Jump to content

Moto Zajednica

CB 500X novi

Recommended Posts

• U prolazu, 10 postova
  • Motocikl: Honda CB500X 2023.

Može li neko da mi preporuči top case? Bitno mi je da može da stane kaciga, da lepo čuči na motoru, ne štrči previše pozadi i da ne smeta suvozaču 😅

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1682 postova
  • Motocikl: Honda NC750x

Ls2, ima tema LS2 koferi, uzeo sam za Nc 45l, stane kaciga i rukavice :D lepo izgledaju, evo god dana nije mrdnuo, postavljeni su unutra, cena je nesto manje od 200 eura u Moto bike-u.

• Zainteresovan, 845 postova
  • Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24-------------------------

Mislim da LS2 nece moci jer CB500X nema nosac kofera, a LS2 nema nosace za CB500X... 

Ja sam na CB500X imao Shad SH44 + shad naslon za suvozaca, lepo mu je čučao i jedini je od kofera koji ima nosac takav da ne moraju da se uklanjaju fabricke rucke kod suvozaca sa motora... 

Na slici deluje glomaznije nego sto jeste... 

20240331_175536.jpg

Ostao mi nosac navigacije/multimedije sto ide iza vetrobrana, ako nekome treba...

I zastita za hladnjak za CB500X sa teleskopskim vilama.

Promenio član Rider000
  • Sviđa mi se 2

• Svrati ponekad, 389 postova
  • Motocikl: '23. CB500X (prethodno '98. XL600V)

I ja preporucujem Shad , samo najveci 58X, a ima 3 nivoa podesavanja 46/52/58L vec sam spominjao. Isto ostaju fabricke rucke, ima naslon sa saputnika. 
Dosta aerodinamican i ne smeta ni pun na brzinama od 130-150kmh. Stane bas puno toga u 58L, dve full face kacige i jakna recimo.

Promenio član Blackened
  • Sviđa mi se 1

• Ne silazi, 7358 postova
  • Motocikl: TDM 900

Givi Kappa provereno i ima ih najviše. Može svašta polovno da se nađe i malo je lakše za delove. Ja doduše nisam bas oduševljen Maksijom. Nekako su nežne. Imao sam Maksiju 1, 2 i 3... Trojka mi je "onako". 

SHAD je dobar, malo ređi Hepco Becker isto odličan. Robustni i dobri koferi. Ima više modela, meni se Orbit dopada. U suštini ne možeš da pogrešiš.

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 10 postova
  • Motocikl: Honda CB500X 2023.

Hvala na predlozima :) 

Pre 5 sati, Rider000 je napisao:

Mislim da LS2 nece moci jer CB500X nema nosac kofera, a LS2 nema nosace za CB500X... 

Ja sam na CB500X imao Shad SH44 + shad naslon za suvozaca, lepo mu je čučao i jedini je od kofera koji ima nosac takav da ne moraju da se uklanjaju fabricke rucke kod suvozaca sa motora... 

Na slici deluje glomaznije nego sto jeste... 

20240331_175536.jpg

Ostao mi nosac navigacije/multimedije sto ide iza vetrobrana, ako nekome treba...

I zastita za hladnjak za CB500X sa teleskopskim vilama.

Hvala na slici, ovaj izgleda baš dobro, a nije ni nešto mnogo skup, verovatno ću njega i uzeti.

Pre 2 sati, Blackened je napisao:

I ja preporucujem Shad , samo najveci 58X, a ima 3 nivoa podesavanja 46/52/58L vec sam spominjao. Isto ostaju fabricke rucke, ima naslon sa saputnika. 
Dosta aerodinamican i ne smeta ni pun na brzinama od 130-150kmh. Stane bas puno toga u 58L, dve full face kacige i jakna recimo.

Ovo bi bilo idealno iskreno, ali 40k za kofer nije jeftino. Možda nekad u budućnosti :) Hvala svakako na predlogu!

Btw pitanje za @Rider000 i @Blackened: Vidim da obojica imate deflektor na viziru. Koliko pomaže od vetra i da li je bolje uzeti npr. Givi povišeni vizir ili staviti ovaj deflektor na fabrički vizir? Meni je fabrički podignut maksimalno, ja sam 170cm visok i tačno mi u glavu udara vetar. Hvala unapred :) 

• Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24-------------------------

@ShomyTKDKoliko me secanje sluzi vozio sam 110-120 sa dignutim vizirom na kacigi sa tim deflektorom... Prodao sam motor proletos pa se ne secam

• Hvala 1

• U prolazu, 71 postova
  • Motocikl: CB500XA

Ako moze mala pomoc, gde naci momente stezanja srafova za vile? Tacnije hocu sad u toku zime da uradim servis prednjih vila pa mi trebaju ti podaci. Takodje svaki savet za servis vila je vise nego prihvatljiv :)

@OkramovskiKoje godiste? 2022+ su USD vile.

@Okramovski

Nadam se da je od pomoci... 

TorqueSetf14e0ef5d0099434.thumb.jpg.2c0e1d91d531ff85a910ffae0a4edf58.jpg

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 38 postova
  • Motocikl: Honda CB 650 f. 2015, Honda NC 750x DTC 2019, Honda CB 500X 2023, Honda NC 750x 2025

Ove godine sa CB 500x sam odvezao 8000 km, najduža relacija je bila 2400 km (Start Zenica- BiH, Srbija (Kladovo), Rumunija (Translapina, Turda, Transfargasan) preko Bugarske do Srbije-Krusevca, Raske, Gusinja na Albaniju, Sh 20, Skadar,CG Ulcinj, H.Novi, Hrvatska- Dubrovnik,  Metkovic BiH -Mostar,  Sarajevo do Zenice. 

Potrosnja oko 3l. ...

• Sviđa mi se 6

• Integrisan, 4984 postova
1 hour ago, motoze said:

Ove godine sa CB 500x sam odvezao 8000 km, najduža relacija je bila 2400 km (Start Zenica- BiH, Srbija (Kladovo), Rumunija (Translapina, Turda, Transfargasan) preko Bugarske do Srbije-Krusevca, Raske, Gusinja na Albaniju, Sh 20, Skadar,CG Ulcinj, H.Novi, Hrvatska- Dubrovnik,  Metkovic BiH -Mostar,  Sarajevo do Zenice. 

Potrosnja oko 3l. ...

Na koliko obrtaja i koja brzina je u pitanju?

Meni je oko 4L po Rumuniji bilo, ali bas sam ga shibao: iz Sebes-a krug kroz Translapinu/Transfargasan, 485Km, nesto ispod 7h voznje.

Ali tako  3.5-4 uglavnom na ovih 25K sto sam napravio (mada imam i 150/70 zadnju gumu pa je brzinometar tacan skoro u kmh sa GPS-om)

Bas je mali potrosac, offroad, sa punim rezervoarom, ceo dan 10-12h sati bez problema, nema razmisljanja o pumpi.

Inace imao sam prvi kvar pre dva meseca. Pukla mi sajla gasa na oko 20K, u sred duzeg puta, na nekim planinama u Italiji, pa sam skrpio kod lokalnog mehanicara (mora rezervoar da se skida). Kasnije mi u Spaniji u ovlascenom Honda servisu zamenili za original, priznali su garanciju (obe sajle, dve idu), i oprali su motor (isto kada sam i servis radio, srede ga) :)

Promenio član Blackened
  • Sviđa mi se 3

• U prolazu, 38 postova
  • Motocikl: Honda CB 650 f. 2015, Honda NC 750x DTC 2019, Honda CB 500X 2023, Honda NC 750x 2025
Pre 6 sati, Motorcyclist je napisao:

Na koliko obrtaja i koja brzina je u pitanju?

Nije bilo forsiranja jer smo bili u grupi. Meni svaka voznja preko 100 na CB nije bila baš  ugodna mada sam stavio veci Givi vizir a i obrtaji su isli preko 6000 

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 38 postova

Doslo je vrijeme poslije nepune dvije godine i predjenih 16000 km da se rastanem sa CB 500X, novom vlasniku zelim puno lijepih i sretnih kilometara.

Dugo sam razmišljao o nasljedniku izmedju V stroma 650, versysa 650 iskljucivo novih.

Medjutim u zadnji momenat se pojavio novi redizajnirani model NC 750x  za 2025 i odluka je pala.

Narucio sam ga, platio avans, isporuku ocekujem u martu 2025 godine..

Screenshot_20241204_211701_Chrome.jpg

• Sviđa mi se 6
  • Podržavam 1

15 hours ago, markommarko said:

@Blackened Koje gume imaš i što baš 150/70? Tnx

Vozim van puta vise, pa ima veci izbor guma u 150/70, i uza/visa guma je malo bolja. Dobijes i blago na visini oko 9mm :). Prvo sam presao na Michelin Anakee Adventure (doduse ona postoji u 160/60), sada imam TKC70 Rocks, ona nema u 160/60.

Promenio član Blackened
  • Sviđa mi se 1

• Drug član, 1111 postova
  • Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750,BMW F900 GS⬜🟦🟥

Sa nc sigurno ne mozes da pogresis,dvoumio bih se  između versisa 650 i njega..Strom mi ne bi bio u uzem izboru zbog estetike iako je mehanički odličan.

Vrlo su slicni,kawa ima malo veći rezervoar malo duži hod  na oba amorta,maloo više hp i više sedište,malo vece diskove ali nema frunk i sigurno će nc biti utrživiji u postprodaji.

Ovo je versis za '24 možda ima promena za model '25..!?

Screenshot_20241208_121415_Chrome.thumb.jpg.f618cd46e326b550f2df33cf63f0cc90.jpgScreenshot_20241208_121432_Chrome.thumb.jpg.732ed9b75c0a47b3ea762e1f1e9fbf1a.jpg

Promenio član Džim Džarmuš
  • Sviđa mi se 2

• U prolazu, 38 postova

@Džim Džarmuš oko 2 mjeseca je trajala borba sta kupiti poslije CB. Ova razlika u 10 ks snage ce napraviti onu razliku za mene u snazi koja je falila CB-u. 

Upravu si sto se tice vrijednosti, ipak Honde bolje drze cijenu kao polovni.

• Podržavam 1

• Drug član, 1111 postova
  • Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750,BMW F900 GS⬜🟦🟥

Pogledaj sam čega ima više na ulici..u tom smislu.I ako ne treba razmisljati o post prodaji kod kupovine,ipak skoro svi to rade..Čestitam 🍻

• Hvala 1

Uglavnom ljudima dosadi isto vozilo posle par godina... Pogotovo ko se samo vozika okolo naokolo.

Ko putuje malo je drugacije, jer vise nije sav fokus na motoru, nego na avanturi... Najbitnije da je pouzdan jer se voze duze ture.

I ja sam se dvoumio da li NC ili Strom, idalje su mi oba tu negde, samo je presudilo jer je Strom komforniji, ima vise snage i malo je veci od NCa. NC s druge strane ima svoje prednosti kao sto su potrosnja, ptrljaznik, lepsa prednjica...

Strom mi je za sad prosek 5L/100km ali bas svakakve voznje, koja ukljucuje autoput 140+km/h i dinamicnu voznju po magistralama, kad izbacim autoput iz rute, spadne na oko 4.4L/100km.

CB je dobar motor, jako dobar. Samo logicno nije toliko prijatan za "brzu" voznju autoputem kao Strom i NC. 

• Sviđa mi se 2

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja