Jump to content

Moto Zajednica

CB 500X novi

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 408 postova
  • Motocikl: '23. CB500X (prethodno '98. XL600V)

Nema mali servis na 6000km, nisi dobro video u knjizici (u knjizici pise samo neka inspekcija, ako hoces da pogledaju sve, pitao sam, nista do 12K). Ja sam inace malo dolio ulje na oko 7K (oko 1.5-2 deci), otislo je blago ispod minimuma, sad ne znam koliko su sipali na prvom servisu.

Promenio član Blackened

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 3096 postova
  • Motocikl: Versys 650 Kiklop
9 hours ago, ctxorka said:

I kada smo kod servisa, meni je prvi naplaćen 13 122din. Klasika, zamenjeno ulje, filter i podloška.
Sigurno bi barem 50% bilo jeftinije da sam menjam, ali je motor u garanciji pa ne smem. Sigurno će drugi servis da bude skuplji posto ima dista toga da se proveri. 

...proveriće kako da neće... 

Ali skuplji je svakako. 

• Drug član, 873 postova
  • Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24-------------------------

Gledam crash barove, pa videh da se dosta ljudi zalilo na Givi, navodno stvaraju velike vibracije u voznji...

Sad ne znam da li staviti onaj manji Motech-ov ili gornji i donji Givi...:na_glavi:

Meni GIVI deluje najbolje, a pokriva i gore i dole. Za vibracije nisam siguran, bez icega motor ima vibracije, mislim da nije do barova toliko, vozio sam cbx i sa i bez barova, nisam primetio razliku. A sada novi bez barovao kao da ima i najjace vibracije (7K sam presao do sada).

Promenio član Blackened

• Drug član, 873 postova
  • Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24-------------------------

Deluje i meni al ako uzmem pa bude vibrirao kao lud, dobicu nervni slom :jee:

Ima i moj vibracije tu oko 105km/h , ima da se uzmu Grip Puppies, kazu da pomazu dosta bas. Meni u sustini i ne smeta, motor je, parallel twin 180°, mora malo i da vibrira... Malo treba opustiti stisak na rucke i nositi rukavice naravno i bude to ok.

Najbolja opcija sto se tice crash bar-ova bi bio Seba al' dzaba kad sam ja 150km od BGa, a motor mora biti tamo 4 dana... Nije mi izvodljivo...

Promenio član Rider000

• Drug član, 873 postova

Mnogo mi se svidja Hondica, jos malo pa prvi servis. Nisam je jos uvek zatezao preko pola gasa ali iovako osetim da ima dovoljno snage, moja voznja je do nekih 110km/h, preko toga jako retko idem.

Sto se mene tice imam samo 2 zamerke, posle nekih sat vremena voznje pocnu da me bole gluteusi(guzovi), malo se repozicioniram pa izdrzim jos malo. Cuo sam se sa Srdjanom pa cu vrv ubaciti penu.

Druga je kratko svetlo, jako je ali daljina snopa mi je nekako bas kratka. Sa dugim svetlom je perfekcija, bas predobro svetli. No, kad moram spustiti duga, nekako mi je snop kratkog, previse kratak... 

Lep dodatak su zmigavci koji uvek svetle kao poziciona svetla. 

Instrument tabla iako relativno prosta ima i par zanimljivih opcija. Stavio sam onaj marker koji ostane kratko na obrtajima na kojim se presalta brzina, a mogu i dole desno da se stavi i digitalni obrtaji. 

Predobro upija neravnine, tamo gde sam na skuteru odskakao od sedista ovde Honda samo pleše. Mnogo lepse sedeti visoko, sa motorom izmedju nogu. 

Potrosnja=upaljac. :)

20230831_224302.jpg

• Sviđa mi se 4

• Drug član, 873 postova

@MotorcyclistNisam ni znao da moze. Izguglah sad, moze da se podesi, hvala:na_glavi:

• Sviđa mi se 1

• Integrisan, 9329 postova
  • Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD

Svaki far mora imati podešavanje kako po vertikali tako i po horizontali.

Srafici se nalaze sa zadnje strane ili odozgo, stelanje moze biti ručno, elektro (samo visina) ili kombinacija ručno/elektro.

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 873 postova

@SatelisHvala Dare, nasao sam pa cu samo malo podici snop oborenog svetla.  :)

FB_IMG_1693611954880.jpg

• Drug član, 873 postova

Odradjen prvi servis, kakvo li je ovo ulje, s komadicima zlata :jee:

20230912_174821.thumb.jpg.31aa4a6122800ea7bd5dff650a158571.jpg (Upisali na fakturu stanje: 1248km, a servis uradjen na 940km...)

I u povratku zvanicno, prvih 1000km :)

Zavrnuo sam pun gas u povratku, ide to lepo , za cas 120km/h, dosta...

1000014319-01.thumb.jpeg.f6d245b20b94900ab1896fc7eb9c8b2a.jpeg

1000014316-01.thumb.jpeg.f818fb360c5ee6de4c909c938f3f10d4.jpeg

Serviser nije žalio kad je podmazivao lanac. 

20230912_152400.thumb.jpg.3a61590c42e0366e439ae124729fb218.jpg

A tu je i media kontroler kad se sluza muzika, da se moze kontrolisati ista bez cackanja telefona. Udjes u naselje, ugasis muziku i voziii....

20230912_180252.thumb.jpg.1ad0f1baf7c5a02b74742588fefc3b0d.jpg

Promenio član Rider000
  • Sviđa mi se 3

• Zainteresovan, 555 postova
  • Motocikl: Kymco VisaR 110, Honda VFR1200XD, Tomos A3 SL, Sherco SEF-300
6 hours ago, Rider000 said:

kakvo li je ovo ulje, s komadicima zlata 

Famozno 10-30 ulje koje niko neće da drži na lageru, a Honda ga smatra bogom danim za svako njeno vozilo, a čini mi se i radne mašine. Većinom ljudi sipaju 10-40 kad negde van Honde rade servis.

• Sviđa mi se 1

Bezveze, treba sam uraditi servis - posle prvog servisa na 1000km, na 6000km sam primetio da je ulje otislo ispod minimuma, dolio sam oko 250ml, uglavnom na visim temperaturama vozeno i veci deo u visokim obrtajima, mozda ima veze i to - nije strasno ali nisam ocekivao.

Promenio član Blackened

• Drug član, 3096 postova
  • Motocikl: Versys 650 Kiklop
9 hours ago, maza1 said:

Famozno 10-30 ulje koje niko neće da drži na lageru, a Honda ga smatra bogom danim za svako njeno vozilo, a čini mi se i radne mašine. Većinom ljudi sipaju 10-40 kad negde van Honde rade servis.

Ima ga sad već kojekude, ali cena za ovu njihovu polusint je bezobrazluk po mom mišljenju. 

EDIT samom sebi :  "nije snajka skup paradajz već si se ti loše udala". 

Promenio član Andrej_Hotstepper
  • Sviđa mi se 1

• Drug član, 873 postova

Fabrika propisuje to ulje, to meću... Ne samo oni već svi servisi širom sveta... Kad valja onima u Vijentamu, valja i nama ovde...

Ne marim mnogo, ionako je sledeci tek za 12.000km ako se ne varam, al eto ajd da podelim... 12.000km su skoro 2 sezone... 

• Drug član, 873 postova

Ja u Audiju A6 3.0 V6 , 0W-30, tako je odrzavan i pre uvoza, licno sam ga uvezao od drugog vlasnika, nikad problem. Vozen i zimi i leti. Tek od ove god. sipano 5W-30. 

Svakako nije za poredjenje al ajd, sumnjam da Honda preporucuje ulje koje nije OK.

Promenio član Rider000

• Drug član, 873 postova

A sta ces, ovlasceni servis dere i tu se ne moze mnogo ako hoce da se odrzi garancija... 

Nego nikako da se dogovorim sa sobom sta raditi po pitanju prtljaga... Da li staviti bocne kofere(neke manje naravno oko 30L) plus dry bag od 30L na suvozacki deo sedista ili top case plus dry bag na istom mestu... Da li alu ili plastika... :stabre:

SW Motech ima lep set kofera za ovaj motor ali cena je abnormalna, samo bocni koferi su 110.000din bez nosaca...

Neke od ideja u prilogu...

SW Motech:

Screenshot_20230913_161135.jpg

Screenshot_20230913_161142.jpg

Screenshot_20230913_161114.jpg

Givi:

FB_IMG_1694547172895.thumb.jpg.bd6b5b40fc5cf3f8b8dce44f582f127c.jpg

FB_IMG_1694380484562.jpg

FB_IMG_1694380488678.jpg

FB_IMG_1693227604819.jpg

FB_IMG_1693203375652.jpg

Promenio član Rider000

• BJB Maxi scooter club, 1668 postova
  • Motocikl: Sanja o NT1100 :)
Pre sat vremena, Rider000 je napisao:

12.000km su skoro 2 sezone... 

Ne cekaj 2 sezone na zamenu,menjaj ulje jednom godisnje. Presao 5 ,9 ili 12 000,nebitno,svake godine zamena. Ali naravno ne po cenovniku ovlascenog servisa. :jee:

Promenio član DaliborBP
  • Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• Drug član, 873 postova

Primio k' znanju. 

Nego sta s garancijom onda?

• BJB Maxi scooter club, 1668 postova
  • Motocikl: Sanja o NT1100 :)

Ovo sam mislio nakon garancije. 

Ja sam za to da se u garanciji vozi u ovlasceni,nakon isteka svi znamo gde treba. :takoje:

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 1716 postova
  • Motocikl: Kawasaki Versys 1000 Grand Tourer

Možda sam, kao vlasnik SW-M plastičnih kofera, subjektivan ali mi nekako ne ide kombinacija robusnih ALU kofera sa elegantnom, gracilnom, Hondinom linijom. :neznam: Ono, u krajnjoj liniji, trebaće ti i torba i koferi. Npr. kada sam u Junu vozio Jadranku i Istru vukao sam stvari u koferima jer smo ostali 6 dana, dok sam krajem Avgusta išao u Igalo sa noćenjem usput (tako i u povratku) i posao mi je završavao top case plus rol torba. Proceni šta ti je prioritet pa kreni od toga. Preporučio bih ti da, uz kofere, uzmeš i unutrašnje torbe jer u mnogome olakšavaju manipulaciju prtljagom kako prilikom pakovanja, tako i tokom putovanja (izvadiš torbu umesto da skidaš ceo kofer/e). Moj glas za mat crni set.:)

• Sviđa mi se 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja