Jump to content

Moto Zajednica

snake

Članovi
  • Broj tema i poruka

    202
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

O članu snake

  • Rođendan 22.11.1985.

Profile Information

  • Pol
    Muškarac
  • Lokacija
    Bileca
  • Motocikl
    MZ chopper

Poslednji posetioci profila

Sekcija koji prikazuje poslednje posetioce ovog profila je isključena i ne prikazuje se ostalim članovima.

snake's Achievements

Svrati ponekad

Svrati ponekad (2/6)

5

Reputacija u zajednici

  1. Ne znam kako ide to kod vas u Srbiji ali koliko se meni cini treba ti samo izvod iz maticne knjige umrlih.
  2. Ova tema mi se vrtila po glavi jos od kada sam vidio prvu sliku fabricke 500-ke (naravno dvocilindrasa ne rotax verzije MZ-a ) i trazio sam informacije kako spojiti radilce i koji sistem su koristili ali kao sto si ti primjetio svi kriju kao zmija noge kako je to izvedeno.Gledao sam i klipove raznih ts i dosta turskih 301 spojenih u twin verziju ali kod njih su bukvalno stavljene dvije kompletne masine koje se pokrecu odvojeno tj nezavisno i sa nekim cudnim prenosom za sve to: Ali fabricki manual ili bilo kakavu skicu nisam uspio naci, moja teorija je posto inace stavljaju dvije polutke od jedne masine i izmedju kao distancer i koriste dinamu i plajenje i mjenjac sa jedne masine samo, da se klipovi ustvari krecu kao jedan i pale kao jedan imaju istu rotaciju ciklus rada i momenat paljenja tako bi bilo moguce dovesti radilice u idealno isti polzaj tj, "upucati" ih zavariti i obraditi na strugu da to nigdje ne vaga . Čini mi se da ova 500-ka etz tako i radi jer kada pogledas snimak rada na 0:55 minutu moze da se vidi da oba ausupuha izbacuju u isto vrjeme dim sto znaci da oba cilindra rade zajedno . U svakom slucaju to je moja neka teorija kako bi se to moglo izvesti, tvoj pristup je svakako bolji tezi za izvesti razradjeniji i realizovan jer klipovi rade naizmjenicno samim tim dobija se veca korisnost i konstantni priliv snage na tocak jos jednom svaka cast i sve pohvale !!!!!!!!!
  3. Elem Majstore svaka cast skidam kapu :takoje: :takoje: !!!!!
  4. Tako star motor je greota sjeci bolje restauracija uvjek mozes naci etz ili nesto drugo ako ti je vec do chopa
  5. Najbolje bi bilo kupiti orginalni i ugraditi napraviti nebi bilo lako Nije u pitanju mjesac vec mikuni pumpica za ulje koja se nalazi u ljevom deklu smjestena ispred kurble i povezana direkntno na pogonsko vratilo mjenjaca, od kog dobija pogon i vuce dovtaktol direktno iz posebnog rezervoara i upumpava ga u cilindar gdje ga rasprsuje dizna smjestena u samom dnu cilindra i podmazuje to je neki princip rada
  6. Obavezno cim se ukaze prilika svejedno vi kod nas ili mi tamo nastvaljamo druzenje veliki pozdrav iz Bilece !

  7. Pozdrav finoj grupi entuzijasta iz Bileća koji su nas lepo dočekali. Uživali smo u ćaskanju i nadam se da se opet vidimo. Pozdrav svima, tebi posebno.

  8. Pa znas kako ja i nemam izbora jer djelove za Kanunija mogu da nadjem samo u Americi ali mi se neisplati zbaog postarine a sve od saxona je isto kao kod mene osim masine sto se cjena tice po meni su fer a postarina me izadje prakticno dzaba.
  9. Sve djelove kupujem preko neta iz engleske nedavno sam kupio sajle za kvacilo i zadnji lancanik zadovoljan sam isporukom i kvalitetom djelova ako je neko zainteresovan mogu mu poslati link na PP
  10. snake

    MZ - naši ljubimci

    Prepravljao sa drustvom izbacicu par slika da vidis kroz kakve je sve faze prosao.
  11. http://www.youtube.com/watch?v=62diHTKQ-N8
  12. snake

    MZ - naši ljubimci

    Pozz nije me bilo dugo predugo, valjda nisam imao sta da pokazem e pa sada imam Kanuni je porastao veliki
  13. Kraburatori su sinhronizovani pumpu smo probali i ona baca gorivo.Dali je moguce da pumpa daje slabiji pritisak znas li mozda koliko bara treba da dava da to izmjerim ?????
  14. Svjecice sam promjenio nije do njih.Motor radi normalno na skroz malom gasu ali cim dodam gas zamrsi i pocne da se gusi mrsice sve dok ne oduzmem opet gas ili dok ga ne dodam do kraja i presaltam u manju tek onda posle par sekundi probije sve dok drzim gas do kraja vuce i radi kako treba cim malo otpustim gas zapuca par puta na auspuh i zamrsi.Mogu da vozim skroz polako na malom gasu oko 2000 obrtaja ili na punom gasu na maximalnom broju obrtaja bez saltanja u vecu brzinu jer zamrsi opet.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja