Rider000 1266 Napisano Septembar 13, 2023 Zainteresovan, 826 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan pre 2 minuta, DraganNS je napisao: Možda sam, kao vlasnik SW-M plastičnih kofera, subjektivan ali mi nekako ne ide kombinacija robusnih ALU kofera sa elegantnom, gracilnom, Hondinom linijom. Ono, u krajnjoj liniji, trebaće ti i torba i koferi. Npr. kada sam u Junu vozio Jadranku i Istru vukao sam stvari u koferima jer smo ostali 6 dana, dok sam krajem Avgusta išao u Igalo sa noćenjem usput (tako i u povratku) i posao mi je završavao top case plus rol torba. Proceni šta ti je prioritet pa kreni od toga. Preporučio bih ti da, uz kofere, uzmeš i unutrašnje torbe jer u mnogome olakšavaju manipulaciju prtljagom kako prilikom pakovanja, tako i tokom putovanja (izvadiš torbu umesto da skidaš ceo kofer/e). Moj glas za mat crni set. Hvala na podeljenom Jesu to ovi? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DraganNS 8011 Napisano Septembar 13, 2023 (promenjeno) Drug član, 1699 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Kawasaki Versys 1000 Grand Tourer Prijavi odgovor kao problematičan Koliko vidim na sajtu SW-M to je aktuelna ponuda... PS: pogrešio sam za kofere... Hepco Becker je moj set kofera, ostala dodatna oprema je SW-M. Promenio Septembar 13, 2023 član DraganNS 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DarkoB 643 Napisano Septembar 13, 2023 Svrati ponekad, 350 postova Lokacija: Hamburg Motocikl: Beverly 250, Honda NC750X RH09 Prijavi odgovor kao problematičan Jesu lepi ovi sw-motech ali mi deluje da je 25l malo i plus imaju one velike nosace koji upadaju u oci kada nema kofera. Pogledaj Shad SH36, slicno izgledaju, mislim da su jeftiniji, a nosaci se bukvalno ne primecuju na motoru kada nema kofera. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 1266 Napisano Septembar 13, 2023 (promenjeno) Zainteresovan, 826 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan Darko bojim se da su ti koferi preveliki za CBX. Siroki su poprilicno. Ne svidja mi se Shad-ov nosac centralnog kofera, bas je isturen nazad nekako... Trenutno u prvom planu je nabavka SW motech Cobra handguard-ova, maltene isto sto i Barkbusters i SW motech crash bar. OndaK idemo na kofere napasti, samo da se smislim sta je estetski najbolje, ne skupo i korisno EDIT: Najverovatnija i najkulturnija solucija: Shad SH23 bočni koferi, slične širine kao i ručke, ne strče... I neki od Shad kofera od oko 40L. Od svih ovo mi je najprihvatljivija kombinacija... Napomena: Za modele od '19-23god. se pri montaži bočnih kofera moraju dodati distanceri od 10mm, jer inače poklopac od gore udara u ručke... Promenio Septembar 13, 2023 član Rider000 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackened 606 Napisano Septembar 13, 2023 (promenjeno) Svrati ponekad, 377 postova Lokacija: Beograd - Koh Phangan Motocikl: '23. CB500X (prethodno '98. XL600V) Prijavi odgovor kao problematičan 5 hours ago, Rider000 said: Fabrika propisuje to ulje, to meću... Ne samo oni već svi servisi širom sveta... Kad valja onima u Vijentamu, valja i nama ovde... Ne marim mnogo, ionako je sledeci tek za 12.000km ako se ne varam, al eto ajd da podelim... 12.000km su skoro 2 sezone... Ide na 12K ili jedna godina, sta prvo dodje. Tako i inace ali i da bi zadrzao garanciju. 5 hours ago, Rider000 said: Ja u Audiju A6 3.0 V6 , 0W-30, tako je odrzavan i pre uvoza, licno sam ga uvezao od drugog vlasnika, nikad problem. Vozen i zimi i leti. Tek od ove god. sipano 5W-30. Svakako nije za poredjenje al ajd, sumnjam da Honda preporucuje ulje koje nije OK. Ok je za normalnu upotrebu, ali za neke ekstremnije uslove bolje 40 ili 50, zbog velikih temperatura, tipa ako vozis na +35C i u visokim obrtajima i vecem opterecenju, ode temperatura ulja visoko i tu je 40 dosta bolje. Ja za kola u Audi sipam 5w40 ili 0w50, kada vozim na stazi leti temperatura ulja moze da ode i do 150C. Ko bas hoce, mislim da moze sam uraditi vanredni servis na 6-7K i sipati ulje koje god, nece znati u servisu. Promenio Septembar 13, 2023 član Blackened 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 1266 Napisano Septembar 23, 2023 Zainteresovan, 826 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan A što volim kad pustim gas a motorče počne da koka kokice na auspuh Ume bas lepo da me iznenadi kad pocne da pucketa, sto je vise vozim, vise mi se svidja. Fabricki izduv i vise nego korektan, bas ima lepu notu uzivo, na snimcima je srednje zalosno... Ko god je video motor prvo na slici pa tek onda uzivo je rekao istu stvar: "Au koliko je veci uzivo." Neko ko je vozio jace masine i navikao da preskace auta verovatno da nece biti odusevljen ali meni je ovo sasvim okej, pretice se svako vozilo bez neke preterane muke. U 99% slucajeva sam solo. Jedino sto mi se desilo da sam u par navrata trazio sedmu brzinu, sesta je mogla biti malko duza ali uzimajuci u obzir da je isti agregat i u F i R modelu, voli da se zavrti i u vise obrtaje s vremena na vreme. Prosecna potrosnja moje voznje, idalje 3.0L/100km. 4 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 2772 Napisano Septembar 23, 2023 Drug član, 1661 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Da ovaj model ima agregat od 750 cc kao u nc mislim da bi se jos vise prodavao, 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 1266 Napisano Septembar 23, 2023 Zainteresovan, 826 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan Sigurno. Pazi ni 500tka ne ide lose, 5.4sek do 0-100kmh ako to nekom ista znaci uopste... Razlika nastaje posle 120-130km/h a ja u te brzine ne zalazim bas... Taj parallel twin 270° u NC-u je simfonija... Vec sam negde rekao da ne postoji bolji zvuk, po meni. Isti kao i V-twin. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 2772 Napisano Septembar 23, 2023 (promenjeno) Drug član, 1661 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Znaju oni sto su ga takvog napravili a mi mozemo do sutra da pricamo, nase je da se vozimo i uzivamo. Promenio Septembar 23, 2023 član RankoBg87 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12605 Napisano Septembar 23, 2023 Ne silazi, 7344 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan 500ka je baš prava mera. To mu dođe motocikl koji još uvek ima osobine malog i lakog motocikla po pitanju troškova i vožnje ali je dovoljno veliki da se nazove pravim motociklom što i jeste. Da ne zaboravimo da smo do skoro vozili GPZ500, ER5, GS500, CB500, KLE500. U toj klasi nije bilo lošeg motocikla i svako se slatko navozao sa tim motorima. Veliki motor a neosetan po budžet. Milina. 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7185 Napisano Septembar 23, 2023 Drug član, 2997 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan 5 hours ago, Rider000 said: Sigurno. Pazi ni 500tka ne ide lose, 5.4sek do 0-100kmh ako to nekom ista znaci uopste... Razlika nastaje posle 120-130km/h a ja u te brzine ne zalazim bas... Taj parallel twin 270° u NC-u je simfonija... Vec sam negde rekao da ne postoji bolji zvuk, po meni. Isti kao i V-twin. ... Uh... Da definišemo najlepše zvukove motora svih vremena: 1. CBX1000 šestak sa marving izduvom 2. RSV4 aprilia i SC project izduv... 3. R1 BIG BANG 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 1266 Napisano Septembar 23, 2023 Zainteresovan, 826 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan Eh sad i ti ode na supersport kategoriju... Mi ovde pricamo o touring kategoriji Sto se tice te kategorije koju si naveo i sam bih tako poslozio. Ove klasicne inline 4 zujalice slusam svaku noc dok ih razvlace po naselju gde je ogranicenje 50km/h pa su mi dojadile... A Husqvarna Nuda? Kako taj motor grmi, razarajuci zvuk... Skrenusmo s teme... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 16678 Napisano Septembar 23, 2023 Integrisan, 4970 postova Prijavi odgovor kao problematičan 4 hours ago, Andrej_Hotstepper said: ... Uh... Da definišemo najlepše zvukove motora svih vremena: 1. CBX1000 šestak sa marving izduvom 2. RSV4 aprilia i SC project izduv... 3. R1 BIG BANG Ja bas ne volim taj R1 big bang... kao da nije 4 u redu... Al razumem da to neko voli. Meni je VFR bio kul sa Scorpionom bez db killera, ali opet nije kao redna 4. Meni najbolji zvuk ima ZXR250. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ctxorka 6 Napisano Septembar 24, 2023 U prolazu, 13 postova Lokacija: Niš Motocikl: Honda CB500X 2023. Prijavi odgovor kao problematičan Drugari, opet se vraćam na redovne servisne intervale i situacija u Nišu, CarBox ovlašćeni servis, je sledeća. Motor sam kupio pre skoro 4 meseca i prešao sam do sada oko 7600km. Prvi servis sam radio na 1200km i tada su mi u servisu rekli sledeći je na 6000km. Pošto nisam ni gledao u servisnu knjižicu pre toga primio sam tu informaciju i toliko. Međutim, ovde na forumu sam pročitao da je servisni interval 1000km pa na 12000 ili na godinu dana. Nisam nešto razmišljao o tome ali sam na 6500km yvao servis da pitam nešto oko dodatne opreme i u toku razgovora smo se dotakli i servisa. Čovek sa kojim sam se čuo rekao mi je da je obavezna zamena ulja na svakih 6000km bez izuzetaka dok je motor u garanciji. Ne znam šta su vama rekli u servisu ali meni podvukli debelom olovkom da je obavezan servis kako su mi rekli ili gubim garanciju. Taj drugi sam uradio na 7050km i opet su mi rekli, sada u šali, vidimo se novembra na 12 000km. Potreban mi je jedan savet. Prilikom pranja motora video sam da gotovo nemam više antifriza u onoj beloj posudi. NIje mi jasno kako sam servis radio pre nešto više od nedelju dana i da to nisu dopunili? Gledao sam da nisam izbušio negde po šumi ali nema nigde da curi, mada boca je skoro pa prazna. Nego, da li mogu da dosipam neki plavi antifriz pošto sigurno sipaju HP Coolant Homdim ili da idem u servis? Mada kakvi su naplatiće mi ponovo usluge servisa 3000din da mi dosipaju antifriz. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 2772 Napisano Septembar 24, 2023 Drug član, 1661 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Meni je receno da je na 6k inspekcijski da se provere tecnosti, zvao drugara da mi zakaze, kaze vec imas 6k, reko vec, kaze ok to ide brzo samo provere motor, trećeg idem pa cu videti sta kazu tacno. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 1266 Napisano Septembar 24, 2023 (promenjeno) Zainteresovan, 826 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan Koji bi bio razlog da ostanes bez antifriza? Pretpostavljam da si nivo gledao sa ugasenim motorom i na centralnom stenderu? Meni u NS nisu rekli nista, sto se tice narednog servisa... Servisni intervali: Promenio Septembar 24, 2023 član Rider000 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ctxorka 6 Napisano Septembar 24, 2023 (promenjeno) U prolazu, 13 postova Lokacija: Niš Motocikl: Honda CB500X 2023. Prijavi odgovor kao problematičan Nije mi žao za ulje ono čuva motor i to nije problem, ali me nervira samo to što u zvaničnom ovlašćenom servisu u NI, BG i NS ne važe ista pravila. Kada sam primetio da nema antifriza bio je na zadnjem štenderu, ali sam posle toga motor spustio i izravnao, sačekao neko vreme ali i daklje se ništa u boci nije pojavilo više on onoga što je bilo. I palio sam ga čak na 4-5min ali ništa. Prosto mi je neverovatno da u servisu ovo nisu primetili ili da se meni posle toga nešto desilo. Ne preporučuje se mešanje sa demineralizovanom vodom, barem sam tako pročitao, već da se dosipa original Hondin HP Coolant koji naravno nigde ne mogu da kupim. Ništa, sutra ću da zovem servis pa ću da vidim šta će da kažu. Inače, u mom korisničkom uputstvu pise da je na 6000km provera "Crankcase breather". Promenio Septembar 24, 2023 član ctxorka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aspirinikus 240 Napisano Septembar 24, 2023 Zainteresovan, 630 postova Lokacija: Nis Motocikl: crf 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Možeš da kupiš originalni antifriz.Ja sam poručivao iz Novog Sada od servisera i stigao uredno brzom poštom.Pitaj servis u Nišu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aspirinikus 240 Napisano Septembar 24, 2023 Zainteresovan, 630 postova Lokacija: Nis Motocikl: crf 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Ako ti fali mislim da imam da ti dam da dosipaš Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ctxorka 6 Napisano Septembar 24, 2023 U prolazu, 13 postova Lokacija: Niš Motocikl: Honda CB500X 2023. Prijavi odgovor kao problematičan 7 minutes ago, aspirinikus said: Ako ti fali mislim da imam da ti dam da dosipaš Hvala! Sutra zovem servis pa ću videti šta kažu i javljam se ako baš bude trebalo. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sharky - Alex 6220 Napisano Septembar 24, 2023 Drug član, 1782 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan Stvarno mislite da honda pravi svoj antifriz? Kupi na pumpi g12 razblazeni i dodaj. Na novoj yamahi je poceo negde da mi curka antifriz posle prvih 50km, zvao servis (platner) rekli mi dolivaj pa cemo videti na prvom servisu na 1000km, verovatno je neka glupost, dotegli selnu na prvom servisu i sve ok. Na CF-u je posle 100km pao antifriz ispod minimuma, to su i napomenuli da ce pasti i da dodam, verovatno u fabrici sipaju a agregat mora malo da radi da bi razvrteo i napunio ceo sistem, mozda je to i kod tebe bio slucaj Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 1266 Napisano Septembar 25, 2023 (promenjeno) Zainteresovan, 826 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan @ctxorkaNisi jedini, proverih antifriz jutros. Ista prica, na minimumu. Kako god da ubacim sliku, forum je okrene naopako... Zvao ovlasceni servis, kazu dodjite jedan dan da pogledamo da ne curi negde... Ne curi nigde... U Honda grupi na FB kazu da je vec poznata stvar da dodju iz fabrike sa niskim nivoom antifriza... Promenio Septembar 25, 2023 član Rider000 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 1266 Napisano Septembar 25, 2023 (promenjeno) Zainteresovan, 826 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan Bio bi negde trag da curi, cisto sve kao suza... Pisali su u grupi na FB da iz fabrike tako izadju, a naravno ovlasceni servisi taman posla da pogledaju nivo antifriza... U svakom slucaju sutra treba do servisa da skoknem da pogledaju i dopune pa ce vidimo... Moj motor ima 1500km na satu... Edit: Dobio sam vise istih odgovora sa pomenute grupe na fb, kazu svi da je i kod njih nivo antifriza bio isti, samo se dolije zerica antifriza i bude na ful... Promenio Septembar 25, 2023 član Rider000 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ctxorka 6 Napisano Septembar 25, 2023 U prolazu, 13 postova Lokacija: Niš Motocikl: Honda CB500X 2023. Prijavi odgovor kao problematičan Kupio sam litar "Hondinog" antifriza i dosipao jedno 200ml otprilike. Sada ću da pratim šta se dešava. Inače, u servisu se isčuđuju i kažu da sam prvi koji je prijavio ovako nešto. Inače, platio sam 850 dinara litar. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6367 Napisano Septembar 26, 2023 Enduraš, 6377 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan On 24. 9. 2023. at 9:59, ctxorka je napisao: rugari, opet se vraćam na redovne servisne intervale i situacija u Nišu, CarBox ovlašćeni servis, je sledeća. Motor sam kupio pre skoro 4 meseca i prešao sam do sada oko 7600km. Prvi servis sam radio na 1200km i tada su mi u servisu rekli sledeći je na 6000km. Pošto nisam ni gledao u servisnu knjižicu pre toga primio sam tu informaciju i toliko. Međutim, ovde na forumu sam pročitao da je servisni interval 1000km pa na 12000 ili na godinu dana. Nisam nešto razmišljao o tome ali sam na 6500km yvao servis da pitam nešto oko dodatne opreme i u toku razgovora smo se dotakli i servisa. Čovek sa kojim sam se čuo rekao mi je da je obavezna zamena ulja na svakih 6000km bez izuzetaka dok je motor u garanciji. Ne znam šta su vama rekli u servisu ali meni podvukli debelom olovkom da je obavezan servis kako su mi rekli ili gubim garanciju. Taj drugi sam uradio na 7050km i opet su mi rekli, sada u šali, vidimo se novembra na 12 000km. Bas cudno, ja sam kod njih radio prvi servis na crf300l na 1000 km kao sto pise u servisnoj knjizici, rekli su mi sledeci je na 12.000 km ili na godinu dana, takodje kao sto pise u servisnoj knjizici. Nesto mi je nemoguce da oni mogu da zahtevaju cesce servise nego sto je proizvodjac predvideo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...