SQTR 636 Napisano Novembar 5, 2021 (promenjeno) Donaudampfschifffahrtselektrizitätenhauptbetriebswerkbauunterbea, 462 postova Lokacija: Cukarica Beograd Motocikl: Forza 350 ('22) Prijavi odgovor kao problematičan Imate li preporuku za dobru tihu kacigu a da nije Shubert u cenovnom rangu do 200 EUR? Promenio Novembar 5, 2021 član SQTR Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12982 Napisano Novembar 5, 2021 Ne silazi, 7425 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Teško za te pare... Možda pre da koristiš čepove za uši. Puno znače. 1 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 3273 Napisano Novembar 5, 2021 Drug član, 2330 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X......SVT650X Prijavi odgovor kao problematičan Ja do sad nisam naišao na kacigu dovoljno tihu da ti ne trebaju čepići za uši. Poslato sa LYA-L29 pomoću Tapatoka 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SQTR 636 Napisano Novembar 5, 2021 Donaudampfschifffahrtselektrizitätenhauptbetriebswerkbauunterbea, 462 postova Lokacija: Cukarica Beograd Motocikl: Forza 350 ('22) Prijavi odgovor kao problematičan Kazu da je Shubert c3 pro tiha. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mr_Wolf 2058 Napisano Novembar 5, 2021 Drug član, 810 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NT1100 Prijavi odgovor kao problematičan Jeste, poprilično, ali si napisao da te schuberth ne interesuje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SQTR 636 Napisano Novembar 5, 2021 (promenjeno) Donaudampfschifffahrtselektrizitätenhauptbetriebswerkbauunterbea, 462 postova Lokacija: Cukarica Beograd Motocikl: Forza 350 ('22) Prijavi odgovor kao problematičan Nije da me ne interesuje, trebaju mi dve pa mi probija budzet. @Mr_Wolf Imas nju? Promenio Novembar 5, 2021 član SQTR Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mr_Wolf 2058 Napisano Novembar 5, 2021 Drug član, 810 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NT1100 Prijavi odgovor kao problematičan @SQTRDa Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gebee&co 8222 Napisano Novembar 5, 2021 Ne silazi, 2147 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Suzuki Bandit 650SAL0 Prijavi odgovor kao problematičan Prodaš motor i kupš auto i to na struju,i......tišina.Izvini ali morao sam.Mora da duva pa kako god okreneš. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 10123 Napisano Novembar 5, 2021 Ne silazi, 2336 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125 & Scarabeo 400i, Kawa ER-5 Prijavi odgovor kao problematičan pre 1 minut, gebee&co je napisao: Mora da duva pa kako god okreneš. Sve zavisi od veličine vizira na motoru. Ako je veliki i prebacuje preko kacige (i glave) onda može bilo koja, po pitanju vetra. Ako je mali vizir...duva do 200 evra, posle manje... 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gebee&co 8222 Napisano Novembar 5, 2021 Ne silazi, 2147 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Suzuki Bandit 650SAL0 Prijavi odgovor kao problematičan Već sam pisao jednom,da li ovde ili na drugom mestu.Elem.u moto gp nose opremu porilično skupu,ali uvek stavljaju i čepiće za uši.Znači......Duva bre.Ako ne, svira ispod kacige i ramena. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SQTR 636 Napisano Novembar 5, 2021 Donaudampfschifffahrtselektrizitätenhauptbetriebswerkbauunterbea, 462 postova Lokacija: Cukarica Beograd Motocikl: Forza 350 ('22) Prijavi odgovor kao problematičan Ma sve razume..čepići obavezno, koristio sam od voska, nisu dugotrajni al se cuje samo motor. Flip up zvizde a fullface od slucaja do slucaja, uglavnom najebe suvozač, ja imam vizir pa se krijem. Ako je neko kupio skoro nesto a da je zadovoljan nek pise. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa ns 1 3067 Napisano Novembar 6, 2021 Ne silazi, 2915 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pre 20 sati, SQTR je napisao: koristio sam od voska, nisu dugotrajni al se cuje samo motor. kolko dugotrajni ,piše za jednokratnu upotrebu, i jel može više puta bez pranja ili sa pranjem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lomitelj 5814 Napisano Novembar 6, 2021 Drug član, 1538 postova Prijavi odgovor kao problematičan Nisam neko ko smara sa gramatikom i srpskim jezikom ali sam ovog puta bio i sam zbunjen. Ušao sam da pročitam koja je to "Silent" kaciga. Za tu marku nisam čuo i onda vidim da je reč o potrazi za tihom kacigom. Boga mu, nemojte mešati jezike, molim vas! Ili tiha kaciga ili "silent helmet". Ovako je potrebno znati dva jezika kako bi se sporazumevali. I na kraju, proizvođači koji su uopšte uspeli da dostignu neki realno nizak nivo buke, to papreno naplaćuju. Ide to zadovoljstvo i do 700€ a kaciga nije trkačka. 5 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6077 Napisano Novembar 6, 2021 Drug član, 4153 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan Imate li preporuku za dobru tihu kacigu a da nije Shubert u cenovnom rangu do 200 EUR? Za toliko para dobiješ vrhunske čepiće za uši.Gesendet von iPad mit Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari roker 4281 Napisano Novembar 6, 2021 motoras, 2470 postova Lokacija: PECINCI Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500 Prijavi odgovor kao problematičan Ja mislim da ste se mnogo razmazili... 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SQTR 636 Napisano Novembar 6, 2021 Donaudampfschifffahrtselektrizitätenhauptbetriebswerkbauunterbea, 462 postova Lokacija: Cukarica Beograd Motocikl: Forza 350 ('22) Prijavi odgovor kao problematičan Drago mi je da ima dobrostojećih bajkera na forumu. Smatram da je 200 evra razumna cena za integralnu kacigu. Ne merite svakoga i svaku reč, ima i drugih tema za čitanje ovde. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lomitelj 5814 Napisano Novembar 7, 2021 Drug član, 1538 postova Prijavi odgovor kao problematičan Cena od 200€ je i više nego razumna ali ne i ako želiš posebne kacige. Bio sam u sličnoj situaciji, otišao u Luis koji ima vazdušni tunel za probu kaciga i na kraju kupio HJC i70 za nekih 220€ koja ima odličnu postavu, debelo je tapacirana i bolje i tiše nisam uklopio. Kompromis u svakom pogledu. Istina je da su Šubert kacige najtiše ali i najskuplje, nažalost. Veličina, model i oblik koji je odgovarao mojoj XL glavi je 750€. Manje me izašao servis motora sa novim gumama. Ne merimo reči, nije to ko se razmazio a ko nije, nego je tako. Nažalost. Puno sreće u potrazi. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 17227 Napisano Novembar 7, 2021 Integrisan, 5085 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan Koje su to silent kacige uopste, navedite par modela? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SQTR 636 Napisano Novembar 7, 2021 (promenjeno) Donaudampfschifffahrtselektrizitätenhauptbetriebswerkbauunterbea, 462 postova Lokacija: Cukarica Beograd Motocikl: Forza 350 ('22) Prijavi odgovor kao problematičan Izgleda da jedino Shubert ima aerodinamiku, svi ostali ti upakuju glavu tesno u sundjere pa nista ne cujes. Uzeo sam od prijatelja skoro novu Shoei i osecam da ce biti znojenja letos. Za HJC I70 sam citao da je medju manje bucnim a dobra. Preko je jos jeftinija. Kod nas je sve skupo a posebno polovni motori. Promenio Novembar 7, 2021 član SQTR 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 17227 Napisano Novembar 7, 2021 Integrisan, 5085 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan Probas kod nas pa posle cekas popust i porucis preko Louisa. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tarmi636 578 Napisano Novembar 7, 2021 (promenjeno) Zainteresovan, 330 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Downtown 300i Prijavi odgovor kao problematičan Mozes pogledati ovde neke modele. Ima jos ovakvih slicnih testova, gde proveravaju npr ventilaciju i zvucnost pomocu uredjaja. Tako dobijes okvirna merenja, koja te mogu usmeriti i pomoci da suzis izbor. Mogu se se naci i testovi sa drugim modelima. A na ovom sajtu mozes pronaci i opise modela kaciga i sve o njima. Kao i izvucena i sazeta iskustva ljudi, pa baci pogled. Samo filtriraj kacige po informaciji koja te zanima. Reviews of all our full face motorcycle crash helmets BILLYSCRASHHELMETS.CO.UK Looking for your next full face motorcycle helmet? Here you'll find all our reviews and articles... Promenio Novembar 7, 2021 član Tarmi636 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dvlns 14038 Napisano Novembar 7, 2021 (promenjeno) Ne silazi, 6093 postova Prijavi odgovor kao problematičan Nije da aerodinamika igra presudnu ulogu u bucnosti kacige. Race kacige su najaerodinamicnije i ujedno najbucnije. Presudna uloga za tisinu je koji je motor, kako se vozi, cak i gde se vozi. Da postoji univerzalni nacin da se izmeri buka onda bi proizvodjaci stavljali taj podatak (makar oni kojima bi o dobelo prednost). Sto vise luftera to vise buke. Nivo buke se dosta redukuje koriscenjem chin curtain-a jer mnogo manje vazduha ulazi sa te strane Promenio Novembar 7, 2021 član dvlns 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drs 16208 Napisano Novembar 7, 2021 Misbehave Responsibly, 1643 postova Lokacija: Beograd Motocikl: FZ6S Prijavi odgovor kao problematičan Priča o tihoj kacigi na osnovu testova sa neta, tuđih iskustava i sl. je račun bez krčmara; kombinacija: aerodinamička karakteristika kacige-motocikl(položaj sedenja)-vizir(oblik, visina) opredeljuje nivo buke u kacigi. Tu se može dodati i visina vozača. Naravno, bolja zaptivenost u donjoj zoni kacige kao i pravilan izbor spram vrste motocikla važe kao bitan faktor pri izboru. Debljina stiropora i sunđera ne igra nikakvu ulogu za nivo buke. Buku proizvodi vrtloženje vazduha, a zvuk primamo i na druge načine sem ušnim školjkama. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dragan_alumiroi 798 Napisano Novembar 7, 2021 Zainteresovan, 568 postova Lokacija: Novi Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Moje skromno iskustvo je da tišina zavisi mnogo više od čepova nego od kacige. Imam famozni Šubert i ja ne vidim da vredi te pare, naročito pored nekog HJC. Što se buke tiče, kaciga utiče možda 15-20% a ostalo zavisi od čepova za uši. Ako se u računicu ubaci i komunikacija, tu se već vidi razlika između jeftinijih i skupljih. Bolje je kupiti bolju (skuplju) zbog jačih zvučnika i mesh-a. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6077 Napisano Novembar 7, 2021 Drug član, 4153 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan Ja nosim Šuberticu samo zato što mi ništa drugo oblikom ne paše a žulja-stišće.Gesendet von iPad mit Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...