Jump to content

Moto Zajednica

BMW R1300 GS, R1400 GS, M1300 GS

Recommended Posts

• Drug član, 1778 postova
  • Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750,BMW F900 GS⬜🟦🟥

jaooo kako je dobar u PM , da mi se moj ne sviđa ovoliko sad bi bio u oglasima  da kupim RSa

• Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Integrisan, 6465 postova
  • Motocikl: Suzuki GSR600
1 hour ago, Džim Džarmuš said:

jaooo kako je dobar u PM , da mi se moj ne sviđa ovoliko sad bi bio u oglasima  da kupim RSa

Jedna od zelja, probati ovaj model i veliki GS :D

• Sviđa mi se 1

• Zainteresovan, 687 postova
  • Motocikl: '23. CB500X (prethodno '98. XL600V)

Mozda tezina. Mislio sam da je novi ADV GS malo laksi od prethodnog, ali je cak za nijansu tezi. oko 270Kg wet. Obican R1300GS ispada dosta sposobniji za avanture od ADV verzije.

Promenio član Blackened
  • Sviđa mi se 1

• MK Obrenovac, 598 postova
  • Motocikl: BMW R 1150 GS

Ljudi ne znam da li ste primetili ali baš me začudilo koliko R13000GS ima kod nas po oglasima.

I to ne pričam o ovima uvezenim , nego novi kupljeni kod nas , sa malom kilometražom. Stari nepunu godinu, prešli do 10 000km, baš ih ima dosta.

Ja jedini razlog vidim kao to da su se ili razočarali u motor ili nemaju vremena da ga voze a velike pare su zarobljene.

Ne vidim drugi razlog prodaje , jer šta kupiti posle GSa:jee:

Razumem kad ljudi voze manje motore pa teže ka većem ,"boljem" ,izvikanijem ili statusni simbol ili da će ih sva ta elektronika učini boljim vozacima.....

Ili su shvatili da ta cena ne opravdava to što nudi ili da i manji i jeftiniji motor im to isto zavrsava...

Stvarno mi nije jasno ako ima te odgovor bi mi pojasnite

• Sviđa mi se 1

• BJB Maxi Scooter Club, 1855 postova
  • Motocikl: Bmw R1200Gs
Ljudi ne znam da li ste primetili ali baš me začudilo koliko R13000GS ima kod nas po oglasima.
I to ne pričam o ovima uvezenim , nego novi kupljeni kod nas , sa malom kilometražom. Stari nepunu godinu, prešli do 10 000km, baš ih ima dosta.
Ja jedini razlog vidim kao to da su se ili razočarali u motor ili nemaju vremena da ga voze a velike pare su zarobljene.
Razumem kad ljudi voze manje motore pa teže ka većem ,"boljem" ,izvikanijem ili statusni simbol ili da će ih sva ta elektronika učini boljim vozacima.....
Ili su shvatili da ta cena ne opravdava to što nudi ili da i manji i jeftiniji motor im to isto zavrsava...

Kad je izasao mali Gs 1300, ljudi koji imaju lovu su ga kupili i napakovali dobrom opremom i ta cena sad izlazi u rangu novog 1300 adv koji je izasao ove god. Svi bi sad njega i onda ima dosta ovih na oglasu, sto ne znači nikako da je motor loš, ali eto svi bi nekako taj advenčer te s toga takva situacija. To je moje mišljenje, i msm da je tako u 80% slučajeva.

Poslato sa ELI-NX9 pomoću Tapatoka

• Drug član, 2270 postova
  • Motocikl: Kawasaki GTR 1400
pre 12 minuta, Nole Bg je napisao:

sto ne znači nikako da je motor loš, ali eto svi bi nekako taj advenčer te s toga takva situacija. 

giphy.gif

• Haha 2

Pre 4 sati, NIKOLA 1 je napisao:

Ti si u formi pitanja izneo svoje mišljenje.

Čuli su da je f900gs / gsa ,pored toga što je lepši ,takođe praktičniji i bolji a manje košta, pa sad svi hoće njega a dileri  rade zamenu samo za skuplje.

Promenio član Džim Džarmuš

Meni se uzivo nije svideo f900gs, a solidna mana, ima premali rezevoar 14.5L, verujem ako se brze vozi rezerva se vec i na 130-150km pali. A adv verzije su bas preteske. Tako da nema jasne opcije.

Cenu na stranu. 1300gs mi nekako deluje najbolje, kompaktno i pored tezine, nisko je dosta. Adventure je uzas glomazan i tezak.

Promenio član Blackened

• Drug član, 2270 postova
  • Motocikl: Kawasaki GTR 1400

Citiram jednog pametnog covika...

Ovaj 1300 kad su pravili, rekli :

Aj da vidimo dokle su u stanju ovi da kupuju nešto na šta piše bmw

I jednog drugog , vezano za vlasnike ..

Primljen si u "porodicu", međ braću. I sad braniš to krvlju (laugh)(laugh)

Promenio član Darko Mihajlovic
  • Haha 1

• Drug član, 872 postova
  • Motocikl: Xciting 500-Tdm 900-Версис 1000-GS1200

Ја већ трећи или четврти пут наилазим на огласе у ком пише да р1250 мењају искључиво за р1200гс и то 2010-2013 год-ваздушару🤷‍♂️ а притом нису препродавци…по мени и моје лично мишљење да је то мотор за дуге стазе, уживање за офф то не бих препоручио, једноставно мотор од 240-250кг није…

Darko Mihajlovic ne znam da li si ukapirao ali ono sam sarkastično napisao.

Pazi i ja vozim GSa matorog , a vozio sam i noviju verziju i sve na njemu mi je OK ( ciklistika, ogibljenje , kočnice ) sem agregata. Al taj zvuk , taj rad i kako se ponaša kao traktor.

Bez uvrede ali po meni Japanci su za BMW izmislili rad agregata.

Upalis novu Afriku i ona samo šapuće , zvidzi , a upalis najnovijeg GSa 1300 on prvo zacangrlja i onda se kao umiri ali opet nije ni prići Japancu

Promenio član NIKOLA 1

Još jedna stvar 

Kod nas u Obrenovcu je do sada kupljeno oko 6-7 najnovijih GSova 1300. Poznajem vlasnike.

Na dva su u prvih 2000km crkli agregati, pročekićali ( zamenjeni u garanciji ) i na jednom je već dva puta crkao zadnji amortizer i to se zalio drugar da umalo nije pao sa motora , samo u vožnji iz čista mira zadnji kraj se spustio skroz do zemlje....

E sad sve se rešavalo u garanciji , naravno uz određeno čekanje , ali opet po meni je malo razočarenje dati tolike pare , kupujes "premijum" brend i opet dobijaš motor u koji nisi siguran da te neće negde na putu ostaviti iz čista mira !

• Zbunjen 1

Pre 2 sati, Blackened je napisao:

Meni se uzivo nije svideo f900gs, a solidna mana, ima premali rezevoar 14.5L, verujem ako se brze vozi rezerva se vec i na 130-150km pali. A adv verzije su bas preteske. Tako da nema jasne opcije.

Cenu na stranu. 1300gs mi nekako deluje najbolje, kompaktno i pored tezine, nisko je dosta. Adventure je uzas glomazan i tezak.

Jedan od lepših motora uživo  je f900gs za moj ukus .Jedina mana mu je cena.

Km na kojoj se rezerva pali  je daleko od toga sto si napisao,iskreno nisam ni obraćao pažnju jer je normalan ciklus sipanja benzina .Ok, nije autonomija 500 km ali mislim da je nesto oko 330 km.Da je električni auto pa da se brinemo toliko,benzinskih pumpi barem ima.

Da ne spamujemo temu ,moj komentar je bio zezancija za odabir 1300 vs f900 na Nikolin 

Promenio član Džim Džarmuš

330km ako vozis na 3000 obrtaja 100kmh na sat mozda :). Nema sanse, ako se malo gazi trosi 6-8L bez problema (poredim naspram 850gs koji malo manje trosi od 900), pa vidi koliko ces preci. Ako odes malo van puta jos gde nema pumpi, nije bas zgodno. Skuteri cesto imaju duplo vecu autonomiju. 

Promenio član Blackened

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja