deki 168 Napisano Septembar 9, 2010 Zainteresovan, 634 postova Lokacija: Beograd/Vozdovac Motocikl: Suzuki GSX 600F-SF,Honda CM 125 Custom,Benelli Adiva 150,MZ 250 ETZ,MZ 250 TS,Kinroad 200gy,Tomos 14 tls, Prijavi odgovor kao problematičan To nece valjano raditi,probao sam vec to,motor se gusio,pa sam vadio prigusivac...pravio druge,nalik MZovim,onda vec i nekako.Ne isplati se zezanje,nov je 30e. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slobojko 8 Napisano Septembar 9, 2010 U prolazu, 98 postova Lokacija: sabac Prijavi odgovor kao problematičan nasao sam nov za 5100 din nov i nigde jeftinij u pitanju je MZ ETZ 251 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1287 Napisano Septembar 9, 2010 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan nasao sam nov za 5100 din nov i nigde jeftinij u pitanju je MZ ETZ 251 jesi probao kod Gabora?? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ts-chopper 113 Napisano Septembar 9, 2010 Drug član, 1306 postova Lokacija: Nish Motocikl: MZ-ts 250/1 (custom) Prijavi odgovor kao problematičan Pre bih mislio da se na Jawi moze staviti mz-ov auspuh, to bi vec bilo bolje... inace ja sam stavljao od cz-tke ali sam poslednji clanak u prigusnici izvadio a na ostalim sam prosirio rupe, nije lose isao i lep je izgledao, ali mi je bio znatno bucniji, i nekako je davao ostar svuk, nije imao onaj specifican rad mz-a (onaj "kompresijski" zvuk ??? ) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slobojko 8 Napisano Septembar 13, 2010 U prolazu, 98 postova Lokacija: sabac Prijavi odgovor kao problematičan eeee j ljudi izcimao sam suvenog AKRAPOVICA posto imaju svoj sajt i u njemu da im posaljes pitanje sugestiju i tehnicku informaciju pa sam ih pitao da li prave sta za emzu ili u opste za 2t motore. A odgovor im je bio da nemaju u opste tehnologiju za to i da nesmem njihov odgovor nigde da objavim. Pa evo njihov odgovor nisam objavio i e-maila koji su mi poslali mislim da je uredu sa moje strane. ha cuveni AKRAPOVIC. pa i moja pokojna baba Zivka bi mogla da napravi auspuh za 4t i da bude lepsi i bolji od njihovog. ako je ovo za OFF moze ali pusti par dana da ljudi procitaju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svetac 527 Napisano Septembar 13, 2010 Drug član, 1448 postova Lokacija: subotica Motocikl: Honda ness 150 Prijavi odgovor kao problematičan eeee j ljudi izcimao sam suvenog AKRAPOVICA posto imaju svoj sajt i u njemu da im posaljes pitanje sugestiju i tehnicku informaciju pa sam ih pitao da li prave sta za emzu ili u opste za 2t motore. A odgovor im je bio da nemaju u opste tehnologiju za to i da nesmem njihov odgovor nigde da objavim. Pa evo njihov odgovor nisam objavio i e-maila koji su mi poslali mislim da je uredu sa moje strane. ha cuveni AKRAPOVIC. pa i moja pokojna baba Zivka bi mogla da napravi auspuh za 4t i da bude lepsi i bolji od njihovog. ako je ovo za OFF moze ali pusti par dana da ljudi procitaju eto,pa ti vidi! svako zna da napravi da urla! a matematika nekome drugome! neka si ti lepo sa nama podelio njihovu TAJNU zanata!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuja 35 Napisano Septembar 13, 2010 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan Nema nikakvih neregularnosti, ako se zna ko radi ili prodaje auspuhe za MZ treba da se zna i ko ih nema i ne izrađuje. Pošteno je, to je u interesu članova a Forum zbog članova postoji. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
peca indipendet 36 Napisano Septembar 13, 2010 Zainteresovan, 639 postova Lokacija: wien Motocikl: mz es 175/2 bmw r1200 c indipendet Prijavi odgovor kao problematičan nemogu verovati i ja znam to da napravim a nima treba cela tehnologija mora da su im i ovi drugi auspusi sranje eeee j ljudi izcimao sam suvenog AKRAPOVICA posto imaju svoj sajt i u njemu da im posaljes pitanje sugestiju i tehnicku informaciju pa sam ih pitao da li prave sta za emzu ili u opste za 2t motore. A odgovor im je bio da nemaju u opste tehnologiju za to i da nesmem njihov odgovor nigde da objavim. Pa evo njihov odgovor nisam objavio i e-maila koji su mi poslali mislim da je uredu sa moje strane. ha cuveni AKRAPOVIC. pa i moja pokojna baba Zivka bi mogla da napravi auspuh za 4t i da bude lepsi i bolji od njihovog. ako je ovo za OFF moze ali pusti par dana da ljudi procitaju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djordje.Rad 274 Napisano Septembar 13, 2010 Svrati ponekad, 205 postova Lokacija: Pančevo Motocikl: RF600+ Prijavi odgovor kao problematičan Polako ljudi! Akrapovič se nikada nije ni bavio dvotaktnim motorima. U stvari jeste, kada je počinjao da vozi trke, ali najpoznatiji je bio u superbajku. Njegovi motori su uvek bili odlično pripremljeni, i uglavnom ih je sam održavao i frizirao. Neki strani timovi su ga zapazili, čovek je shvatio da je lova u friziranju trkačkih mašina, kacigu okačio o klin, i ozbiljno se posvetio poslu. Između ostalog pripremao je glave za Ducati trkačke timove sa ventilima iz MIV-a (fabrika ventila iz Sremske Mitrovice), Izduvni sistemi su došli kasnije. U vreme dok je Akrapovič još vozio trke, najpoznatiji auspusi za dvotaktaše, uključujući i takmičarske, u SFRJ bili su oni koje je pravio Slovenac Brane Lipnik. Jedino sa njegovim auspuhom MZ je išao isto tako dobro kao i sa fabričkim, samo što je lepše izgledao. Pošto je proizvodnja bila zanatska, bili su relativno skupi i čekalo se na izradu, naročito u sezoni trka. Pored njega u Sloveniji je postojala i firma MF koja je imala maloserijsku proizvodnju nekoliko tipova auspuha za Jawu, MZ i Tomos, koji su bili kvalitetnije urađeni od presovanog lima, ali iz ličnog iskustva sa njihovim auspuhom MZ se nije baš spektakularno ponašao. Čak mislim da negde u podrumu još uvek imam gotovo nov taj auspuh. Dakle, MZ se najbolje ponaša sa originalnim auspuhom! Provereno. Jedino što može da se uradi je sečenje auspuha po zavaru ispod šelne, tako da rezonantna komora ostane nepromenjena, i da se izbaci prigušivač od cevki i limenih pregrada koji teži par kilograma, a umesto njega postavi klasičan apsorpcioni prigušivač, sa perforiranom cevi od 25-30 mm i staklenom vunom. Osim zvuka ne dobija se ništa bitno, ali za razliku od drugih izduva, ne pogoršavaju se performanse motora! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
snake 5 Napisano Septembar 13, 2010 Svrati ponekad, 202 postova Lokacija: Bileca Motocikl: MZ chopper Prijavi odgovor kao problematičan Lako je kenjat tudji rad zasuci rukave pa napravi majstore kad si tako dobar ...... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slobojko 8 Napisano Septembar 14, 2010 U prolazu, 98 postova Lokacija: sabac Prijavi odgovor kao problematičan problem je napraviti ga pogotovo za 2t ali ja nisam nista rekao protiv domace radinosti vec za odgovoran i veoma poznat sistem kao sto je proizvodni program akrapovic pa ljudi oni imaju primat pri izradi i prodaji izduvnih sistema a da ne spominjem auspuha. pa dvotaktni motor je izmisljen pre xxxx godina i nema mnogo da se prica o njemu po tom pitanju jer koristi DOPLEROV tip izduva (ispravite me ako nisam dobro napisao) a to je isto neko izmislio pa je sigurno i nekakva definicija toga postavljena. pa sto onda nisu oni to primenili. ZATO STO ZA MZ AUSPUH KOSTA OD 30 DO 50 eura. nov fabrcki ee da kako se ponasa ova rezona na emzi i ima li ko kakvih iskustava. P.S stavljao sam auspuh od jave na MZ mozda kada bih stavio oba sa nje mz bi se ponasao kako treba mozda i to probam jedan proba pa se . . . . o Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1287 Napisano Septembar 14, 2010 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan mz sa zezonantnim ide ekstra, a i radi prilicno dobro sem sto se malo viseee cuje... pa sam ja i to sredio... ovako radi sa karburatorom od 251 a ovako se cuje na 2000 o/min Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Зорге 695 Napisano Septembar 14, 2010 Drug član, 3087 postova Lokacija: The very heart of southern Banat Prijavi odgovor kao problematičan Мени се чини да је МЗ са "зујком" - противприродни блуд. ОК, има разлога зашто би могао да се постави, али ј... МЗ без карактеристичног брммм... брммм....брммм. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1287 Napisano Septembar 14, 2010 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan Мени се чини да је МЗ са "зујком" - противприродни блуд. ОК, има разлога зашто би могао да се постави, али ј... МЗ без карактеристичног брммм... брммм....брммм. mislim da iza to ima leka... ja sam kod mene urgradio mali zavrsetak.. Slika 1 posto je kod mene ide jedna cev iz velikog prosirenog dela do kraja... posle sam nasao nesto na netu kako bi mogao da se odradi ovaj sjajni deo kod mz-a (pigusivac) da bi de dobio jos tisi i lepsi zvuk... Slika 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PICASOO MZ 425 Napisano Septembar 15, 2010 Drug član, 3121 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207 Prijavi odgovor kao problematičan Sumi, sada imas rezonator kao skuter... ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1287 Napisano Septembar 15, 2010 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan Sumi, sada imas rezonator kao skuter... ;D ;D ;D ma daa... ;D ;D vidimo se u subotu.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PICASOO MZ 425 Napisano Septembar 15, 2010 Drug član, 3121 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207 Prijavi odgovor kao problematičan Sumi, sada imas rezonator kao skuter... ;D ;D ;D ma daa... ;D ;D vidimo se u subotu.. OK... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1287 Napisano Septembar 24, 2010 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan evo ja se malo igrao sa mojimm auspuhhom od skutera... :) resio sam da izvadim vunu i da uradim neku vrstu pregrade, ao sto sam vidjao kod Jawinih auspuha... Ovako su tekli radovi... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1287 Napisano Septembar 24, 2010 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan auspuh je rasklopljen i vadim vunu... ovo je bilo u njemu do sad... :) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1287 Napisano Septembar 24, 2010 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan a ovako sam ja zamislio da sad izgleda... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1287 Napisano Septembar 24, 2010 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan Pristupio sam izradi nove cevi, sa manjim ali cescim rupama... i naravno na sredini sam stavio drveni cep debljine 10mm... :) Sad ima onako skoro kao fabricki zvuk, oko 15% jaci ali dosta bolja nego pre, ne cuje se vise kao "apenac" ;) ima dosta dublji zvuk... :) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PICASOO MZ 425 Napisano Septembar 24, 2010 Drug član, 3121 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207 Prijavi odgovor kao problematičan Majko moja, ala si ti busio... :o :o :D ... ne cuje se vise kao "apenac" ;) i.... :) E to je bitno... ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slobojko 8 Napisano Septembar 24, 2010 U prolazu, 98 postova Lokacija: sabac Prijavi odgovor kao problematičan pa naravno da je bitno ko jos voli zvuk apenca na harliju ili nekoj hondi. ko voli zvuk apenca on ce ga i voziti Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1287 Napisano Septembar 24, 2010 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan da dodam jos nesto osigurao sam cep sa dva safa... ;D ,, mozda sa jos malo igaranja mogao bi da dobijem bas original zvuk(naprimer da se urade dve pregrade, na drugaciji nacin bilo bi nesto sasvim druhgacije : ) ... :) ali neka i ovako je ok., jos da ga probam u nekoj duzoj voznji.. ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
peca indipendet 36 Napisano Septembar 24, 2010 Zainteresovan, 639 postova Lokacija: wien Motocikl: mz es 175/2 bmw r1200 c indipendet Prijavi odgovor kao problematičan schumi ide li taj mz sa tim auspuhom sto je imao onu staklenu vunu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...