Niko 1360 Napisano Octobar 21, 2021 Zainteresovan, 491 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: A Prijavi odgovor kao problematičan Pozz sa Komova 10 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7323 Napisano Octobar 21, 2021 Drug član, 3047 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan Kakva priroda, ko iz kaubojskih filmova scena 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mile123 165 Napisano Octobar 21, 2021 Svrati ponekad, 211 postova Lokacija: Beograd - Cukarica Motocikl: Bice Prijavi odgovor kao problematičan Nego jel i vama na malom stromu '17+ jace motorno kocenje od zadnje kocnice? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Niko 1360 Napisano Octobar 21, 2021 Zainteresovan, 491 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: A Prijavi odgovor kao problematičan Pre 13 sati, Mile123 je napisao: Nego jel i vama na malom stromu '17+ jace motorno kocenje od zadnje kocnice? Jeste,zadnju retko kad i koristim bas zbog toga,em ne moze se ugasi abs pa po offu samo kliza em je slaba po asfaltu pa ili sa obe kad je ostro kocenje ili prednju i saltanje naniže. Evo jedne danas sa Komova pa ću ostatak u putopis kada složim snimke. i SH 20 8 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dl minak 183 Napisano Octobar 25, 2021 Svrati ponekad, 338 postova Lokacija: Aleksandrovac Motocikl: V-Strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Prelepo 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milanezi 2557 Napisano Octobar 25, 2021 (promenjeno) Drug član, 1614 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: V-STROM Prijavi odgovor kao problematičan Juče sam promenio korman na stromu, pa da napišem par reči i smernica pošto ima još zainteresovanih za ovu rabotu. U pitanju je korman koji nosi oznaku TRW MCL 155 B, kupljen u Moto Cross-u u Kraljevu. Cena kormana je 50 eura + ptt. MCL 155 je najviši, malo niži je 154, a još niži je sa oznakom 153. I na prethodnom stromu sam imao 155, odgovarao mi je pa sam ponovo njega uzeo. Slovo B označava boju kormana (blau), meni se uklapala najviše pa sam nju izabrao. Radi se još i u srebrnoj, titanijum sivoj i crnoj boji. Drugar mi je pomagao jer i njega isto čeka uskoro pa da bude verziran. Moj strom je glumio zamorče Akcija je trajala sigurno 3-4 sata sa pauzama i zajebancijama izmedju. Nismo žurili, ja sam bolestan oko motora, a drugar je mnogo bolesniji i pedantniji :)) Na prošlom stromu sam dosta brže završio posao, nisam ovoliko picanio. Pre bilo kakvih radova potrebno je razbušiti oba kraja kormana kod strugara jer fabrički tegići su širi od unutrašnjosti. Razbušuje se burgijom 17.5 mm. Jedan je imao 17 mm, pa je morao drugi da još malo proširi rupu. Možda bi mogla i od 18 mm. Ide se u dubinu samo za dužinu gumenog dela, max 30 mm. Unutrašnji gumeni deo tegića koji ulazi u korman ne sme da bude pasent sa kormanom, mora da lako ulazi unutra. Taj gumeni deo se širi kad se zavrće šraf na tegiću i ako je pasent nabubri i izvlači se napolje, tegić može da ispadne ili da stoji klimavo. To je bitno kod razbušivanja, znači da gumeni deo ulazi lako u korman. Ne da ima veliki luft ali da upadne lagano, ako me razumete Tegići, retrovizori, štitnici za ruke, ručke kvačila i kočnice, nosač telefona, sve što je na kormanu se skida. Stavio sam veliki astal pored i na njega pakovao svaki deo. Vruća gibanicu je tu da nam da elana za radove : ))) Boja na novom kormanu je nežna i tanka, tako da je ceo korman išao prvo u zaštitnu traku da bi se izbeglo grebanje. Drugar je insistirao u vezi trake :). I na fabričkom je boja isto osetljiva na greb greb. Ručku gasa i pumpu kočnice smo svlačili, nismo rastavljali sajle gasa kao što sam ja radio na prethodnom stromu. Možda je i bolje ovako, lakše je za vraćanje svakako. Isto važi i za levu stranu, skine se lepak sa leve ručke, ja sam wd-om ušpricavao ispod ručke i svukao je. Levi prekidač se polovi i smakne se sa kormana. Paziti na kablove i creva prilikom svlačenja, sve je tesno i nema baš puno prostora, valjao bi još jedan par ruku da pripomogne. Takodje, leva strana kormana gde dodje gumena ručka je izrezbarena zbog gripa. Tu je problem da se navuče nosač ručke kvačila i retrovizora, mora da se malo razmakne uška sekačem ili nekim alatom. Ko bude radio videće o čemu pričam. Najbitniji posao je obeležiti i izbušiti rupe za trnove koji drže levi i desni prekidač na svom mestu. Mi smo privremeno montirali prekidače i na trn nakapali malo laka za nokte koji je ostavio trag na zaštitnoj traci na kormanu. Onda opet skidanje svega sa kormana i bušenje rupe, 5mm je rupa. Ovo je jako bitno jer ako se rupe ne izbuše gde treba može se desiti da prekidači stoje previše nisko ili visoko na kormanu. Zato se korman i fiksira pa se isprobava. Ja sam probao u mestu i razlika je u odnosu na vožnju, makar i kraću. Činilo mi se da je ok, a danas posle vožnje mi se čini da bi mogao malo niže da se spusti korman. Par vožnji i znaću kako treba. Zadovoljan sam, možda preko zime dodam i podizače kormana i sundjere na ručke. Ovaj korman je višlji i širi nego fabrički. Mislim da se isplati zamena, lepši je osećaj u vožnji, barem meni. Ako se dodaju sundjeri i podizači izadje sve oko 100 eura. Ovako to izgleda sada. Pozz Promenio Octobar 25, 2021 član Milanezi 16 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nesasavage 53 Napisano Octobar 26, 2021 Svrati ponekad, 123 postova Lokacija: Krusevac Motocikl: Suzuki Vstrom 650 L1, Yamaha XT 1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan 14 hours ago, Milanezi said: Juče sam promenio korman na stromu, pa da napišem par reči i smernica pošto ima još zainteresovanih za ovu rabotu. U pitanju je korman koji nosi oznaku TRW MCL 155 B, kupljen u Moto Cross-u u Kraljevu. Cena kormana je 50 eura + ptt. MCL 155 je najviši, malo niži je 154, a još niži je sa oznakom 153. I na prethodnom stromu sam imao 155, odgovarao mi je pa sam ponovo njega uzeo. Slovo B označava boju kormana (blau), meni se uklapala najviše pa sam nju izabrao. Radi se još i u srebrnoj, titanijum sivoj i crnoj boji. Drugar mi je pomagao jer i njega isto čeka uskoro pa da bude verziran. Moj strom je glumio zamorče Akcija je trajala sigurno 3-4 sata sa pauzama i zajebancijama izmedju. Nismo žurili, ja sam bolestan oko motora, a drugar je mnogo bolesniji i pedantniji :)) Na prošlom stromu sam dosta brže završio posao, nisam ovoliko picanio. Pre bilo kakvih radova potrebno je razbušiti oba kraja kormana kod strugara jer fabrički tegići su širi od unutrašnjosti. Razbušuje se burgijom 17.5 mm. Jedan je imao 17 mm, pa je morao drugi da još malo proširi rupu. Možda bi mogla i od 18 mm. Ide se u dubinu samo za dužinu gumenog dela, max 30 mm. Unutrašnji gumeni deo tegića koji ulazi u korman ne sme da bude pasent sa kormanom, mora da lako ulazi unutra. Taj gumeni deo se širi kad se zavrće šraf na tegiću i ako je pasent nabubri i izvlači se napolje, tegić može da ispadne ili da stoji klimavo. To je bitno kod razbušivanja, znači da gumeni deo ulazi lako u korman. Ne da ima veliki luft ali da upadne lagano, ako me razumete Tegići, retrovizori, štitnici za ruke, ručke kvačila i kočnice, nosač telefona, sve što je na kormanu se skida. Stavio sam veliki astal pored i na njega pakovao svaki deo. Vruća gibanicu je tu da nam da elana za radove : ))) Boja na novom kormanu je nežna i tanka, tako da je ceo korman išao prvo u zaštitnu traku da bi se izbeglo grebanje. Drugar je insistirao u vezi trake :). I na fabričkom je boja isto osetljiva na greb greb. Ručku gasa i pumpu kočnice smo svlačili, nismo rastavljali sajle gasa kao što sam ja radio na prethodnom stromu. Možda je i bolje ovako, lakše je za vraćanje svakako. Isto važi i za levu stranu, skine se lepak sa leve ručke, ja sam wd-om ušpricavao ispod ručke i svukao je. Levi prekidač se polovi i smakne se sa kormana. Paziti na kablove i creva prilikom svlačenja, sve je tesno i nema baš puno prostora, valjao bi još jedan par ruku da pripomogne. Takodje, leva strana kormana gde dodje gumena ručka je izrezbarena zbog gripa. Tu je problem da se navuče nosač ručke kvačila i retrovizora, mora da se malo razmakne uška sekačem ili nekim alatom. Ko bude radio videće o čemu pričam. Najbitniji posao je obeležiti i izbušiti rupe za trnove koji drže levi i desni prekidač na svom mestu. Mi smo privremeno montirali prekidače i na trn nakapali malo laka za nokte koji je ostavio trag na zaštitnoj traci na kormanu. Onda opet skidanje svega sa kormana i bušenje rupe, 5mm je rupa. Ovo je jako bitno jer ako se rupe ne izbuše gde treba može se desiti da prekidači stoje previše nisko ili visoko na kormanu. Zato se korman i fiksira pa se isprobava. Ja sam probao u mestu i razlika je u odnosu na vožnju, makar i kraću. Činilo mi se da je ok, a danas posle vožnje mi se čini da bi mogao malo niže da se spusti korman. Par vožnji i znaću kako treba. Zadovoljan sam, možda preko zime dodam i podizače kormana i sundjere na ručke. Ovaj korman je višlji i širi nego fabrički. Mislim da se isplati zamena, lepši je osećaj u vožnji, barem meni. Ako se dodaju sundjeri i podizači izadje sve oko 100 eura. Ovako to izgleda sada. Pozz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Stefan_kv 56 Napisano Octobar 28, 2021 Svrati ponekad, 289 postova Lokacija: Kv-Bg Motocikl: Kawasaki er6-n Prijavi odgovor kao problematičan Promenjen izduv stavljen Dragon Ada top. Od sada nemam potrebe za sirenom Sent from my iPhone using Tapatalk 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bratislav 1973 440 Napisano Octobar 31, 2021 Svrati ponekad, 411 postova Lokacija: Sremcica-Beograd Motocikl: ex Yamaha BT 1100 Bulldog ex V-Strom 650 XT ex Suzuki V-Strom 1050XT now BMW R1250GSA Prijavi odgovor kao problematičan Dobro jutro ekipa, evo par linkova s kojih mozete neka servisna upustva skinuti/download: Suzuki V-Strom 1050/XT (2020+) Maintenance Schedule MAINTENANCESCHEDULE.NET Suzuki V-Strom 1050 (2010+, including XT and XT Adventure) maintenance schedule and service intervals. Including valve checks and other regular service. Suzuki V-Strom (VStrom) Owners Club WWW.V-STROM.CO.UK Suzuki V-Strom (VStrom) Owners Club 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Niko 1360 Napisano Octobar 31, 2021 Zainteresovan, 491 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: A Prijavi odgovor kao problematičan Evo i od mene prilog,ima i za starije modele. Suzuki V-Strom (VStrom) Owners Club WWW.V-STROM.CO.UK Suzuki V-Strom (VStrom) Owners Club 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
baneBP 1259 Napisano Octobar 31, 2021 Zainteresovan, 926 postova Lokacija: Backa Palanka Motocikl: Suzuki VStrom 650XT M0 Prijavi odgovor kao problematičan Danas zatvorio sezonu 2021 tamo gde sam je i zapoceo (jezero Provala) Cela sezona ni 5000 km. Nisam zadovoljan ali sam sam kriv. Radim 2 posla pa i nije bilo viska slobodnog vremena. Od sledece godine malo cu menjati prioritete a putovanje motorom ce biti u samom vrhu. Gledacu da crash bar i vizir uzmem sad preko zime a na prolece stize i novi set alu bocnih kofera. Izgovora više nema. Od vožnji priznajem samo egzotiku. Najmanje bar Albaniju i Grčku, priželjkujem Tursku (azijski deo) a potajno se nadam u daljini i Nordkapu ako bi se našla neka blesava amaterska ekipa. 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7323 Napisano Octobar 31, 2021 Drug član, 3047 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan Ovakav danas prošao kod Mišeluka pored mene... Bata i seka na njemu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TAZZ 1466 Napisano Octobar 31, 2021 Drug član, 1104 postova Lokacija: Beograd Motocikl: EX - V - STROM 1000 2003 Bumblebee............. EX - V - STROM 1000 L4...................................... NOW - VOGE 900DSX NEW Prijavi odgovor kao problematičan Brzinski ...Smisli smo gde ćemo...Nije trebalo 2 puta razmišljati ...Beograd-Lazarevac-Valjevo-Osečina-Ljubovija-Loznica-Bijeljina na klopu-Šabac-BeogradPrva slika je kratkotrajno stajanje ispred Lozane, uz Drinu vodu...Druga slika...Šta reći...Sa koje strane da napadnemo ovo čudovište?Ah da....Dva macana@mick i moja malenkostSent from my motorola edge 20 pro using Tapatalk 4 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 3229 Napisano Octobar 31, 2021 Drug član, 2324 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X......SVT650X Prijavi odgovor kao problematičan Slušaj...ja sam upoznat sa Bijeljinskim gostoprimstvom ali ti si mi se nešto u tom trenutku uplašio!!! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TAZZ 1466 Napisano Octobar 31, 2021 Drug član, 1104 postova Lokacija: Beograd Motocikl: EX - V - STROM 1000 2003 Bumblebee............. EX - V - STROM 1000 L4...................................... NOW - VOGE 900DSX NEW Prijavi odgovor kao problematičan Ću uplašio...Prepao i preplašio ....Ostao bez teksta, što je bilo očito...A reeeeeeetko kad ostanem bez teksta ...Sent from my motorola edge 20 pro using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marko05 5610 Napisano Novembar 1, 2021 Drug član, 1402 postova Lokacija: Ужице Motocikl: Гулим ђонове... Prijavi odgovor kao problematičan Pre 12 sati, TAZZ je napisao: Brzinski ... Smisli smo gde ćemo... Nije trebalo 2 puta razmišljati ... Beograd-Lazarevac-Valjevo-Osečina-Ljubovija-Loznica-Bijeljina na klopu-Šabac-Beograd Prva slika je kratkotrajno stajanje ispred Lozane, uz Drinu vodu... Druga slika... Šta reći... Sa koje strane da napadnemo ovo čudovište? Ah da.... Dva macana@mick i moja malenkost Sent from my motorola edge 20 pro using Tapatalk Ја сам чуо да је @mick вегетаријанац? Изгледа сам погрешно информисан. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 3229 Napisano Novembar 1, 2021 Drug član, 2324 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X......SVT650X Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, Marko05 je napisao: Ја сам чуо да је @mick вегетаријанац? Изгледа сам погрешно информисан. Da li me vidiš na fotki da jedem???? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nafetS 3818 Napisano Novembar 1, 2021 Drug član, 1250 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki Strom 650A, Yamaha XJ600S Prijavi odgovor kao problematičan Merka brokoli i kupus Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marko05 5610 Napisano Novembar 1, 2021 Drug član, 1402 postova Lokacija: Ужице Motocikl: Гулим ђонове... Prijavi odgovor kao problematičan pre 15 minuta, mick je napisao: Da li me vidiš na fotki da jedem???? Да, да, тачно си овај лимун пикирао. Извињавам се, моја грешка. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 3229 Napisano Novembar 1, 2021 Drug član, 2324 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X......SVT650X Prijavi odgovor kao problematičan Hajde, hajde...i ti ćeš tako! Malo kasnije! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TAZZ 1466 Napisano Novembar 1, 2021 Drug član, 1104 postova Lokacija: Beograd Motocikl: EX - V - STROM 1000 2003 Bumblebee............. EX - V - STROM 1000 L4...................................... NOW - VOGE 900DSX NEW Prijavi odgovor kao problematičan Pa...Jeo je salatu... Od mesa...Brokoli i ostalu papazjaniju sam ja mrnjakao...Sent from my motorola edge 20 pro using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 3229 Napisano Novembar 1, 2021 Drug član, 2324 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X......SVT650X Prijavi odgovor kao problematičan pre 13 minuta, TAZZ je napisao: Pa... Jeo je salatu... Od mesa... Brokoli i ostalu papazjaniju sam ja mrnjakao... Sent from my motorola edge 20 pro using Tapatalk Jeste... i slaninica je deo salate i brokolija!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TAZZ 1466 Napisano Novembar 1, 2021 Drug član, 1104 postova Lokacija: Beograd Motocikl: EX - V - STROM 1000 2003 Bumblebee............. EX - V - STROM 1000 L4...................................... NOW - VOGE 900DSX NEW Prijavi odgovor kao problematičan Pa kako?Sent from my motorola edge 20 pro using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Stefan_kv 56 Napisano Novembar 2, 2021 Svrati ponekad, 289 postova Lokacija: Kv-Bg Motocikl: Kawasaki er6-n Prijavi odgovor kao problematičan Jel koristio neko Mitas touring force?Sent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krmco 2637 Napisano Novembar 2, 2021 Drug član, 1004 postova Lokacija: Beograd,Zvezdara,Ub Motocikl: yamaha super tenere 1200 Prijavi odgovor kao problematičan Trenutno ih koristim Poslato sa VOG-L29 pomoću Tapatoka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...