Krmco 2637 Napisano Jun 1, 2022 Drug član, 1004 postova Lokacija: Beograd,Zvezdara,Ub Motocikl: yamaha super tenere 1200 Prijavi odgovor kao problematičan Slažem se sa milanezijem, smanjićeš obrtaje na putnoj brzini, ali ćeš izgubiti snagu na usponu, otprilike će da traži uvek brzinu niže.@Astral je na tdm-u, stavio napred manji zupčanik za 1 zub, da bi dobio na putnoj brzini, pošto je njegov bio sa 5 brzina.Išli smo na vožnju, vlasina, bela Palanka, brzeće, dolina jorgovana,.... Jedva je čekao da se vrati za BGD da vrati stari zupčanik.Probaj zameni pa vidi dal će tebi odgovarati Poslato sa VOG-L29 pomoću Tapatoka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TngCngShop 53 Napisano Jun 1, 2022 (promenjeno) U prolazu, 64 postova Lokacija: Pančevo Motocikl: Suzuki V-Strom 650 xt Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, Milanezi je napisao: Promenom prenosa ćeš dobiti na jednoj strani, a na drugoj izgubiti. Preračunaj se oko goriva, mislim da se ne isplati menjati prenos zarad toga, ti najbolje znaš koliko je to auto puteva u ukupnoj kilometraži i koliko ćeš uštedeti na gorivu. Tvoj motor, koristi ga kako hoćeš, pljuvače ignoriši Jt lančanici nisu skupi 16 zuba prednji je 1200 din 45 zuba zadnji 2800 din tako da sa 4000 din imam 4 kombinacije. 15-47, 15-45, 16-47, 16-45. Planiram put od 3500 km u julu od toga 2100 auto puta. Probaću sve kombinacije pa ćemo videti englezi kažu da je kombinacija 16/45 za to što bi hteo odlična al videćemo u subotu ide ta postavka pa nedelja proba dunavska magistrala sa, naše i rumunske strane nekih 500 km da vidimo dal to može tako. Ako ne ide druga kombinacija. Evo kalkulator https://www.blocklayer.com/rpm-gear-bikes.aspx Promenio Jun 1, 2022 član TngCngShop 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TngCngShop 53 Napisano Jun 1, 2022 U prolazu, 64 postova Lokacija: Pančevo Motocikl: Suzuki V-Strom 650 xt Prijavi odgovor kao problematičan pre 20 minuta, Krmco je napisao: Slažem se sa milanezijem, smanjićeš obrtaje na putnoj brzini, ali ćeš izgubiti snagu na usponu, otprilike će da traži uvek brzinu niže. @Astral je na tdm-u, stavio napred manji zupčanik za 1 zub, da bi dobio na putnoj brzini, pošto je njegov bio sa 5 brzina. Išli smo na vožnju, vlasina, bela Palanka, brzeće, dolina jorgovana,.... Jedva je čekao da se vrati za BGD da vrati stari zupčanik. Probaj zameni pa vidi dal će tebi odgovarati Poslato sa VOG-L29 pomoću Tapatoka Slažem se sa tim za uzbrdo pošto sam se na babin zub natovaren penjao prvom i drugom sa mojim proračunom moraću da uzbrdo guram biciklo 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RBR 2 Napisano Jun 3, 2022 U prolazu, 6 postova Prijavi odgovor kao problematičan Вероватно сам погрешио место, ако јесам избришите поруку. Моје име је Огњен Јуче сам коначно дошао на ред за полагање и положио Пошто купујем први мотор одустао сам од нејкеда добио сам пар добрих савета на форуму ставио на папир шта мене занима и одлучио сам се за VStroma 650, интересује ме свееее Тј савети шта гледати како се одлучити и како знати шта купујем, на шта обратити пажњу итд итд. Сваки савет је добродошао, наравно ако неко има неки мотор на продају буџет је 5-6 хиљада Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nafetS 3818 Napisano Jun 3, 2022 Drug član, 1250 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki Strom 650A, Yamaha XJ600S Prijavi odgovor kao problematičan Ajmo, prvo tema za predstavljanje, ispoštuješ pravila kuće (foruma) A otvorio si pitanje na koje ima još x pitanja... Jel imaš komplet opremu? Ako ne, onda ti budžet nije 5-6k. Takođe od budžeta oduzmi 15-20% za sređivanje motora i da imaš sa strane nešto za nenadane kvarove. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RBR 2 Napisano Jun 3, 2022 U prolazu, 6 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, nafetS je napisao: Ajmo, prvo tema za predstavljanje, ispoštuješ pravila kuće (foruma) A otvorio si pitanje na koje ima još x pitanja... Jel imaš komplet opremu? Ako ne, onda ti budžet nije 5-6k. Takođe od budžeta oduzmi 15-20% za sređivanje motora i da imaš sa strane nešto za nenadane kvarove. Преставио сам се 19 Априла али сад видим да је тема пребачена у под групу Генерално (можда сам и ја омашио немојте се љутити на мене ) Ако треба написаћу и овде пар речи, али сам мислио да нема потребе да давим друге Што се тиче опреме кацига јакна рукавице итд оне не улазе у ту цифру те паре су на другој страни. Ето то за поправке итд тих 20% одузмем... Онда нека буде да имам 5к буџет за мотор Сваки савет је добродошао, ако је потребно да отворим нову тему само ми реците где и одна да почнемо Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jupiter 3260 Napisano Jun 3, 2022 Drug član, 1007 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Nisi lud da kupiš motor u koji treba da uložiš 1000 evra. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vidakn 1779 Napisano Jun 3, 2022 Drug član, 1353 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki DL 1000 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Nisi lud da kupiš motor u koji treba da uložiš 1000 evra. U pravu je, mora ili u popravke ili u opremu, tj. da ga prilagodiš svojim potrebama tipa, prerada sedišta, maglenke, oprema, koferi itd.Sent from my SM-A705FN using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jupiter 3260 Napisano Jun 3, 2022 Drug član, 1007 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Doduše, 1000 evra i nije više neka para. No, hteo sam reći, ne treba kupovati motor koji treba odmah sređivati kompletno. Ne može na motoru za zamenu da bude baš sve. Ako je tako onda je to neodržavan motor, slobodno ću reći kanta, i niko ozbiljan to neće kupiti. Ja uvek gledam da kupim vozilo bez ili sa minimalnim ulaganjem. Ako vidim ćelavu gumu na motoru ne gledam dalje. Ako vidim da je pločice trebalo zameniti juče ne gledam dalje. Ako vidim da se lanac vuče po zemlji, ne gledam dalje. Za 5-6 hiljada evra motor mora biti zdrav. Održavan. Može eventualno jedna stavka da bude za zamenu, ali ne može sve. Ako će da kupi samo ram i agregat onda to košta 2 hiljade evra, za model koji se sređen prodaje za pet. Odokativno. Ali da ne bude da sam skroz promašio temu, dodatnu opremu ne računam, jer to je tooliko individualno... Neko će da vozi 3 kofera od hiljadu i 300 evra, a neko od 300. Mene recimo prerađeno sedište odbija. Ne znam, kapiram da je nekome udobnije, ali kod mene je tako. Ja nisam video rađeno sedište da je lepše od fabričkog, kada se pogleda motor kao celina. A verovatno je u pitanju i uticaj treninga, čučanj, mrtvo dizanje, ovo ono... A i ko još radi sedište na Stromu? Ne može udobnije. Maglenke imaju za 40 evra, a imaju i za 300 evra. Isto rade. Garderoba se izliže svaka, i jeftina i skupa. Kaciga treba da bude kvalitetna/lagana, a u konkretnom slučaju za to postoji budžet. Bolje da .ebem nego što kucam ovolike poruke. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nafetS 3818 Napisano Jun 3, 2022 Drug član, 1250 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki Strom 650A, Yamaha XJ600S Prijavi odgovor kao problematičan Mora da bude zdrav motor, slažem se, al kupuje se polovno, pa samo majstor neki da ga posle kupovine malo detaljnije pregleda, nije da može da ga rasklapa dok gleda da li će da kupi, da zameni ulje, antifriz, kočiono ulje, još tu neku sitnicu (sve to zbog mirne glave), eto stotka ode.. Svakako bolje da ima sa strane za nedajbože, nego poslednji dinar u motor i onda nema ni za gorivo, recimo. Na to sam mislio pod "ostaviti", ne "potrošićeš sve na popravke". Što se opreme tiče, pozdravljam odvojen budžet. A za predstavljanje, ja se izvinjavam, nisam video tu temu, malo sam đonom. Uh, bilo je par stromića po forumu koji su se prodavali, prečešljaj oglase. @JevtaNS jel aktuelna i dalje makina, ili si se predomislio? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JevtaNS 1874 Napisano Jun 4, 2022 Drug član, 2865 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Da aktuelno je mada trenutno nema u ponudi ništa što mene interesuje dalje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RBR 2 Napisano Jun 4, 2022 U prolazu, 6 postova Prijavi odgovor kao problematičan Има пар ком на огласима који су ми на „око" лепи... Шта мене занима годишта се крећу од 2006 до 2011 цене од 4к до неких 5.5к Да ли је то реална цена(знам да је све скочило и да су цене од пре 2 год отишле много горе) исто тако километража у смислу колико је реално да тај мотор пређе ако је „нормално" одржаван, ја га узимам да га возим сигурно 2-3 год мин пре преласка на нешто друго Мање више сви на огласима имају већ доста опреме на себи... Главно је питање како да убодем прави И још једна ствар са ABS или не (ја бих узео са ) Тј више их има без Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12803 Napisano Jun 4, 2022 Ne silazi, 7392 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Može da pređe toliko koliko ti ne možeš da ga izvoziš i da hoćeš. Da li je cena realna, pa stavi na papir te primerke koje gledaš: -Gume 200 eur -Lančanici 170 eur -Remont prednjeg ogibljenja 150 eur -Akumulator 40 eur Pa oduzmi saberi od osnovice (cena u oglasu) i možda onaj najskuplji ispadne najjeftiniji. Osim ako nisi kaljavac pa voziš dok ide. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JevtaNS 1874 Napisano Jun 4, 2022 Drug član, 2865 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan od 2007 je noviji model ima nekih poboljšanja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vidakn 1779 Napisano Jun 4, 2022 Drug član, 1353 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki DL 1000 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Има пар ком на огласима који су ми на „око" лепи... Шта мене занима годишта се крећу од 2006 до 2011 цене од 4к до неких 5.5к Да ли је то реална цена(знам да је све скочило и да су цене од пре 2 год отишле много горе) исто тако километража у смислу колико је реално да тај мотор пређе ако је „нормално" одржаван, ја га узимам да га возим сигурно 2-3 год мин пре преласка на нешто друго Мање више сви на огласима имају већ доста опреме на себи... Главно је питање како да убодем прави И још једна ствар са ABS или не (ја бих узео са ) Тј више их има без Ako imaš mogućnost i ne treba ti više od 650cm3 kupi novog malog Stroma na kredit i miran si narednih 10 godina minimum. Daš koliko imaš u kešu ostalo na rate, neće te koštati rata više od 30-40e mesečno.A ove što gledaš su već 11 godina stari i traže ulaganje.Novo je novo.Sent from my SM-A705FN using Tapatalk 2 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RBR 2 Napisano Jun 4, 2022 U prolazu, 6 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pre 3 sati, vidakn je napisao: Ako imaš mogućnost i ne treba ti više od 650cm3 kupi novog malog Stroma na kredit i miran si narednih 10 godina minimum. Daš koliko imaš u kešu ostalo na rate, neće te koštati rata više od 30-40e mesečno. A ove što gledaš su već 11 godina stari i traže ulaganje. Novo je novo. Sent from my SM-A705FN using Tapatalk Нисам баш за то да први мотор узмем нов, то је моје лично мишљење. А да ли ми је 650 довољно, за почетак... Да За касније ћемо видети... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RBR 2 Napisano Jun 4, 2022 U prolazu, 6 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pre 4 sati, Alekre je napisao: Može da pređe toliko koliko ti ne možeš da ga izvoziš i da hoćeš. Da li je cena realna, pa stavi na papir te primerke koje gledaš: -Gume 200 eur -Lančanici 170 eur -Remont prednjeg ogibljenja 150 eur -Akumulator 40 eur Pa oduzmi saberi od osnovice (cena u oglasu) i možda onaj najskuplji ispadne najjeftiniji. Osim ako nisi kaljavac pa voziš dok ide. Ово последње, мислиш ако сам неко кога не занима одржавање па му је све једно? Не нисам такав Слободно ако имаш времена напиши ми на шта још.да обратим пажњу, зато сам и ту, јер је све ово за мене ново Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mihpredrag 6 Napisano Jun 4, 2022 U prolazu, 7 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Yamaha MT 07 Prijavi odgovor kao problematičan Danas sam montirao Givi rol bar na stromića (2021) i na oko 5500 obrtaja se pojavljuje neka rezonancija koja daje zvuk poput neke brusilice. Ispod i iznat tih obrtaja taj zvuk nestaje.Da li je neko imao sličnu situaciju?Sumnjam na onaj spoj između dva dela rol bara.Poslato sa BND-L21 pomoću Tapatoka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milanezi 2553 Napisano Jun 4, 2022 (promenjeno) Drug član, 1614 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: V-STROM Prijavi odgovor kao problematičan Poznat problem od ranije sa Givi crash bar-ovima, jeste problem na spoju. Probaj sa gumicama izmedju cevi ili da namotaš teflona ili trake da spoj cevi bude tesniji. Promenio Jun 4, 2022 član Milanezi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mihpredrag 6 Napisano Jun 4, 2022 U prolazu, 7 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Yamaha MT 07 Prijavi odgovor kao problematičan Poznat problem od ranije sa Givi crash bar-ovima, jeste problem na spoju. Probaj sa gumicama izmedju cevi ili da namotaš teflona ili trake da spoj cevi bude tesniji.Hvala na savetu, vidim da će morati malo da se budži Poslato sa BND-L21 pomoću Tapatoka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nafetS 3818 Napisano Jun 4, 2022 Drug član, 1250 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki Strom 650A, Yamaha XJ600S Prijavi odgovor kao problematičan @RBR 2 drugara su kao prvi motor kupila novog stroma, za manje ne znaju... tj jeste da izgleda ogromno, ali, šta god da uzmeš dok se malo ne uhodaš, biće trapavo. Ja kupio diverziju 600, kad sam krenuo da vozim, "auuuuuu kolikiiiii mi jeeeee (motor)". Malo po malo, navikao sam se. Sad uzeo stroma i njega arčim evo 7-8 meseci i silom prilika sednem na diverziju i danas odem Ns - Bg - Ns, pa to je bicikla, mali malecni, sam sam sebi smešan kad se setim prvih kilometara na diverziji.. Ako misliš da će ti biti veliki strom, možda pogledaš šta od hondica ima, .. Novo je samo gorivo i da teraš, polovno, već sam pisao, sigurno ima neko ulaganje, makar i sitno, to već moraš sam preseći 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RBR 2 Napisano Jun 4, 2022 U prolazu, 6 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, nafetS je napisao: @RBR 2 drugara su kao prvi motor kupila novog stroma, za manje ne znaju... tj jeste da izgleda ogromno, ali, šta god da uzmeš dok se malo ne uhodaš, biće trapavo. Ja kupio diverziju 600, kad sam krenuo da vozim, "auuuuuu kolikiiiii mi jeeeee (motor)". Malo po malo, navikao sam se. Sad uzeo stroma i njega arčim evo 7-8 meseci i silom prilika sednem na diverziju i danas odem Ns - Bg - Ns, pa to je bicikla, mali malecni, sam sam sebi smešan kad se setim prvih kilometara na diverziji.. Ako misliš da će ti biti veliki strom, možda pogledaš šta od hondica ima, .. Novo je samo gorivo i da teraš, polovno, već sam pisao, sigurno ima neko ulaganje, makar i sitno, to već moraš sam preseći Мислим да са мојих 190цм висине неће бити неки проблем Док сам возио часове био сам на hondi nc750x и по мом скромном мишљењу није „велика" за мене, а мислим да су сличних димензија тј тако пише у спец. Разумем то за нов мотор купиш сипаш и немаш бриге, али ми некако већ сам рекао није нов мотор за почетак. А и верујем да може да се нађе неки примерак који ваља Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nafetS 3818 Napisano Jun 5, 2022 Drug član, 1250 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki Strom 650A, Yamaha XJ600S Prijavi odgovor kao problematičan Naravno da može da se nađe polovno, samo sam na glas razmiljao. Pošto je ovo strom tema, ako ko od kolega prodaje. Eto ja pitao jednog za koga znam (Jevta)..Sent from my M2002J9G using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TngCngShop 53 Napisano Jun 5, 2022 (promenjeno) U prolazu, 64 postova Lokacija: Pančevo Motocikl: Suzuki V-Strom 650 xt Prijavi odgovor kao problematičan Evo zapažanja sa promenom prenosa ako vas to zanima. Prenosni odnos 16/45 (2.8:1) o kom pišu englezi je po meni neupotrebljiv. Znači rezime šta sam dobio k... Šta sam izgubio 4000 din Šala mala naravno. Skinuti obrtaji svaka brzina duža ali 6 ta ne upotrebljiva. S obzirom da sam se odlučio za kupovinu i prednjeg i zadnjeg lančanik a pa se sve to diže na 4 kombinacije probao i sledeću 16/47 (2,93:1) ovo je već mnogo upotrebljivije danas u cugu 550 km i zadovoljan. Upotrebljivije je od prve kombinacije. Pošto je vožena dunavska magistrala sa naše i Rumunske strane bilo je i da se popne uz brdo pa i pravca za potezanje i natovaren u fullu sa nas dvoje skroz sam zadovoljan. Na konto tog maltretiranja potrošnja skinuta, mekše šalta nje, nekako mi je lakši za korišćenje od org prenosa 15/47 (3,3:1), na oduzimanju gasa ne koči motorom onako agresivno da nesmeš pustiti ruku sa gasa, već sporije usporava. Ostaje još 15/45 (3:1) međutim mislim da ovih 16 zuba napred neću dirati manje rola lanac tako da je i tiši u vožnji. Sve u svemu nije loše. Nisu bačene pare a ostaje još jedan set zupčanika pa kad se ovo potroši samo nov lanas 525 sa 118 linkova. P. S danas sam imao priliku da probam novog Versysa 1000 i mogu vam reći da je odličan motor. Jedino što je SE komplet sa 3 kofera skup po meni mnogo. Stvarno mnogo i pruža ali razlika između golog i fulla skoro 7000 e (zamalo pa novi smor 650) Nakon nalog Stroma mislim da bi pre njega uzeo nego 1050 Promenio Jun 5, 2022 član TngCngShop 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
medadetelinara 19 Napisano Jun 6, 2022 U prolazu, 43 postova Lokacija: NOVI SAD Motocikl: Vstrom T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan 10 hours ago, TngCngShop said: Evo zapažanja sa promenom prenosa ako vas to zanima. Prenosni odnos 16/45 (2.8:1) o kom pišu englezi je po meni neupotrebljiv. Znači rezime šta sam dobio k... Šta sam izgubio 4000 din Šala mala naravno. Skinuti obrtaji svaka brzina duža ali 6 ta ne upotrebljiva. S obzirom da sam se odlučio za kupovinu i prednjeg i zadnjeg lančanik a pa se sve to diže na 4 kombinacije probao i sledeću 16/47 (2,93:1) ovo je već mnogo upotrebljivije danas u cugu 550 km i zadovoljan. Upotrebljivije je od prve kombinacije. Pošto je vožena dunavska magistrala sa naše i Rumunske strane bilo je i da se popne uz brdo pa i pravca za potezanje i natovaren u fullu sa nas dvoje skroz sam zadovoljan. Na konto tog maltretiranja potrošnja skinuta, mekše šalta nje, nekako mi je lakši za korišćenje od org prenosa 15/47 (3,3:1), na oduzimanju gasa ne koči motorom onako agresivno da nesmeš pustiti ruku sa gasa, već sporije usporava. Ostaje još 15/45 (3:1) međutim mislim da ovih 16 zuba napred neću dirati manje rola lanac tako da je i tiši u vožnji. Sve u svemu nije loše. Nisu bačene pare a ostaje još jedan set zupčanika pa kad se ovo potroši samo nov lanas 525 sa 118 linkova. P. S danas sam imao priliku da probam novog Versysa 1000 i mogu vam reći da je odličan motor. Jedino što je SE komplet sa 3 kofera skup po meni mnogo. Stvarno mnogo i pruža ali razlika između golog i fulla skoro 7000 e (zamalo pa novi smor 650) Nakon nalog Stroma mislim da bi pre njega uzeo nego 1050 Znači prednji za 1 zub veći i nazad fabrički naj bolja kombinacija, malo si ga rasteretio i smirio ako sam dobro razumeo. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...