bdada 13962 Napisano Maj 6, 2019 moto merkat °°, 4873 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Zastareo slucaj. Imas svezijih odgovora tj preporuka. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Savan 8689 Napisano Maj 6, 2019 Drug član, 4503 postova Lokacija: Rotterdam, the Netherlands Motocikl: Triumph Daytona 955i SE Prijavi odgovor kao problematičan Ne naplacuje se valjda više carina. A prevoz zavisi odakle-dokle.Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rik 190 Napisano Maj 6, 2019 Svrati ponekad, 229 postova Lokacija: Grocka Motocikl: Yamaha XJ900S Diverzija Prijavi odgovor kao problematičan Za Švajcarske se naplaćuje valjda carina ili neki drugi dodatni namet koji ne postoji u slučajevima uvoza iz zemalja EU. Barem je tako bilo pre nekog vremena.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Imeiprezime 475 Napisano Maj 6, 2019 Zainteresovan, 564 postova Lokacija: Ralja Motocikl: Sym Jet X 125 Prijavi odgovor kao problematičan Iz Svajcarske se naplacuju i carina i porez prilikom uvoza. Iz eu se naplacuje samo porez ali iskljucivo ako imas papir mislim da se zive A 1 ili tako nesto, u kojem pise da je vozilo proizvedeno u eu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
СајберГастарбајтер 2716 Napisano Maj 6, 2019 .., 1740 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ako se ne varam od 2016 se ne naplacuje carina ni iz Svajcarke, ako je verovati ovome PolovniAutomobili.com WWW.POLOVNIAUTOMOBILI.COM Ova vest sigurno će obradovati sve koji imaju želju da uvezu polovan automobil iz Švajcarske Novi propisi doneli su... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dvlns 13444 Napisano Maj 6, 2019 Ne silazi, 6011 postova Prijavi odgovor kao problematičan Moras imati EUR1 papir da je vozilo proizvedeno u EU. Taj papir veoma tesko dobijas ali moze se dobiti. Znaci za uvoz Dukatija, Aprilije, BMW, KTM, Trijumfa mozes da prodjes bez carine ukoliko uvozis iz EU i imas EUR 1 obrazac za sve ostalo placas carinu. Svi nameti se obracunavaju kumulativno pa tako na motor od 1.000 EUR prvo dodajes troskove trasnporta recimo 200 EUR pa na ukupnih 1200 ide recimo 8% carina sto je 96 EUR pa na ukupnih 1296 ide 20% PDV sto je jos oko 260 EUR pa onda AMSS oko 100 EUR i usluga spedicije neka bude 150 i dodjes do neke cifre od recimo 1800 EUR Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Savan 8689 Napisano Maj 6, 2019 Drug član, 4503 postova Lokacija: Rotterdam, the Netherlands Motocikl: Triumph Daytona 955i SE Prijavi odgovor kao problematičan ukoliko je vrednost vozila ispod 6k (nisam siguran za tacnu cifru ali negde je oko 6k) onda moze prodavac da ti napise na fakturi da je roba preferencijalnog porekla i to se priznaje. Ili, bolje da kazem priznavalo se do pre neku godinu kad sam zadnji put uvezao neko vozilo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
СајберГастарбајтер 2716 Napisano Maj 6, 2019 .., 1740 postova Prijavi odgovor kao problematičan @dvlns Tehnicki moze verovatno da uveze i Hondu Hornet bez carine, jer je proizvedena u Italiji, ali CBR250R je Tajlandjanka. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 13962 Napisano Maj 6, 2019 moto merkat °°, 4873 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Ako joj vin pocinje sa Z umesto J moze, tehnicki. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dvlns 13444 Napisano Maj 6, 2019 Ne silazi, 6011 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ne moze veruj mi, moze svako da pokusa ali ce na kraju odustati kada udje u agoniju sa papirima i suzbama. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dvlns 13444 Napisano Maj 6, 2019 Ne silazi, 6011 postova Prijavi odgovor kao problematičan Upravo sada, bdada je napisao: Ako joj vin pocinje sa Z umesto J moze, tehnicki. Tehnicki nama je bolje vec nekoliko godina i sramota nas je koliko nam dobro ide 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
СајберГастарбајтер 2716 Napisano Maj 6, 2019 .., 1740 postova Prijavi odgovor kao problematičan Znaci Japanac je Japanac, makar ga napravili Italijani u Italiji. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dvlns 13444 Napisano Maj 6, 2019 Ne silazi, 6011 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ma probaj ti kod ovih nasih sto su posao dobili kako su dobili da objasnis da je Honda iz EU Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6551 Napisano Maj 6, 2019 Ne silazi, 6509 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Gomila skutera (raznih modela) i motocikala, naročito sitnije kubikaže, a japanskih marki, proizvedeno je na teritoriji EU. Italija, Španija, Francuska. E sad...dokazivanje. Kad papci ne umeju da prepoznaju APN...niti da ga kategorizuju...šta reći? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Floyd 919 Napisano Maj 6, 2019 Zainteresovan, 498 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: Harley-Davidson SuperLow 1200T Prijavi odgovor kao problematičan Da bi vozilo dobilo EUR 1 obrazac mora da bude napravljeno od najmanje 60% delova iz EU. A postoji i drugo rešenje, postoje specijalizovane firme (uglavnom u Mađarskoj) koje su baš lake na izdavanje EUR1 ako me razumete Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Savan 8689 Napisano Maj 6, 2019 Drug član, 4503 postova Lokacija: Rotterdam, the Netherlands Motocikl: Triumph Daytona 955i SE Prijavi odgovor kao problematičan 6 minutes ago, Darko Floyd said: ako me razumete jel mislis na ... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 16837 Napisano Maj 6, 2019 Integrisan, 8288 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ako na forumu ima neki dobar, kreativan i sposoban špediter, neka me kontaktira na PP. Da sve ovo proverimo u praksi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dvlns 13444 Napisano Maj 6, 2019 Ne silazi, 6011 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, Darko Floyd je napisao: Da bi vozilo dobilo EUR 1 obrazac mora da bude napravljeno od najmanje 60% delova iz EU. A postoji i drugo rešenje, postoje specijalizovane firme (uglavnom u Mađarskoj) koje su baš lake na izdavanje EUR1 ako me razumete Ne znam za motorna vozila ali znam da za tehniku treba preko mislim 51% cene proizvoda da bude EU. Tako da u to ulaze i troskovi proizvodnje a ne samo delovi pa je situacija malo laksa ali opet tesko dohvatljiva Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JankelA 812 Napisano Jul 23, 2019 Drug član, 1197 postova Lokacija: Vrnjacka Banja Motocikl: Yamaha R1, Kawasaki KX450F Prijavi odgovor kao problematičan Pitanje, brat mi zivi preko (Svajcarska) i dobio je zabranu za A kategoriju na 2 godine (jos uvek nije zvanicno ali po njegovom 99% ce tako da bude), hteo bi da posalje motor ovamo da mu ne stoji bez veze kad vec ne moze da ga vozi, da li neko zna koliko bi odprilike izasli svi troskovi (sem transporta) da se prebaci na nase table, i da li ima neke veze, recimo da li je jeftinije, posto je on tamo vlasnik da ga prebaci ovde da bude na njegovo ime? U pitanju je Yamaha R1 2008 Video sam skoro neki oglas gde covek prodaje motor uvezen ali je na nasim tablama i pise da prilikom otudjenja mora da se carini, ili tako nesto. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miksamgm 1067 Napisano Jul 23, 2019 Tutti Frutti, 668 postova Lokacija: ... Motocikl: Pojela Maca Prijavi odgovor kao problematičan Ista stvar dal se vodi na tvog brata, nekog Hansa ili Miralema, postupak isti, cena ista na kraju. Dovozenje(donosenje), ulazni papir i prijava za carinjenje (rok 72sata),spediter i njegove usluge, carina i porez. ABS papir, tehnicki i registracija na tog na cije se ime carini. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nedokazani 446 Napisano Jul 23, 2019 Svrati ponekad, 361 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha YBR250 Prijavi odgovor kao problematičan I ja bih ti rekao da je isto. Svoj motor sam uzeo od rođenog brata i najlakše nam bilo da napeavimo kupoprodajni ugovor i lepo ga uvezao i registrovao na mene.Sent from my SM-J320F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nebojša S 73 Napisano Octobar 4, 2019 Svrati ponekad, 130 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan da li je neko uvozio motore i SLO ? Vidim na Avto.net ima dobra ponuda nekih modela koji me interesuju. Da li bih mogao da odem, kupim sa fakturom, dovezem u Srbiju sa slovenačkim privremenim tablicama i registurjem ga ..? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Grasko.car 77 Napisano Octobar 6, 2019 GRASKO.N, 108 postova Lokacija: Bezanijska kosa Motocikl: BMW 650 CS- BIVŠA LJUBAV Prijavi odgovor kao problematičan Da li neko zna sta se desava sa tom Švajcarskom. Da li su njima zabranili motore pa sad sve prodaju nama...svaki drugi oglas je motor iz CH. I da bas cudno svi imaju kilometrazu od 24.000 do 35.000..... Moram biti iskren, ja sam moj motor kupio sa preklom CH i za sada se nisam pokajao i izgleda da motor stvarno ima napisanu kilometrazu od 35.000 (BMW 650CS)....ali nekako nije realno da touring Honde stare 7-8 godina imaju po 24.000km na satu.... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ser 7660 Napisano Octobar 6, 2019 -, 1745 postova Motocikl: / Prijavi odgovor kao problematičan Marketinski trik... Sad su i kremenadle po prodavnicama "uvoz Svajcarska" Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sergio 2327 Napisano Novembar 7, 2019 hoochie coochie man, 1239 postova Lokacija: BG/ZG Motocikl: Harley Davidson Road King Classic '07 & Honda CB750K '81 Prijavi odgovor kao problematičan Situacija je sledeca: Inace sam iz Beograda i zivim u HR, imam sredjen boravak, itd. Motor je registrovan na HR table i na moje ime. Ako budem hteo da ga prebacim na srpske tablice, koje/kolike torskove mogu da ocekujem? U pitanju je motor od 1600 kubika, 2007. godiste. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...