Alto89 0 Napisano Septembar 8, 2023 U prolazu, 3 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Piaggio Mp3 400Lt Prijavi odgovor kao problematičan Imam Mp3 400Lt... Imam problem sa zaključavanjem volana, pisti mnogo verovatno je senzor pritiska ulja u pitanju. Sve sam uradio, napunio posudu, ispustio vazduh na takozvanim sisica ma i nista opet pusti i vrišti. Moze pomoć i kako da rešim taj problem? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15842 Napisano Septembar 14, 2023 Integrisan, 9290 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Moguce da je senzor pritiska a mozda i nije. Senzor nije jeftin da bi se napamet menjao (rms bese oko 6.000din). Odradi dijagnostiku za pocetak, parametri pa ce lakse biti za dalje. Dva MP3 poprilicno ranjiva, jedan od 250ccm izbacuje rashladnu tecnost po sistemu sipas gore-curi dole, tesko pali, stabilizacija pisti oce/nece radi i zadimio se napred jako. Drugi je od 300 kubici, njega boli dikili kontakt, nekad ima al vise nema kontakt kad se kljuc okrene i gotovo je nemoguce voziti.... lezaj leve strane upravljaca je toliko los da ja skoro nisam video/probao ovako nesto. prvo nek ide stariji rasturanje plastika zarad dobrog pranja krivac kako se sta skida tako se sredjuje rasporediti na 120' dok cekam rezultat hidro testa lgave i cilindra...napada se dalje frajlauf je bolestan naslage skinuti jos malo i radilica bi bila vani 3 razzlicita ima za 250ccm, za ovaj model ovaj ide dobija nov frjlauf, dihtung dekle, f. ulja, pumpa je odlična hidro test prolazi dobro moze se prec na obradu kuc. termostat Ovde dobija sve nove dihtunge (cilindar, glava, pok. ventila, spanera lanca, izd. grane), gumice ventila, gumice brezona, kuc. termostat, selne, svecicu, ulje. Zatim CVT se sredjuje detaljno, novi klizaci.... pakovanje, zatvaranje. ubaciti, povezati, napuniti rashaldnu, odzraciti i paliti nema druge dok radi valjalo bi uljuditi plastiku Rasturaj napred, dizi plastiku.... Y maska, vizir, plastika ispod vizira. Pali-gasi stabilizaciju napred, sve ok prva 2,3 puta. Na 4-tu aktivaciju poce se pusiti fino ispod inst. table. senzor je probio pa prespoji Dalje znate sta sledi.... drugi senzor, odgrej podloske, zavrni, zameni tecnost celu, test 20ak puta i to bi bilo to. makina spremna za nove pobede Sutra il neki drugi dan pisem o 300ci .... samo da ne zaboravim, mator sam poSto. 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alto89 0 Napisano Septembar 15, 2023 U prolazu, 3 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Piaggio Mp3 400Lt Prijavi odgovor kao problematičan Hvala puno Satelis. Hoću icicu na dijagnostiku to sam i ja pomislio. Gde mi preporučujes da odem u Bg, PGS ili...? Svaka čast kako radiš Mp3-je... Moze održavanje kod tebe za inače ovako i to sve što treba da se popravlja npr? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15842 Napisano Septembar 17, 2023 Integrisan, 9290 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Alto Javi se kolegi @Majesty 250DX , ima dijagnozu... resicete problem. On 14. 9. 2023. at 23:46, Satelis je napisao: Senzor nije jeftin da bi se napamet menjao (rms bese oko 6.000din) Ovde moram sebe ispraviti, senzor je 12Krsd drugi MP3 ide na red prvo resiti problem paljenja razdvojiti meanku od elektrike, srediti, spakovati i spasiti sebe (nova brava je preko 30Krsd) sledeca stanca za napasti gotovo da je nemoguce voziti koliko je los set za levu stranu set za desnu sadrzaj povezati cevke od stabilizacije i kocnice, odzraciti sisteme posle lezaj tocka odlican pakovanje nocu da bi se ujutru mogao probati sve fercera kako treba.... ende nema vise 9 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5855 Napisano Septembar 18, 2023 Svakom po zasluzi, 12405 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan E jesi majstorčina, svaka ti čast! Bravo Darko! 1 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 5425 Napisano Septembar 20, 2023 Drug član, 1946 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan On 9/17/2023 at 11:50 PM, Satelis said: razdvojiti meanku od elektrike, srediti, spakovati i spasiti sebe (nova brava je preko 30Krsd) Svaka čast majstore, kao i uvek! Da li bi mogao da napišeš kako tačno sređuješ ove oksidirane i zarđale kontakte, recimo ovo sa prve slike ? Ja sam do sada obično sitnom šmirglicom čistio, i onda malo namažem kontakt sprejom, ali sam pročitao da nije dobro da se skida zaštitni sloj sa metala šmirglom, i da će naredni put još brže oksidirati i napraviti problem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15842 Napisano Septembar 20, 2023 Integrisan, 9290 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Fala vi oboma. Raznih smirgli imam, tanki dugi srafcigeri pa polako. To što si pročitao nije tačno, kontakti oksidiraju jer u samoj bravi nema ili ima jako malo masti. U ovom slučaju mast je ta koja štiti i čuva (produžava vek) kontakte od vlage koja je neminovna i prisutna izraženije u hladnim danima. Nakon čišćenja, ako je pista baš propala može se pojacati tankim slojem kalaja. Ne sme se preterati, što ravnomernije naneti pa obraditi zarad poravnjanja. Namackati mast i trajace valjano. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 5425 Napisano Septembar 20, 2023 Drug član, 1946 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan @Satelis koju mast koristiš ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15842 Napisano Septembar 21, 2023 Integrisan, 9290 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Slikam posle pa kacim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alto89 0 Napisano Septembar 21, 2023 U prolazu, 3 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Piaggio Mp3 400Lt Prijavi odgovor kao problematičan Svaka čast Darko. Hvala uskoro se javljam kolegi pa da odem do njega. Iskrslo su mi nepredviđeno troskovi ovih dana nažalost... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15842 Napisano Septembar 23, 2023 Integrisan, 9290 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 5425 Napisano Septembar 25, 2023 Drug član, 1946 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan @Satelis i koja od ovih ide na kontakte ? Pretpostavljam ova pink, iz prethodnog posta, ali koja je to mast, gde kupiti nju ili neku sličnu ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15842 Napisano Septembar 25, 2023 Integrisan, 9290 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Stavi mast koja trpi veće temperature i miran si. Da staviš bilo koju mast nece imati veze (može biti samo boljitak) jer tu nema elemenata od gume. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zec 267 Napisano Septembar 26, 2023 (promenjeno) Zainteresovan, 727 postova Lokacija: Beograd Motocikl: X8 Prijavi odgovor kao problematičan Da li nekom treba neki ovakav deo? 2B000693000XV7 2B000687000XV7 Promenio Septembar 26, 2023 član zec Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nikola4321788 0 Napisano Octobar 19, 2023 U prolazu, 1 post Prijavi odgovor kao problematičan Treba mi pomoc imam mp3 250 ugasio mi se u toku voznje i sada samo vergla a nece da upali akumulator mu je dobar i osiguraci su mu svi dobri Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jax 0 Napisano April 6 (promenjeno) U prolazu, 95 postova Lokacija: zrenjanin Motocikl: gpz 1000rx streetfight Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav potrebna mi je pomoc,svaki savet je dobrodosao.Prilikom kontrole ulja,primetio vecu kolicinu emulzije,kao i tragove antifriza kada sam ispustio ulje iz kartera,dali neko zna kako je veca kolicina dospela u sam karter,ili je mozda imao slican problem,samo da napomen da sa spoljne strane nema curenja antifriza i sve je suvo,hvala! Promenio April 6 član jax Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 4728 Napisano April 6 BJB Maxi Scooter Club, 6002 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan spajanje tema Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jax 0 Napisano April 6 U prolazu, 95 postova Lokacija: zrenjanin Motocikl: gpz 1000rx streetfight Prijavi odgovor kao problematičan On 14. 9. 2023. at 23:46, Satelis je napisao: Moguce da je senzor pritiska a mozda i nije. Senzor nije jeftin da bi se napamet menjao (rms bese oko 6.000din). Odradi dijagnostiku za pocetak, parametri pa ce lakse biti za dalje. Dva MP3 poprilicno ranjiva, jedan od 250ccm izbacuje rashladnu tecnost po sistemu sipas gore-curi dole, tesko pali, stabilizacija pisti oce/nece radi i zadimio se napred jako. Drugi je od 300 kubici, njega boli dikili kontakt, nekad ima al vise nema kontakt kad se kljuc okrene i gotovo je nemoguce voziti.... lezaj leve strane upravljaca je toliko los da ja skoro nisam video/probao ovako nesto. prvo nek ide stariji rasturanje plastika zarad dobrog pranja krivac kako se sta skida tako se sredjuje rasporediti na 120' dok cekam rezultat hidro testa lgave i cilindra...napada se dalje frajlauf je bolestan naslage skinuti jos malo i radilica bi bila vani 3 razzlicita ima za 250ccm, za ovaj model ovaj ide dobija nov frjlauf, dihtung dekle, f. ulja, pumpa je odlična hidro test prolazi dobro moze se prec na obradu kuc. termostat Ovde dobija sve nove dihtunge (cilindar, glava, pok. ventila, spanera lanca, izd. grane), gumice ventila, gumice brezona, kuc. termostat, selne, svecicu, ulje. Zatim CVT se sredjuje detaljno, novi klizaci.... pakovanje, zatvaranje. ubaciti, povezati, napuniti rashaldnu, odzraciti i paliti nema druge dok radi valjalo bi uljuditi plastiku Rasturaj napred, dizi plastiku.... Y maska, vizir, plastika ispod vizira. Pali-gasi stabilizaciju napred, sve ok prva 2,3 puta. Na 4-tu aktivaciju poce se pusiti fino ispod inst. table. senzor je probio pa prespoji Dalje znate sta sledi.... drugi senzor, odgrej podloske, zavrni, zameni tecnost celu, test 20ak puta i to bi bilo to. makina spremna za nove pobede Sutra il neki drugi dan pisem o 300ci .... samo da ne zaboravim, mator sam poSto. Imam mp3 250,pusta mi antfriz u karter,sta moze biti? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sharky - Alex 6220 Napisano April 7 Drug član, 1782 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan Nisam strucnjak ali cini mi se da ti ne gine vadjenje i otvaranje agregata Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15842 Napisano April 7 Integrisan, 9290 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da je vadio i radio agregat, pitao na koliko Nm se steže glava...... Jax Pregrejana termo grupa, pokrivljena, loš dihtung ili naprsilna zida dovodi do curenja, mesanja tečnosti. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Betta 133 Napisano April 7 Svrati ponekad, 211 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Suzuki Burgman 400 K1 Prijavi odgovor kao problematičan Može da meša ulje i antifriz i na vodenoj pumpi ? Naravno ovo što Dare kaže svakako, mikro pukotina kada se ugreje raširi se i eto belaja.... Dare jedno pitanje, zašto i sa čime mažeš dihtung glave ? Pošto u servisnom uputstu ne piše da se isti maže ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jax 0 Napisano Jun 16 U prolazu, 95 postova Lokacija: zrenjanin Motocikl: gpz 1000rx streetfight Prijavi odgovor kao problematičan Imam problem,u pitanju je piaggio mp3 250,antifriz mi nekim putem ulazi u karter i mesa ga sa uljem,ako je neko imao isti problem,neka kaze kako ga je resio,svaka pomoc je dobrodosla,samo da napomenem da nije semering vodene pumpe,hvala! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jax 0 Napisano Jun 16 U prolazu, 95 postova Lokacija: zrenjanin Motocikl: gpz 1000rx streetfight Prijavi odgovor kao problematičan Imam problem,u pitanju je piaggio mp3 250,antifriz mi nekim putem ulazi u karter i mesa ga sa uljem,ako je neko imao isti problem,neka kaze kako ga je resio,svaka pomoc je dobrodosla,samo da napomenem da nije semering vodene pumpe,hvala! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2669 Napisano Jun 16 Ne silazi, 4780 postova Prijavi odgovor kao problematičan Имали смо, и знамо где лежи зец. Шта теби мајстор каже чисто информативно?Sent from my SM-G998B using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15842 Napisano Jun 16 Integrisan, 9290 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Krokodilo mislim da majstora nema, on ima problema sa tim jos od porsle godine. Izgleda da mu truba da pise u predvidjenoj temi pa je nova otvorena Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...