joska 63 Napisano Novembar 5, 2008 I=U/R, 2061 postova Lokacija: Temerin Motocikl: Transalp `97 Prijavi odgovor kao problematičan Stigao je i novembar, ali je vreme pravo prolecno pa je steta ne iskoristiti ga za voznjicu. Zovem nekoliko drugara, ali se svi neckaju, jedino je Lacika taj na kojeg mogu da racunam. Pada dogovor da odemo do Palickog jezera, ali da usput svratimo i do jezera u Backoj Topoli. Krcemo prema Beceju,ali se odvajamo za Nadalj, i stizemo u : poznatoj po kobasicijadi, i najduzoj kobasici koja drzi rekord u Guiness-ovoj knjizi rekorda.Tu stanuje i nas drugar Motoras, zbog kojeg se i zaustavljamo da ga nazovem da nam se pridruzi. Naravno, ni on ne sedi kuci skrstenih ruku, i on se vozi, i vidi slucajnost,-bas je na Palckom jezeru Nema veze, ako stignemo na vreme, mozda se i vidimo. Iz Turije mozemo da biramo izmedju dva pravca koji vode do Srbobrana. Biramo put preko naftnih polja, jer je asfalt monogo bolji, saobracaja skoro da i nema, ali zato ima da se vidi ovo: Volim tu na mostu malo zastati i uzivati u pogledu. Kao sto sam pomenuo, tu su i busotine, pumpe rade punom parom Put ide dalje prema Srbobranu, kao sto sam rekao, -bez saobracaja i bez rupa Nazalost dobar put prestaje na izlasku iz Srbobrana. To je stari E75 koji je bio izuzetno opterecen saobracajem do izgradnje auto puta. Ko se vec vozio od Sremskih Karlovaca do Indjije, zna o kakvom je putu rec.Ovo je isti taj put, i nista nije bolji, a takav je sve do Backe Topole. O nekadasnjem saobracaju svedoce i brojni napusteni restorani, kojima je zlatno doba istekao sa pustanjem auto puta u saobracaj. Predeli su inace tipicni za Vojvodinu.Psenica je vec nikla I najzad ostavljamo truckavi put za nama, i stizemo u Backu Topolu Ako ste kupovali proizvode od pileceg mesa koje se proizvode u Topoli, ovo je to mesto: Centar grada Stizemo i na prvo nase odrediste, na jezero. Ovo mesto zasluzuje da se malo vise o njemu govori, a trebalo bi mozda i da se nadje u predlozima za neka nova BJB okupljanja.Prostor je ogroman, travnat, drveca ima u izobilju, plaza je betonirana i izuzetno dugacka.Tu su i razni tereni za sportske aktivnosti, igralista za decu, i splav restoran. Plaza: Slika za desktop Na obali se nalazi i pesacka staza sa bezbroj klupa, a na kraju staze ovo: Pa jos malo okoline: ovde se lepo vidi pesacka staza, i vise molova. Ima mesta i za kampovanje Idemo dalje, jer do Palickog jezera nas jos deli nekih 40km. Medjutim, posle svega 3km, pravimo sledecu pauzu, -ne zbog kafe nego se tu nalazi hipodrom Zobnatica, koje je opet jedno prelepo mesto, pa bi bila steta ne posetiti ga. Celicni i kameni konji Lacika je uvek spreman za neku salu Tu se nalaze brojni objekti, -hotel, muzej, galerija, ali nazalost sada nemamo vremena da sve obidjemo. Ipak stajemo da bacimo pogled na mini zoo vrt Nema bas puno zivotinja, svega nekoliko paunova, labudova, morki, par divljih svinja i jedan pitomi bambi. Iza zoo vrta se prostire jezero,do kojeg se moze i spustiti Ceo prostor je okruzen lepim parkom, sa stazama za setnju i igralistem za decu. Zgrada muzeja: Posto smo videli koliko smo mogli za ovo kratko vreme, sedlamo konje i krecemo dalje Prolazimo kroz naselje sa nesvakidasnjim nazivom: Prolazimo kroz Suboticu, gde se zbog sve blizeg mraka ne zaustavljamo, a imalo bi se sta i tamo videti. To cemo ostaviti za neku narednu voznju. Dolazimo do cilja naseg putovanja, u Palic. Na jezeru mozete iznajmiti razna povila prosetati se obalom, ili iznajmiti biciklo. Skakati na trampolini U blizini je i sportski aerodrom, pa je i ovaj motorni zmaj verovatno odatle poleteo. Pada prvi mrak, dok mi pijemo kaficu, pa je vreme da se polako spremamo i krenemo. Evo jos nekih slika, pokusao sam da sto vernije uslikam suton. U povratku idemo preko Supljaka do Kanjize. Steta sto je mrak, a tek je oko 5 sati, pa ne svracamo na Ludosko jezero kod Supljaka. I to ce morati da saceka neku narednu priliku.Dalje nas put vodi preko Sente, Mola, Backog Petrovog Sela, Beceja, i Backog Gradista. Noc je topla, pa je voznja i dalje uzivanje. Po dolasku u Temerin, svracamo u klupske prostorije da uz jedno lepo toceno pivo saberemo utiske, malo popricamo, pa kud koji, motorasi moji Ova tura je dugacka 225km, i sledece sezone kada budu duzi dani cemo sigurno da je ponovimo, i da obidjemo i mesta koja smo sada zbog kratkog dana izostavili. Javite se, pa da idemo zajedno! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vvdaniel 95 Napisano Novembar 5, 2008 Svrati ponekad, 393 postova Lokacija: Budisava Motocikl: BMW F650 ST Prijavi odgovor kao problematičan Evo ja se javljam unapred. Javite obavezno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Brmbrm 118 Napisano Novembar 5, 2008 Brmbrm, 448 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM Life Race Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast Joska! Inace, Zobnatica je divno mesto. Ja sam dva puta sa kolegama organizovao tamo rostilje, a nikada nije blo puno ljudi, tako da je uzitak maksimalan. I ja bih sledeci put da s pridruzim... Imam i kolegu u Beceju, tako da mogu tamo i da prespavam... Btw, regler radi odlicno... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4802 Napisano Novembar 5, 2008 Ne silazi, 5562 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Covece, u Vojvodini gde god da krenes ne mozes da omasis barem nekoliko jezera! Odlicno! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Robi 136 Napisano Novembar 5, 2008 Svrati ponekad, 117 postova Lokacija: Becej Motocikl: FJR1300A Prijavi odgovor kao problematičan Lepa voznja, odlicne slike! A posto mi je sve sa slika dobro poznato, dok sam citao, imao sam utisak da sam bio sa vama Pozz! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
baneBP 1265 Napisano Novembar 5, 2008 Zainteresovan, 927 postova Lokacija: Backa Palanka Motocikl: Suzuki VStrom 650XT M0 Prijavi odgovor kao problematičan Covece, u Vojvodini gde god da krenes ne mozes da omasis barem nekoliko jezera! Odlicno! Presusilo more pa nam ostala samo jezera Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
johann 850 Napisano Novembar 5, 2008 Cuore Sportivo, 1338 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KTM LC4 620, KTM 790 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Covece, u Vojvodini gde god da krenes ne mozes da omasis barem nekoliko jezera! Odlicno! Da bude iskren i ja sam iznenadjen kolicinom jezera. Joska lepo proveden dan ! (Ja sam imao peh u pescari, al sam upoznao divne ljude velikog srca) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
joska 63 Napisano Novembar 5, 2008 I=U/R, 2061 postova Lokacija: Temerin Motocikl: Transalp `97 Prijavi odgovor kao problematičan Ova voznja je bila malo onako "na brzinu", bez prethodnog planiranja.Dan pre sam bio na Ostrvici,pa nisam bio siguran ni da li cu u nedelju uopste negde i otici. Da sam znao,postavio bih temu unapred,pa da se prikljuci ko hoce.Sledeci put cu na vreme da najavim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
motoras 195 Napisano Novembar 5, 2008 Drug član, 1162 postova Lokacija: turija Motocikl: Kawasaki Z750 Prijavi odgovor kao problematičan odlicne slike posebno ove iz turije odmah sam ih skinuo.bas steta sto nismo zajedno ovu turu odradili Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Fireclaw94 1 Napisano Novembar 5, 2008 U prolazu, 99 postova Lokacija: Backa Topola Prijavi odgovor kao problematičan e momci ja tek sad video temu...ako budete ponovo isli molim vas javite mi se na pp da se negde nadjemo i upoznamo u backoj topoli...posto ja tamo zivim... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...