FFBikerSar 796 Napisano Septembar 30, 2021 Zainteresovan, 522 postova Lokacija: Sarajevo, Bosnia-Herzegovina Motocikl: BMW K1100RS Prijavi odgovor kao problematičan Emisija o protestima građana protiv bučnih motora sa ARTE kanala večeras. Njemačka verzija: https://www.arte.tv/de/videos/090637-047-A/re-streit-um-motorradlaerm/ Francuska verzija: https://www.arte.tv/fr/videos/090637-047-A/arte-regards-les-bikers-contre-les-citadins/ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cr4zyzola 859 Napisano Septembar 30, 2021 46, 619 postova Prijavi odgovor kao problematičan Neka se vrate na selo da zive u tisini Dodju iz selendre Dognam prodam krompir maline kupe gajbu u soliteru u urbanoj sredini I kukaju na komsijsku decu iznad dok se igraju 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6017 Napisano Septembar 30, 2021 Drug član, 4123 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan Prika nisi u pravu, dapače, situacija je potpuno suprotna opisanoj.Po mom skromnom mišljenju ovo je postalo velika politika, ono populizam, poput nekog aktivizma tipa green peace itd.Poslato priko Ténéré 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Slammer 619 Napisano Septembar 30, 2021 Usamljeni kauboj daleko od doma svog, 409 postova Lokacija: Leskovac - Novi Sad Motocikl: Yamaha FZ1 GT Prijavi odgovor kao problematičan Mnogi vole da cuju mocan zvuk dobre masine. Ali problem je sto su i skuterasi poceli da kace Akrapovice i sto su mnogi otisli u krajnost. To se vise ne cuje, to grmi. To se tera u obrtaje centrom grada. E, zbog tih najgorih se i donose strozi zakoni. Evo primer zatamnjivanja stakala...dosli smo dotle da su ljudi stavljali najtamnije moguce folije, da su tamnili cak i sofersajbne i svetla! Licno znam takve. Sta se na kraju desilo....regulativa. Da smo umereni, bilo bi ok. Al nismo. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
FFBikerSar 796 Napisano Septembar 30, 2021 Zainteresovan, 522 postova Lokacija: Sarajevo, Bosnia-Herzegovina Motocikl: BMW K1100RS Prijavi odgovor kao problematičan 23 minutes ago, floyd032 said: Neka se vrate na selo da zive u tisini Dodju iz selendre Dognam prodam krompir maline kupe gajbu u soliteru u urbanoj sredini I kukaju na komsijsku decu iznad dok se igraju Pa ovdje se i zale oni koji zive na selu, uz puteve popularne medju bajkerima u Alpima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
FFBikerSar 796 Napisano Septembar 30, 2021 Zainteresovan, 522 postova Lokacija: Sarajevo, Bosnia-Herzegovina Motocikl: BMW K1100RS Prijavi odgovor kao problematičan Najvise govore o zabrani za motore sa "Standgerausch" (bukom u staticnom stanju) visom od 95 dB u Tirolu, i da li ce se to prosiriti. Ako te uhvate da vozis s motorom koji ima visi nivo - 220 € kazne. Pa izvoli... Ja licno nikad nisam osjecao potrebu da stavim ikakav auspuh mjesto fabrickog, ali problem je sto i moj motor (1993. g.) ima visu izmjerenu staticnu buku od te. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
FFBikerSar 796 Napisano Septembar 30, 2021 Zainteresovan, 522 postova Lokacija: Sarajevo, Bosnia-Herzegovina Motocikl: BMW K1100RS Prijavi odgovor kao problematičan 6 minutes ago, Slammer said: Mnogi vole da cuju mocan zvuk dobre masine. Ali problem je sto su i skuterasi poceli da kace Akrapovice i sto su mnogi otisli u krajnost. To se vise ne cuje, to grmi. To se tera u obrtaje centrom grada. E, zbog tih najgorih se i donose strozi zakoni. Evo primer zatamnjivanja stakala...dosli smo dotle da su ljudi stavljali najtamnije moguce folije, da su tamnili cak i sofersajbne i svetla! Licno znam takve. Sta se na kraju desilo....regulativa. Da smo umereni, bilo bi ok. Al nismo. Da smo umjereni, i da se ne vozi na normalnom putu sa auspusima predvidjenim za stazu, ili sa uklonjenim dB kilerima, i da se prilagodi voznja kroz naseljena mjesta (da se vozi sa manjim brojem obrtaja - visi stepen prijenosa), ne bi bilo problema... Ovako, kaze u emisiji da sirom Europe namjeravaju uvesti ovakva ogranicenja - Njemacka, Svajcarska, Francuska, i na nivou EU. A to ce onda znaciti i malne sve oko Srbije - Madjarsku, Hrvatsku, Rumuniju, Bugarsku, Grcku, uskoro mozda i Crnu Goru (jer ce "djetici" najvjerovatnije prvi slijedeci uci). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cr4zyzola 859 Napisano Septembar 30, 2021 46, 619 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, FFBikerSar je napisao: Pa ovdje se i zale oni koji zive na selu, uz puteve popularne medju bajkerima u Alpima. To su onda seljani i u pravu si Ovde je pogresan naslov koji kaze gradjani te sam prebacio na ove nase pokondirene Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Yanco 2475 Napisano Septembar 30, 2021 Slow rider, 933 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda NC750X 2021, Yamaha Virago XV125 1999, BMW K75 1986, Peugeot Django 2018, Tomos automatik A35 ML 1987 Prijavi odgovor kao problematičan Najnelogičnija izjava ikada medju motociklistima: "Staviću aftermarket glasniji auspuh radi bezbednosti" Univerzalni izgovor kada želiš da budeš primećen po zvuku. Inače, deliti ljude na seljane, došljake i gradjane je malo nerazumljivo... čemu ponižavanje ako je dognao kropir i maline i kupio gajbu u urbanoj sredini. Znači da je uspešan čim je zaradio za gajbu i kupio verovatno bez podizanja kredita. 1 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa ns 1 3067 Napisano Septembar 30, 2021 (promenjeno) Ne silazi, 2915 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pre 4 sati, Slammer je napisao: Ali problem je sto su i skuterasi poceli da kace Akrapovice TO JE TAČNO grozan zvuk a ovi sa maxi skuterima se ispaljuju ko ludi sa semafora.Verovatno da pokažu ovima sa sportacima da im ne mogu ništa a dere se ko lud.Samo čekam kad će svoju dizel jaknu da zalepe o šoferku nekog auta Promenio Septembar 30, 2021 član sasa ns 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa ns 1 3067 Napisano Septembar 30, 2021 Ne silazi, 2915 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pre 4 sati, FFBikerSar je napisao: (jer ce "djetici" najvjerovatnije prvi slijedeci uci). ovo je extremni optimizam,realno nikad što zbog nesposobnosti što zbog parlamenata eu zemalja koji o tome odlučuju.Isto važi i za ostale. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
FFBikerSar 796 Napisano Octobar 1, 2021 Zainteresovan, 522 postova Lokacija: Sarajevo, Bosnia-Herzegovina Motocikl: BMW K1100RS Prijavi odgovor kao problematičan 5 hours ago, sasa ns 1 said: ovo je extremni optimizam,realno nikad što zbog nesposobnosti što zbog parlamenata eu zemalja koji o tome odlučuju.Isto važi i za ostale. Ako su uspjeli odluciti da prime Bugare i Rumune koji ni po cemu nisu bili za ulazak (a mnogo vece su drzave i sa visestruko vecim brojem stanovnika), mogu i ono sake jada Crnogoraca - ima ih za osrednji njemacki ili francuski grad Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10431 Napisano Octobar 1, 2021 Hronični Motociklopata, 7304 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600 Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Ma ima da se selim u Amerike, tamo nema tih gluposti s auspusima, ako primaju Avganistance i Meksikance valjda će i mene Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
opsidiannight 172 Napisano Octobar 1, 2021 Svrati ponekad, 163 postova Motocikl: Himalajac Prijavi odgovor kao problematičan Kao neko ko živi do ulice u okolini gde ima dosta motora ja bih prvi uveo strogu kontrolu glasnosti vozila i masne kazne za sve koji se busaju u bušne auspuhe. Priče da glasne cevi spasavaju glave mogu da pričaju deci. Kazna plus vanredni tehnički pregled. 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cr4zyzola 859 Napisano Octobar 1, 2021 46, 619 postova Prijavi odgovor kao problematičan @Yanconisam hteo nikoga da vredjam jer sam i sam kosmopolita i ne delim ljude ni na koji nacin samo sam pomenuo da se dosljaci prvi bune A i supruga mi je sa sela Eto nisam najbolje objasnio ni ti ukapirao jer na kraju teksta stoji pokondiren 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa ns 1 3067 Napisano Octobar 1, 2021 Ne silazi, 2915 postova Prijavi odgovor kao problematičan pre 44 minuta, floyd032 je napisao: dosljaci prvi bune naravno da se bune kad im deca skaču po glavi.U Beču čim bi poskočila odma bi bila opomenuta ili kažnjena od vlasti.Ko pravi buku može na selu jer tamo niko ne čuje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mickeyZ 997 Napisano Octobar 1, 2021 Zainteresovan, 307 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan pre 24 minuta, sasa ns 1 je napisao: naravno da se bune kad im deca skaču po glavi.U Beču čim bi poskočila odma bi bila opomenuta ili kažnjena od vlasti.Ko pravi buku može na selu jer tamo niko ne čuje. Badava ovo tvoje objasnjenje. Dodju samozivi indijanci pa ti jos "namece" obavezu ili ti duznost da slusas raspustenu decurliju. Ne znaju ni da hodaju po stanu, tuku nogama po podu ko konji. Zakon o kucnom redu, naucni pojam. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
croarcher 2987 Napisano Octobar 1, 2021 Drug član, 322 postova Prijavi odgovor kao problematičan Nisu Rumunje i Bugare primili što su napredni već da popune rupu u zidu prema Rusiji.95 dB je sasvim razumna buka a glasniji neka si turiraju u dvorištu dok im beba spava. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
FFBikerSar 796 Napisano Februar 21, 2022 Zainteresovan, 522 postova Lokacija: Sarajevo, Bosnia-Herzegovina Motocikl: BMW K1100RS Prijavi odgovor kao problematičan Sad su krenuli i Ameri zabranjivati... https://www.motorradonline.de/ratgeber/gesetz-gegen-laerm-auspuff-new-york/ Njujork se mobilizuje protiv bučnih buntovnika SAD se smatra zemljom neograničenih mogućnosti – i kada je u pitanju tjuning vozila. Američka država Njujork sada se bori protiv onih koji prouzrokuju previše buke i izriče prve kazne. Američka država NJujork usvojila je 29. oktobra 2021. zakon protiv pretjerano glasnih izduvnih sistema na vozilima – bilo automobilima ili motociklima. Zakon o SLEEPu – SLEEP je skraćenica od Stop Loud and Ekcessive Polution izduvnih gasova – koji je primjenila guvernerka Kathi Hochul i odobrila oba pravna vijeća – strogo kažnjava manipulaciju izduvnim sistemima. Kažnjavaju se i konverzije sa dodatnim izduvnim sistemima koji su glasniji od originala. Svako ko je uhvaćen sa preglasnim auspuhom biće kažnjen sa 500 dolara. Do sada je za takav prekršaj predviđena kazna od samo 150 dolara. To će biti skuplje za one koji prodaju ili ugrađuju takve izduvne sisteme. Biće izrečena kazna od 1.000 dolara. Svi objekti i radionice koje redovno pregledaju vozila posebno su zamoljene da pogledaju izduvne sisteme. Država prijeti da će im oduzeti dozvole za inspekciju ako inspektori budu previše opušteni. Svako ko je primjećen tri ili više puta sa suviše labavim testovima u roku od 18 meseci naći će se van unosnog posla. Isto važi i za radionice koje se često ističu po ugradnji takvog izduvnog sistema. Ovdje je u pitanju operativna dozvola. Zakon izričito zabranjuje popularnu ugradnju cijevi za zamenu prigušivača, izduvnih sistema sa elementima prigušivača koji se mogu ukloniti i izduvnih sistema koji su glasniji od originalne opreme. Sa Zakonom SLEEP, američka država reaguje na sve veće pritužbe stanovnika o noćnim trkama i zagađenju bukom. U početku je fokus bio samo na automobilima, ali se broj pritužbi na motocikliste povećao. Zakon koji je sada donijet pokriva sve preglasne učesnike u saobraćaju. Jedini izuzetak su vozila proizvedena prije 1979. godine. U februaru 2022. njujorško Odjeljenje za zaštitu životne sredine (DEP) počelo je da izdaje kazne za prve zagađivače bukom. Vozač BMV-a M3 kojeg je uhvatila kamera za mjerenje buke suočio se sa kaznom od 875 dolara. On mora odmah da doveze svoje vozilo na DEP ispitnom mestu i da tamo pokaže odobrenu izduvnu cijev. U suprotnom će doći do kazne. Ukoliko se ogluši o poziv za pregled vozila, prijete dalje i još veće kazne. Sistem za praćenje kamere za buku biće u probnom radu do juna 2022. godine. Zatim se izvlači bilans. Ako je rezultat pozitivan, onda će cijela država vjerovatno biti pokrivena odgovarajućim kamerama za buku. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 16407 Napisano Februar 21, 2022 Integrisan, 4926 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ako je preglasno ne vidim problem. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nafetS 3817 Napisano Februar 21, 2022 Drug član, 1250 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki Strom 650A, Yamaha XJ600S Prijavi odgovor kao problematičan Ali ga čuješ. Generalno po gradu kad čujem nekog da grmi, ne mogu da ocenim odakle ide jer sve trešti, odjek svuda. Ako je poenta da će svi u krugu od 50 metara da se zaustave jer čuju glasan motor, neće. Dobit je tu jako mala.. Motore sa fabričkim izduvom ili blago tjuniranim mogu oceniti odakle dolazi u većini situacija. A ako ti treba glasan motor da bi te drugi videli, zar ne radiš nešto pogrešno? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 16407 Napisano Februar 21, 2022 Integrisan, 4926 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ne mora ni biti zvuk fena kao npr. na Fazeru 600 S1 ali ne mora ni da se dernja da probija usi. S obzirom da su u pitanju gusto naseljena mesta sa ko zna koliko vozila, nije ni cudo da donose takav zakon. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nafetS 3817 Napisano Februar 21, 2022 Drug član, 1250 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki Strom 650A, Yamaha XJ600S Prijavi odgovor kao problematičan Ko voli, podržavam, svako se bavi ovih hobijem iz raznih razloga. Ali samo promena boje zvuka, ne jačine. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slobasuper9 2150 Napisano Februar 21, 2022 Drug član, 969 postova Lokacija: Beograd Motocikl: NEMAM Prijavi odgovor kao problematičan Ja volim motore,volim i dobar zvuk,nisam sad neko zakeralo. Međutim pre par dana sam šetao sa dedom do Vidikovca išli po giros,raskrsnica Kneza Višeslava i Ratka Mitrovića. Dvojica kolega su se tu nešto vrtela,potezali i turirali dok čekaju semafor, dete mi se izbezumilo u kolicima. Još je spavala,nije znala šta je snašlo. Tako da sa te tačke gledišta ja sam za db kiler,ok buka,ali u granicama,a ne otvoren top pa da pali alarme po ulici.Послато са POCOPHONE F1 помоћу Тапатока 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
FFBikerSar 796 Napisano Februar 21, 2022 Zainteresovan, 522 postova Lokacija: Sarajevo, Bosnia-Herzegovina Motocikl: BMW K1100RS Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, slobasuper9 said: Ja volim motore,volim i dobar zvuk,nisam sad neko zakeralo. Međutim pre par dana sam šetao sa dedom do Vidikovca išli po giros,raskrsnica Kneza Višeslava i Ratka Mitrovića. Dvojica kolega su se tu nešto vrtela,potezali i turirali dok čekaju semafor, dete mi se izbezumilo u kolicima. Još je spavala,nije znala šta je snašlo. Tako da sa te tačke gledišta ja sam za db kiler,ok buka,ali u granicama,a ne otvoren top pa da pali alarme po ulici. Послато са POCOPHONE F1 помоћу Тапатока Ili da prođe auto sa otvorenim prozorima, unutra drmaju zvučnici po 1000 W, da penzionerima ispadaju proteze iz usta? Kako prepoznati papka... (važi i za otvoren top) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...