Simke023 55 Napisano Jun 30 U prolazu, 35 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Suzuki DL650XT, Kawasaki Vulcan 900 Classic Prijavi odgovor kao problematičan 5 minutes ago, madjija said: Imao sam (nadam se da je uspesno otklonjen) problem sa senzorom stepena prenosa, polozaj prve brzine dok sam u mestu mu nije odgovarao. Neutral nije imao problema. Kada se vozim i stanem u mesto i motor je u prvoj brzini na tabli se smenjuju 1 i 2. Vrlo cesto prikazuje da je u brzini 2 iako je menjac u brzini 1 dok ne otpustim kvacilo i ne podjem, onda se odmah dozove pameti. Nisam na forumu nasem naisao da je jos neko imao problem ali na stromtroopers masa ljudi je imala. Nisam istrazivao da li ima uticaj na ECU u smislu da li salje informacije o kolicina goriva itd za drugu brzinu ili ne. Osim vizuelnih smetnji sto me nerviralo nisam primetio nikakvu promenu u radu motora. Kad si na ravnom briga te ali sta se desava ako stanes negde na usponu a ECU daje mapu za drugu brzinu? Dobro, jeste strom svemogcu ali ipak nije druga brzina za to. Lek je da se otkaci senzor i da se break cleanerom ocisti i senzor i kuciste. Dostupno je jako, 5 srafa ukupno, senzor je ispod prednjeg lancanika. Uradjeno i testirano kratkom voznjom i za sada deluije da je kvar otklonjen. Imalo je par kapi kao razvodnjenog ulja, mirise na ulje ali je kao voda. Pisem jer mi nije jasno kako je moglo da dodje do prodora prljavstine, iz nekih foruma i nekih prica navodno ukoliko motor perete peracima visikog pritiska moze doci do toga. Ispadose ti peraci visokog pritiska k'o belo brasno i kristal secer krivi i za Hirosimu i Nagasaki. Mozda sam 2 puta oprao motor na pumpi a sa druge strane nisam primetio da se jos neko pozalio ovde a ima iskusnih vozaca sto teraju po vodi do kolena Da li se mozda jos neko susreo sa problemom? Isto i kod mene. Ne utiče na vožnju ali bode oči. Probaćemo sa istom intervencijom. Hvala. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bopk 1592 Napisano Jun 30 Drug član, 2044 postova Lokacija: Prokuplje Motocikl: Strom 650 xt Prijavi odgovor kao problematičan Drugar ima isti problem. Njemu ne smeta i on tako vozi. Inače problem se javio posle 4-5 godina. Strom je kupljen nov 2019.god. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vidakn 1998 Napisano Jun 30 Drug član, 1510 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki DL 1000 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Isto i kod mene. Ne utiče na vožnju ali bode oči. Probaćemo sa istom intervencijom. Hvala.Generalno utiče na vožnju jer u zavisnosti od stepena prenosa, motor drugačije isporučuje smešu goriva.Uglavnom kod mene na hiljadarci nije jednostavno zameniti senzor menjača, mora da se skida kvačilo.Senzor iz originala je koštao oko 130e.Zeznuo sam se što tada nisam uradio remont korpe kvačila koja se čuje, standardna boljka stromova.Vozim tako jer nije ništa strašno, jedino me nervira što se čuje grozno, kao da vozim Ducati.Sent from my SM-A556B using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 1894 Napisano Jun 30 Drug član, 1278 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam skinuo onomad podizace kormana i blago zakrenuo korman unazad(ka sebi) izvezao sam turu od 1300km bez problema. Tako da eto, nisu ni potrebni u sustini ali sam jos ranije porucio motech 20mm pa cu ih montirati kad stignu. Od kraja Septembra 2024 do sad nepunih 10.000km Ja bih rekao da je ovaj motor prava mera za solo vozaca koji ne divlja ali voli da potera dinamicno kroz krivine, sve radi kako treba, nema greske. Agregat bas ugladjen do 130km/h ne osetim nikakve vibracije, komforno kruziranje. Natovaris ga, pojacas preload i bon voyage. Za nekog kome treba touring motor i ugl. vozi do 120/130km/h, dobar izbor za ne tako velike novce. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KKristijan 41 Napisano Jul 2 U prolazu, 43 postova Lokacija: Subotica Motocikl: V-Strom 1000. Prethodni motori: XJ6 <- NC700s <- Nexus <- Tomos Bullet Prijavi odgovor kao problematičan @madjija meni je bilo tako da je svaka brzina ok jedino kad prebacim u trecu onda se smenjuju brojke na displeju, a kad je u šestoj onda prazno polje na displeju. i onda posto znanja nemam, a Horgoš mi je na 30km odneo sam kod Atile pa su mi resili i sad je sve ok. rekao mi je da su slali deo za Budimpeštu pa je tamo rešeno i onda su poslali nazad. to je bilo pre otprilike mesec dana i jos uvek je sve u redu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
draki 2985 Napisano Jul 5 Vozac A kategorije :D, 1021 postova Lokacija: Beograd - povremeno Bijeljina,RS Motocikl: Suzuki V Strom DL 650 Prijavi odgovor kao problematičan Мало сам се сад скењао, дефинитвно су ми гуме дошле до краја иако сам мислио да ћу моћи да изгурам сезону до краја. Но, сад је питање гдје и шта узети? Колико је поуздан овај сајт мотогуме.рс? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 1894 Napisano Jul 5 Drug član, 1278 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan Slicna prica kao i autogume, onlajn prodaja. Bridgestone A41 R su dobra opcija, traju i lepo drze, pirelli scorpion, trail attack 3... Iz nekog razloga su nerealno skupe gume kod nas... u sustini na stromu su gume najveci trosak Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Raša3 35 Napisano Jul 5 U prolazu, 56 postova Prijavi odgovor kao problematičan Da li je karakteristično za Vstrom-a da ima "on-off" efekat na gasu? Tj. pri manjim brzinama na dodavanje gasa cimne i takodje isto na puštanje ručice gasa. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan_87 593 Napisano Jul 5 Svrati ponekad, 210 postova Lokacija: Sabac Motocikl: Suzuki Vstrom DL1000 Prijavi odgovor kao problematičan Meni se to dešavalo, ali retko, pa nisam mogao da povežem sa bilo čim. Mislim da im je to fabričko sranjeSent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vasa.93 2918 Napisano Jul 6 Drug član, 1338 postova Lokacija: Niš Motocikl: Yamaha Tracer 700 Traveler 2 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, Raša3 je napisao: Da li je karakteristično za Vstrom-a da ima "on-off" efekat na gasu? Tj. pri manjim brzinama na dodavanje gasa cimne i takodje isto na puštanje ručice gasa. Za svaki noviji motor. U pitanju su euro norme, fuel cut mapa, zelena agenda… 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 1894 Napisano Jul 6 Drug član, 1278 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan Suzuki ima jedne od najupeglanijih euro 5 mapa. Jako malo se oseti taj prelaz spram drugih euro 5 motora koje sam vozio. Strom 650 bukv. moze da se vozi na 2500rpm, ne kazem da treba ali moze. Ispada da pisem hvalospev ali taj "mali" V twin je toliko upeglan da ga je milina voziti. Samo deluje jako dosadan sa fabrickim auspuhom koji je pretih. Kao usisivac. Kad se otvori izduv, ukine kataliza, zvuci bas lepo, bez dB kilera je preglasan, sa dB kilerom taman da kad se kruzira ne para usi. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 24895 Napisano Jul 6 Integrisan, 10315 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan ... i ne samo mapu, taj agregat u stromu je stvarno za primer dvoklipasima! Taaako ugladjen i fin, mmmm Volim i preferiram 4 redna klipa, volim "rush" koji daruju ali svaki put kada sednem na necijeg stroma (poslednje dve generacije) u sebi pomislim "Kako je smooth covece ". 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Raša3 35 Napisano Jul 6 U prolazu, 56 postova Prijavi odgovor kao problematičan Da, odličan je baš, nije to ništa strašno, nego eto, nisam našao drugu manu A agregat super, ne traži uopšte menjanje brzina, ne greje, pristojno poteže...e da, što kažete, auspuh zameniti možda i super za tu kategoriju motora. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
maxx 1297 Napisano Jul 7 Zainteresovan, 530 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki V-Strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan On 7/5/2025 at 8:39 PM, draki said: Мало сам се сад скењао, дефинитвно су ми гуме дошле до краја иако сам мислио да ћу моћи да изгурам сезону до краја. Но, сад је питање гдје и шта узети? Колико је поуздан овај сајт мотогуме.рс? Motogume rs je ogranak multinacionalne kompanije koja se bavi prodajom guma. Bukvalno, gdegod u evropi oni da imaju na stanju gumu koju trazis, docice ti na kucnu adresu. Zadnjih par setova sam narucivao preko njih (imali na stanju i cena bila ok) i sve dobro proslo. A sta uzeti je stvar preference. 27k km sam presao na Dunlop Meridian, drzale ekstra do kraja i jos je bilo mesa. Zamenih zbog toga sto je zadnja postala kockasta. Posle toga sam uzeo Dunlop Mutant i presao 1500km pre nego sto sam prodao starog Stroma. U odnosu na Meridian, drze bolje. Mozda je povratni osecaj malo manji. Novi vlasnik ih ganja samo tako. Dalje od predloga, Metzeler Tourance Next 2. Drug vozi vec ne znam koji set. Sa zadnjim je 28k km presao. Jos od Strom mafije imaju Conti Trail Attack 3 i Pirelli Scorpion Trail 2. Svi zadovoljni Da citiram kolegu sa foruma (kod necu imenovati): "Opanak da stavis na Stroma bio bi dobar" Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
draki 2985 Napisano Jul 7 Vozac A kategorije :D, 1021 postova Lokacija: Beograd - povremeno Bijeljina,RS Motocikl: Suzuki V Strom DL 650 Prijavi odgovor kao problematičan pre 17 minuta, maxx je napisao: Motogume rs je ogranak multinacionalne kompanije koja se bavi prodajom guma. Bukvalno, gdegod u evropi oni da imaju na stanju gumu koju trazis, docice ti na kucnu adresu. Zadnjih par setova sam narucivao preko njih (imali na stanju i cena bila ok) i sve dobro proslo. A sta uzeti je stvar preference. 27k km sam presao na Dunlop Meridian, drzale ekstra do kraja i jos je bilo mesa. Zamenih zbog toga sto je zadnja postala kockasta. Posle toga sam uzeo Dunlop Mutant i presao 1500km pre nego sto sam prodao starog Stroma. U odnosu na Meridian, drze bolje. Mozda je povratni osecaj malo manji. Novi vlasnik ih ganja samo tako. Dalje od predloga, Metzeler Tourance Next 2. Drug vozi vec ne znam koji set. Sa zadnjim je 28k km presao. Jos od Strom mafije imaju Conti Trail Attack 3 i Pirelli Scorpion Trail 2. Svi zadovoljni Da citiram kolegu sa foruma (kod necu imenovati): "Opanak da stavis na Stroma bio bi dobar" Искрено, чекао сам твој одговор али те није било па сам се прексртио и рекао Боже помози и наручио "Metzeler Tourance Next". Дрндо сам нет, форуме, странице чак и користио услуге вјештачке интелигенције (због посла имам и про верзију) па сам дошао до закључка да би ове биле добре. Мада, ово што рече неименовани колега је 100% тачно да мени стигну гуме, да се то монтира и уклопи па да одрадим ових пар планираних вожњи 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KKristijan 41 Napisano Jul 7 (promenjeno) U prolazu, 43 postova Lokacija: Subotica Motocikl: V-Strom 1000. Prethodni motori: XJ6 <- NC700s <- Nexus <- Tomos Bullet Prijavi odgovor kao problematičan Ja uzeo na xmoto.rs Pre par meseci, Conti trail attack 3. mislim da su ok sa cenama na tom sajtu. Promenio Jul 7 član KKristijan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
draki 2985 Napisano Jul 7 Vozac A kategorije :D, 1021 postova Lokacija: Beograd - povremeno Bijeljina,RS Motocikl: Suzuki V Strom DL 650 Prijavi odgovor kao problematičan pre 35 minuta, KKristijan je napisao: Ja uzeo na xmoto.rs Pre par meseci, Conti trail attack 3. mislim da su ok sa cenama na tom sajtu. Сад код њега не бих узео ни да поклони 7 2 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoHonda 12 Napisano Jul 7 U prolazu, 35 postova Prijavi odgovor kao problematičan Što? Najjeftiniji je. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gile 2026 Napisano Jul 7 Drug član, 971 postova Lokacija: Gornji Milanovac Motocikl: Kawasaki Versys 650 '10; Kawasaki KZ 440 LTD '82 & '83 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, KKristijan je napisao: Ja uzeo na xmoto.rs Pre par meseci, Conti trail attack 3. mislim da su ok sa cenama na tom sajtu. E, prc! Sad si ga ugasio! 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
draki 2985 Napisano Jul 7 Vozac A kategorije :D, 1021 postova Lokacija: Beograd - povremeno Bijeljina,RS Motocikl: Suzuki V Strom DL 650 Prijavi odgovor kao problematičan pre 12 minuta, RankoHonda je napisao: Što? Najjeftiniji je. Није све у цијени Има нешто и до домаћина и његовог образа. Да не улазимо у даљу причу о томе, подржавам став великог броја моториста. 5 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KKristijan 41 Napisano Jul 7 U prolazu, 43 postova Lokacija: Subotica Motocikl: V-Strom 1000. Prethodni motori: XJ6 <- NC700s <- Nexus <- Tomos Bullet Prijavi odgovor kao problematičan ne znam o cemu se radi, ali generalno u poslu ako nesto radim gledam gde cu ja licno najbolje proci, nije mi bitno s kakvim ljudima imam posla ukoliko je u pitanju posao i razmena sa nepoznatim ljudima s kojima nemam nista. ako kupujem jabuke na pijaci necu gledati dal je bakica (koja prodaje) ovo ili ono, uzimam jabuke koje su najbolje po moj džep. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
draki 2985 Napisano Jul 7 Vozac A kategorije :D, 1021 postova Lokacija: Beograd - povremeno Bijeljina,RS Motocikl: Suzuki V Strom DL 650 Prijavi odgovor kao problematičan Браво за тебе Елем, да вас питам, колико сте дуго чекали поруџбину са мотогуме.рс? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 1894 Napisano Jul 12 Drug član, 1278 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan Drugar vadio osu iz kacige pa me uhvatio dok sam prolazio, nije los zvuk ovako sa strane. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
maxx 1297 Napisano Jul 14 Zainteresovan, 530 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki V-Strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan On 7/7/2025 at 7:00 PM, draki said: Браво за тебе Елем, да вас питам, колико сте дуго чекали поруџбину са мотогуме.рс? Mislim da je bilo do 10ak dana. Sve zavisi koliko im treba da dopreme gume do Srbije ako ih nemaju ovde na lageru. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
draki 2985 Napisano Jul 14 Vozac A kategorije :D, 1021 postova Lokacija: Beograd - povremeno Bijeljina,RS Motocikl: Suzuki V Strom DL 650 Prijavi odgovor kao problematičan pre 18 minuta, maxx je napisao: Mislim da je bilo do 10ak dana. Sve zavisi koliko im treba da dopreme gume do Srbije ako ih nemaju ovde na lageru. У мејлу су ми рекли 15.07. да стиже код мене. Од данас креће нестрпљење 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...