bobbra 1428 Napisano Octobar 13, 2021 Svrati ponekad, 435 postova Lokacija: beograd Motocikl: Royal Enfild meteor 350 Prijavi odgovor kao problematičan Kakvo osvezenje u ova tmurna vremena kad se slabije putuje ,hvala sto ste podelili ovo putovanje sa nama bas ste nam podigli raspolozenje bar meni a verujem i ostalima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dtesic 372 Napisano Octobar 13, 2021 Svrati ponekad, 428 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: kavasaki kle, BMW K 1200RS Prijavi odgovor kao problematičan Hvala ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AMomcil 641 Napisano Novembar 3, 2021 Svrati ponekad, 103 postova Lokacija: Oslo, Norveška Motocikl: BMW R1150RT Prijavi odgovor kao problematičan Hvala na izveštaju. Skroz drugi prevoji nego što sam prolazio prošlog leta (pa i ranije). Izgleda da sam išao baš na te poznatije, iako sam nabadao prilično nasumično po mapama koje su nekad bile na https://www.alpineroads.com/ (usput, zna li neko da li je negde sačuvan stari sadržaj tog sajta?). Lepo je videti koliko puno toga Alpi mogu da pruže i da se može stalno vraćati na nove ture i vrhove. Posebno je interesantno videti te uske puteve. Kako tu ide sa mimoilaženjem? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
e-mayl 1783 Napisano Novembar 3, 2021 abc, 894 postova Lokacija: Pula Motocikl: BMW GS 1250 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Izgleda puno uže nego što stvarno jeste. Bez problema se mimoilazi. Uglavnom na manjim prevojima (manje poznatim) nema nekog prometa. Tu i tamo po neki auto i motor. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tedybear 882 Napisano Novembar 3, 2021 Svrati ponekad, 267 postova Lokacija: Bled, SLO Motocikl: Stelvio. Prijavi odgovor kao problematičan I biciklisti, biciklisti, biciklisti. Bar po mojim iskustvima. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
e-mayl 1783 Napisano Novembar 3, 2021 abc, 894 postova Lokacija: Pula Motocikl: BMW GS 1250 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Da, i biciklisti u velikom broju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AMomcil 641 Napisano Novembar 3, 2021 Svrati ponekad, 103 postova Lokacija: Oslo, Norveška Motocikl: BMW R1150RT Prijavi odgovor kao problematičan Biciklisti su najbrojniji, po mom iskustvu, u prvih nekoliko nedelja posle velikih biciklističkih trka (Tur i Điro). Još dok ima poruka trkačima kredom po asfaltu. Ima ih jasno stalno, ali mi je bivši kolega, pasionirani holandski bicklista, pričao da baš voli da ode na odmor neposredno posle Grand Tura i napadne iste vrhove gde je i peloton prolazio. Mislim da sam se na Col du Galibier (valjda 2011-e) pentrao sasvim slučajno svega nekoliko dana posle Tura. Put je bio sav išaran, a biciklista bilo kao na biciklističkoj stazi. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
m.milivojevic 1857 Napisano Novembar 3, 2021 Drug član, 1115 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS 2009 K25 Prijavi odgovor kao problematičan 9 hours ago, AMomcil said: Hvala na izveštaju. Skroz drugi prevoji nego što sam prolazio prošlog leta (pa i ranije). Izgleda da sam išao baš na te poznatije, iako sam nabadao prilično nasumično po mapama koje su nekad bile na https://www.alpineroads.com/ (usput, zna li neko da li je negde sačuvan stari sadržaj tog sajta?). Lepo je videti koliko puno toga Alpi mogu da pruže i da se može stalno vraćati na nove ture i vrhove. Posebno je interesantno videti te uske puteve. Kako tu ide sa mimoilaženjem? Probaj ovde: Wayback Machine WEB.ARCHIVE.ORG vratio sam se na 2013-u i vidim mape: Alp Map WEB.ARCHIVE.ORG The Best Motorcycling Roads in the Alps 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AMomcil 641 Napisano Novembar 5, 2021 Svrati ponekad, 103 postova Lokacija: Oslo, Norveška Motocikl: BMW R1150RT Prijavi odgovor kao problematičan @m.milivojevic Hvala puno, to je to! Pokušavao sam i sam preko archive.org, ali nisam uspeo da pogodim dobar datum i pravi link. Ovaj tvoj drigi link na alpmap.php iz 2013 je pun pogodak! Ako neko planira turu bilo gde kroz Alpe, mislim da je ovo i dalje najbolji izvor informacija. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4751 Napisano Novembar 6, 2021 Ne silazi, 5547 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan U vreme dok sam se malo češće muvao Dolomitima, ovo mi je bio omiljeni sajt za planiranje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
e-mayl 1783 Napisano Novembar 6, 2021 abc, 894 postova Lokacija: Pula Motocikl: BMW GS 1250 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Ovaj sajt ima puno podataka o prevojima. Problem je što se plaća i talijanski jezik I passi e i valichi alpini e appenninici migliori per i propri tour moto in ItaliaLe Strade Italiane più belle WWW.LESTRADEITALIANEPIUBELLE.IT I passi italiani, i Valichi e i colli piu belli da percorrere in moto. Una delle Mappe piu complete sui punti di interesse tanto amati per i tour moto Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
draki 2536 Napisano Novembar 6, 2021 Vozac A kategorije :D, 929 postova Lokacija: Beograd - povremeno Bijeljina,RS Motocikl: Suzuki V Strom DL 650 Prijavi odgovor kao problematičan Dok cekam gospodara slova da dopise nastavak pregledacu snimke @e-mayldrago mi je da te ponovo vidim pa makar i na fotografijama 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
e-mayl 1783 Napisano Novembar 9, 2021 abc, 894 postova Lokacija: Pula Motocikl: BMW GS 1250 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Hvala na izveštaju. Skroz drugi prevoji nego što sam prolazio prošlog leta (pa i ranije). Izgleda da sam išao baš na te poznatije, iako sam nabadao prilično nasumično po mapama koje su nekad bile na https://www.alpineroads.com/ (usput, zna li neko da li je negde sačuvan stari sadržaj tog sajta?). Lepo je videti koliko puno toga Alpi mogu da pruže i da se može stalno vraćati na nove ture i vrhove. Posebno je interesantno videti te uske puteve. Kako tu ide sa mimoilaženjem? Ovo je link na sajt sa puno korisnih informacija Wintersperre und Verkehrslage Alpenpässe - Alpen-Motorrad-Guide ALPENROUTEN.DE Tagesaktuelle Infos über Wintersperre und Verkehrslage für 281 Alpenpässe und -tunnel. 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
e-mayl 1783 Napisano Novembar 10, 2021 abc, 894 postova Lokacija: Pula Motocikl: BMW GS 1250 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Čekamo i dalje... 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pedja atlantic 200 77 Napisano Novembar 10, 2021 Svrati ponekad, 34 postova Lokacija: Vrbas Motocikl: Piaggio Vespa 134ccm 1982. Yamaha Dragstar 650 2008. Prijavi odgovor kao problematičan Odlicna tura.Pozdrav. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bruno 68 2710 Napisano Novembar 12, 2021 Drug član, 2105 postova Lokacija: Borca - Greda Motocikl: V-Strom 1050 XT Prijavi odgovor kao problematičan Super. Da li mi se cini ili je C-19 dokumentacija na dohvat ruke? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
e-mayl 1783 Napisano Novembar 18, 2021 abc, 894 postova Lokacija: Pula Motocikl: BMW GS 1250 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
crni5653 120 Napisano Novembar 27, 2021 Svrati ponekad, 105 postova Lokacija: Aleksinac Motocikl: HONDA CBR 500 Prijavi odgovor kao problematičan Ko kaze da guzva ne moze da se izbegne,ali treba dobra navigacija i poznavanje geografije malo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MP3 216 Napisano Januar 27, 2022 Svrati ponekad, 229 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki V strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Steta sto nas jos iz Srbije ne pustaju u Italiju, Dolomiti su mi neostvarena zelja! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
m.milivojevic 1857 Napisano Januar 27, 2022 Drug član, 1115 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS 2009 K25 Prijavi odgovor kao problematičan Steta sto nas jos iz Srbije ne pustaju u Italiju, Dolomiti su mi neostvarena zelja!Ja se madam da ce se promeniti odluka do letaSent from my iPhone using Tapatalk 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tedybear 882 Napisano Maj 11, 2022 Svrati ponekad, 267 postova Lokacija: Bled, SLO Motocikl: Stelvio. Prijavi odgovor kao problematičan Danas 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DraganNS 8011 Napisano Maj 11, 2022 Drug član, 1699 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Kawasaki Versys 1000 Grand Tourer Prijavi odgovor kao problematičan Jel ima snega na Dolomitima? Da li je realno krajem Maja očekivati da je prohodno? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tedybear 882 Napisano Maj 12, 2022 (promenjeno) Svrati ponekad, 267 postova Lokacija: Bled, SLO Motocikl: Stelvio. Prijavi odgovor kao problematičan Pre 4 sati, DraganNS je napisao: Jel ima snega na Dolomitima? Da li je realno krajem Maja očekivati da je prohodno? Za one glavne pasove iznad 2200 metara, ne bi znao tačno. Ja sam bio zapravo u Karnijskim alpama, to je oko grada Tolmezzo prema severo zapadu i ovo na slici je bila najviša tačka. Pasove u Dolomitima bih proverio putem web camera. Promenio Maj 12, 2022 član Tedybear 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tedybear 882 Napisano Maj 12, 2022 Svrati ponekad, 267 postova Lokacija: Bled, SLO Motocikl: Stelvio. Prijavi odgovor kao problematičan /images/logos/og_logo.png Alpski prelazi WWW.AMZS.SI Seznam alpskih prelazov Trenutno stanje. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tedybear 882 Napisano Maj 19, 2022 Svrati ponekad, 267 postova Lokacija: Bled, SLO Motocikl: Stelvio. Prijavi odgovor kao problematičan Danas 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...