deki59 141 Napisano Februar 17, 2016 Zainteresovan, 699 postova Lokacija: Srce Srbije pod jakim infarktom-Kosovska Mitrovica Motocikl: Tomos APN6-82,BMW R 1150 RT-03,Kawasaki EN 500-94 Prijavi odgovor kao problematičan Mojeg vernog "Enka" sam jesenas parkirao sa nekim skriputavim zvucima koji su dolazili iz prednjeg kalisnika (nije lancanik ). Pred zadnju voznju (od oko 150 km) sa, intervenisao tako sto sam skinuo poklopac za zastitu i naprskao WD 40 po osovini iza kajisnika. I sve je bilo OK. Kajisnik je bio braon od neke prasine (?) Neki dan kada sam premestao motor u garazi, gurajuci ga, opet sam zacuo te zvukove. Gledao sam radionicke crteze i vidim da ispod kajisnika, na osovini postoji neka piksna, a iza nje kuglicni lezaj. Pretpostavljam da je taj lezaj u pitanju (potrebno podmazivanje ili mozda zamena). Da li ova intervencija zahteva posebne alate (skidanje lezaja, ako je on u pitanju)? Da li moze da bude i nesto drugo? Mozda prezategnut kajis? Molim vas za savete i predloge. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
deki59 141 Napisano Februar 26, 2016 Zainteresovan, 699 postova Lokacija: Srce Srbije pod jakim infarktom-Kosovska Mitrovica Motocikl: Tomos APN6-82,BMW R 1150 RT-03,Kawasaki EN 500-94 Prijavi odgovor kao problematičan Mojeg vernog "Enka" sam jesenas parkirao sa nekim skriputavim zvucima koji su dolazili iz prednjeg kalisnika (nije lancanik ). Pred zadnju voznju (od oko 150 km) sa, intervenisao tako sto sam skinuo poklopac za zastitu i naprskao WD 40 po osovini iza kajisnika. I sve je bilo OK. Kajisnik je bio braon od neke prasine (?) Neki dan kada sam premestao motor u garazi, gurajuci ga, opet sam zacuo te zvukove. Gledao sam radionicke crteze i vidim da ispod kajisnika, na osovini postoji neka piksna, a iza nje kuglicni lezaj. Pretpostavljam da je taj lezaj u pitanju (potrebno podmazivanje ili mozda zamena). Da li ova intervencija zahteva posebne alate (skidanje lezaja, ako je on u pitanju)? Da li moze da bude i nesto drugo? Mozda prezategnut kajis? Molim vas za savete i predloge. Desetodnevna tisina Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bigbad86 825 Napisano Februar 26, 2016 Drug član, 2285 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda Sevenfifty Prijavi odgovor kao problematičan Svi smo kupili vece motore A ja sam imao model sa lancem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
goran-sm 131 Napisano Februar 26, 2016 Svrati ponekad, 210 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Kawasaki Vulcan 500 Prijavi odgovor kao problematičan Na mom Vulcanu se čuje skripanje kaiša od kako sam ga kupio. Kada ga, što ti kažeš preparkiram na gurku, onda se baš čuje. Mislim da ima veze sa zategnutosti kaiša, pošto kada dodajem gas čuje se, a kada otpustim gas nema škripanja. Ja se ne sekiram, vozim ga tako godinama i uživam. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bearded 0 Napisano Februar 28, 2016 U prolazu, 18 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Kawasaki en 500 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav. Da li neko zna gde mogu kupiti spaner lanca bregaste za EN 500A 1991 god.? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jašim 5253 Napisano Februar 29, 2016 Pana, 522 postova Lokacija: Šabac Motocikl: Yamaha XV535 Prijavi odgovor kao problematičan Mojeg vernog "Enka" sam jesenas parkirao sa nekim skriputavim zvucima koji su dolazili iz prednjeg kalisnika (nije lancanik ). Pred zadnju voznju (od oko 150 km) sa, intervenisao tako sto sam skinuo poklopac za zastitu i naprskao WD 40 po osovini iza kajisnika. I sve je bilo OK. Kajisnik je bio braon od neke prasine (?) Neki dan kada sam premestao motor u garazi, gurajuci ga, opet sam zacuo te zvukove. Gledao sam radionicke crteze i vidim da ispod kajisnika, na osovini postoji neka piksna, a iza nje kuglicni lezaj. Pretpostavljam da je taj lezaj u pitanju (potrebno podmazivanje ili mozda zamena). Da li ova intervencija zahteva posebne alate (skidanje lezaja, ako je on u pitanju)? Da li moze da bude i nesto drugo? Mozda prezategnut kajis? Molim vas za savete i predloge. - Možda je problem emotivne prirode. Da se ljuti zbog prinove ? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drazenye 201 Napisano Februar 29, 2016 Svrati ponekad, 271 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Bmw R1150RT Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav. Da li neko zna gde mogu kupiti spaner lanca bregaste za EN 500A 1991 god? Ja porucujem iz Louis ili kod Mileta (biker house) Tosin bunar. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bearded 0 Napisano Mart 1, 2016 U prolazu, 18 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Kawasaki en 500 Prijavi odgovor kao problematičan Nema ni kod jednih ni kod drugih Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bearded 0 Napisano Mart 1, 2016 U prolazu, 18 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Kawasaki en 500 Prijavi odgovor kao problematičan Da li neko zna da li spaner lanca bregaste sa 1994 godista odgovara na 1991 godiste? Jer bih stavio noviji model( sa zupcima) ako moze. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bigbad86 825 Napisano Mart 1, 2016 Drug član, 2285 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda Sevenfifty Prijavi odgovor kao problematičan Gledam u manualu, nista ne pise oko toga, ali mogu ceo manual da ti posaljem ako hoces. Ja sam imao nov model, 1997 godiste ali sam imao stari tip spanera tako da bi trebalo da pasu sa jednog na drugi. Nisam siguran. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bearded 0 Napisano Mart 1, 2016 U prolazu, 18 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Kawasaki en 500 Prijavi odgovor kao problematičan Imam manuali ne pise, a ne zna ni jedan majstor da mi tacno kaze. Niko nije siguran. Drugar na '94 ima taj sa zupcima i dosta vise izlazi ovaj deo tako da vise moze i da dotegne lanac nego ovaj stari tip... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bigbad86 825 Napisano Mart 1, 2016 Drug član, 2285 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda Sevenfifty Prijavi odgovor kao problematičan Eu jbt kakav je to majstor kad ne zna tako nesto za jedan od najmasovnijih Kawasakijevih agregata.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bearded 0 Napisano Mart 1, 2016 U prolazu, 18 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Kawasaki en 500 Prijavi odgovor kao problematičan Hahaha sve moj do mojega. Na kraju cu razbusiti ovo govno od spanera i narezati navoj. Staviti sraf i kontra maticu i udri Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drazenye 201 Napisano Mart 6, 2016 Svrati ponekad, 271 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Bmw R1150RT Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav kolege, posle zimskog sna rijesim da probudim masinu. Stavim kljuc u bravu povucem sauh i pritisnem dugme, upali na " keca ". Sve savrseno nekih 5-7 min i onda krene da brljavi lijevi cilindar, sto duze radi sve gori na kraju vise ne radi nego sto radi. zamjenio sam mjesto bobinama i svecicama ono opet isto, lijevi cilindar ne radi. Nisam imao vremena da se igram ali cu sutra posle posla da vidim sta je. Ako neko ima neku ideju na sta da obratim paznju i sta da pogledam slobodno neka kaze. Svaki savjet dobro dosao. Hvala unaprijed Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12619 Napisano Mart 6, 2016 Ne silazi, 7351 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Preliva taj karburator. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12619 Napisano Mart 6, 2016 Ne silazi, 7351 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Hahaha sve moj do mojega. Na kraju cu razbusiti ovo govno od spanera i narezati navoj. Staviti sraf i kontra maticu i udri Zasto to? Kupi nov spaner. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bearded 0 Napisano Mart 6, 2016 U prolazu, 18 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Kawasaki en 500 Prijavi odgovor kao problematičan Ne mogu da nadjem nigde spaner Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drazenye 201 Napisano Mart 6, 2016 Svrati ponekad, 271 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Bmw R1150RT Prijavi odgovor kao problematičan Probaj preko sajta CMSNL.com nadji svoj model i vidi kataloski br. dijela koji ti treba (spanera). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hard_rock 7449 Napisano Mart 6, 2016 Ne silazi, 6084 postova Motocikl: GS1250Adv curi ulje na semering Prijavi odgovor kao problematičan Ne mogu da nadjem nigde spaner Probaj na ebay. Ako nemas opciju placanja zamoli nekoga sa foruma da ti naruci. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drazenye 201 Napisano Mart 7, 2016 Svrati ponekad, 271 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Bmw R1150RT Prijavi odgovor kao problematičan Skinuti karburatori, otvorim ih i nista toliko prljavo ili nesta zapuseno nisam nasao. za svaki slucaj operem karb-clenerom i izduvam sve dizne i kuciste. Da li zna neko gdje treba da bude nivo goriva u karburatoru, ja sam mjerio i otprilike na jednoj trecini ( ili malo ispod pola ) donjeg dijela karburatora. postoji li neka oznaka ili nesta slicno? Za stelovanje ja sam nasao samo jednu diznu ako sam dobro upucen to je za smesu. (sa prednje strane karburatora do cilindra. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
balavurda 279 Napisano Mart 11, 2016 Svrati ponekad, 209 postova Lokacija: BG Motocikl: versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan Skinuti karburatori, otvorim ih i nista toliko prljavo ili nesta zapuseno nisam nasao. za svaki slucaj operem karb-clenerom i izduvam sve dizne i kuciste. Da li zna neko gdje treba da bude nivo goriva u karburatoru, ja sam mjerio i otprilike na jednoj trecini ( ili malo ispod pola ) donjeg dijela karburatora. postoji li neka oznaka ili nesta slicno? Za stelovanje ja sam nasao samo jednu diznu ako sam dobro upucen to je za smesu. (sa prednje strane karburatora do cilindra. Gorivo u nivou spoja lonceta sa telom karburatora. Nema "dizne" za stelovanje nivoa, to se radi podesavanjem opruge i tela nosaca igle (koja zatvara dovod iz rezervoara). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bearded 0 Napisano Maj 23, 2016 U prolazu, 18 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Kawasaki en 500 Prijavi odgovor kao problematičan Sezona uveliko pocela a tema zamrla. Znaci da EN-ovi pice bez greske Evo jedno pitanje posto mi je prva sezona na EN-u. Naime zanima me na koliko km/h saltate brzine? Sta motoru najvise prija ako me razumete? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bigbad86 825 Napisano Maj 24, 2016 Drug član, 2285 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda Sevenfifty Prijavi odgovor kao problematičan Zavisi dal si u gradu ili na otvorenom, dal si sam ili sa nekim na motoru, dal imas nekih prtljag. Ja sam obicno bio u 6 brzini pre nego sto dodjem do 80km/h Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
deki59 141 Napisano Jun 1, 2016 Zainteresovan, 699 postova Lokacija: Srce Srbije pod jakim infarktom-Kosovska Mitrovica Motocikl: Tomos APN6-82,BMW R 1150 RT-03,Kawasaki EN 500-94 Prijavi odgovor kao problematičan Mojeg vernog "Enka" sam jesenas parkirao sa nekim skriputavim zvucima koji su dolazili iz prednjeg kalisnika (nije lancanik ). Pred zadnju voznju (od oko 150 km) sa, intervenisao tako sto sam skinuo poklopac za zastitu i naprskao WD 40 po osovini iza kajisnika. I sve je bilo OK. Kajisnik je bio braon od neke prasine (?) Neki dan kada sam premestao motor u garazi, gurajuci ga, opet sam zacuo te zvukove. Gledao sam radionicke crteze i vidim da ispod kajisnika, na osovini postoji neka piksna, a iza nje kuglicni lezaj. Pretpostavljam da je taj lezaj u pitanju (potrebno podmazivanje ili mozda zamena). Da li ova intervencija zahteva posebne alate (skidanje lezaja, ako je on u pitanju)? Da li moze da bude i nesto drugo? Mozda prezategnut kajis? Molim vas za savete i predloge. Bio je prezategnut kajs. Popustio za "po pola crte" sa svake strane i sada....CUTI Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bearded 0 Napisano Octobar 2, 2016 U prolazu, 18 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Kawasaki en 500 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav ljudi. Da li je neko mozda busio rupe na topovima kako bi motor bio glasniji? I ako jeste da li je imao neke promene sa performansama? Zahvaljujem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...