Jump to content

Moto Zajednica

Suzuki V-Strom Srbija

Recommended Posts

• Zainteresovan, 751 postova
  • Motocikl: Suzuki V Strom DL650
pre 10 minuta, Gile je napisao:

Ovako je i meni izgledao KLR iz prvog pokusaja, sa tim kupljenim koskama. Onda sam napravio nekoliko razlicitih duzina dok nisam nasao pravu meru od obicnog maoo debljeg lima, i na kraju mi drugar napravio u firmi koske koje odgovaraju, imaju profi masine za obradu metala, ali je u principu moguce napraviti ih i u garazi. Vredi se pomuciti malo, sto sad da odustanes.

Nemam pojma, totalno sam se razočarao kad sam video koliko ovo spuštanje utiče na ciklistiku. Prosto je neupotrebljiv. Verovatno bi sa kraćim koskama bilo malo bolje, ali opet....

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 816 postova
  • Motocikl: Kawasaki Versys 650 '10; Kawasaki KZ 440 LTD '82 & '83

Isto sam i ja pomislio, ali ne odustaj. To ti je jedno popodne dok nadjes pravi raspon izmedju rupa. I jedno popodne da napravis deo. KLR izgledao jos smesnije, ko Tomos ATX.

Podeli to na pola prvo. Pa onda jos na pola, u plusu ili minusu, zavisno od prvog rezultata. Ubosces iz treceg pokusaja garant.

Promenio član Gile
  • Sviđa mi se 1

• Drug član, 1865 postova
  • Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere
6 minutes ago, Predator016 said:

Nemam pojma, totalno sam se razočarao kad sam video koliko ovo spuštanje utiče na ciklistiku. Prosto je neupotrebljiv. Verovatno bi sa kraćim koskama bilo malo bolje, ali opet....

Pa moraš i prednji kraj da spustiš. Propustiš štapove kroz trouglove koliko treba, da ciklistika ostane ista.
Ali čudno mi je da nigde po grupama, FB i to ne možeš da nađeš iskustva ljudi koji su spuštali, i pravu dužinu. Znam da je za moj Tenere toga bilo koliko hoćeš. I ako se ne varam, isto su koske bile oko 2 cm duže.

• Drug član, 2856 postova
  • Motocikl: strom 650
pre 44 minuta, Predator016 je napisao:

Evo da prenesem utiske posle spuštanja stroma koskama sa Alija.

Kvailtet odličan, duže su za 2 cm od fabričkih, iako je na Aliju pisalo da spuštaju motor na sedištu za 25-30mm, ovo mi je u startu bilo sumnjivo.

IMG_3876.thumb.JPG.b4f572c19d53647698f77f7e7c40140a.JPG

Montaža relativno laka, motor na centralnom štenderu, i koristio sam auto dizalicu za zadnju viljušku, a od alata gedoru 14 i 17. 

IMG_3883.thumb.JPG.406eec76f95086265adf735e63951646.JPG

Ovo su mere pre spuštanja, tj.sa fabričkim koskama:

Ovako stoje stvari kad je na štenderu:

IMG_3882.thumb.JPG.db787fb4d9dd2cfe363fa253aa15ef74.JPG

A ovo kad ja sedim na motoru:

IMG_3886.thumb.JPG.101467ffefe6132c7963eaf5632460c6.JPG

Meni je u principu trebalo samo 2-3 cm,međutim, kada sam odradio zamenu i spustio ga sa štendera, šok...😮

Motor izgleda kao da se prelomio na pola... kao lowrider....:grr:

IMG_3877.thumb.JPG.96049bab5729840f515c665145c83a8e.JPG

A kad sam uzeo metar u ruke, sve mi je bilo jasno...

Mere posle spuštanja:

Na štenderu:

IMG_3878.thumb.JPG.e0e82af993b9811b69f8464baff809dc.JPG

Kad sedim:

IMG_3879.thumb.JPG.26f597a00d8ef2931d1cf4a7d0ab70ad.JPG

Uspeo sam da ga spustim za 9 cm.... mislim da je to rekord...:jee1:

Probao sam ga tako i mogu vam reći da je katastrofa... počev od ciklistike, upravljivosti, stabilnosti, preglednosti....blagi užas.

Na stranu što je ćopava neupotrebljiva, a na centralni ga dižem jedva, i to na cim, ovako nema šanse.

To sam radio u petak popodne, mislio sam da sa tako spuštenim motorom idem u planiranu važnju u subotu, ali sam posle 5 km rešio da nema šanse...

Ipak,  da ne radim po mraku, sačekao subotu ujutru i pre vožnje vratio na fabriku.

Tako da, sve u svemu, operacija uspešna, pacijent mrtav..... 😀

Ipak je fabrika najbolja, odustajem definitivno, čak sam odustao i od pravljenja novih kraćih koski...

Tako da ako nekome treba, imam par neupotrebljavanih.... :moto3:

Ja sam stavio 10mm duže i spusti se za taman puno stopalo.Napred sam mislio da ću morati međutim ne treba.I ja sam se igrao na hiljadarci pa odustao.Izgleda da sam tamo naučio.Obavezno proveriti zategnutost lanca posle operacije.

Odneseš original kod nekog ko može da napravi i kažeš 10 mm duže.

• Sviđa mi se 2

Pre 2 sati, živke je napisao:

Pa moraš i prednji kraj da spustiš. Propustiš štapove kroz trouglove koliko treba, da ciklistika ostane ista.
Ali čudno mi je da nigde po grupama, FB i to ne možeš da nađeš iskustva ljudi koji su spuštali, i pravu dužinu. Znam da je za moj Tenere toga bilo koliko hoćeš. I ako se ne varam, isto su koske bile oko 2 cm duže.

Drug, previše je to spušteno, nema šanse da toliko spustim i napred. Nalazio sam ja dosta iskustva o tome, i obično je 1:3, imm duže koske spušaju za 3 mm na sedištu. Problem je kod kineza, jer su oni napisali na ALiju da ove koske spuštaju 25-30mm, nisu napisali koja je dužina koski. U praksi su mi spustile motor za skoro 90mm, umesto 25.

Sve mi je jasno, nisam ja ni mislio da sa ovim koskama to radiš, nego ako nađeš odgovarajuće koje spuštaju 25 - 30mm, svakako bi trebao da nivelišeš i prednji kraj.

• Sviđa mi se 1

Nekako sam se ohladio sad od toga.   Verovatno neću raditi ništa, bar za sada.

Nešto mi ne ide, zadnje dve kupovine su mi promašaji, pored ovih koski, stigli mi i highway pegs, namontirao ih na crash bar, ali ni to mi se ne sviđa kako funkcioniše.  Čekao sam ih dva meseca, i na kraju, ćorak....

Verovatno ću i to skinuti...

• Drug član, 968 postova
  • Motocikl: NEMAM
V-storm 800De opoziv sa trzista i potrosaca tj. moraju se raditi prepravke/popravke
ne znam da li se vidi 
195.222.98.53  
Objava 86/2024 
Ne moraju se raditi prepravke nego je u toku opoziv zbog zamene zadnje gume.

Trenutno se čeka na isporuku motocikala dok u fabrici ne zamene gume na motociklima koji su na lageru a motocikli koju su prodati su pozivani u servis na zamenu pneumatika, naravno, zbog zadnje, oba u kompletu se menjaju.

Tako da ovi koji su se navozali par hiljada km su dobili nove gume za dž :).
  • Sviđa mi se 3

• U prolazu, 45 postova
  • Motocikl: CFMoto 450MT

Da da, video objavu suzuki-a... Nego su tako nespretno ovi iz ministarstva napisali - kao da neki mehanički defekt utiče na gumu

• Drug član, 2969 postova
  • Motocikl: Versys 650 Kiklop
31 minutes ago, batica87 said:

Da da, video objavu suzuki-a... Nego su tako nespretno ovi iz ministarstva napisali - kao da neki mehanički defekt utiče na gumu

Ne ne ne... Treba reći da nije nespretno napisano, nego pogrešno napisano!!! Iz klik bejt naslova i senzacionalističkih objava blati se brend i motor, a greška nije nastala na motoru već kod proizvođača guma!

Zbog Pirelija Suzuki vrši opoziv na tom i tom modelu proizvodnje od tad do tad... Krajnje kvarno i utiče na imidž brenda kod kupaca. Suzuki se poneo PROFESIONALNO kao i dileri, i izvršili opoziv.

Gotovo sva vozila i proizvodi kad su novi modeli imaju "kampanje" unapređenja i ovo nije ništa čudno, samo smatram da je jako kvarno urađeno prema brendu i time dilerima. 

Promenio član Andrej_Hotstepper
  • Sviđa mi se 3
  • Podržavam 3

• Drug član, 1855 postova
  • Motocikl: Tracer 900 124ccm
Pre 20 sati, Andrej_Hotstepper je napisao:

Ne ne ne... Treba reći da nije nespretno napisano, nego pogrešno napisano!!! Iz klik bejt naslova i senzacionalističkih objava blati se brend i motor, a greška nije nastala na motoru već kod proizvođača guma!

Zbog Pirelija Suzuki vrši opoziv na tom i tom modelu proizvodnje od tad do tad... Krajnje kvarno i utiče na imidž brenda kod kupaca. Suzuki se poneo PROFESIONALNO kao i dileri, i izvršili opoziv.

Gotovo sva vozila i proizvodi kad su novi modeli imaju "kampanje" unapređenja i ovo nije ništa čudno, samo smatram da je jako kvarno urađeno prema brendu i time dilerima. 

Milanezi, ti li si hakovao Andreju profil? 😁

• Sviđa mi se 2

• Ne silazi, 7283 postova
  • Motocikl: TDM 900

BMW-u se otkine kardan, pukne točak, zapali se... Ma sve to garancija, brinu o meni, oni to rešavaju profi, to je BMW ne znaš ti to... Ovamo Suzuki ima defekt gumu UuuUUUUuUU "će ni pobiju". 

Svi ste vi licimuri.

• Sviđa mi se 2
  • Haha 2
  • Podržavam 3

• Ne silazi, 1797 postova
  • Motocikl: mali strom
On 1. 10. 2024. at 15:23, Predator016 je napisao:

Nekako sam se ohladio sad od toga.   Verovatno neću raditi ništa, bar za sada.

Nešto mi ne ide, zadnje dve kupovine su mi promašaji, pored ovih koski, stigli mi i highway pegs, namontirao ih na crash bar, ali ni to mi se ne sviđa kako funkcioniše.  Čekao sam ih dva meseca, i na kraju, ćorak....

Verovatno ću i to skinuti...

Zaboravih da napisem,kao sto je @živke napomenuo,pre nego sam probao sa koskama prvo sam napred spustio 2 cm.Sad ga vozim samo sa spustenim prednjim krajem i fabrickim koskama.Probaj.

• Hvala 1

• Drug član, 1428 postova
  • Motocikl: Kawasaki GTR 1400
1 hour ago, Alekre said:

BMW-u se otkine kardan, pukne točak, zapali se... Ma sve to garancija, brinu o meni, oni to rešavaju profi, to je BMW ne znaš ti to... Ovamo Suzuki ima defekt gumu UuuUUUUuUU "će ni pobiju". 

Svi ste vi licimuri.

upravo si porastao u mojim ocima !!!

😂

• Sviđa mi se 1

Pre 12 sati, ivica744 je napisao:

Zaboravih da napisem,kao sto je @živke napomenuo,pre nego sam probao sa koskama prvo sam napred spustio 2 cm.Sad ga vozim samo sa spustenim prednjim krajem i fabrickim koskama.Probaj.

Kako se spušta prednji kraj? Na onim šrafovima gore na trouglu?

Pre sat vremena, Predator016 je napisao:

Kako se spušta prednji kraj? Na onim šrafovima gore na trouglu?

Da,i na gornjem i na donjem,samo polako i precizno da bi oba stapa bila jednako spustena. 

IMG_20241003_095202.jpg

• Sviđa mi se 1
  • Hvala 1

@Predator016 naravno, prednji kraj u vazduh, točak van, i šubler u ruke. A onda na kraju, kad misliš da je ok, probaj samo osovinu da ušrafiš malo, bez točka. Trebalo bi da to možeš rukom da uradiš. Onda si siguran da su štapovi na jednakoj visini.

• Hvala 1

Uhh, to je komplikovanije nego što sam mislio.. milim da to prevazilazi moj nivo poznavnja materije.  😀

Ja se ponadao da se onim šrafom za preload to rešava, ovako tesko da bi se usudio sam da to radim. Moraću da potražim stručnu pomoć.  😀

• Zainteresovan, 752 postova
  • Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24-------------------------

Vise ti se isplati da porastes koji centimetar😅 

pre 6 minuta, Predator016 je napisao:

je komplikovanije nego što sam mislio..

Nije.Poturi tu mali dizalicu pod agregat i podigni prednji kraj,skini tocak,popusti srafove na trouglovima i iedan po jedan stap,mic po mic na gore.Kako jedan gurnes gore malo ga stegni srafom,pa onda drugi i sublerom na meru.Uz kaficu i muzikicu max pola sata.

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• Drug član, 816 postova
  • Motocikl: Kawasaki Versys 650 '10; Kawasaki KZ 440 LTD '82 & '83
pre 44 minuta, Predator016 je napisao:

Uhh, to je komplikovanije nego što sam mislio.. milim da to prevazilazi moj nivo poznavnja materije.  😀

Ja se ponadao da se onim šrafom za preload to rešava, ovako tesko da bi se usudio sam da to radim. Moraću da potražim stručnu pomoć.  😀

Ne zajebavaj, popustis cetiri srafa, podignes podjednako levi i desni stap i onda zategnes ta ista cetiri srafa. Totalno nezahtevna intervencija.

Promenio član Gile

• Zainteresovan, 752 postova
  • Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24-------------------------

Metnuo sam podizace kormana, svidja mi se polozaj, mada ni fabricki nije bilo lose. 

Malo su sajle stegnute kad se namota pun i prvi deo kocionog creva prednje kocnice je malo upregnut, u servisu kazu da je to max sto moze ici korman gore bez prepravke creva, valjda je ok da tako ostane. 😁

20241003_090039.jpg

20241003_090102.jpg

Promenio član Rider000
  • Sviđa mi se 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja