Zarkela 1561 Napisano Mart 27, 2023 Drug član, 986 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1 Prijavi odgovor kao problematičan pre 40 minuta, Rade koenig je napisao: Malo da osvezim temu. Pre 3 dana kupio sam pedu tek 250. Videcemo kako ce se stvari odvijati. Imao sam qunqvi qm200 vozio sam ga 3 godine i presao oko 40.000km, dimio kao traktor isao svuda. Cela srbija, u cugu po 400 km. Ali redovno uvek odrzavan. Mnogo skuplje izgleda. Predhodni motor mi je bio cbr 1000f pa nije bas da bolje ide peda itd. Ali je potrosnja smesna i lagan kao pero. Lep prevoz S obzirom da si spomenuo cbr. Koja je razlika ako bi mogao da opises? Ne mislim bukvalno, jer to znam. Nego prosto imas iskustvo voznje ozbiljne masine i lakog motora na kom si sad. Kako se izboriti sa zeljama za zvukom, ubrzanjem itd i kako pustiti da racionalnost preovlada pozudu. Sto kaze Elektro Laci iz Prvog servisa, necastivi uvek vreba. Da li je to karakter, finansije, strah od brzine ili je to potreba za gradskom voznjom? Bilo bi lepo cuti jednu takvu analizu, nekog ko je vozio i jedno i drugo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rade koenig 1052 Napisano Mart 27, 2023 Drug član, 1056 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Majesty 250, Burgman 400 Prijavi odgovor kao problematičan pre 47 minuta, Zarkela je napisao: S obzirom da si spomenuo cbr. Koja je razlika ako bi mogao da opises? Ne mislim bukvalno, jer to znam. Nego prosto imas iskustvo voznje ozbiljne masine i lakog motora na kom si sad. Kako se izboriti sa zeljama za zvukom, ubrzanjem itd i kako pustiti da racionalnost preovlada pozudu. Sto kaze Elektro Laci iz Prvog servisa, necastivi uvek vreba. Da li je to karakter, finansije, strah od brzine ili je to potreba za gradskom voznjom? Bilo bi lepo cuti jednu takvu analizu, nekog ko je vozio i jedno i drugo. Ej pa pre cbr sam vozio diverziju 900, pa iskreno u glavi mi je bilo tesko da se nakanim sa njima da idem npr do prodavnice, jer kad ga parkiram kao tek 250, bas mi je muka dok ga okrenem. Preteski su ,i u mestu kad hocu da ih okrenem bas su teski. Potrosnja drasticna razlika, registracija drasticna razlika, odrzavanje drasticna razlika. Ako sa njima samo pipnem blato tu i ostaju, jer su glatke gume i preteski su. Ova peda je top, samo da je 500ccm bila bi savrsenstvo zbog puta. Ma da i ovako sve moze. Od 2006 do danas sam promenio oko 20 motora. I mogu vam reci da me je jedino kawasaki razocarao i ostavljao na putu. Nijedan kinezbme nikad nije nigde ostavljao a znao sam do cg da idem sa njima... princ coper 150ccm, qm200y, pulser itd. Sve u svemu kenja minse od izjava da su smece itd a ja sa njim za 3 godine 40.000 km a braca sa gs1250 koji sebe smatraju velikim bajkerima jedva 20.000 dovatili za 3 godine. Dakle bajker si u dusi a ne sa kotorom koji vozis. Sa piaggio zip 50ccm 2t sam isao iz Zeleznika do Herceg novog 2007god. Toliko od mene. Kacicu ovde ako budem negde picio dalje sa motoricem. Jednostavno najveci razlog zamene je da necu da me motor kosta kao i auto... hocu da mi bude korisna razonoda koja je i prakticna i korisna... 6 1 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gordak985 2459 Napisano Mart 27, 2023 (promenjeno) Drug član, 1210 postova Lokacija: Beograd, Swan Hill Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Bravo! S isčekivanjem čekam postove u narednom periodu. Nego kako se dokopa mitske 250-ice, ta je dve godine već unapred rasprodata Promenio Mart 27, 2023 član Gordak985 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rade koenig 1052 Napisano Mart 28, 2023 Drug član, 1056 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Majesty 250, Burgman 400 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 8 sati, Gordak985 je napisao: Bravo! S isčekivanjem čekam postove u narednom periodu. Nego kako se dokopa mitske 250-ice, ta je dve godine već unapred rasprodata Drugar je kupio pre 6 meseci, prvi motor njemu, isto je nesto cekao bas dugo. Vozio malo, nekih 1800km i pre neki dan me zove i pita da li bih je uzeo, nisam ni razmisljao u smeru njega i eto sam mi je dosao. Inace za 4 dana koliko je kod mene predjosmo 480km. Ovih par dana lepog vremena bas sam je vozio. Za sad sve ok. Malo da je naucim sa onim glupim sauhom. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 5290 Napisano Mart 28, 2023 Drug član, 1893 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Pazi, taj motor je pola Yamaha Tenere (rep je isti ) tako da ne može da bude loš! U zdravlju se vozio! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rade koenig 1052 Napisano Mart 28, 2023 Drug član, 1056 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Majesty 250, Burgman 400 Prijavi odgovor kao problematičan pre 12 minuta, antir3ality je napisao: Pazi, taj motor je pola Yamaha Tenere (rep je isti ) tako da ne može da bude loš! U zdravlju se vozio! Da da, znam Meni bas zanimljivo sad sa njim videti dokle cu sve stici. Jer sa cbr npr put do Nisa i nazad je trosio oko 6l na otvorenom , tamo nazad 600km sto je oko 36l goriva. A sa ovim tamo i nazad 18l jbg usteda na razlici dupla ili u parama oko 3400 din= servis za tek-a. Mislim prosto u svakom pogledu je ovaj motoric usteda a moja putna brzina je svakako uvek 100km/h bila pa mi onda bude sve jedno da li je motor od 1000ccm ili 250ccm 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Atorn 3386 Napisano April 7, 2023 Drug član, 945 postova Lokacija: Železnik Motocikl: Yamaha Xj900s - čađava dvocevka Prijavi odgovor kao problematičan Rade bate moj, vozili smo GPZjce zajedno, naložio si me i na diverziju 900, a sad izgleda i na čajniza 250. Ko zna, možda kao dodatni motor. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tomosjahac 3 Napisano April 19, 2023 U prolazu, 5 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav bajkeri. Generalno me zanima kolio su pregazili vasi motori? Sem nekih glupih kvarova sto sam procitao,tipa crevo od goriva,los kontakt kablova sa akumulatorom...i taj famozni sauh. Ceo zivot vozim tomosa,tako da te neke gluposti bi resavao lagano u hodu s'obzirom da Tomosa znam u dusu. doduse vozio sam kao klinac i 125ce ali poznatije marke...i tako ostanem na tomosu da zujim do prodavnice,gradine,i tako ponekad neke voznjice od 150-200km u jednom pravcu...pri prosecnoj brzini od oko 45-50 kmh. tako da nesto kontam uzeti ovog pedu tek 250. poceh citati vase komentare i rekao bi da je ok motor...bolje njega novog nego neki 500-600 ccm polovan,a nemam nesto puno ni slobodnog vremena da bi otisao negde toliko daleko a da peda ne bi zadovoljila :) 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Argon Sphere 17 Napisano April 19, 2023 U prolazu, 13 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Peda Tek 250 Prijavi odgovor kao problematičan pre 17 minuta, Tomosjahac je napisao: Pozdrav bajkeri. Generalno me zanima kolio su pregazili vasi motori? Sem nekih glupih kvarova sto sam procitao,tipa crevo od goriva,los kontakt kablova sa akumulatorom...i taj famozni sauh. Ceo zivot vozim tomosa,tako da te neke gluposti bi resavao lagano u hodu s'obzirom da Tomosa znam u dusu. doduse vozio sam kao klinac i 125ce ali poznatije marke...i tako ostanem na tomosu da zujim do prodavnice,gradine,i tako ponekad neke voznjice od 150-200km u jednom pravcu...pri prosecnoj brzini od oko 45-50 kmh. tako da nesto kontam uzeti ovog pedu tek 250. poceh citati vase komentare i rekao bi da je ok motor...bolje njega novog nego neki 500-600 ccm polovan,a nemam nesto puno ni slobodnog vremena da bi otisao negde toliko daleko a da peda ne bi zadovoljila pozdrav drug, na mom teku 250cc trenutno 12 hiljada km. ja sam prezadovoljan, dokle si svestan svega gore navedenog sto su drugi vec rekli... ja nemam nekih problema sa sauhom ako skapiras kako motor dise. nikakvih nekih kvarova nisam imao, zamenio lanac samo krajem prolse god fabricki se rastegao na oko 8.000km plocice na napred, i sva tri lezaja u zadnjem tocku jer su se 2 osusila.. redovan servis na 2000km , poslednji sam radio na oko 3000km tako se zalomilo. eto tu sam ako treba nesto ... a i svasta sam nasnimao ali ne stizem izmontiram i da okacim . poz. 3 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2649 Napisano April 19, 2023 Drug član, 4749 postova Prijavi odgovor kao problematičan Баш данас дошао у радионици кинез 50 4Т са 43000 километара. Ролнице, кајш, уље, карбурација, провера вентила, чишчење филтра за ваздух. Вози човек 60 и кусур година, само он и не гања моторче. Каже возам сваки дан осим зими, немам ауто, пијац, вртич, Куманово Скопље често и тако. Није да се потрише али га чува ко што је ред јер му главу носи.Ова тема само за Педу, извињавам се ја погрешно укапирао да је питање о преџеној километражи за кинезе генерално. Sent from my SM-N960F using Tapatalk 2 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tomosjahac 3 Napisano April 19, 2023 U prolazu, 5 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pre 4 sati, Argon Sphere je napisao: pozdrav drug, na mom teku 250cc trenutno 12 hiljada km. ja sam prezadovoljan, dokle si svestan svega gore navedenog sto su drugi vec rekli... ja nemam nekih problema sa sauhom ako skapiras kako motor dise. nikakvih nekih kvarova nisam imao, zamenio lanac samo krajem prolse god fabricki se rastegao na oko 8.000km plocice na napred, i sva tri lezaja u zadnjem tocku jer su se 2 osusila.. redovan servis na 2000km , poslednji sam radio na oko 3000km tako se zalomilo. eto tu sam ako treba nesto ... a i svasta sam nasnimao ali ne stizem izmontiram i da okacim . poz. Pratim mnogo u poslednjih par dana... Imam nekog Tomosa 15slc koji kosta pola cene tek250 minimum planiram ga prodati i uzeti tek 250 ako bude uskoro u prodaji. s'obzirom da imam celu A kategoriju,nikakav problem oko dozvole...samo bi malo nesto da promenim...da kruziram tu kraju 80kmh...volim motore. a imam i tomosa apn6 2007 god. Prvi vlasnik. zato bi ovog SLC-a prodao i dodao para i uzeo tek-a citam sve vise i gledam,on je prava solucija Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2649 Napisano April 19, 2023 Drug član, 4749 postova Prijavi odgovor kao problematičan Педа има проблем са вентилима, уствари проблем је доле на радилици. Један лежај са стране брегасте мора бити затворен да би део код брегасте остао напуњен уљем и тако тај склоп добро подмазан. Многе Педе долазе са отвореним лежајем па кроз њега машина усиса целио уље са тог дела и чак клацкалице остају суве. Кад се мотор гања доџе до зарибавања клацкалица у осовини, то онемогучава брзо врачање вентила у затворени положај и долази до контакт клип - вентил. Тај контакт знате како завршава. Машина даје знаке али треба их прочитати.Sent from my SM-N960F using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mikilesje 34 Napisano April 19, 2023 U prolazu, 72 postova Lokacija: BG - PN Motocikl: JL 125 11 - Sprint Prince i Fuego Tekken - Peda Tek 250 Prijavi odgovor kao problematičan За који агрегат то важи? Који су то знаци? Појасни мало... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2649 Napisano April 19, 2023 Drug član, 4749 postova Prijavi odgovor kao problematičan За који агрегат то важи? Који су то знаци? Појасни мало...За агрегат који је копија Honda CG 125/150 а кинези га имају у варијанту 200, 250, 300 тиме што користе балансер који је смештен у предњи део машине испред радилице. Знаци су: често раштеловање вентила, звук који се појављује на вруче и губи на хладно, лупкање при моторном кочењу на вруче. На слици се виде осовинице где се деси зарибавање. Овај агрегат нема ланац брегасте, све иде преко подизача. Кад се штелују вентили овај део на слици је веома сув и пун гарежи. Овај део нема контакт са унутрашњем притиском и подпритиском који регулише иберлауф, зато тај гар је лош знак да се то дешава.Sent from my SM-N960F using Tapatalk 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mikilesje 34 Napisano April 19, 2023 U prolazu, 72 postova Lokacija: BG - PN Motocikl: JL 125 11 - Sprint Prince i Fuego Tekken - Peda Tek 250 Prijavi odgovor kao problematičan Хвала пуно на оваквом одговару, све је јасно. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mikilesje 34 Napisano April 19, 2023 U prolazu, 72 postova Lokacija: BG - PN Motocikl: JL 125 11 - Sprint Prince i Fuego Tekken - Peda Tek 250 Prijavi odgovor kao problematičan Можда би најбоље било да се отвори онај велики шраф изнад вентила и погледа да ли има уља или гарежи? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2649 Napisano April 19, 2023 Drug član, 4749 postova Prijavi odgovor kao problematičan Агрегат је препознатљив по овом хромираном шрафу на цилиндру.Sent from my SM-N960F using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2649 Napisano April 19, 2023 Drug član, 4749 postova Prijavi odgovor kao problematičan Можда би најбоље било да се отвори онај велики шраф изнад вентила и погледа да ли има уља или гарежи?То је канал кроз који долази уље и шприца клацкалице, то исто уље иде доле и пуни део где је брегаста. Затворени лежеј на радилици не дозвољава да се та "кадица" испразни. Кад је отворен док клип иде горе једноставно повуче цело уље доле. Кад је обртај мали уљане паре циркулишу и некако подмазују цео тај склоп. Али, кад се набије туража почињу проблеми са подмазивањем због брзе промене притиска и подпритиска у унутрашњост агрегата.Sent from my SM-N960F using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gordak985 2459 Napisano April 19, 2023 Drug član, 1210 postova Lokacija: Beograd, Swan Hill Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 9 sati, Tomosjahac je napisao: Pozdrav bajkeri. Generalno me zanima kolio su pregazili vasi motori? Sem nekih glupih kvarova sto sam procitao,tipa crevo od goriva,los kontakt kablova sa akumulatorom...i taj famozni sauh. Ceo zivot vozim tomosa,tako da te neke gluposti bi resavao lagano u hodu s'obzirom da Tomosa znam u dusu. doduse vozio sam kao klinac i 125ce ali poznatije marke...i tako ostanem na tomosu da zujim do prodavnice,gradine,i tako ponekad neke voznjice od 150-200km u jednom pravcu...pri prosecnoj brzini od oko 45-50 kmh. tako da nesto kontam uzeti ovog pedu tek 250. poceh citati vase komentare i rekao bi da je ok motor...bolje njega novog nego neki 500-600 ccm polovan,a nemam nesto puno ni slobodnog vremena da bi otisao negde toliko daleko a da peda ne bi zadovoljila Sa srećom ti potraga. Ja sam bio odlučio da ga uzmem ali nemoguće je bilo naći primerak da makar sednem na njega, a nisam hteo da naručujem i poručujem na slepo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Argon Sphere 17 Napisano April 19, 2023 U prolazu, 13 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Peda Tek 250 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 6 sati, Tomosjahac je napisao: Pratim mnogo u poslednjih par dana... Imam nekog Tomosa 15slc koji kosta pola cene tek250 minimum planiram ga prodati i uzeti tek 250 ako bude uskoro u prodaji. s'obzirom da imam celu A kategoriju,nikakav problem oko dozvole...samo bi malo nesto da promenim...da kruziram tu kraju 80kmh...volim motore. a imam i tomosa apn6 2007 god. Prvi vlasnik. zato bi ovog SLC-a prodao i dodao para i uzeo tek-a citam sve vise i gledam,on je prava solucija mislim da pogresiti neces ako ga kupis... i ja imam punu A kat. ali sam se zaljubio prvo u izgled motora a bogami je zahvalan i ovako prosta masina sto bi rekli.... sve dok juracnje nije primaran razlog nego voznja i uzivancija nema greske ... a opet do 80-90kmh stize bash jako brzo.. cak i sa suvozacem nas dvoje oko 120kg isto ide ubrzava i vuce uzbrdo bar po fruskoj gori i okolo tuda kad sam vozao. moze i blazi off road ... i to mu je OK.. sve je dobro dok je van autoputa tu mu fali bar 10ak konja jos, da moze da povuce i zaobidje, ali ja prosle godine za celu sezonu dva puta sam bio na autoputu kad krenemo na voznju i to deo samo do prve neke naplatne rampe i sve posle bilo van autoputa.... i kad idem na posao svako jutro od zemuna zmaja do gazele eto tu gazim autoput svako jutro..ako ne krenem kroz grad .. kazes ako bude uskoro u prodaji znaci i dalje ista fora pise da ima a kad zoves nema stize ... tako je od pocetka bar za 250cc, ovih 125cc ima ... ovih 260cc nikad nema i kad dodje unapred prodato bude, tako bar kazu. mada se i ovaj moj cekao celu sezonu pa je kupljen u oktobru 2021. eto najkrace receno moguce.. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tomosjahac 3 Napisano April 20, 2023 (promenjeno) U prolazu, 5 postova Prijavi odgovor kao problematičan Hvala drug na odgovoru. Pazi,svugde stizem i tomosom samo sa na putu sa njim kao glineni golub na strelistu. Planiram uzeti nesto ali opet kad pogledam za moje potrebe bi odgovarao peda od 250. E sad ne bezim i od 125ca ali samo 2t,vodeno hladjenje...i takvi dobri primerci su u ceni pede... E sad,videcemo...praticu temu i citati dalje... Samo da prodam jednog od tomosa i videcu sta cu generalno nista lose nisam cuo za ovaj od 250ccm...sem malih gluposti koje se resavaju u hodu... e sad,buni me sto u ostalim zemljama uopste nije peda vec neki drugo brend. izgleda da peda tu samo lepi nalepnice...svoj brend...kako to nznm.. ali da ih ganjaju u svetu,ganjaju ih... a delova u nekoj prodaji ne vidim da ima...ni e bay ni ovako po netu... Promenio April 20, 2023 član Tomosjahac Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mikilesje 34 Napisano April 20, 2023 U prolazu, 72 postova Lokacija: BG - PN Motocikl: JL 125 11 - Sprint Prince i Fuego Tekken - Peda Tek 250 Prijavi odgovor kao problematičan Kucaj Fuego Tekken 250 I naci ces sve delove, a ima svega I kod uvoznika u Novom sadu. I Po oznaci masine mozes sve naci na AliExpress u 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
radekoenig 20 Napisano April 20, 2023 U prolazu, 49 postova Lokacija: Beograd Motocikl: yamaha majesty 250 DX tamo neki udobni Prijavi odgovor kao problematičan 33 minutes ago, mikilesje said: Kucaj Fuego Tekken 250 I naci ces sve delove, a ima svega I kod uvoznika u Novom sadu. I Po oznaci masine mozes sve naci na AliExpress u Koja je oznaka masina tek 250? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mikilesje 34 Napisano April 20, 2023 U prolazu, 72 postova Lokacija: BG - PN Motocikl: JL 125 11 - Sprint Prince i Fuego Tekken - Peda Tek 250 Prijavi odgovor kao problematičan LX166FMM 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mikilesje 34 Napisano April 20, 2023 U prolazu, 72 postova Lokacija: BG - PN Motocikl: JL 125 11 - Sprint Prince i Fuego Tekken - Peda Tek 250 Prijavi odgovor kao problematičan To je loncin re250 agregat 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...