Skyrunner 5109 Napisano Mart 13, 2024 Drug član, 1899 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Pročitah ove uslove garancije za Jamahu. Na kraju ispade na ne garantuju ni za šta. Naravno da to tako ne može, postoji nešto što se zove imperativna norma i jača strana (u ovom slučaju proizvođač) ne može na taj način da se ograđuje. Proizvod mora imati određeni kvalitet za redovnu upotrebu koja se očekuje od te stvari. Prodavci su ovde često veoma neobični. To zatvaranje pre kraja radnog vremena je prekršaj za finu kaznu. Verujte da je moguće da se nateraju da se čak i vrate ako su zaključali radnju. Ovaj što je hteo da kupi BMW, je mogao da dobije taj auto po nabavnoj ceni. Ja sam veoma loš trgovac i kad kupujem i kad prodajem. Popust na novo češće dobiješ kroz neku opremu ili servis. Za pare sumnjam da može više od 5% 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Urban Rider 1581 Napisano Mart 13, 2024 Zainteresovan, 697 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Royal Enfield Interceptor 650 Prijavi odgovor kao problematičan 1 minute ago, Skyrunner said: Proizvod mora imati određeni kvalitet za redovnu upotrebu koja se očekuje od te stvari. Upravo to se zove saobrznost. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dvlns 14865 Napisano Mart 13, 2024 Ne silazi, 6136 postova Prijavi odgovor kao problematičan Da i ako se dobro secam ni ne sme da se zove garancija ukoliko ne pruza nista vise od saobraznosti koja je zakonom propisana. Kako god ja znam da bih dobio sud a znam i da bih trosio dragocene zivce na sve to. Tako da sam ja moju pricu zavrsio Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Urban Rider 1581 Napisano Mart 13, 2024 Zainteresovan, 697 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Royal Enfield Interceptor 650 Prijavi odgovor kao problematičan 2 minutes ago, dvlns said: Da i ako se dobro secam ni ne sme da se zove garancija ukoliko ne pruza nista vise od saobraznosti koja je zakonom propisana. Tako je. Sve te neprijatnosti prođu i zaborave se. Osećaj nakon svake vožnje ostaje i to je ono što je najbitnije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dvlns 14865 Napisano Mart 13, 2024 Ne silazi, 6136 postova Prijavi odgovor kao problematičan Za 50 godina zivota sam uspeo da upoznam sebe i da prepoznam kada "rat" pocinje da postaje cilj a ne sredstvo do cilja. U tim trenucima se trudim da nadjem dovoljno razuma da prekinem taj "rat" i vratim se na cilj a cilj je ispravan motor u ovom slucaju 3 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Urban Rider 1581 Napisano Mart 13, 2024 Zainteresovan, 697 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Royal Enfield Interceptor 650 Prijavi odgovor kao problematičan Tačno znam o čemu pričaš. Isto sam se tako osećao i to ne zbog samog problema, koliko zbog toga što ne podnosim kada me neko pravi ludim. Ali kao što kažu "ničija nije gorela do zore" tako da će se svima njima takav odnos prema kupcu obiti o glavu pre ili kasnije. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djpesic 214 Napisano Mart 15, 2024 Svrati ponekad, 205 postova Lokacija: Novi Beograd, blok 45 Motocikl: SYM CRUiSYM α 300 Prijavi odgovor kao problematičan Moja iskustva sa platnerom su bila ok. Kad sam trazio skuter, pitao sam za test voznju x-max-a, dali mi odmah na keca neki sa Borskim tablama verovatno je bio dat staro za novo. Deo opreme sam kupio od njih, sve proslo glat. Ljudi su se potrudili da objasne sve sto me je zanimalo. Od ostalih dilera sa kojima sam bio u kontaktu, PGS isto lepo iskustvo, uzeo bev-a na test, nije mi se dopao, to je to. Kod honde bezveze, od testnih imali samo adv350 tada, i kad sam pitao za test voznju, lik ladno rekao, mora da se zakaze, a bleji im motor ispred salona slobodan U eurosumaru, dobio cruisesyma odmah na test i pazario. S obzirom da sam uzimao motor u oktobru na kraju sezone, ispalo je sve vrh Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sharky - Alex 6857 Napisano Mart 24, 2024 Drug član, 1953 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan Na instagramu mi izaslo da prodaju i KTM Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milosm 67 Napisano Mart 25, 2024 (promenjeno) U prolazu, 36 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Forza 350 Prijavi odgovor kao problematičan Koji li je epilog, da li ovo znaci da gubim garanciju ako redovne servise nastavim u Plattneru, a vanbrodski motor mi jos pod garancijom? Promenio Mart 25, 2024 član milosm Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Urban Rider 1581 Napisano Mart 25, 2024 Zainteresovan, 697 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Royal Enfield Interceptor 650 Prijavi odgovor kao problematičan @milosm ako su izgubili i status ovlašćenog servisa, onda da. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 8516 Napisano Mart 25, 2024 Solo Rider, 3231 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan pre 12 minuta, Urban Rider je napisao: @milosm ako su izgubili i status ovlašćenog servisa, onda da. Зар не би требао нови дистрибутер да преузме. Фабрика даје гаранцију ... дистрибутер је извршилац...не иде из њиховог џепа 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vasa.93 2746 Napisano Mart 25, 2024 Drug član, 1313 postova Lokacija: Niš Motocikl: Yamaha Tracer 700 Traveler 2 Prijavi odgovor kao problematičan To da, ali ako nastavi da servisira motor u servisu koji više nije ovlašćeni servis, gubi garanciju. Umesto toga treba da se prebaci i nastavi sa redovnim servisima u drugom ovlašćenom servisu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 8516 Napisano Mart 25, 2024 Solo Rider, 3231 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan Naravno....čim su izgubili licencu..izgubili su i kupceSolo rajder sa stolicom i osmehom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Urban Rider 1581 Napisano Mart 25, 2024 Zainteresovan, 697 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Royal Enfield Interceptor 650 Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, BaneVuk58 said: Зар не би требао нови дистрибутер да преузме. Фабрика даје гаранцију ... дистрибутер је извршилац...не иде из њиховог џепа Ovlašćeni servis ne mora da bude istovremeno i ovlašćeni distributer, tako da ako je Plattner zadržao status ovlašćenog servisa, održavanje u garantnom roku se može obavljati i kod njih. Slično se desilo sa Trionom nakon što su izgubili status distributera za Triumph. Servis je zadržao status ovlašćenog servisa godinu dana nakon toga. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 8516 Napisano Mart 25, 2024 Solo Rider, 3231 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan Ovlašćeni servis ne mora da bude istovremeno i ovlašćeni distributer, tako da ako je Plattner zadržao status ovlašćenog servisa, održavanje u garantnom roku se može obavljati i kod njih. Slično se desilo sa Trionom nakon što su izgubili status distributera za Triumph. Servis je zadržao status ovlašćenog servisa godinu dana nakon toga.Sve stoji...to su sad finese. Vreme će da pokaže. Sad samo možemo da pričamo. Trebalo bi zvanično da se kupci obaveste. Solo rajder sa stolicom i osmehom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milosm 67 Napisano Mart 25, 2024 U prolazu, 36 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Forza 350 Prijavi odgovor kao problematičan Izgleda da ima i zvanicno, nisam lepo pogledao, na zvanicnom sajtu: https://www.yamaha-motor.eu/rs/sr/home/ Tu ima link "kraj partnerstva", i odnosi se i na servis: https://www.yamaha-motor.eu/rs/sr/news/yamaha-plattner/ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 8516 Napisano Mart 25, 2024 Solo Rider, 3231 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan Eto....nema nejasnoća. Znači Barel samoSolo rajder sa stolicom i osmehom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bakari 14 Napisano Mart 25, 2024 U prolazu, 40 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Cbr1000rr Prijavi odgovor kao problematičan 2 hours ago, milosm said: Koji li je epilog, da li ovo znaci da gubim garanciju ako redovne servise nastavim u Plattneru, a vanbrodski motor mi jos pod garancijom? Ja kad sam isao da se raspitam za motor i garanciju s obzirom da nisi zastupnici, rekli su mi da cu i dalje imati evropsku garanciju i da cu moci da servisiram motor u bilo kom servisu od Yamahe, tu sam pitao sto se tice Srbije rekli su bez problema da moze kod njih i da se garancija ne gubi, trenutno pregovaraju koliko sam razumeo sa Yamahom iz drugih drzava Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
igor1992 8 Napisano Mart 28, 2024 U prolazu, 19 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: QJ MOTOR SRT 700 Prijavi odgovor kao problematičan Bili smo pašenog i ja u Plattneru u utorak, on radi servis na Tmax-u, rekli su mu sve servise u garanciji mora da ide u Barel. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vex 4498 Napisano Mart 28, 2024 Drug član, 490 postova Lokacija: v.gradiste Motocikl: V2- americki Prijavi odgovor kao problematičan Kakvi sisanje ovaca ovde i u EU. Kroz price na USA forumima ukapiram da tamo takvo nesto ne postoji. Mozes ici u bilo koji servis, ili mozes raditi i sam sa tim da upises sta je menjano i kada. Nema pravo da ponistava garancijy zbog toga. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sharky - Alex 6857 Napisano Mart 28, 2024 Drug član, 1953 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan Vex, znam neke ljude koji voze ista kola 10-15 godina, nikada nista nisu zamenili, ni ulje ni gume… Eventualno doliju malo “nekog” ulja, tj sta nadju, da li je motorno, sae90, maslinovo ili dijamant nema veze. “Sve je to isto” Zamisli balkancu das bezuslovnu garanciju da radi servis gde hoce, kako hoce i kad hoce. Brzo bi zbog minusa tj garancije zatvorio firmu 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dvlns 14865 Napisano Mart 28, 2024 Ne silazi, 6136 postova Prijavi odgovor kao problematičan Nemojte me 100% drzati za rec ali takva praksa mislim da postoji i u EU. Koliko znam odluka je doneta nakon tuzbe neovlascenih a registrovanih servisa da se uslovljavanjem garancijom zapravo njima onemogucava rad i da se dovode u podredjen polozaj sto se tumaci kao nelojalna konkurencija. Uslov je da su ugradjeni originalni delovi i da je ugradjeno u registrovanom servisu koji placa sve obaveze drzavi. Ne mora biti ovlascen ali mora biti zvanican servis i garancija ne sme biti osporena zbog toga 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Urban Rider 1581 Napisano Mart 28, 2024 Zainteresovan, 697 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Royal Enfield Interceptor 650 Prijavi odgovor kao problematičan @dvlns tako je u Velikoj Britaniji. Za EU nisam siguran. A ovo iznad što je @vex napisao jeste praksa u Americi, ali daleko je Amerika... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vandrokaš 1162 Napisano Mart 28, 2024 Svrati ponekad, 293 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: F900 GSA Prijavi odgovor kao problematičan Imam veze sa branšom pa mogu da kažem da to nije baš tako. A mi smo inače nadaleko poznati kako se pridržavamo pravila. Pre desetak godina, kod dizela (dizel motora) su se javljali kvarovi koji su imali preciznu geografsku granicu. Zvali su ih "Balkanski kvarovi" a granica im je bila na granici Slovenije prema istoku i na granici Mađarske prema jugu. Svi znate šta se sve sipalo u rezervoare. Najbolji primer: pre nekoliko godina kad su uvodili markiranje goriva, od 31. maja je svo gorivo moralo da bude markirano. U junu je smanjen uvoz biljnog ulja 14 puta. Svakom dovoljno. 4 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dvlns 14865 Napisano Mart 28, 2024 Ne silazi, 6136 postova Prijavi odgovor kao problematičan 10 minutes ago, Urban Rider said: @dvlns tako je u Velikoj Britaniji. Za EU nisam siguran. A ovo iznad što je @vex napisao jeste praksa u Americi, ali daleko je Amerika... Moguce, znam da sam citao da se pokretalo pitanje u EU po istom osnovu. Kazem nisam siguran 100% ali nije ni presudno svakako Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...