severian 17135 Napisano Mart 29 Integrisan, 8305 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam bogami u Delti (bmw) rešio i bez suda. Baš za vizir (a i još jednom, za španer), a nije mi padalo na pamet da održavam kod njih. Bilo je dovoljno da kada su me usmeno odbili, odmah na pisarnicu predam pisani zahtev i insistiram da sve to što su mi upravo rekli usmeno lepo i napišu, zvanično kao odgovor, pečat, ćata, memo.. sve po redu . Ustvari, moj neki odnos: biram kada kupujem , održavam i više nego overkill, a ni najmanje se ne osvrćem na te veštačke uslove garancije. Ako me odbiju, rešiću kao ti, a onda ću se terati sudom koliko treba. To mi je čak hobi, da nesrazmerno moćnije u nekom poslovnom odnosu naučim da i david ume da ujede. Jovančo, na potezu si 4 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vandrokaš 664 Napisano Mart 29 Svrati ponekad, 214 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: F900 GSA Prijavi odgovor kao problematičan Dobronamerno ... Kao što sam već i rekao, imam neke veze sa branšom. Prva stvar, Zakon o zaštiti potrošača se odnosi samo na fizička lica (ali motori i jesu uglavnom u vlasništvu fizičkih lica). Saobraznost je regulisana ovim zakonom i traje 2 godine (uz različite terete dokazivanja ako nesaobraznost nastane u prvih 6 meseci nakon prelaska rizika na potrošača ili nakon 6 meseci). Garancija (kao izraz) sme da se upotrebljava samo ako prodavac daje veće pogodnosti od one predviđene zakonom (čitaj duže od 2 godine). Uslovi za garanciju su uvek navedeni negde (knjižica, ugovor, uslovi) koju ste u 99% slučajeva potpisali da pristajete. Da niste potpisali ne bi dobili. Da se bavite bilo kojom delatnošću da vas stavlja u položaj da odgovarate za delatnost drugih, siguran sam da bi ste dosta stvari uzeli u obzir. Koliko para, toliko muzike ... Uglavnom i u ovoj temi. Naravno da ima izuzetaka. Pozdrav svima 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Urban Rider 1440 Napisano Mart 29 Zainteresovan, 681 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Royal Enfield Interceptor 650 Prijavi odgovor kao problematičan Garancijom prodavac odnosno proizvođač ne može potrošaču da uskrati prava koja ima na osnovu saobraznosti tako da je to što piše u uslovima garancije potpuno nebitno... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jovan Ristic 5422 Napisano Mart 29 Ne silazi, 4819 postova Lokacija: Srbija, Padej Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4 Prijavi odgovor kao problematičan Nema šanse da napišem takav tekst u skorije vreme. Možda tek na zimu. To iziskuje da vidim sa nekim advokatom, pošto u garancijama uvek ima onih X stavki za odricanje od odogovornosti koje proizvođač stavlja. Onda ima i naš zakon o saobraznosti i to je jedna velika papazjanija za koju mi treba vremena da raščivijam da vidim kako i šta i opet može da se dogodi da tekst ne bude tačan. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Urban Rider 1440 Napisano Mart 29 Zainteresovan, 681 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Royal Enfield Interceptor 650 Prijavi odgovor kao problematičan @Jovan Ristic ako rešiš da napišeš članak, mislim da bi za pravno mišljenje mogao da se obratiš pravnoj službi bilo kog udruženja za zaštitu prava potrošača. Sva udruženja daju besplatne pravne savete i možda bi bili zainteresovani da pomognu sa člankom. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dvlns 13810 Napisano Mart 29 Ne silazi, 6032 postova Prijavi odgovor kao problematičan @Vandrokaš reci cu ti samo da vec 17 godina radim u firmi koja je ovlasceni distributer mnogih svetskih brendova tako da mi tema uopste nije strana ali nije ni bitno. Nismo o tome trenutno polemisali Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 17135 Napisano Mart 29 Integrisan, 8305 postova Prijavi odgovor kao problematičan Jovane, pitanje ambicije, al to bi bio tekst. PR može i sam da se piše Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vandrokaš 664 Napisano Mart 29 Svrati ponekad, 214 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: F900 GSA Prijavi odgovor kao problematičan Nisam hteo nikoga da omalovažim ili bilo šta tome slično. Samo sam hteo da pomognem. U ovom slučaju time da napomenem da nije uvek lako ostvariti sve što naumimo. Budite sigurni da veliki sistemi (brendovi) imaju timove koji dobro prouče šta mogu a šta ne mogu. Ja sam se u mom pisanju osvrnuo samo na garanciju (i ponoviću, to je ono što se dobija više od obaveznih 2 godine saobraznosti po zakonu). Davalac garancije (koji (obično) nije prodavac nego lice (pravno) koje stavi robu na tržište R Srbije (čitaj uvoznik) i to lice je nosilac garancije) može da uslovi garanciju sa određenim stvarima i to mu zakonodavac ne brani. I neću više pisati na ovu temu jer mi se čini da sam pogrešno shvaćen. Svako dobro i pozdrav svima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dvlns 13810 Napisano Mart 29 Ne silazi, 6032 postova Prijavi odgovor kao problematičan Nisi pogresno shvacen samo verovatno nisi procitao nekoliko predhonih strana pa nas upozoravas na nesto o cemu smo pisali i znamo. Konkretna diskusija se vodi o cinjenici da li moze potrosacu biti uskraceno pravo na garanciju ili saobraznost kako god zelis ukoliko je redovno odrzavanje vrsio van ovlascenog servisa Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jovan Ristic 5422 Napisano Mart 30 Ne silazi, 4819 postova Lokacija: Srbija, Padej Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 12 sati, severian je napisao: Jovane, pitanje ambicije, al to bi bio tekst. PR može i sam da se piše Preko zime, kad stane sezona. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Plattner Motors 132 Napisano April 25 U prolazu, 54 postova Lokacija: Beograd, Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Nismo se još oglasili, jer čekamo dva važna odgovora, nadamo se tome u naredim nedeljama, i mi smo nestrpljivi. U svakom slučaju, i dalje prodajemo Yamaha motore (ide samo nešto sporije zbog pojedinačnih homologacija, ali uigravamo se), a postali smo ovlašteni diler/servis za KTM, Piaggio, Vespu, Apriliu i Moto Guzzi, kao i distributer SELVA (znamo šta je ispod kape) vanbrodskih motora za teritoriju cele bivše Jugoslavije i Albanije. I sada napokon više nemamo prepreke za razvoj i nove brendove. Trenutno (još) ne radimo servis u garantnom roku za Yamahu, samo prodaju, ali motori od naših dobavljača dolaze s 3 godine Yamaha garancijom. Juče smo potpisali i ugovor s Autoprometom za servis QJ, Zontes, Moto Morini i SYM, za sada samo Novi Sad. Ispade ooodlično po nas, i hvala onima što nas podržavaju u komentarima, pošaljite molim vas samo username i broj telefona na motors@plattner.rs, želimo jednim gestom da vam se odužimo. I ne bi baš poredili ovu situaciju s Rodićem, jer ako neko zna i poredi, onda nadam se da zna i detalje/razloge, i razliku Rodić i Plattner Grupe (nama je Yamaha u 2023. nepunih 12% ukupnog prometa, pored Plattner Lubes i Plattner Invest; s 0€ kredita, daleko je to ljudi od gašenja ). 11 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sharky - Alex 6332 Napisano April 25 Drug član, 1802 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast na poslovnoj snalazljivosti i borbi. Svaka cast sto vas uamaha i slovenci nisu ubili u pojam I svaka cast sto nas eto direktno obavestavate sta se desava sa Plattnerom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12702 Napisano April 26 Ne silazi, 7364 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan 13 hours ago, Yamaha Plattner said: Nismo se još oglasili, jer čekamo dva važna odgovora, nadamo se tome u naredim nedeljama, i mi smo nestrpljivi. U svakom slučaju, i dalje prodajemo Yamaha motore (ide samo nešto sporije zbog pojedinačnih homologacija, ali uigravamo se), a postali smo ovlašteni diler/servis za KTM, Piaggio, Vespu, Apriliu i Moto Guzzi, kao i distributer SELVA (znamo šta je ispod kape) vanbrodskih motora za teritoriju cele bivše Jugoslavije i Albanije. I sada napokon više nemamo prepreke za razvoj i nove brendove. Trenutno (još) ne radimo servis u garantnom roku za Yamahu, samo prodaju, ali motori od naših dobavljača dolaze s 3 godine Yamaha garancijom. Juče smo potpisali i ugovor s Autoprometom za servis QJ, Zontes, Moto Morini i SYM, za sada samo Novi Sad. Ispade ooodlično po nas, i hvala onima što nas podržavaju u komentarima, pošaljite molim vas samo username i broj telefona na motors@plattner.rs, želimo jednim gestom da vam se odužimo. I ne bi baš poredili ovu situaciju s Rodićem, jer ako neko zna i poredi, onda nadam se da zna i detalje/razloge, i razliku Rodić i Plattner Grupe (nama je Yamaha u 2023. nepunih 12% ukupnog prometa, pored Plattner Lubes i Plattner Invest; s 0€ kredita, daleko je to ljudi od gašenja ). Zašto onaj marketing po Fejsbuku gde direktno poredite nove brendove sa Yamahom? Gde se naglašava da je to druge "malo bolje". Neumesno je. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Plattner Motors 132 Napisano April 26 U prolazu, 54 postova Lokacija: Beograd, Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, Alekre said: Zašto onaj marketing po Fejsbuku gde direktno poredite nove brendove sa Yamahom? Gde se naglašava da je to druge "malo bolje". Neumesno je. Pa kako smo uz Yamahu počeli raditi i sve navedene brendove, klijenti nas svaki dan pitaju za osnovne razlike modela istih namena (osim dizajna i cene), i ovo je najlakši način da ih predstavimo. Verujemo da nismo ništa pogrešno ili nebitno naveli u karakteristikama, ako jesmo ukažite molim Vas? Baš smo dobili dosta pohvala kako je sada preglednija i jasnija razlika, nekima smo već pomogli u odluci, tako da eto, pogledi na to su različiti, kao kod svega, teško je zadovoljiti svačiji ukus. 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15856 Napisano April 26 Integrisan, 9293 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Trebaće vam ozbiljna servisna podrška za sve navedeno u opisu prodaje, biće zanimljivo ispratiti taj detalj. Srećno bilo! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12702 Napisano April 26 Ne silazi, 7364 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan 8 hours ago, Yamaha Plattner said: Pa kako smo uz Yamahu počeli raditi i sve navedene brendove, klijenti nas svaki dan pitaju za osnovne razlike modela istih namena (osim dizajna i cene), i ovo je najlakši način da ih predstavimo. Verujemo da nismo ništa pogrešno ili nebitno naveli u karakteristikama, ako jesmo ukažite molim Vas? Baš smo dobili dosta pohvala kako je sada preglednija i jasnija razlika, nekima smo već pomogli u odluci, tako da eto, pogledi na to su različiti, kao kod svega, teško je zadovoljiti svačiji ukus. Verujem da je tako. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Plattner Motors 132 Napisano April 26 (promenjeno) U prolazu, 54 postova Lokacija: Beograd, Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan 44 minutes ago, Satelis said: Trebaće vam ozbiljna servisna podrška za sve navedeno u opisu prodaje, biće zanimljivo ispratiti taj detalj. Srećno bilo! Hvala! Promenio April 26 član Yamaha Plattner Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Plattner Motors 132 Napisano April 26 U prolazu, 54 postova Lokacija: Beograd, Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan 35 minutes ago, Alekre said: Verujem da je tako. Evo samo jedan primer koji je prvo hteo Tenere, drugi je Vlada Bukvic, kolege iz prodaje imaju jos dosta, itd. jasno je Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
thenenad 15 Napisano Maj 23 U prolazu, 2 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha tricity Prijavi odgovor kao problematičan Moram da pitam da li sam ja lud ili sam jednostavno neupucen i ne znam. Jos uvek sam nov vozac trenutno trotockas ali uskoro i na 2 tocka ali molim vas za savet da li ja gresim. Imam tricity od juna 2023. godine. Do danas sam uradio 3 servisa, placao ih 2x po 9000 (to je bio platner) i poslednji put 16000 dinara (barel). Presao sam 9000km. Oba servisa mi kazu da se servis za Tricity radi nesto po meni nerealno sa malom predjenom kilometrazom. Platner na 4 meseca, Barel na 3 meseca. Sto bi znacilo da ja godisnje ako zelim da vozim Tricity treba da placam 300e na servisiranje motora. Po knjizici nije tako, pise 1000 km pa svaki sledeci na 10000 km ili jednom godisnje. Ok razumem momenat da je agregat manji nego kod vecine motora ali servis na 3000km... Molim Vas za savet! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mali_zmaj 1257 Napisano Maj 23 prisutan, 1134 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: keeway cruiser 250,KLE 500,BMW K75, ZEPHYR 750,CBF 1000 BENELLI TRK 702 Prijavi odgovor kao problematičan Na TRK-u prvi servis poslije razrade je na 1000km, ostali dok je u garanciji na 5000km.. A kad izađe iz garancije,na svoj rizik ću da dignem na 7000km. Ne vozim agresivno. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
thenenad 15 Napisano Maj 23 U prolazu, 2 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha tricity Prijavi odgovor kao problematičan pre 56 minuta, mali_zmaj je napisao: Na TRK-u prvi servis poslije razrade je na 1000km, ostali dok je u garanciji na 5000km.. A kad izađe iz garancije,na svoj rizik ću da dignem na 7000km. Ne vozim agresivno. Moj drugar je uzeo Hondu 750 NC i njemu posle prvih 1000km su rekli vidimo se za 10k kilometara. Jeste da ga je prvi servis kostao preko 20 hiljada ali jednom na 10k je to ok. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mali_zmaj 1257 Napisano Maj 23 prisutan, 1134 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: keeway cruiser 250,KLE 500,BMW K75, ZEPHYR 750,CBF 1000 BENELLI TRK 702 Prijavi odgovor kao problematičan Slušaj kad bi se dočepali orginalnog service manuala,znali bi tačno,ovo nama prenose naši serviseri,i pogoduje se njima da prave što češće servise,da bi malo zaradili i radili što češće servise. A i to je bolje za motore.. sigurno ne škodi,što češća zamjena ulja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 8115 Napisano Maj 23 Solo Rider, 3149 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan Ne škodi motoru.....škodi džepu 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nightrider Z 465 Napisano Subota u 18:26 Svrati ponekad, 466 postova Motocikl: ZRX 1100 Prijavi odgovor kao problematičan Nisam citao celu temu, koliko vidim prica je isla o prodaji motora, ali eto imam ja jedan manje bitan primer oko opreme. Radi se o nosacu kofera, dve radnje su mi rekle da na stanju nema, ali da mogu da naruce i da ce isporuka biti januara. Pozovem Platner, oni kazu isporuka decembra. I ja naivno poverujem... Pozovem pre neki dan da proverim, kazu ipak nece biti decembra nego januara. Reklo bi se da su to znali i kad sam narucivao. Naravno, nisu mi javili da ce da kasni, nego sam ja njih zvao. A taman posla da ponude povrat uplacenog novca posto isporuka nece biti u dogovorenom roku. Da sam malo losije raspolozen, rekao bih, prevaranti... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ske 1050 Napisano Subota u 20:44 Zainteresovan, 424 postova Lokacija: bg Motocikl: k9 Prijavi odgovor kao problematičan On 4/25/2024 at 11:59 PM, Plattner Motors said: Nismo se još oglasili, jer čekamo dva važna odgovora, nadamo se tome u naredim nedeljama, i mi smo nestrpljivi. U svakom slučaju, i dalje prodajemo Yamaha motore (ide samo nešto sporije zbog pojedinačnih homologacija, ali uigravamo se), a postali smo ovlašteni diler/servis za KTM, Piaggio, Vespu, Apriliu i Moto Guzzi, kao i distributer SELVA (znamo šta je ispod kape) vanbrodskih motora za teritoriju cele bivše Jugoslavije i Albanije. I sada napokon više nemamo prepreke za razvoj i nove brendove. Trenutno (još) ne radimo servis u garantnom roku za Yamahu, samo prodaju, ali motori od naših dobavljača dolaze s 3 godine Yamaha garancijom. Juče smo potpisali i ugovor s Autoprometom za servis QJ, Zontes, Moto Morini i SYM, za sada samo Novi Sad. Ispade ooodlično po nas, i hvala onima što nas podržavaju u komentarima, pošaljite molim vas samo username i broj telefona na motors@plattner.rs, želimo jednim gestom da vam se odužimo. I ne bi baš poredili ovu situaciju s Rodićem, jer ako neko zna i poredi, onda nadam se da zna i detalje/razloge, i razliku Rodić i Plattner Grupe (nama je Yamaha u 2023. nepunih 12% ukupnog prometa, pored Plattner Lubes i Plattner Invest; s 0€ kredita, daleko je to ljudi od gašenja ). ... Avioni, kamioni, a nemate pertle za ALPINESTARS CR-X DS ?! kazete, potrazi negde na netu?! Imam patike za bajs, sa boa sistemom vezivanja. Ljudi dali dozivotnu garanciju na "pertle"... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...