Jump to content

Moto Zajednica

bajker71

Članovi
 • Broj tema i poruka

  213
 • Pridružio se

Reputacija u zajednici

280 Excelent

O članu bajker71

 • Rank
  Svrati ponekad

Profile Information

 • Lokacija
  Beograd
 • Motocikl
  Yamaha FZ 750 Genesis

Poslednji posetioci profila

703 profile views
 1. bajker71

  Migavac za Yamahu

  @shlem Imaš u Pančevu kod "Motoboban"-a. Ja sam kod njega kupovao samo plastiku (600 din) ali ima cele migavce i blizu ti je. 064 1188357
 2. @Deki Katana odličan putopis, pročitao sam ga u dahu. Lepo ilustrovan i daje dosta korisnih saveta. Ne znam kako sam ga tek danas video? Sledeći put kada se odlučiš na nešto slično javni na vreme!
 3. Praktičnije je sa potkapom. Lakše je nju prati posle svake vožnje, brzo se osuši. Ne klempaviš uši dok navlačiš kacigu ali ja ne mogu da dišem kroz nju. Navlačim je nadole sve dok mi usta ne budu slobodna...
 4. Ako se uklopim sa vremenom javljam se u toku večeri. U svakom slučaju ovo je tema za te brzopotezne vožnje i uvek bude zainteresovanih.
 5. Ja sam uvek za vožnju. Nego treba videti vremensku prognozu!
 6. To je tačno, Zato ga neki ne preporučuju pošto mu voda smanji protok ali njegov cilj i jeste da voda ne stigne u karburatore i dalje u agregat. Preporučljivo je imati takav filter u rezervi sa sve crevima i šelnama po meri, u slučaju potrebe i na putu se to može zameniti.
 7. Loš sa termin odabrao. Znam da to nije vazdušni mehur nego voda pomešana za finim česticama korozije i ko zna šta još. Toga ima u našem benzinu i mrežice to ne mogu da zadrže već samo papir. Nisam čuo za to sa alkoholom, baš ću se raspitati.
 8. bajker71

  YAMAHA FJR 1300

  Čuje se i kod mene na Fz-u. Kad je hladniji više a posle sve manje. Jednom zimus nisam čekao da se motor lepo zagreje nego sam krenuo posle 2-3 minuta rada u mestu. Čulo se žestoko i poskočio je metar unapred. Usrao sam se. Pomaže, što reče Motorcyclist, da se prilikom ubacivanja u prvu nogom malo pogura motocikl unapred. Manje se čuje kada se odsečno potisne poluga nadole a čak zakrči ako se nežno pritisne. Pored pređene kilometraže i pohabanosti sklopova koje ste pomenuli mislim da dosta utiče i viskozitet ulja u agregatu. Ja sam pokušao da smanjivanjem nivoa utičem na tu pojavu. Inače koristim ulje Ipon Katana 10W50 i moguće da me ono zeza. Kvačilo je hidraulično kao na FJR-u.
 9. @ThePainkiller apsolutno se slažem sa tobom da rezervoar treba periodično proveravati i po potrebi čistiti i da filter nije rešenje za prljav rezervoar. Takođe i filter treba menjati pri određenoj kilometraži koja je svakako mnogo manja od one napisane na samom filteru. Smatrao sam da je potrebno da se čuje i neko drugo mišljenje, na osnovu ličnog iskustva. Ovo je forum i treba razmenjivati mišljenja a svako ima svoju glavu i neka odluči da li će voziti sa filterom ili bez njega.
 10. Ni jedna cilindrična mrežica koja se nalazi u rezervoaru a ni one na karbovima ne mogu da zadrže fine nečistoće, one narandžaste mehurove koji se vremenom formiraju i valjaju se po dnu rezervoara tj. karburatora. Fradov filter je unutra od naboranog papira i vrlo je protočan dok je relativno čist. Poslednji put kada sam nešto raspoređivao creva ispod rezervoara pa sam otkačio crevo sa pumpe, slobodnim padom kroz filter, curelo je kao iz česme pa nema priče o malom protoku. Doduše, bez filtera ima više posla za majstore pa je glupo da majstor kaže da stavite filter. Te papirne filtere za gorivo ne treba stavljati na dvotaktne agregate zbog ulja u benzinu. Slažem se da treba održavati čistoću rezervoara i po potrebi ga čistiti i ako ima unutrašnje korozije odneti ga na stručni tretman.
 11. Ja imam isti takav "Frad" filter za gorivo i ne mislim da sam pogrešio što sam ga montirao. Benzin nam je katastrofa!!! Bitno da imamo najskuplje gorivo u Evropi! Kada sam otvorio karburator motorne kosilice posle dve godine korišćenja nisam mogao da poverujem koliko se prljavštine nakupilo i blokiralo totalno dizne. Da imam prostora, i na nju bih stavio takav filter.
 12. U pa lepo si ga ti ložio. Pri takvim brzinama ta potrošnja je razumljiva. Ne čačkaj ga više nego uživaj u najlepšoj Teneri na ovim prostorima. Da se ne uvredi ostatak ekipe!
 13. Vizir je rađen kod Ivana, baš sam tada naišao kada je Pista bio kod njega.
×

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja