijeni zbog renomea koji BJB ima, kao i delom zbog uspesnosti proslogodisnje akcije u Beogradu. Zato nije fer da se moto klubovi sa svojih 30 paketica kite tudjim perjem, ako taj dogovor zvanicno ne podrzavaju i pravdaju kojekakve tekstove po novinama jer to bezveze otvara Pandorinu kutiju iz koje ne izlaze lepe stvari niti dobro raspolozenje.

Dakle, molim sve da se postignut dogovor postuje - 'MC Otpisani i Asocijacija Motociklista Srbije' su organizator akcije, tim redom. I nikakvih problema tu vise NEMA.

Ta prica da je neko 'vlasnik' ideje da se organizuje akcija poput ove je najblaze receno smesna. Kada bi tako funkcionisale stvari (a fala Bogu ne funkcionisu) zanemarljivo malo dobrih stvari bi se dogadjalo za one kojima su pomoc i paznja najpotrebniji. Ove godine bi, recimo, u Novom Sadu se obradovalo 30 dece, a ne 180 dece koliko ce ih se obradovati. Mi treba da se udruzujemo, a ne delimo. Medjutim, da bi udruzivanje uspelo, moraju da se postuju dogovori.

Ljudi, shvatite da smo svi ovde na ISTOJ strani. Mi smo motociklisti, najugrozeniji ucesnici u saobracaju Srbije. Svakog drugog, treceg dana jedan od nas pogine. I uprkos tome sve nas je vise jer nas sve krasi ljubav prema voznji motora i ljubav prema ljudima poput nas - motociklistima sa kojima smo u istom 'sosu'. Shvatite da nas krasi VELIKO SRCE u kome ima mesta za sve, pa i za decu kojima zelimo uprkos losem vremenu da ostvarimo san o Deda Mrazu. Poruka koju treba da prenesemo humanitarnim i ljudskim akcijama ovog tipa treba da skrene paznju na sve motocikliste Srbije, upravo da bi se promenila crna statistika koja nas na zalost krasi.

Akcija 'Deda Mraz' je zahvaljujuci BJB organizaciji realno postala Nacionalna. Ne desava se samo u Novom Sadu i Pancevu, kao ranijih godina. Sada se desava i u Zrenjaninu, Temerinu, Nisu, Beogradu. Zahvaljujuci BJB forumu, motivisani su i ljudi iz drugih gradova, poput Krusevca, gde ce se takodje desiti takva Dedamrazijada, pod organizacijom lokalnog moto kluba. Prirodna je i pozitivna ideja da se takva akcija idejno siri na celu Srbiju i tu samim tim upada i Novi Sad. Ideja da se saradjuje sa klubovima je potekla od mene, zato sto je nasa akcija sveobuhvatna i ima misiju da udruzi sve motocikliste i njihove klubove radi postizanja sto veceg uspeha. Nama nije cilj da krademo ideje, vec da dobre ideje realizujemo na sto bolji nacin. Posto imamo odlican odnos sa medijima i posto ova akcija nama nije jedina, imamo ogromne sanse da sve dobre ideje realizujemo na Nacionalnom nivou i to pre svega - uspesno. Ko god zeli da pomogne, imace priliku. Kome god se to pak ne svidja, njegov problem.

Molim vas da ne padate u vatru zbog tekstova koji ne oslikavaju realnu situaciju. Svi smo ulozili dosta truda da akcija uspe - tj da deca dobiju sto vise. Svi smo se prihvatili obaveze da dodjemo motorima na minusu. Sada ne smemo da odustajemo, niti da akciju ugrozimo na bilo koji nacin. Ako jedno dete manje usrecimo zbog nasih prepirki, omanuli smo svi. Zato, sta je napravljeno - napravljeno je. Predlazem da svi upadnemo u praznicno raspolozenje i donesemo srecu i OSMEH drugima, a time i nama samima. :)

• Svrati ponekad, 258 postova

Ako sam dobro shvatio ključna reč nije PODRŽAVANJE nego SARADNJA,

I to mi je jako drago.

Uzgred,

temperatura u nedelju neće preći nulu, a postoji mogućnost i nekakve blage susnežice

Vespa je danas oprana i spremna  ;D

• Svrati ponekad, 148 postova

Pratim ovu temu od samog pocetka i suzdrzavam se da ne komentarishem ali ne ide vishe.Ne zelim da se stavljam ni na stranu ovih ili onih (a evidentno je da ih ima) samo bih postavio jedno pitanje:Koji je cilj ecesca u ovoj i sl akciji?

Meni = 1.usreciti jedno ili vishe dece njegove roditelje prijatelje

2.samim tim usreciti i samog sebe  onim sto sam uradio pod 1

3 . sresti se sa drugarima i provozati motor na taj dan

Pitanje da li cu ici kao clan BJB  , Otpisanih ,DOPISANIH ili ko zna kakvih mislim da je suvisno a hoce li neki novinar MMa, BBa ili CCa napisati da je zasluga nekog treceg  opet kazem MENI uopste nije bitna a mislim da ne bi trebala biti ni onoga ko u akciju ulazi mirne dushe.

JA sam samo decko koji vozi motor i zeli da ucini dobro delo SVE ostalo je manje ili cak nebitno.A KO neko zeli da mu se ime nadje na stubu zasluznih pa neka organizuje posebno i kaze JA TAJ i TAJ sam ucinio to i to da se zna .PA ce dobiti zasluge i ordenja .

Ovo je samo skromno vidjenje ove stvari iz mog ugla SA NAMEROM da se akcija odredi na drugarski nacin ,jer kako je krenulo akcija koja ima za cilj tako dobru i nevinu stvar pocinje da lici na nesto sasvim drugo .Pozdrav

• Vlasnik sajta, 5372 postova
  • Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR

Definitivno je zakomplikovano bezveznim svojatanjem nad zvanicnom organizacijom dogadjaja, a uz normalan stav obe strane je moglo da se sve ovo totalno izbegne.

• Svrati ponekad, 148 postova

Definitivno je zakomplikovano bezveznim svojatanjem nad zvanicnom organizacijom dogadjaja, a uz normalan stav obe strane je moglo da se sve ovo totalno izbegne.

E bash tako

• Svrati ponekad, 178 postova
  • Motocikl: Aprilia leonardo 250

Pratim ovu temu od samog pocetka i suzdrzavam se da ne komentarishem ali ne ide vishe.Ne zelim da se stavljam ni na stranu ovih ili onih (a evidentno je da ih ima) samo bih postavio jedno pitanje:Koji je cilj ecesca u ovoj i sl akciji?

Meni = 1.usreciti jedno ili vishe dece njegove roditelje prijatelje

2.samim tim usreciti i samog sebe  onim sto sam uradio pod 1

3 . sresti se sa drugarima i provozati motor na taj dan

Bas tako, ovako ispadamo gori od dece, nije tvoje-moje je  ???

Isto nisam ni na cijoj strani, za akciju mi rekose drugari na piaggio forumu i tako se registrujem ovde i ukljucim u akciju sav srecan sto ce biti dosta ljudi u akciji isto tako i na taj dan i sve zamisljam kako ce biti super atmosfera i sada posle ovih gore prepirki pocinjem da razmisljam pa na sta ce to liciti. Treba da idemo kao posvadjani? Mislim dobro je da barem nekoliko njih poznajem pa mi nece biti strasno sto se tamo neki koje ne znam nesto prepiru i gledaju popreko a trebali bi da budu udruzeni bez obzira na sve, ali postavljam pitanje na sta ce to da lici?

Da sam samo clan BJB foruma i da nikog ne poznajem verovatno ne bih ni isao jer bi mi bilo bezveze (ovo kazem jer mozda ima onih koji su u toj poziciji pa kada gledaju sve ovo mogu da zamislim kako oni razmisljaju)

I dalje pokusavam da razmisljam pozitivno i verujem da ce sve proci super kada se sretnemo i mislim (nadam) da ce se tada zaboraviti na ove bezvezne prepirke.

• Rider on the storm, 1272 postova
  • Motocikl: Pesadinac

Da sam samo clan BJB foruma i da nikog ne poznajem verovatno ne bih ni isao jer bi mi bilo bezveze (ovo kazem jer mozda ima onih koji su u toj poziciji pa kada gledaju sve ovo mogu da zamislim kako oni razmisljaju)

I dalje pokusavam da razmisljam pozitivno i verujem da ce sve proci super kada se sretnemo i mislim (nadam) da ce se tada zaboraviti na ove bezvezne prepirke.

Ja licno nikog ne poznajem sa foruma,ovako online,dosta njih..za akciju sam se pre svega prijavio zbog pomoci toj deci,i to je glavni razlog,druga stvar je sto cu ici sa ljudima koje znam (bar online,ali meni dovoljno),sto ce mi to biti prva "grupna" voznja,sto cu upoznati dosta njih nadam se...

A ko je organizator i to sl,iskreno me zabole...(no hard feelings)

• Zainteresovan, 633 postova
  • Motocikl: Suzuki SV 650 s k1

@Zhabac delimo isto misljenje,svaka chast  :)

@On Topic evo da javim ipak idem ja.. otkazao sam ovo shto sam imao,ko shisha Zlatibor  ;) vidimo se u nedelju braco mila  8)

• Rider on the storm, 1272 postova
  • Motocikl: Pesadinac

@On Topic evo da javim ipak idem ja.. otkazao sam ovo shto sam imao,ko shisha Zlatibor  ;) vidimo se u nedelju braco mila  8)

Respetk Yo! :)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja