Jump to content

Moto Zajednica

bajker71

Članovi
 • Broj tema i poruka

  348
 • Pridružio se

 • Posetio poslednji put

Reputacija u zajednici

945 Excelent

O članu bajker71

 • Rank
  Svrati ponekad

Profile Information

 • Lokacija
  Beograd
 • Motocikl
  Yamaha FZ 750 Genesis

Poslednji posetioci profila

1106 profile views
 1. Prednja guma sa šarom od 8mm bi toliko trajala da bi smo je menjali mnogo pre nego što potroši tu šaru, zbog starosti. I ovako, sa plićom šarom, traje duže od zadnje.
 2. Kod automobila uglavnom nema podele na gume namenjene za prednje i one za zadnje točkove kao što se ni ne zna koji su točkovi pogonski (gledajući sa aspekta proizvođača guma) pa su gume univerzalne namene. Kod motocikala je velika razlika u dimenzijama guma napred i pozadi, njihovoj potrošnji, zahtevima koji su pred njima i ostalim aspektima pa je i logično da su različite širine,debljine zida, šare itd. Već po dimenziji se zna da li ona ide napred ili pozadi što kod automobila nije slučaj.
 3. Šalim se za Sebu, on je nešto posebno. Gde bi nam kraj bio da su nam svi majstori koji se bave motociklima na njegovom nivou... Lepo si ti to odradio u sopstvenoj režiji. Kada budeš povezao poprečnim vezama fotkaj ali i ceo motocikl da vidimo kako je sve to u krupnom planu. I na proleće da odradiš jedan "test opterećenja" sa Pantom na nekom OFF-u.
 4. Seba je dobio ozbiljnu konkurenciju! Planiraš li da povežeš ta dva bočna nosača nekom poprečnom vezom koja bi ih stabilizovala i dala na čvrstini?
 5. Koliko se sećam, u početku ciklusa punjenja su vrednosti manje ali kako vreme prolazi rastu i na kraju se tu negde kreću oko 14,4V. Po skidanju akumulatora sa priključnih klema napon postepeno opada u narednim satima i sutradan bude oko 12,7V. Sledeće nedelje bude 12.6V i tako... Mislim da je to ok, nisam imao problema sa aku. Koristim neki LP (Landport) od 12Ah već godinama i ne znam koliko je star...
 6. Moram da naglasim da je to vrednost koju sam ja izmerio na svom akumulatoru 15-tak minuta posle vožnje ali i nakon periodičnog dopunjavanja "pametnim" punjačem iz LIDL-a u toku zimskog mirovanja.
 7. Jesu malo neformalni u Motoland-u. Bio sam par puta i vidna je razlika u pristupu mušterijama nego na drugim mestima. Kod njih sam kupio top case i pomogli su mi u odabiru modela čak sam imao ponudu da kupim veći sa istim sistemom kačenja (istom pločom) pa ako mi se ne svidi da zamenim za manji uz povraćaj novca.
 8. Ne mogu se porediti skuteri manje radne zapremine i oni velike po pitanju potrošnje. To je mešanje "baba i žaba". Slične su mase pa ovi sa slabašnim sgregatom moraju da odvrću gas do kraja da bi to lepo išlo dok ovi veliki ne moraju. To sad da su zujalice ostajale iza Integere u prašini ne bih komentarisao, suzdržavam se... Vozim motocikl star 31 godinu sa 4 karburatora i znam kako pali i po ovoj hladnoći a i kolika mu je potrošnja a znam i da li su mi ruke stalno masne ali dobro. Svako ima pravo na svoje mišljenje. Bitno je da smo svi mi zadovoljni našim ljubimcima na dva točka i da nas oni bezbedno vrate kući posle vožnje.
 9. Neosporno je da su ekologija i potrošnja goriva na etrani FI sistema. Ali da bi smo stvorili realnu sliku o potrošnji goriva pored radne zapremine motora moramo uzeti u obzir koliko taj agregat isporučuje snage. Potrošnja od 4l je na oko lep podatak ali ako se u obzir uzme malena snaga motora (51 ks) onda ta vrednost prestaje da impresionira. Da li moćni GSX750R troši tako malo goriva? Uvek treba gledati malo širu sliku.
 10. Fabrike već godinama ugrađuju u motocikl delove i sisteme koji su njima jeftiniji za izradu a reklamiraju ih kao veliki tehnološki iskorak. Jeftinije im je da montiraju sistem za ubrizgavanje nego karburatore, da stave plastične farove koji se zamute posle par godina umesto staklenih, da stave plastični displej umesto analognih satova koji su mnogo skuplji za izradu... Alekre je u pravu, profesionalan remont karburatora košta a i upotrebom sistema za ubrizgavanje lakše se postiže manja emisija izduvnih gasova i zadovoljavaju sve oštrije ekološke norme. Meni se kao nekome ko ne voli elektroniku (i ako je silom prilika koristim profesionalno) karburator više sviđa i deluje mi kao pouzdanije rešenje. Manje secka na niskim obrtajima ali i što reče Sveta5 u slučaju problema negde gde servis nije pri ruci (što je uglavnom slučaj) lakše je naći rešenje. Nadam se da zbog svega iznetog neću morati da se sada vatam za gušu sa onima koji eventualno misle drugačije. Ovo je forum i kao takav služi da se iznesu različita mišljenja pošto su nam i različiti uglovi posmatranja, platežna moć itd.
 11. A koliko sam mogao da vidim, u odnosu na prednji kraj i sedište kofer ne stoji previsoko. Stavi ako imaš neku sliku celog motocikla sa boka.
 12. Dobro si ti to napravio. Jeste malo višlje stoji ploča ali ako bi to ispod popunio nekom torbicom za alat ili smotao kabanicu pa tu aglavio... Vizuelno bi popunio prazninu a opet bi mogao da po potrebi pristupiš tom poklopcu i kaseti u kojoj ti stoji prva pomoć. Svaka čast za trud!
 13. Ljubomorna je kada više čačkaš motor nego ... da ne lajem.
×

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja