Jump to content

Moto Zajednica

Virago 535, Marauder 800 ili Vulcan 800?

Recommended Posts

• U prolazu, 48 postova
  • Motocikl: BMW 1250 RT

Cao ljudi,

S proleca cu se pridruziti bajkerskoj zajednici i kupiti svoj prvi motor! :)

Od masina me zanimaju kruzeri/coperi, motori za laganu voznju i uzivanje ali sa mogucnoscu da odgovore zahtevima autoputa s vremena na vreme.

Motor bih primarno vozio po Beogradu i periferiji, uz povremeni izlet do recimo Novog Sada ili neki kraci Sumadija tour.

Navedeni motocikli iz naslova su mi atraktivni zbog cenovnog ranga i cinjenice da se dobija pouzdana masina po pristupacnoj ceni. Takodje mi je izuzetno atraktivan njihov izgled. Sebe mogu zamisliti iskljucivo na kruzeru ili eventualno touring motoru.

Koja je od navedenih masina po vama najprakticnija za moje potrebe? Mozemo uzeti u obzir cenu motocikla, cenu odrzavanja i registracije, ucestalost kvarova, lakocu nalazenja delova, ponasanje na putu, udobnost, upravljivost, poanasanje pri vecim brzinama i slicno ili sta god vam padne na pamet. 

Takodje ima tu jedna zackoljica. Imam 2 metra i 90 i kusur kila :D

Video sam da ljudi pisu svasta po pitanju visokih ljudi na kruzerima, nekima je to problem, nekima uopste ne smeta, kazu navozali se... Kakva su vasa iskustva?

Takodje, ako imate neki drugi predlog vezano za model motocikla slobodno pisite. 

Hvala puno sa sugestijama, ziveli!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 48 postova
Pre 1 sat, Jupiter je napisao:

Honda Shadow 750.

Možda GS? :BMW2:

Shadow je isto dobra masina, samo malko premasuje cenovni rang pomenutih. Kolika je razlika izmedju Maraudera i Shadowa po velicini?

• Zainteresovan, 273 postova

Za početak ajde na cycle-ergo.com i vidi kolike su razlike od modela do modela na tvoje gabarite.

Stari roker je u pravu, cijela Virago linija je nekako kratka, ali opet, da nadjes neki polovan sa vec montiranim produzenim komandama i eventualno visim volanom, mislim da bi ti mogao bit ok.

• U prolazu, 48 postova
pre 30 minuta, overtone je napisao:

Za početak ajde na cycle-ergo.com i vidi kolike su razlike od modela do modela na tvoje gabarite.

Stari roker je u pravu, cijela Virago linija je nekako kratka, ali opet, da nadjes neki polovan sa vec montiranim produzenim komandama i eventualno visim volanom, mislim da bi ti mogao bit ok.

Hvala veliko za ovaj sajt, mnogo korisna stvar. U pravu ste Virago deluje malo nezgodan ovako fabricki. Marauder i Shadow su druga prica.

• Sviđa mi se 1

• Zainteresovan, 736 postova
  • Motocikl: Yamaha XJ 900 diversion

aj da i ja nesto napisem Iz Vlastitog iskustva..promenio sam 6 copera....svi ok od kave en500  viraga 535   honde sedow 600 i 750   i suzukija intrudera 800 i yamaha viraga 1100....znam dosta o svima .. najvise a ma bas najvise me odusevila yamaha virago 1100 .

Na vječno pitanje : “Da li mi je dovoljno velik?” - egzistencijalni odgovor bio bi : „Nije bitno koliki je, glavno da fercera!“

Meni osobno nije bitno kako ja ili neko drugi izgleda proporcijski na motoru, ali ako već moram komentirat, gore mi je vidit malog čovjeka na (pre)velikom motoru (kad izgleda kao da dijete vozi),  nego neku mrgu na malom motoru.

Ne postoji motor koji ce od Danny De Vita napraviti Jasona Momou, ali ni obratno. ;)

Sa 2m visine cruiser/chopper je nakon nekih enduro motora još i najzahvalniji jer se svaki može uz određene preinake (forward controls, apehanger li samo riser nekakav) dovesti da ti odgovara ok. Nažalost, te modifikacije su uglavnom papreno skupe pa imaju smisla samo na motoru kojeg ćeš voziti više sezona.

Obzirom da ces gledat polovne, idealno bi bilo da motor ima vec neke navedene modifikacije ukoliko ima potrebe za njima…s druge strane, auspuh, zmigavci, svjetlo, upravljac, ako su mijenjani moraju bit homologirani/atestirani i upisani u knjizicu vozila i pozeljno je da dobijes originalne dijelove sa strane, u slucaju problema pri tehnickom da mozes vratit u tvorničko stanje.

Svi motori koje gledas su u osnovi srednje velike japanske kopije HD, i generalno su podjednaki sto se tice kvalitete izrade, trajnosti, pouzdanosti i dostupnosti dijelova.  Dodao bi još i Yamahu Dragstar (650) kao opciju uz već pomenute Viraga, Intrudera, Maraudera i Vulcana.

Sto se tice upravljivosti, dosta tih japanaca ima dvije tvorničke izvedbe istih mašina :

- classic - deblje vilice, veci blatobrani, šire gume, mozda nakiceniji, vise chroma, cesto imaju floorboardove, veca masa (to bi po meni odgovaralo pojmu cruiser)

- custom - tanje vilice, manji blatobrani, tanja prednja guma, manja masa, elegantniji (chopper filozofija - manje je vise)...

Custom bi na papiru zbog svega navedenog trebao biti mrvicu upravljiviji i startniji ali i manje stabilniji u odnosu na classic.

• Drug član, 1054 postova
  • Motocikl: Honda VT750 ACE

Da budemo realni Virago je mali i za nekog od 180cm visine a 2m . Čak i Honda VT600 je verovatno mala (za mene prava mera ali ja sam 173cm.) Po meni Honda VT 750 bi mogla da donekle zadovolji potrebe nekog od 2m. ali moraš da razumeš da sa tom visinom teško da ima idealnog motora za tebe i moraš biti spreman na kompromise.

• Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 87 postova
  • Motocikl: BMW K1200s

Jedino marauder 800 ili yamaha 650-1100 ,to su gabaritno veliki motori svi ostali te kubikaže su mali a bogami i veće kubikaže ima koji su mali.Ja sam 192 visok i retko koji motor srazmerno izgleda,a ova dva sam vozio i bila su mi udobna ,marauder daleko agilniji od yamahe 650 a mislim da je i jevtiniji.. a na tvoju visinu koji god motor da uzmeš izgledaće mali,:neznam: naspram tebe.

Osim same visine mislim da je bitna i proporcija torzo/noge - nisu svi visoki ljudi jednakih proporcija. 

Ja sam 187cm/70kg sa 81cm"inseam" (dužina unutarnje strane noge od prepona do članka) - znači imam duža leđa nego noge - i sjećam se kad sam skupljao pare za prvi pravi motor (dotad sam zujao sa APN po gradu) prvo sam gledao neki Suzuki GN125, jednostavno tad za 1500€ nisam imao previše izbora...u međuvremenu sam skupio još 500€ i naletio na pristojni Virago250 (10g star, 45k na celeru, all stock osim odsječenih auspuha;)  - mojoj sreći nije bilo kraja!

U slijedećih 15ak godina na njemu sam napravio predivnih 80000km, nebrojeno puta Dubrovnik-Split i obratno, prešao sam nekoliko puta kanjone Vrbasa i Une,  najduža tura u danu mi je bila Bjelovar-Split-Dubrovnik cca 14sati na motoru, obišao sam i Balaton jednom ( i nikad više).

Realnost je da svi mi puno smješnije izgledamo na motoru nego što to zamišljamo dok vozimo.

Vozi svoju vožnju i uživaj u tome što imaš i budi zahvalan jer neko nema ni to.

Ja da sad idem uzimat prvi motor "za visoke" i da je frka sa lovom, bez razmišljanja bi uzeo pristojni KLE500, a za par godina dok naučim vozit i uskladim potrebe i mogućnosti lako uzmem nešto za dušu - za cijeli život.

Toliko od mene na temu, svako dobro želim.

• Sviđa mi se 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja