Jump to content

Moto Zajednica

Kymco Agility + 300

Recommended Posts

• Drug član, 3804 postova
  • Motocikl: Kymco Agility+ 300

Izmakazasmo ga kum i ja, čas. Dramelicom, a ivice ošmirglali finom šmirglom. Skratio sam ga 11,5 cm. Nije da je ispalo baš kao fabrički, ali nije ni loše. Ja zadovoljan :)

givicut2.jpg

givicut.jpg

Samo da prođe kišica pa da probam kako čuči u vožnji...

• Sviđa mi se 5

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Stres-testirao sam ga sad, po kiši :)

Kada sedim skroz ispravljenih leđa, gledam preko vizira. Vetar bije preko glave, a na preko 60 km/h taman 'ladi vrh temena. A mogu i da se povijem malo, da se sakrijem skroz iza vetrobrana - kada je vetrovita ili brža vožnja. Ovakav vizir mnogo više štiti od fabričkog, nema zviždanja u kacigi, čak i kad otvorena, sa podignutim naočarima. E sad, kada sam u običajenom, malo zgrbljenom položaju, vrh vizira seče pogled, malo gledam ispod, a malo preko.

Al to mu je valjda to, ne bi valjalo da je kraći, cenim, jer onda ne bi ovako dobro štitio. Tako da, ostaće ovako, a imam već kraći fabrički za zamenu, ako zatreba.

• Sviđa mi se 1
  • Hvala 1

Xm, opet sam ulovio sebe kako sam povećao kruzing brzinu, bar za 15, ako ne i više km/h. Kad nema zviždanja i tenzije vetra iza vizira, opusti se ruka... Sad, koliko je to dobro...

Hteo sam da lepo ošmirglam pakne kvačila, ali izgleda da sam se malo zaigrao :) Shebao sam im konus, i sad lamele baš slabo hvataju, a skuter podrhtava pri polasku. Ovako izgleda nakon nekih 100-ak km pređenih. Možda bi se potrošile posle nekog vremena i da bi bilo bolje, ali me sad ovo nervira.

c1.jpg

Ne bih rekao da zvonu nešto fali, ili da je deformisano, mislim samo da šmirglanjem zeznuo krivinu. Mesa još ima, moglo bi možda da se popravi, ali ne znam kako. Ručnim šmirglanjem ne ide, mnogo bi bilo uzaludnih pokušaja, rekao bih.

c2.jpg

Može li ovo da se nekako sredi, ili moraju nove pakne\kvačilo da se meće?

• Svrati ponekad, 221 postova
  • Motocikl: Suzuki Burgman 400 K1

Moja ideja, ne znam da li je validna, strug, mali obrtaji pa polako. Reče mi strugar koji mi je radio cilindar, glavu, obradu zvona da tako rade kvačila na kompresorima hladnjača.

• Sviđa mi se 1

Ideja je skroz validna, al, možda previše razmišljam, pa vidim tu dva problema:

1. Ako ne fiksiram nekako lamele, od centrifuge na strugu će se rascvetati, tj. istegnuće oprugice. Morao bih vežem lamele nekom žicom, zip vezicom, ili tako nešto...

2. Lamele obrazuju potpun krug, tek kad su otvorene nekoliko mm. Ako su sputane, to onda nije pravilna kružnica, i strug onda neće pravilno obraditi.

Možda i grešim, verujem da ima neka caka.

• Podržavam 1

Meni strugar kaže da ih on na malim obrtajima da ne bi centrifugalna sila otvorila lamele, obradi u kružnicu, da ne otvori opruge, a da zatim one legnu.

Promenio član Betta
  • Hvala 1

• Integrisan, 9357 postova
  • Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD

Božo (ne razmisljaj previše već) daj strugaru da ih pusti pod nož, mali obrtaji se podrazumevaju.

Oborio si mnogo sa strane jbg.

• Sviđa mi se 1

Na internetu sam viđao alat za obradu kvačila na strugu, koji radi baš to što si naveo, sastoji se od fiksnog dela slično zvonu sa noževima i kada strug zavrti otvori lamele i skine skoro po idealno, ali ako može i bez toga onda bez brige. Mene zanima da li lepljene lamele po kvalitetu odgovaraju fabričkim ? Strugar mi reče da bolje da ne lepim pošto mu  ove fabričke deluju kvalitetnije u smislu sastava ?

Kaže Satelis i drugari da, ako ih radi pravi majstor, to bude skoro isto ko fabrika. Al ja nemam dobra iskustva. 

Jednom sam naručio, još pre nekoliko godina, iz Novog Sada. Ono ništa nije valjalo. Poslali su  neobrađeno, krivo, materijal u slojevima, kao lazanja koja svakog trenutka može da se razlista...

Tadašnji serviser mi je rekao da on to ne bi stavljao kad ih je video, pa sam ga poslušao. Možda ih i dalje imam negde u svom budžaku sa alatom. Ako nađem, slikaću.

Ali opet, drugi imaju dobra iskustva, pa moj primer ne mora da bude pravilo. Al ja ipak preferiram fabričke, pa nek su i skuplje.

• Integrisan, 9357 postova
  • Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD

Recimo SW može se uraditi da bude bolje od fabrike, za Burgmana 400 da i ne pričam.

Dobra lamela i zvono, obrada, dobre oprugice, pametno sa ručkom gasa i mora trajati.

• Sviđa mi se 1

Bio sam jutros sabajle do strugara - Ćale jednog mog drugara, čikica 38-mo godište bokte, a još majstoriše! Neće da naplati rad, pa to ti je :) Rekao bih da je lepo poravnjao, a nije skinuo mnogo od materijala. Jedva čekam da montiram, pa da probam. Javiću utiske.

ok.jpg

Namestio sam kvačilo, očas posla. Tu sam se ispraksovao.

nam.jpg

Malo sam provozao, baš se primeti razlika! Nema više podrhtavanja pri polasku, gas prima glatko i linerno... sve se ponaša kako bi i trebalo. Eto šta znači sitna intervencija na kvačilu, majku mu! Trebaće nešto kilometara da sve lepo nalegne, pa ću tek tad videti da li je sve OK i na duži rok, ali ovako na blic - odlično!

Morao sam da parkiram skuter, zbog drugih obaveza koje me čekaju, al radujem se sledećoj vožnji :)

wall.jpg

• Sviđa mi se 4

Super, meni je strugar obradio zvono, lamele su ok stanje sa dosta mesa, ali ostatak CVT a je u lošem stanju, tanjiri su dosta ukopani, šta da radim ? Stavim nov kaiš pa dok ide ide ? Novi tanjiri komplet dva prednja i dva zadnja su oko 700 evra u originalu....

Joj, ne znam šta bih rekao... Uložio si već lepe parice u tu časnu starinu, a treba još svašta i još puno para (vremena, truda, živaca...) da se sredi. Da ga prodaš, nema šanse ni blizu po ceni koju si uložio... Da nastaviš da ulažeš, koliko još vremena može da tera do sledećeg skupocenog kvara? Nezgodno.

Meni trenutno baš odgovara ova moja situacija. Skuter mi je izašao iz garancije, pa ne moram da plaćam skupocene servise u kod ovlaštenih. A dovoljno je nov, da osim redovnog održavanja i poneke sitnice, mu ništa više ni ne treba od ulaganja...

Promenio član boza_kg

Da, drag mi je iz razloga pomalo emotivnih, inače nikada ne bih upucao u njega 2000 evra, plus 1300 e što sam ga platio, ali što kažeš dolazi momenat kada će biti besmisleno ulagati 😕

Na oglas da ga stavim za koliko 2500 e ? Zvaće me klinci da me sprdaju koliko može da razvije 😆

Jedino što me jako raduje da svih delova ima u originalu i dalje, naravno po Japanskim cenama 🤐

• Sviđa mi se 1

Hm, interesantno (bar meni)...

Imao sam odavno Malossi zvono kvačila, 153mm, odgovara za mnoge Kymco 300\350 skutere, koje sam svojevremeno poštenski pregrejao, tj. oplavio i oljubičanstvenio :) Nisam ga zato više ni koristio, smatrao sam da je završilo karijeru.

bel.jpg

bel2.jpg

Danas sam bio nešto dokon, pa mi palo na pamet da ga očistim. Posle nešto trljkanja, ispostavilo se da mu je svo to plavetnilo i nagoretine nije dubinsko, nego površinsko, i da se prilično lako skida. Evo kako izgleda nakon tretmana, skoro pa kao novo, čak su se i sitni risevi izglačali:

cf.jpg

cb.jpg

Ako nekog zanima, ovo sam koristio od hemije:

hem.jpg

Scotch brite sunjđer za trljkanje, prvo grublji ljubičasti, pa finiji sivi, uz Ipone pastu za alu\chrome čišćenje i poliranje, mada moguće i da bi običan kućni Cif bio delotvoran. I na kraju odmastio kuhinjskim Axelom i isprao mlakom vodom.

Baš me zanima kako će se ponašati, liči da mu sad ništa ne fali, tj. zvono je prilično robusno, ima duple zidove, pa očekujem da će moći da posluži.

• Sviđa mi se 1

• Integrisan, 9712 postova
  • Motocikl: ---Honda---

I meni se ucinilo ali uzdrzah se... Slike umeju da slazu. 

Evo obelezio sam i svaka krece sa temena rupe na zvonu (mozda i prljavstinu gura tuda).  Postoje skeneri za takve stvari ali jeftinija varijanta je sprej za pukotine, prsnes i ako se pojavi linija sve ti bude jasno :D 

Na slici ispod ne vidim "sa cela" pukotine ali stvarno deluje da u jednoj celini deo odrzava samo ovaj spoljni prsten. (kazem deluje!)

Ovako fine pukotine (uopsteno), smirglanjem popunimo pa se i ne vide.

https://www.svezaradionice.rs/proizvod/crack-testing-agent-red-sprej-crvene-boje-za-detekciju-pukotina-u-materijalima-crveni/

Axam, sad kontam. Mislim da slika lagi, tj. verovatno da sam tad ofrlje protrljao šmirglom pa batalio, pa ogrebotine napravile senku pri fotkanju. Ne secam se baš davno je bilo.

Ne mogu sad biti 100% siguran, al tako mi se čini. I hvala za info o spreju! Šta sve ima za obradu metala trljkanjem, mi amateri nismo ni svesni:)

• Sviđa mi se 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja