DRCvetko 74 Napisano Novembar 24, 2021 Svrati ponekad, 117 postova Lokacija: Prokuplje Motocikl: Honda VFR800 FI Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav drugari, nov sam ovde i imam jedno pitanje za vas, koji se malo više razumete u mehaniku Pre svega, imam jedan motor, u pitanju je Honda CM 125 (125ccm 2 cilindra) ja sam početnik, tako da mi odgovara. Ali postoji jedan problem, kada se vozim, naročito pri manjoj brzini se jasnije oseti, kada sam na primer u 2. i kada malo dodam ili pustim gas, oseti se kao malo "luft" u menjacu, ili ko zna čemu, pa me to zanima. Da li ste se su sretali sa time i da li znate do čega je problem. Lanac je nov, a zupčanik mislim da nije. Sve u svemu, molim za pomoć, ne sumnjam da je ovo nešto fatalno za motocikl ali ne želim da se nešto desi dok sam negde na putu. Sve naj, pozz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
abarth_maniac 5989 Napisano Novembar 24, 2021 Drug član, 2775 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: SV 650S, Simson SR50, Cagiva Mito, CBF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Samo proveri lancanike (nisu zupcanici) i zategnutost lanca. Nov lanac na lose lancanike je kao polovan kondom na mali penis. Imas ga ali ne radi posao. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brdy 2099 Napisano Novembar 24, 2021 Ja sam FAP mašina, 755 postova Lokacija: Leskovac, Srbija Motocikl: apn 6 i Transalp Prijavi odgovor kao problematičan Istegnut lanac, luft u prednjem lancaniku, ili luft najverovatnije u biksnama zadnje viljuske.Послато са Redmi Note 9S помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drtommy 549 Napisano Novembar 25, 2021 Zainteresovan, 495 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Honda ST1100 Pan European Prijavi odgovor kao problematičan Istrošeni gumeni damperi u zadnjem točku 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ParadajzTurista 579 Napisano Novembar 26, 2021 Zainteresovan, 448 postova Lokacija: Vozac je jednom nogom u grobu, a drugom u zatvoru. Cist motor je produkt bolesnog mozga ;) Motocikl: x9 500 Prijavi odgovor kao problematičan On 11/24/2021 at 11:28 PM, DRCvetko said: (125ccm 2 cilindra) Pojma nisam imao da postoje ovako male kubikaze, a sa dva cilindra. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bajker71 9840 Napisano Novembar 26, 2021 Drug član, 1478 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki Bandit 600 Prijavi odgovor kao problematičan pre 12 minuta, ParadajzTurista je napisao: Pojma nisam imao da postoje ovako male kubikaze, a sa dva cilindra. Suzuki Bandit 250 cc (90-91) je imao 4 cilindra! Danas me ne bi čudilo da počnu da prave hiljadarke sa jednim cilindrom. Odosmo u off 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bajker71 9840 Napisano Novembar 26, 2021 Drug član, 1478 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki Bandit 600 Prijavi odgovor kao problematičan @DRCvetko u kakvom ti je stanju prednji, pogonski lančanik i da li je dobro stegnuta matica? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DRCvetko 74 Napisano Novembar 26, 2021 (promenjeno) Svrati ponekad, 117 postova Lokacija: Prokuplje Motocikl: Honda VFR800 FI Prijavi odgovor kao problematičan @bajker71Ne znam brate, nisam proverio. Prosli vlasnik je rekao da je menjao i lanac i lancanik Promenio Novembar 27, 2021 član DRCvetko Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DRCvetko 74 Napisano Novembar 26, 2021 Svrati ponekad, 117 postova Lokacija: Prokuplje Motocikl: Honda VFR800 FI Prijavi odgovor kao problematičan @abarth_maniacNa sta tacno mislis pod (nisu zupcanici). Mislis da nije do prednjeg lancanika? I ako nije u redu, kako da ustanovim da nije na primer u pitanju osovina koja se nalazi u menjacu? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DRCvetko 74 Napisano Novembar 26, 2021 (promenjeno) Svrati ponekad, 117 postova Lokacija: Prokuplje Motocikl: Honda VFR800 FI Prijavi odgovor kao problematičan @brdyPozzdrav drugaru, lanac ne verujem da je istegnut, ali za prednje i zadnje lancanike nisam siguran. Ne znam ni kako da proverim to, da li postoji luft. Na sta tacno mislis pod (luft najverovatnije u biksnama zadnje viljuske.) Mozes li malo da mi pojasanis to. Promenio Novembar 27, 2021 član DRCvetko Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DRCvetko 74 Napisano Novembar 26, 2021 Svrati ponekad, 117 postova Lokacija: Prokuplje Motocikl: Honda VFR800 FI Prijavi odgovor kao problematičan @ParadajzTuristaCao, da postoje i sa 100ccm 2 cilindra, veruj mi, ovo je dusu dalo za voznju, vibracije....Nema ih, bukvalno sve mane sto ima 1 cilindar su resene sa ova 2. I idalje trosi kao upaljac (3l/100km) 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DRCvetko 74 Napisano Novembar 26, 2021 Svrati ponekad, 117 postova Lokacija: Prokuplje Motocikl: Honda VFR800 FI Prijavi odgovor kao problematičan @drtommyPozz brt, na sta tacno mislis tod "damper" ne znam sta je to..... mozes li da mi pojasnis malo, gde se nalazi, kako da proverim u kakvom je stanju....? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
abarth_maniac 5989 Napisano Novembar 26, 2021 Drug član, 2775 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: SV 650S, Simson SR50, Cagiva Mito, CBF1000 Prijavi odgovor kao problematičan pre 24 minuta, DRCvetko je napisao: @abarth_maniacNa sta tacno mislis pod (nisu zupcanici). Mislis da nije do prednjeg lancanika? I ako nije u redu, kako da ustanovim da nije na primer u pitanju osovina koja se nalazi u menjacu? Zupcanici su u menjacu a lancanici idu u spregu sa lancem a ne jedan sa drugim. Na to sam mislio. Skines lanac pa proveris da li ima lufta napred osovina. Isto tako, proveris da li zadnji lancanik dobro stoji, da nije otpusten i slicno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DRCvetko 74 Napisano Novembar 26, 2021 (promenjeno) Svrati ponekad, 117 postova Lokacija: Prokuplje Motocikl: Honda VFR800 FI Prijavi odgovor kao problematičan @abarth_maniacAha, znaci kada skinem lanac da proverim ako ima lufta.... Promenio Novembar 27, 2021 član DRCvetko Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
abarth_maniac 5989 Napisano Novembar 26, 2021 Drug član, 2775 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: SV 650S, Simson SR50, Cagiva Mito, CBF1000 Prijavi odgovor kao problematičan pre 2 minuta, DRCvetko je napisao: @drtommyPozz brt, na sta tacno mislis tod "damper" ne znam sta je to..... mozes li da mi pojasnis malo, gde se nalazi, kako da proverim u kakvom je stanju....? Ja nisam siguran da li ga na tom motoru ima, ali imas damper gumu izmedju nosaca zadnjeg lancanika i samog tocka. Zna da se raspadne. Ako ga ima tvoj motor, skines zadnji tocak i svuces lancanik sa glavcinom iz tocka. Bice ti jasno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
abarth_maniac 5989 Napisano Novembar 26, 2021 Drug član, 2775 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: SV 650S, Simson SR50, Cagiva Mito, CBF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Upravo sada, DRCvetko je napisao: @abarth_maniacAha, znaci kada skinem lanac da proverim ako ima lufta.... A sta ako ga bude bilo, kako da ga odklonim i sta ako nije do lancanika? Pitas nesto na sta ne moze niko da ti odgovori. Dok ne vidis neces znati. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko 012 1025 Napisano Novembar 26, 2021 Drug član, 1007 postova Lokacija: Požarevac Motocikl: Yamaha xtz 660 tenere Prijavi odgovor kao problematičan Ima li taj motor centralni stender?Послато са SM-A525F помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DRCvetko 74 Napisano Novembar 26, 2021 (promenjeno) Svrati ponekad, 117 postova Lokacija: Prokuplje Motocikl: Honda VFR800 FI Prijavi odgovor kao problematičan @abarth_maniacOkejj Promenio Novembar 27, 2021 član DRCvetko Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DRCvetko 74 Napisano Novembar 26, 2021 Svrati ponekad, 117 postova Lokacija: Prokuplje Motocikl: Honda VFR800 FI Prijavi odgovor kao problematičan @Darko 012Ima centralni stender, a ima i policajku (nogaricu, klecku...) 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DRCvetko 74 Napisano Novembar 26, 2021 (promenjeno) Svrati ponekad, 117 postova Lokacija: Prokuplje Motocikl: Honda VFR800 FI Prijavi odgovor kao problematičan @abarth_maniacNe znam brt, nisam siguran. Provericu Promenio Novembar 27, 2021 član DRCvetko Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drtommy 549 Napisano Novembar 27, 2021 Zainteresovan, 495 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Honda ST1100 Pan European Prijavi odgovor kao problematičan Pre 11 sati, abarth_maniac je napisao: Ja nisam siguran da li ga na tom motoru ima, ali imas damper gumu izmedju nosaca zadnjeg lancanika i samog tocka. Zna da se raspadne. Ako ga ima tvoj motor, skines zadnji tocak i svuces lancanik sa glavcinom iz tocka. Bice ti jasno. Evo da dečku bude jasnije, nije klasičan damper kao kod većih motora. Silen blokovi su, i ako su oni, a verovtno jesu, smanjuje mu šansu da nešto "nabudži". Moraće da naručuje, sreća nisu skupi br. 5 na slici - 4 kom. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
abarth_maniac 5989 Napisano Novembar 27, 2021 Drug član, 2775 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: SV 650S, Simson SR50, Cagiva Mito, CBF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Bravo. Eto potencijalnog krivca! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DRCvetko 74 Napisano Novembar 27, 2021 (promenjeno) Svrati ponekad, 117 postova Lokacija: Prokuplje Motocikl: Honda VFR800 FI Prijavi odgovor kao problematičan @drtommyHvala brate, i hvala svima koji ste pokusali da mi pomognete. Samo me jos zanima gde mogu da kupim te "silen blokove" ? Promenio Novembar 27, 2021 član DRCvetko Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
abarth_maniac 5989 Napisano Novembar 27, 2021 Drug član, 2775 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: SV 650S, Simson SR50, Cagiva Mito, CBF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Stojanov NS. Ako su oni, javi da ti pomognem oko nabavke. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DRCvetko 74 Napisano Novembar 27, 2021 (promenjeno) Svrati ponekad, 117 postova Lokacija: Prokuplje Motocikl: Honda VFR800 FI Prijavi odgovor kao problematičan @abarth_maniacVazii. Hvala jos jednom Promenio Novembar 27, 2021 član DRCvetko Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...