Jump to content

Moto Zajednica

CF MOTO 800 MT

Recommended Posts

• U prolazu, 19 postova
  • Motocikl: Honda CB500X - CFMOTO 800MT - ET4 125

Za sve koji planiraju da kupuju 800MT , jedan pravi "review"... ne bih ga bolje napisao

WWW.WEBBIKEWORLD.COM

With the launch of the CFMOTO 800MT range of Touring and Sport bikes, starting at $12,990, the brand has made another transformative leap.

• Sviđa mi se 3

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 47 postova
  • Motocikl: Yamaha MT09 2023

Eh pa doslo to vreme. Razmisljam o prodaji motora ljudi, ali je problem sto ne znam sa cim ga zameniti. Ima neko neku preporuku? Inace 800MT savrsen motor, odusevljen sam. Samo sto bolest ne bira...

@N.F.S. tebe gledam 🤣

• Sviđa mi se 1
  • Haha 1

• Integrisan, 9597 postova
  • Motocikl: ---Honda---
Pre 10 sati, malucko je napisao:

@N.F.S. tebe gledam 🤣

Jos mi je daleko cifrom druze, da jos malo ostari model 😉

9000 je vidim nov trenutno, za mene puno.

A ako me u boles' kopiras, pa znimljivo je, sta da ti kazem... Jos ako ti okolnosti dozvoljvaju da se malo vise "razmases", ihaaaaa radostiiii 👌😉 

• U prolazu, 20 postova
  • Motocikl: CF Moto 800 MT Explore

Ljudii jedno pitanje, planiram da stavim scottoiler na motor, pa me zanima da li ce ovi smarati nesto za garanciju i to? I da li bi oni mozda hteli da ga montiraju ako im odnesem? 🤔

• Drug član, 1864 postova
  • Motocikl: CFmoto 800MT

Jeste, nadjoh ga:

3DMP.PT

Anti-Splash for CFMOTO 800 (All Versions) Sprocket size: 45T Made by professionals using an FDM 3D printer...

A kolega @bily je nasao ovaj:

https://www.snoto.de/en/produkt/cleandisc-chainguard-cf-moto-en-800-mt/

• Drug član, 1715 postova
  • Motocikl: Kilo Smor L8
Jeste, nadjoh ga:
3DMP.PT
Anti-Splash for CFMOTO 800 (All Versions) Sprocket size: 45T Made by professionals using an FDM 3D printer...
A kolega @bily je nasao ovaj:
https://www.snoto.de/en/produkt/cleandisc-chainguard-cf-moto-en-800-mt/

Kupio drugar za Stroma 1000 iz 2006. pre neku godinu, u Danskoj živi i kratko mu je trajalo, pukao je prihvat. Radi odlično, pokušao je @bugiman da napravi na 3D štampaču od kvalitetnije legure ali je odustao naposletku jer je problem u kačenju za osovinu, i bio je mišljenja da će stradati brzo i odustao je od projekta.

• BJB Maxi Scooter Club, 953 postova
  • Motocikl: Ducati Multistrada 1200 Enduro

Fino je ovo reseno, iz dva dela je. Mogao bih mozda ovo da probam. Samo mi trebaju dimenzije ako je neko voljan da meri.

• Drug član, 3088 postova
  • Motocikl: Versys 650 Kiklop
On 1/7/2025 at 12:46 AM, Zlatko91 said:

Kako te sluzi scott? Jesi zadovoljan? Koji model imas?

Scott je najbolji izum za motore posle okruglih guma. Vredi svaki dinar. 

• Sviđa mi se 2

• U prolazu, 89 postova
  • Motocikl: Yamaha Tricity 300
22 hours ago, Andrej_Hotstepper said:

Za laika koji vozi 300cc sa kaišem, bez namere da pređe na 1000+cc sa kardanom, ostaje jednog dana opcija lanac na nekoj "srednjoj" kubikaži.

E sad, iskreno, kako sam u godinama, a bez iskustva sa mehanikom, spadam u one lenje konformiste koji bi želeli da odnos vožnje i održavanja bude daleko više na strani ovog prvog. Da prevedem, ta priča sa čišćenjem i podmazivanjem lanca na 400-500km me odbija, pa me konkretno zanima da li se ovim eksternim podmazivačima ta relativno česta operacija "zaobilazi" ili se svakako lanac mora čistiti i u kojim intervalima kada se ima ovakva naprava?

Drugo pitanje, zašto to fabrika ne ugradi odmah? Nije to kofer pa ga neko montira, a nekome nije potreban.

• U prolazu, 19 postova
  • Motocikl: Honda CB500X - CFMOTO 800MT - ET4 125
Pre 22 sati, Andrej_Hotstepper je napisao:

Koliko ti traje lanac sa "scottoiler"-om?

pre 19 minuta, Гоша je napisao:

Za laika koji vozi 300cc sa kaišem, bez namere da pređe na 1000+cc sa kardanom, ostaje jednog dana opcija lanac na nekoj "srednjoj" kubikaži.

E sad, iskreno, kako sam u godinama, a bez iskustva sa mehanikom, spadam u one lenje konformiste koji bi želeli da odnos vožnje i održavanja bude daleko više na strani ovog prvog. Da prevedem, ta priča sa čišćenjem i podmazivanjem lanca na 400-500km me odbija, pa me konkretno zanima da li se ovim eksternim podmazivačima ta relativno česta operacija "zaobilazi" ili se svakako lanac mora čistiti i u kojim intervalima kada se ima ovakva naprava?

Drugo pitanje, zašto to fabrika ne ugradi odmah? Nije to kofer pa ga neko montira, a nekome nije potreban.

Pa i nije baš tako, evo ja naprimjer sam lanac očistio i podmazao samo dva puta na 20000 km i to na insistiranje drugara, inače ne vidim potrebu, osim da je lanac čist

• Ne silazi, 7445 postova
  • Motocikl: TDM 900

Mnogo ste zakomplikovali čišćenje lanca.  Nije to tako nežan sklop kao što se stvorila slika. Niti su potrebni ne znam ni ja kakva sredstva da se operu niti rad. To što neki od nas glancaju lanac da se sija svaka karika je entuzijazam i ljubav prema hobiju pre nego potreba. Kada je kardan dobio na popularnosti svi su pisali kao prednost jer eto, ne mora da se održava dodatno stvarajući sliku da je lanac neki sklop koji mora da se čuva kao voće da se ne pokvari. 

Uzmite jednostavno neku krpu, istrljajte lanac istom, nakapajte ulje za menjač. Višak ulja pokupite krpicom i to je to. Nek je 10 min. posla ako i toliko.

Što se tiče podmazivača, ja bih izbegao Scottoiler. Skup je, ima liniju za vakuum, treba ga spakovati u određeni položaj i često podešavati protok. Mada neka bude to po strani, cena ulja je preskupa i teže se nabavlja. Da, sad neko kaže to troši malo ulja, đa-đa-đa ja sam uvek trošio tog ulja više nego što je navedeno.

Moja preporuka je Cobrra, def. najprostiji podmazivač. Samo zakrenete bocu za četvrt kruga, zapremina se smanji i stvori se pritisak. Par minuta kapa ulje na lanac i mirni ste 250 km. Litar ulja koje koristi, 80W90 za menjač sam platio 600 dinara pre par godina. Nisam ni četvrtinu potrošio do sada.Imate samo jedno crevo do lančanika i to je to. Nema potrebe ni da se pere lanac posle toga. Kod mene set gura ako se ne varam oko 30.000 km. Tu kilometražu sam većim delovim vozio bez podmazivača! Tek sada je došlo vreme da ga zategnem malo. 

• Sviđa mi se 3
  • Podržavam 1

2 hours ago, VOKS081 said:

Koliko ti traje lanac sa "scottoiler"-om?

Pa i nije baš tako, evo ja naprimjer sam lanac očistio i podmazao samo dva puta na 20000 km i to na insistiranje drugara, inače ne vidim potrebu, osim da je lanac čist

Ne znam. 

Na VFR ga ugradio prvi dan, odma i nov lanac, prešao nekih 26000 ako dobro pamtim, jednom ga dotegao i to malo, prodao motor, nisam ga potrošio. 

Sad i na versysu isto, odma nov lanac i skot, 15ah hiljada do sad, mislim da sam ga dotegao ono prvo posle 200-300km, inicijalno kad se ugradi... Od tad ni pipnut.

Ne gledam ga. Ne perem ga. Samo dolivam u scott. Nekih 1800-1900km pređem sa 40ml scott ulja (da ja sve pišem, nije bolest sve što boli), zavisi od kolko si ga naštelovao da kaplje, ja volim da je blago mastan, usere on felnu i lancobran, al mene za to zabole, meni je bitno da je mehančki dobro.

Ja više nikad motor bez scotta.

Promenio član Andrej_Hotstepper
  • Sviđa mi se 1

• U prolazu, 20 postova
  • Motocikl: CF Moto 800 MT Explore
1 hour ago, Alekre said:

Mnogo ste zakomplikovali čišćenje lanca.  Nije to tako nežan sklop kao što se stvorila slika. Niti su potrebni ne znam ni ja kakva sredstva da se operu niti rad. To što neki od nas glancaju lanac da se sija svaka karika je entuzijazam i ljubav prema hobiju pre nego potreba. Kada je kardan dobio na popularnosti svi su pisali kao prednost jer eto, ne mora da se održava dodatno stvarajući sliku da je lanac neki sklop koji mora da se čuva kao voće da se ne pokvari. 

Uzmite jednostavno neku krpu, istrljajte lanac istom, nakapajte ulje za menjač. Višak ulja pokupite krpicom i to je to. Nek je 10 min. posla ako i toliko.

Što se tiče podmazivača, ja bih izbegao Scottoiler. Skup je, ima liniju za vakuum, treba ga spakovati u određeni položaj i često podešavati protok. Mada neka bude to po strani, cena ulja je preskupa i teže se nabavlja. Da, sad neko kaže to troši malo ulja, đa-đa-đa ja sam uvek trošio tog ulja više nego što je navedeno.

Moja preporuka je Cobrra, def. najprostiji podmazivač. Samo zakrenete bocu za četvrt kruga, zapremina se smanji i stvori se pritisak. Par minuta kapa ulje na lanac i mirni ste 250 km. Litar ulja koje koristi, 80W90 za menjač sam platio 600 dinara pre par godina. Nisam ni četvrtinu potrošio do sada.Imate samo jedno crevo do lančanika i to je to. Nema potrebe ni da se pere lanac posle toga. Kod mene set gura ako se ne varam oko 30.000 km. Tu kilometražu sam većim delovim vozio bez podmazivača! Tek sada je došlo vreme da ga zategnem malo. 

Meni je iskreno to potrebnije kada sam na duzem putu. Ok, jeste 10-15 minuta posla ali kad sam na duzem puutu od 3-4k km onda me smara da ga svako malo podmazujem, pa ako pada kisa onda opet itd. Takodje da bih ga oprao moram da gledam i uklapam sa podmazivanjem itd itd. U tom smislu mislim da ce mi mnogo olaksati scott i zbog toga zelim da ga namontiram, da mi pre svega ustedi vreme. A sad dal je jeftinije podmazivati sam, to je manje bitno plus sigurno nije toliko velika razlika, bar moje vidjenje...

• U prolazu, 89 postova
  • Motocikl: Yamaha Tricity 300
20 hours ago, Andrej_Hotstepper said:

Ne znam. 

Na VFR ga ugradio prvi dan, odma i nov lanac, prešao nekih 26000 ako dobro pamtim, jednom ga dotegao i to malo, prodao motor, nisam ga potrošio. 

Sad i na versysu isto, odma nov lanac i skot, 15ah hiljada do sad, mislim da sam ga dotegao ono prvo posle 200-300km, inicijalno kad se ugradi... Od tad ni pipnut.

Ne gledam ga. Ne perem ga. Samo dolivam u scott. Nekih 1800-1900km pređem sa 40ml scott ulja (da ja sve pišem, nije bolest sve što boli), zavisi od kolko si ga naštelovao da kaplje, ja volim da je blago mastan, usere on felnu i lancobran, al mene za to zabole, meni je bitno da je mehančki dobro.

Ja više nikad motor bez scotta.

Pošto koristiš odavno, na prvom pa sada i na drugom motoru, očigledno da si zadovoljan.

Brzim guglanjem sam video u jednoj od prodavnica raspon od 12 do 44K dinara. Koliko čitam razlike su u tome da li ima displej, podešavanja modova, da li je na struju ili gravitaciju, različite zapremine rezervoara,... Koji ti model koristiš i šta smatraš bitnim od svega toga?

Ovo: "mislim da sam ga dotegao ono prvo posle 200-300km" se odnosi na Scottoiler podešavanje "kapljanja"?

Promenio član Гоша

1 minute ago, Гоша said:

Pošto koristiš odavno, na prvom pa sada i na drugom motoru, očigledno da si zadovoljan.

Brzim guglanjem sam video u jednoj od prodavnica raspon od 12 do 44K dinara. Koliko čitam razlike su u tome da li ima dislej, podešavanja modova, da li je na struju ili gravitaciju, različite zapremine rezervoara,... Koji ti model koristiš i šta smatraš bitnim od svega toga?

Ovo: "mislim da sam ga dotegao ono prvo posle 200-300km" se odnosi na Scottoiler podešavanje "kapljanja"?

Ja volim običan, najjednostavniji, najjeftiniji, na vakuum, i to jedna kapaljka, ne dve, dve kapaljke je isto glupost (da obrazložim, kapaljka se stavlja da češe o zadnji lančanik, onda centrifuga sa lančanika prenosi ulje na rolnice i rolnice su podmazane i vrte se slobodno) a takođe ne vidim potrebu za displejima i ostalim komplikacijama osim šišanja ovaca. 

Ovo ja uzimam. 

Kupio sad i za drugi motor. 

WWW.MOTOLAND.RS

Povezivanjem SCOTTOILER vSystem automatskog podmazivača lanca proces...

Pod dotezanje sam mislio na štelovanje lanca, jer kad staviš nov on se inicijalno istegli prvih par desetina km, kao da legne sve na mesto. 

A kapljanje samog skota namestiš na oko 1 kap na minut.. Plus minus... Ne opterećuj se time, kad vidiš sa previše masti smanjiš, kad vidiš da je suvo otvoriš.. 

• Sviđa mi se 2
  • Hvala 1
  • Podržavam 1

• Drug član, 4155 postova
  • Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01

Već davno sam ugradio Scottoiler na vakum i nikad više nisam očistio lanac.

Gesendet von iPhone mit Tapatalk Pro

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja