Jump to content

Moto Zajednica

Cena goriva u 2021, 2022, 2023, 2024, 2025, 2026.......

Recommended Posts

• 4_tocka_i_karoserija, 1867 postova
  • Motocikl: -
Pre 21 sati, Jupiter je napisao:

Biće jeftinih polovnjaka! :BMW2:

WWW.BLIC.RS

Nešto više od trećine nemačkih vozača planira da ostavi automobil kod kuće zbog enormnog skoka...

Jbt, svaki dan čitamo o apokalipsi u Nemačkoj.

Nadam se da to neće da se prelije u Austriju. Zbog @lencuga. Nije mi zbog nas. Za nas ne brinem.

Ima ko brine o nama.

• Sviđa mi se 2
  • Haha 3

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Quid Quid latine dictum est altum viditur!, 955 postova
  • Motocikl: KTM 1190 ADV, Yamaha R1 RN22 Big Bang

@zaludan, kada su skocile cene prvi put onako drasticnije sedimo u stanu i slusamo tisinu sa ulice, koja je inace bas prometna, kaze devojka al su  se stisli :D. Medjutim posle dva dana kao i ranije samo tutnje. Generalno mislim da u proseku ljudi potrose oko 100 litara goriva mesecno sto na trenutnu razliku u ceni izadje 50 eura vise. Nije da ne moze da se izdrzi tako da je vise psihicki sok nego realna pretnja po budzet. Naravno zbog trenutnog politickog stanja moraju da vode taj propagandni narativ.

• Ne silazi, 1335 postova
  • Motocikl: Y
pre 34 minuta, lencuga je napisao:

@zaludan,   potrose oko 100 litara goriva mesecno sto na trenutnu razliku u ceni izadje 50 eura vise.

Slusam drugara iz nemacke i samo kuka skupo gorivo i sve ostalo.

Licno mislim, ali ozbiljno, da je vama tih 50e vece u  zivotu nego nama ovde sirotinji 500e.

Al nikako ne mogu da svarim kad vidim u marketima da vade iz novcanika po cent dva ili vec koji su apoeni.

Moje misljenje, nista lose nisam mislio al nek mi neko objasni zasto je tamo takva frka ako je gorivo 2+ evra a plate nekoliko puta vece od nasih.

A kad se ima onda se qrci i tako u krug.

Cast izuzecima, naravno :)

Tako se jedan moj kolega qrcio dok je bilo svega i svacega u sretna vremena, pukne biznis a on nema ni cvonjka.

Pitam ga gde su mu pare a on kaze nema.

Kako nema ?

Kaze on nema. Sve sam trosio misleci da će biznis trajati doveka.

To je ta filozofija .. 

• 4_tocka_i_karoserija, 1867 postova
  • Motocikl: -
Pre sat vremena, travelman je napisao:

Slusam drugara iz nemacke i samo kuka skupo gorivo i sve ostalo.

Licno mislim, ali ozbiljno, da je vama tih 50e vece u  zivotu nego nama ovde sirotinji 500e.

Takvima kao što je tvoj drugar verovatno i jeste. 

Biće da je od onih što odu preko, pa svima ovde objašnjavaju kako nije tamo baš tako dobro jao što se ovde misli, ali se ipak ne vraća, već sa sigurne distance drži predavanja.

Znam i ja neke takve.

Naduvam ih čim krenu da objašnjavaju kako im je teško.

Za mene će ostati večna zagonetka kako je došlo do toga da dijaspora ima pravo glasa. Mislim, zamisli, @lencuga sedi u Beč, Nemačka, objašnjava mi kako je njemu teško, i još ima pravo da bira ko će ovde nama da vlada!!!???!!!

(Znam da je svugde tako)

• Sviđa mi se 2
  • Haha 1
  • Podržavam 5

• Zainteresovan, 330 postova
  • Motocikl: Trio Mustang 125cc
Pre sat vremena, travelman je napisao:

Al nikako ne mogu da svarim kad vidim u marketima da vade iz novcanika po cent dva ili vec koji su apoeni.

Po meni ovo je ok mentalitet. Zadnjih par meseci radim u apotekama i ne bi verovali koliko ima ljudi da udju i traze masku. Maska kosta 5-8dinara, lik izvadi 10-20dinara, uzme masku i ode bez kusura. Pa gde je tu logika  ebemu mu misa. Pa ili onda uzmi 2-3 maske pa eventualno ostavi 1-2 dinara. Ili uzmi kusur pa ces imati sitno za sledecu masku. Fakticki na cenu proizvoda ti si jos 100%-120% ostavio na poklon. Nisu ovo neke pare, ali se skupe na kraju meseca. 

Drugar jedan dok je jos bio student (2018-2019) izvede eksperiment i par meseci za redom svu tu sicu koju dobije u novcaniku, od 1 do 10-20dinara stavi u kasu. Na mesecnom nivou mu ostajalo 700-800dinara. Jbg, tad si za to mogao na 5-6 kafa da odes a ne da ostavis po pultovima jet te sramota da uzmes ili ne maris.

• Podržavam 2

@lencuga  je prica za sebe :) ...

pre 3 minuta, Tarmi636 je napisao:

Po meni ovo je ok mentalitet. 

Ok slazem se sa tobom.

A sad mi reci zasto ti koji uzimaju dinar dva tri kusura u marketima dodju na pumpu sa 1000 dinara a onda sipaju 1001 ili 1002/3/5 dinara a daju samo crvenu.

Ja kad sipam za crvenu obicno prekidam na 990/1/2

Nije problem u centu ili dinaru nego u pogledima na svet.

Po marketima kolica razbacana na parkingu a cim stave da je potrebno ubaciti kovanicu od 5 dinara kako bi ih izvukao svi se ubise da ih vrate na mesto bojeci se da se neko neobogati sa njihovih 5 dinara.

Dakle, benzin na 300 dinara a u kolica min 50 dinara:)

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 4

• Ne silazi, 1797 postova
  • Motocikl: mali strom
pre 39 minuta, Tarmi636 je napisao:

Po meni ovo je ok mentalitet. Zadnjih par meseci radim u apotekama i ne bi verovali koliko ima ljudi da udju i traze masku. Maska kosta 5-8dinara, lik izvadi 10-20dinara, uzme masku i ode bez kusura. Pa gde je tu logika  ebemu mu misa. Pa ili onda uzmi 2-3 maske pa eventualno ostavi 1-2 dinara. Ili uzmi kusur pa ces imati sitno za sledecu masku. Fakticki na cenu proizvoda ti si jos 100%-120% ostavio na poklon. Nisu ovo neke pare, ali se skupe na kraju meseca. 

Drugar jedan dok je jos bio student (2018-2019) izvede eksperiment i par meseci za redom svu tu sicu koju dobije u novcaniku, od 1 do 10-20dinara stavi u kasu. Na mesecnom nivou mu ostajalo 700-800dinara. Jbg, tad si za to mogao na 5-6 kafa da odes a ne da ostavis po pultovima jet te sramota da uzmes ili ne maris.

Srbi vazda bili domacini

• Podržavam 1

• Drug član, 1762 postova
  • Motocikl: CFmoto 800MT

Malo ofujemo ali da se nadovezem sa savetom.

Kovanica od 5din menja 1€ na zapadu po aparatima za kafu i slicnim aparatima, tako da cuvajte petodinarke.

• Sviđa mi se 3
  • Hvala 2
  • Haha 1
  • Podržavam 1

Pre 4 sati, travelman je napisao:

Nije problem u centu ili dinaru nego u pogledima na svet

Ovde se slazem sa tobom skroz. To je bezobrazluk. Par dinara necu uzeti iskljucivo u radnjama u kojima dozivim da mi oproste par dinara kad ih stvarno nemam ili mi ne razbiju 50-100dinara zbog 2-5 dinara. 

Zasto zavrcu pumpe, jedino ako njihov sitni mozak misli da se tako revansira zbog velike cene goriva. Pa je fora utata ne dadoh ti ceo iznos. :neznam:

Da je srece da sve veleprodaje uvedu stavljanje kovanica. I to 20dingera minimalno. Nego kad smo kod toga, jesu vas navatavali ljudi sto drze plavi zeton od Lidl kolica ali uvek nekako krenu na ljude koji imaju kovanicu u svojim ? Ona varijanta  tebi gura plavi zeton, a od tebe uzima kolica. 

Pre 1 sat, Tarmi636 je napisao:

Nego kad smo kod toga, jesu vas navatavali ljudi sto drze plavi zeton od Lidl kolica ali uvek nekako krenu na ljude koji imaju kovanicu u svojim ? Ona varijanta  tebi gura plavi zeton, a od tebe uzima kolica. 

Ovo nisam skapirao, nisam u toku sta su plavi zetoni.

Ako verujes nisam usao nikada u lidl ovde kod nas.

Jesam par puta u rumuniji jer mi se dopadaju neke njihove napolitanke i jednom u poljskoj stao da kupim dorucak. A i to je sve bilo pre nego se lidlić otvorio kod nas.

• Drug član, 1006 postova
  • Motocikl: Honda VT750 ACE
1 hour ago, Tarmi636 said:

jesu vas navatavali ljudi sto drze plavi zeton od Lidl kolica ali uvek nekako krenu na ljude koji imaju kovanicu u svojim ? Ona varijanta  tebi gura plavi zeton, a od tebe uzima kolica. 

Hahaha i ti si ih provalio? Meni čak bilo smešno kad sam čekao na parkingu i pratio jednog kako tri puta uvali žeton ljudima.

5 minutes ago, travelman said:

Ovo nisam skapirao, nisam u toku sta su plavi zetoni.

Žetone za kolica dobiješ u Lindi džabe ako nemaš sitno pa "snalažljivi" to konvertuju u dinare.

• Haha 1

Meni smesno haos, jer vidis kako vreba. Iz mog iskustva su to bili stariji ljudi. Tipa 55-60god ( da se ne uvredi starija populacija foruma :zvizduk:). 

Koliko sam skontao u onu rezu na kolicima staje ne samo 5 dinara nego i veca cifra. A Lidl na kasi daje plave zetone da se ubace u kolica umesto novca. I onda carevi pokupe plave zetone i dolete do tebe kad ostavljas kolica. Kao daju ti zeton, a uzmu tvoj dinar. 

Ja par puta prosao pored, vratio kolica i bio u fazonu, evo cuvam ih za vas. Brzo ubacite zeton, oni popizdeli :lol2:

• Zlaja, 286 postova
  • Motocikl: yamaha xj6

Ja danas otisao da kupim sijalicu stop svetla koja je 50 din, nisam imao sitno i ona ladno ne treba nista. Isto i u gvozdjari redovno ne traze pare kad uzimas neke sitnice.

Dal to ima po Nemackama

• Sviđa mi se 1

• Ne silazi, 2223 postova
  • Motocikl: Honda NC700D Integra

118$

Na Petrolu ne daju bodove za gorivo po ograničenim cenama, što je i logično jer ako je ista cena svuda nema potrebe da me privlače da kupim baš kod njih. Ali mogu da se iskoriste prethodno skupljeni bodovi sa kartice.

Promenio član X8 Vračar

Pre sat vremena, zlatkojov je napisao:

Ja danas otisao da kupim sijalicu stop svetla koja je 50 din, nisam imao sitno i ona ladno ne treba nista. Isto i u gvozdjari redovno ne traze pare kad uzimas neke sitnice.

Dal to ima po Nemackama

Ima NE ...

Jednom slušam priču kako neki naš germanac predje pola grada da bi nešto kupio po 1.99e umesto isto to po 2.01e tu ispred nosa ....

Ma ludilo brate sa njima, evo odma da priznam da sam ljubomoran na njihov uspeh da me ne bi takvi tovarili :) ...

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja