Jump to content

Moto Zajednica

Novi Moto Guzzi V100 Mandello

Recommended Posts

• U prolazu, 32 postova
  • Motocikl: MZ 175/2

Јел ово сија check engine лампица?

Безобразно скуп. Неоправдано лоше седиште.

А категорија еволуционо не спорт турер већ нека нова: нејкид турер.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1201 postova
  • Motocikl: Lanac, kaiš, kardan
Pre sat vremena, shlem je napisao:

Ne, baš Mandela, video ga na skupu u Beloj Crkvi i popričao sa policajcem. Kaže dobili ih na probu, razmatra ih policija jer su cenovno su daleko ispod Rt-a a po njemu i u kvalitetu i voznim karakteristikama.

Aa dobro je, ipak oštro oko imam još uvek;)

Video sam ovaj model uživo u komšiluku u njihovom zvaničnom servisu. Opasno izgleda i bas mi se svideo. Prvobitno oduševljenje je splaslo kad sam pored njega u drvenom sanduku video novi agregat za njega koji je čekao da bude ugradjen, jbg.

Nadam se da ce neko pametan doneti odluku o promeni o promeni proizvođača policijski motora..

• Sviđa mi se 1

• Ne silazi, 4769 postova
  • Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4
Pre 2 sati, Mornar85 je napisao:

Јел ово сија check engine лампица?

Безобразно скуп. Неоправдано лоше седиште.

А категорија еволуционо не спорт турер већ нека нова: нејкид турер.

Sija jer je motor na kontaktu, nije radio agregat u toku fotkanja.

• Drug član, 1201 postova
  • Motocikl: Lanac, kaiš, kardan

Svratio juce nekim poslom do komsiluka te pored mnostva pitanja o motorima koji su trenutno na servisu, setih se i pitah za Guzzija koga sam onomad zatekao i pomenuo ovde. 
Odavno je kazu napustio servis i nastavio da usrecuje svog vlasnika. Buduci da je sezona bila u jeku resili su se za zamenu celog agregata da bi musterija bila ispostovana u sto kracem roku. Cela akcija je trajala par nedelja i u ovom slucaju pokazala da komunikacija izmedju kupca-servisera-uvoznika i proizvodjaca, funkcionise besprekorno.
Drago mi je da ovaj lepi Guzzi opet sija punim sjajem, a policija bi mozda ipak mogla da osvezi ergelu ovim modelom:takoje:

• U prolazu, 46 postova
  • Motocikl: Transalp750 / Tomos Tori

IMG_20240515_104058736.thumb.jpg.1fb0948123145e79524f24b6360910c9.jpg

IMG_20240515_104112916.thumb.jpg.7f8e4f1e047266a9f9367c775e26babb.jpg

IMG_20240515_102948009.thumb.jpg.607a645b6e6d9ab5dd4af640f30ea37b.jpg

IMG_20240515_103023404.thumb.jpg.a6564cb6381f95763df14e26a18b4bf9.jpg

Koja smekerica od motora, za kruziranje i uzivanje izmisljen. Na prvi dodir jako kvalitetan, lepo spakovan sa dobrim komponentama.

• Sviđa mi se 3

• Ne silazi, 7278 postova
  • Motocikl: TDM 900

Kako da ne bude, pa nije MotoGuzzi "neka tamo" kompanija. Mandello mi je jedan od retkih novih motocikala koji sam zaista poželeo da imam. Verujem da će im cena dosta pasti kroz nekoliko godina pa će biti pristupačan polovnjak.

• Ol' dirty bastard, 607 postova
  • Motocikl: TDM

Kakav dobar zvuk imaju, video sam prosle godine u Zajecaru jedan stariji, ono bi kupio zbog zvuka.

• Ne silazi, 4769 postova
  • Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4

Nova godina i novi test Moto Guzzi V100 Mandello. Pošto se prošle godine nismo lepo družili, zamolili su me iz Plattnera (koji je postao ovlašćeni distributer za Piaggio grupaciju) da ponovimo test.

Pošto imam pristup servisnom Piaggio portalu, ispratio sam da su u poslednjih godinu i po odradili u opozivu mnoge stvari. Prihvatih ponovni test i ostadoh zaprepašćen koliko ovaj motor što sam sad imao na testu razlikuje od prethodnog iako je reč o istoj generaciji (specifikacija se nije menjala).

Trešenje na poluzi kvačila gotovo da nije bilo, zadnji amortizer se bolje ponaša (bio je opoziv oko zadnjeg amortizera). I dalje ostajem oduševljen agregatom, kočnicama, aerodinamikom i ogbiljenjem. Izgleda da Moto Guzzi ozbiljno radi i na unapređenju kontrole kvaliteta i poboljšavanju proizvoda.

Zanimljivo je da sam na ovom primerku izvukao 225 km/h, a da na prethodnom nisam mogao preko 222 km/h. Razlika je zanemarljiva, ali mi je ovaj primerak delovao mnogo bolje, iz nekog razloga ili sam samo imao nesreću da mi je prethodni primerak bio izdrndan od strane nekog.

Nebitno, ponovni utisci:

BJBIKERS.COM

Poboljšavanje i usavršavanje svojih motocikala je Moto Guzzi nastavio je na V100 Mandello, koji smo prvo imali prilike da testiramo

• Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 224 postova
  • Motocikl: Vespa GS 160, Vespa GTS 300 HPE

Veoma detaljan i zanimljiv test. Samo imam jednu tehničku zamerku. Piše na više mesta da je motor smešten poprečno (transverzalno), što nije tačno. Motor je smešten uzdužno, kao i kod bmw boksera, i to ga izdvaja iz mase drugih motora.

• Sviđa mi se 2

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja