stari roker 4238 Napisano Avgust 28 motoras, 2454 postova Lokacija: PECINCI Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 4 sati, azlatic je napisao: Šta mislite o uređajima za automatsko čišćenje i podmazivanje lanca, cene se kreću od 13.000 do 40.000 din.? Imaš celu temu o tome. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sst 96 Napisano Octobar 12 U prolazu, 28 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda Transalp XL750 Prijavi odgovor kao problematičan On 2. 8. 2024. at 20:24, Disko Nindža je napisao: Dobar je ovaj čep da možeš da prospeš ovo što ostane 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10442 Napisano Octobar 12 Hronični Motociklopata, 7309 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600 Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Nema potrebe, prospe se i bez odvrtanja cepa, samo okrenes naopacke, ali prvo malo poprskas sa sredstvom za pranje lanca i malo isperes vodom i ko novo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BokyBoy 16241 Napisano Octobar 16 (promenjeno) Vozim motor, nisam BAJKER, 2304 postova Lokacija: BGD-LHS Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow Prijavi odgovor kao problematičan Nista bez petroleja i SAE90, kakav podmazivac, kakvi bakraci... Pranje lanca nije odrzavanje, to je ritual muskosti... ja ne znam sta bih radio da, nedajBoze, imam kardan ... Promenio Octobar 16 član BokyBoy 8 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Mihajlovic 4392 Napisano Octobar 16 Drug član, 1437 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GTR 1400 Prijavi odgovor kao problematičan On 8/2/2024 at 8:24 PM, Disko Nindža said: Moj novi izum za brzo i čisto pozmazivanje lanca, bez brljotine po felni i gumi. Cena koštanja 0 dinara felna bez brljotina , al ruke prljave , tacno kao opela da vozis... ili PUG-a Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10442 Napisano Octobar 16 Hronični Motociklopata, 7309 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600 Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan @Darko Mihajlovic Naprotiv, ruke takodje ciste Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sharky - Alex 6127 Napisano Octobar 31 Drug član, 1764 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da sam nasao idealnu kombinaciju za podmazivanje lanca: Prvo pranje petrolejem, Kad se obrise suvom krpom i osusi onda podmazivanje ipon sprejem koji najbolje ulazi u valjcice, Onda suvom cistom krpom obrisem visak sa povrsine pa lagano podmazivanje sa motul c2+ teflonskim sprejem koji je gust i lepljiv kao zvaka 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12508 Napisano Octobar 31 Ne silazi, 7309 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Bacaš pare. Da ne kažem preteruješ. 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sharky - Alex 6127 Napisano Octobar 31 Drug član, 1764 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan Za kineza samo najbolje, salim se. Veliki ipon kosta 2000 a motul oko 1700 i traju minimum godinu dana a i duze, ne znam da li sam ilada stisnuo sprej do kraja, kad podmazujem pritisnem lagano da jedva izlazi i to je sasvim dovoljno a usput ne zaserem felnu i sve ostalo 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12508 Napisano Octobar 31 (promenjeno) Ne silazi, 7309 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Tako sam i ja i onda provalio da mi lanac isto traje. Operem ga detaljno, nakapam ulje i to je to. Možda najbolja fora da se produži vek lanca je da se negde na pola života promeni samo prednji lančanik. Kad se izdrnda lanac do kraja onda ceo set nov i tako u krug. Promenio Octobar 31 član Alekre 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Mihajlovic 4392 Napisano Octobar 31 (promenjeno) Drug član, 1437 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GTR 1400 Prijavi odgovor kao problematičan 8 hours ago, Sharky - Alex said: + teflonskim sprejem koji je gust i lepljiv kao zvaka Taman toliko lepljiv da pokupi prasinu i sitne kamencice sa asfalta PS - zasto je toliko dobro scott ulje i lanci traju po 20k km ? Zato sto je upravo kontra od toga ! Na vodenoj su bazi. Speru sranja sa lanca i podmazu. Ne lepe nista Promenio Octobar 31 član Darko Mihajlovic 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
john314 620 Napisano Octobar 31 Zainteresovan, 533 postova Lokacija: Banat Motocikl: ,es125 trophy,,ktm strada bicikl,r1100rt Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam na hondi shadow prao petrolejom i podmazivo sa 10-40 uljem bilo kojim i lanac je trajo boga oca... E sad kod ovih 2024 motora nemam pojma ni kakvi ringovi i sostala sranjca idu u njega kad se sastavlja... Mozda se zato koriste ti sprejovi i džidže biďže ,nova tehnilogija jbg Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15673 Napisano Octobar 31 Integrisan, 9285 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Meni je lanco na 42.000km predjenih, stanje kao novo. Nit ga cistim nit ga perem, podmazivac to odradjuje (75w90), spaner tek koji mm posle polazne tačke. Jednom zamenio prednji lančanik i voziii misko. 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15673 Napisano Novembar 1 Integrisan, 9285 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Eve stanja direkt sa terena 6 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Yanco 2490 Napisano Novembar 1 Slow rider, 936 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda NC750X 2021, Yamaha Virago XV125 1999, BMW K75 1986, Peugeot Django 2018, Tomos automatik A35 ML 1987 Prijavi odgovor kao problematičan On 10/31/2024 at 5:32 PM, Sharky - Alex said: Veliki ipon kosta 2000 a motul oko 1700 i traju minimum godinu dana a i duze, Ulje SAE90 košta 800din, petrolej 300din. Kupio sam pre 4 godine, nisam potrosio ni polovinu ulja . Potrebe za pranjem lanca minimalne, uvek je čist jer se pere od ulja. 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 4377 Napisano Novembar 1 Advanced Member, 1960 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Podmazivač u samogradnji plus SAE90 (doduše ja sam uvek koristio Lancol/Testerol, preći ću na SAE prvom prilikom). Mislim da nema povoljnijeg rešenja za održavanje lanca. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sharky - Alex 6127 Napisano Novembar 1 Drug član, 1764 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan Imam neku svoju filozofiju o podmazivanju ali necu da davim, vreme ce pokazati da li je tacna. Jedna stvar mi samo nije jasna, kada se lanac “istegne” sta se tacno istegne tj koji segment lanca? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vidakn 1773 Napisano Novembar 2 Drug član, 1353 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki DL 1000 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Pinovi se potroše na lancu, pin je onaj puni deo, osovinica na koji ide roler koji naleže na lančanik.Sent from my SM-A556B using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
marcos 402 Napisano Novembar 4 Svrati ponekad, 107 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Yamaha FZ1-S Fazer Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi koji imaju podmazivač lanca. I koriste ga u kombinaciji sa SAE90. Koliko često perete/čistite detaljno lanac?I da li podmazivač lanca umaže okolne komponente? Ako kap kane na lanac koji se kreće velikom brzinom očekivao bih da se ta kap rasprši kad dodirne lanacSent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lemy 1021 Napisano Novembar 4 Drug član, 1065 postova Lokacija: Novi Sad-Sabac Motocikl: Suzuki DR-Z400, Yamaha TMax 500, Qingqi qm 200 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam jednom godišnje čistio reda radi, mislim na motore koji idu po asfaltu. Mada i ove offroud ne čistim u klasičnom smisli, nego perionica i puška. Nema tu šta da se čisti, nije kao kod spreja da se sve ulepi. Ovo drugo se rešava tako što kap ne pada na lanac nego cevčica vodi ulje na lančanik pa se sa lančanika razmazuje po lancu. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
marcos 402 Napisano Novembar 4 Svrati ponekad, 107 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Yamaha FZ1-S Fazer Prijavi odgovor kao problematičan Ako se podmazuje lančanik, sa kojeg ulje naravno ide na lanac, da li je to dovoljno dobro podmazivanje s obzirom da se tako ne može podmazati i sama sredina lanca i leva i desna gumica jednog linka?Sent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12508 Napisano Novembar 4 Ne silazi, 7309 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Dovoljno je. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZEMZEM 2513 Napisano Novembar 4 ODUSTO OD DIJETE, 2620 postova Lokacija: ZEMUN Motocikl: GSX650F & NMAX155 Prijavi odgovor kao problematičan Ja koristim Kobra podmazivač, po meni idealno za korektnu cenu. Princip rada je da na svakih pređenih 300km, kad je suvo, okrenem poklopac za 1/4 kruga. Kad je kiša na 150km. Kad okrenem poklopac gledam da vozim narednih 5 min max do 50km/h dok se ulje raspodeli po lancu. Onda gas. Ovim sistemom jakooo malo baca na felnu a lanac je podmazan. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12508 Napisano Novembar 4 Ne silazi, 7309 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Ja ga vrtim na 150 i nije zamazana felna. Odlična spravica. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15673 Napisano Novembar 4 Integrisan, 9285 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Pre 18 sati, marcos je napisao: Ljudi koji imaju podmazivač lanca. I koriste ga u kombinaciji sa SAE90. Koliko često perete/čistite detaljno lanac? I da li podmazivač lanca umaže okolne komponente? Ako kap kane na lanac koji se kreće velikom brzinom očekivao bih da se ta kap rasprši kad dodirne lanac Kao što rekoh, ništa ne cackam oko lanca. Samo pratim istezanje koje je do sad mizerno malo. Iz dosade dva puta ako sam ga oprao. Podmazivac je Pro-oiler, dvostrana kapalica. Felna jedino bude usrana dok se bajk ne opere, pranje sledi posle vožnje. Napominjem da pri pranju motora lanac ne puskiram. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...